Şimdi Ara

Donma Problemi (Zzz sesi eşliğinde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Öncelikle hepinize iyi, huzurlu ve mutlu bayramlar dilerim.

    Bir süredir bilgisayarım nedenini çözemediğim bir sebepten ötürü rastgele zamanlarda donuyor. Donup restart attıktan sonra bazen monitore sinyal gelmiyor gibi açılmıyor, bir daha restart atmam gerekiyor ki açılsın.

    Herşey yaklaşık iki hafta önce bir hoparlör aldıktan sonra Win8 sistemime yanlışlıkla bir Win7 ses sürücüsü yüklememle başladı. Mavi ekran verdi, system restore yaptım olmadı, defalarca format attım kimi zaman başka hatalarla kimi zaman memory management gibi hatalarla yine mavi ekrandan kurtulamadım. İlave 2 GB'lık ramleri çıkardım 2x4 GB dual kullanmaya başladım (Memtest'ten geçti). Clean bir Win8.1 yüklemesi yaptım, update'leri yaptım.

    Şu an mavi ekran almamaktayım. Ama bilgisayar zamandan bağımsız "zzzz" gibi bir ses vererek donuyor. Bu istisnasız bir durum ister saatlerce oyun oynarken olsun, ister bilgisayarı açtıktan sonra pc boştayken olsun (tabii daha az sayıda yaşanıyor boştayken). Havalar da sıcak, sıcaklıktan şüphelendim. Kasanın kapağını açıp ortaya aldım sanki daha uzun dayanıyor gibi geldi (tamamen psikolojik olabilir). Ama sıcaklık değerlerini ölçtüğümde GPU'nun kasa kapalıyken yük altında (oyun oynarken) max. 72 dereceye geldiğini gördüm. Cpu-anakart 30'larda geziyor, 40 gördüğümü hatırlamıyorum, görse de sorun olmaması lazım. Isınmadandır belki diye düşüncem, ama bilgisayara bir USB takayım donuyor, kasa çok hafif yerinden oynasın donuyor. Hep de aynı şekilde donuyor.

    Anlamadım, işin içinden çıkamadım gitti. Yardımcı olacak herkese de şimdiden çok teşekkür ederim.

    Edit: Anakart 45'i CPU 50'yi görüyormuş yük altında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eeny.Meeny -- 17 Temmuz 2015; 23:25:15 >







  • hoparlörde kaçak varsa anakart kısa devre olmuş olabilir, hard disk çöküyor olabilir, tek tek denemen lazım tahminim hard diskin gidiyor eğer yedek hard diskin varsa ona win yükleyip bir dene.
  • Mavi ekran vermiyor diyordum ama biraz önce Dirt 3 oyunundayken verdi Kernel Security Check olarak, bir de yeniden başlatınca Unexpected Kernel Mode Trap.

    Minidump dosyasını buraya yükledim:http://we.tl/RkLBVC7ke2 dxgmms1.sys kaynaklı görünüyor.

    Anakart kısa devre olduğunu zannetmiyorum. Evet HDD benim de aklımda ama yedek HDD maalesef yok. HDD, PSU ve ısınma gibi şeylerden şüpheleniyorum zaten. Bu minidump belki anlayan arkadaşlarca bir yere götürür bizi.
  • 1 saat önce ekran kartım HD6850'yi çıkartarak onboard HD4200 ile kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı çıkmadı.
    Problem ekran kartında olabilir mi?
    Bir de sistemin bu haliyle nasıl stabilitesini test edebilirim, Furmark onboard olduğu için kabul etmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.