Şimdi Ara

DOTA 2 Mi DOTA 1 Mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
11.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karahan-87 K kullanıcısına yanıt
    Hero tip çizimleri dota'le aynı kalamazdı o modeller ve skill resimleri w3'ün olduğundan hakları blizzard'ın elinde bu yüzden valve aynı modelleri kullanamaz hatta isim hakkı dolasıyla davalı oldular blizzard bunu kaybetti ama modellerin kullanılmasına izin vermedi mecburen yeni modeller yapmak zorunda kaldılar o zaman itiraz edenlerin çoğu bu detayı bilmiyorlar.
  • Dota 2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rasyonal Sosyalist


    quote:

    Orijinalden alıntı: TwoSuns

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rasyonal Sosyalist


    quote:

    Orijinalden alıntı: TwoSuns

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rasyonal Sosyalist


    quote:

    Orijinalden alıntı: TwoSuns

    dostum kişiye göre değişir . ben 2 el oynayamıyorum Dota 2 . istemiyor canım olmuyor . içim kararıyor o ekrana bakarken , insanı çok yoruyor . yıllarımı w3 dotaya verdim , şimdi lol oynuyorum . arada w3 dotaya da devam tabii
    sonuç olarak , oyuncu kalitesini de bir faktör kabul ederek W3 DotA

    Oyuncu kalitesi kesinlikle Dota 2 > DotA.

    hayatın boyunca hiç +1800 eurobattle , veya +6 +7 k civarı wepla oyunlarında bulundun mu ?

    Eurobattle ve Wepla'da çok az oynamadım o yüzden net bir şey diyemeyeceğim. Ancak birçok pro oyuncu DotA'yı bırakıp Dota 2'ye geçmiş bulunmakta zaten. Pro yoktur demiyorum gene DotA'da ama Dota 2'nim community'si DotA'ya göre çok daha sağlam.

    dostum eurobattle ve wepla da samimi bir ortamda oyun oynuyorum , kaliteli oyunlar oymuyorum , bu ortamı kurmak insanları tanımak uzun zaman alıyor . fakat o lezzeti aldıktan sonra w3 dotayı bırakmak istemiyor insan .
    düşük seviye oyunlar ve oyuncular çöp w3 dotada . fakat aynı şekilde dota 2de de ruslarımız var , lolden gelen insanlar var . yani commumity konusunda birşey söylemek kolay değil bence

    Ben çöp demedim ki hocam. Şahsen en GameRanger'da oynardım DotA'yı. Küfür kıyamet ama 10 arkadaş çok eğlenirdik. Dota 2'de çok zor bu ortam ama oyuncu kalitesi Dota 2'de daha yüksek.

    Katılıyorum kardeşim weplada attığım dotanın keyfini vermiyo dota2 belli bir yerden sonra sıkıyo




  • dota2 deki nooblardan gına geldi gerçekten.yeminlen oyundan soğudum adama gitme diyorum yanına birini alıp gidiyor sonra 5 kişi gelip öldürüyor bunları vs. vs.
  • Dota 1 oynayıpta Dota 2 ye geçişte genelde zorluklar şu şekilde oluyor
    - İlk başlarda mapın yolları ve karanlık kısımların belli olmaması sorunu
    -Heroların yetenek kullanma gecikmeleri (Bu soruna ilerde alışıyosun)
    -Diğer oyuncuların q w e r ile oynayıp senin eski tip oynamanın oynamana etkisi olup olmadığını düşünmek
    -Dota 2 dekilerin daha sistemli düzenli oynamaları göz, dust alma veya supportluk anlamında Dota 1 de bunlar çok düşünülmez zevkine oynarsın. Tabiki ilkeri düzey oyunları demiyorum genelde atılan oyunlar böleydi
    -Bazı heroların değişik item buildlerle kullanılması Ben bu sorunla çok karşılaştım. Mesela ember sprit benim genelde gördüğüm arcane bot bloodstone kasılmasıydı. Dota 2 de carry olarak oynanıyor doğru olanda bu zaten

    -Aynı zamanda itemleri öğrenme konusunda dota 1 dekiler uzun zamanını harcayıp öle öğreniyorlar ama dota2 de direk gösterdikleri için biraz yedirememe konusu var.

    Dota1 oynamaya devam edipte "Herkes dota 2 oynuyor ben kendimi gösteremiyorum acaba boşamı oynuyorum" kaygısıda vardır

    Ama dota 2 w3 pudge wars troll and elves vb. maplarını getirse zatenki yavaş yavaş fun maplar geliyor büyük ihtimalle w3 biter.

    Aklıma geldikçe yazarım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alphagtx

    Hero tip çizimleri dota'le aynı kalamazdı o modeller ve skill resimleri w3'ün olduğundan hakları blizzard'ın elinde bu yüzden valve aynı modelleri kullanamaz hatta isim hakkı dolasıyla davalı oldular blizzard bunu kaybetti ama modellerin kullanılmasına izin vermedi mecburen yeni modeller yapmak zorunda kaldılar o zaman itiraz edenlerin çoğu bu detayı bilmiyorlar.

    Hayır biliyorum... Biliyorumda bir işi yapacaksan tam yapacaksın blizzard la anlaşsaydı banane be kardeşim =)

    ayrıca trax ve windrunner ın çizimlerini gerçekten çok güzel yapmışlar dota2 de.. Ve dota daki tiplerini hiç aratmıyor.. ne yani sadece trax ve windrunnerin mı haklarını almışlar ?????

    bir viper çizmişler ALLAHIM ALLAHIM evlere şenlik tipini ..... min valvesi kendine benzetti heralde viperi..



    Ulan hadi tipleri geçtim heroların rangesiyle cast time ile neden oynama yapıysunuz arkadaş.. Bir kaç örnek vericem deneyin görün


    Batriderin ilk skili yani yüzde slow veren ve stacklabilen skilinin rangesi dota2 de çok kısaltılmış.. Mid lane gidin dota 1 de mid deki iki kule arasındaki suya girmeden kendi tepenizden karşı tepeye atabilirsiniz o skili.. ama dota2 de yoook adama haddinden fazla yaklaşmak lazım oluyor.. bu küçük ayrıntıda batrideri s.... yorrrr çünkü rahat stack yapamıyor..

    Sliencerin ikinci skili pur damge olan skill dota 1 de kendi oto atak rangesinden az biraz daha uzağa atılabilir aynı şekilde clinksin ikinci skili olan ateşli okuda böyledir traxin frost arrow da böyle destroyerin ilk skilide böyledir bunu kavramak için tecrübe lazım.. viperin ilk skilide böyledir..

    dota2 de bu yoktur adamları bu skillerle haraslayamıyosun dota1 deki gibi.. sonra çıldırıyosun

    earthshakerın ilk skili dota2 de bastığın anda delay olmadan direk taaaak diye gömer. halbuki o skilin cast time vardır yarım saniye sonra atması lazımdır. dota 1 de böyledir. bunuda değiştirmişler.. o.... ları :D

    Dota 1 de gondar oynarken adamı uzaktan ultilersin adam farkına varmayabilir çok dikkatli değilse.. dota 2 de gondarın u sunun farkına varmıyosan öküzssün yani öyle bi atıyoki ses çıkıyor taaaak diye anlamaman imkansız :D ulan gondarın olayı zaten gizlilikte sen neden böyle harcıyosun heroyu valve denen p...

    daha 10 larca sayılır böyle küçük ayrıntıları görmezlikten gelerek oyun zevkimizi berbat ettiler..

    dota 2 de basede kus vardır item alırsın item kuş basede olduğu halde zulaya girer tekrar zuladan hepsini al seçenğini tıklicaksın ki itemler kuşa geçicek ölme eşşeeem yaz geleeee ulan zaten kuş basede neden zulaya alıyon itemleri :D


    Roshanın mekanı dota2 de çok dardır.. crebbleri büyütmek için yıktığımız barakalar birbirine çok yakındır aralarındaki mesafe çok dar.. oyunda gece olunca bi b.. göremessiniz okadar abartılı bir karanlık yapmışlarki alışmak imkansız insanın başı ağrıyor.

    dota2 de adamları b ye sıkıştırısan bile içeriyi göremiyosun karanlıkta kalıyor !!! o zevki yasayamıyosun pudgeyle çekme puckla gir çık yapma b de adam kesme hatta hp taşını kesme zevkini sana yaşatmıyolar.

    Ayrıca Dota2 nin oyuncu kalitesinin daha İYİ OLDUĞU MOLDUĞU YOK ! ne var biliyomusunuz.. Dota 2 ye başlayan yeni yetmeler sürekli cw maçlarını izledikleri için özentilik yaparaktan ezbere oyun oynuyolar obs ward dust gem her bi boku alıyolar cw izliyolar ordan özenti yapabildikleri tek şeyde bu zaten..

    Sonrada bizim oyuncular bakıyor aaaa adamlara bak obs alıyooolar kuş alıyolaar ward alıyollar demekki bunlar pro evet okadar prolar ki karşılarında trax huskar trol axe vesaire gibi skill heroları olmayan herolar olsa bile her oyun BKB kasıp duruyolar :D herif karşısında axe var diye bkb kasıyo ultisinden kurtaıcak heralde amaca bak sen..

    Cw lerde görüp görüp windrunera her oyun mekanizm kasan salaklarımı dersiniz :D ulan o adam cw de sup oynamış wind ile senin takımında killer yok sen neden meka kasıyosun :D bu windrunner faciasını birebir yaşadım ben ya.




  • yok arkadaşlar ya uzun lafın kısası ne biliyor musunuz ; adam kafasına göre bi oyun yapmış neymiş görselliği daha iyiymiş o yüzden dotayı bırakıp dota2 ye alışmayı deneyecekmişiz...

    Ulan ben neden alışmak zorundayım senin yeni yaptığın oyuna zaten dotacıyım ben senelerdir alışılacak oyun nedemektir biz oyunu değiştirdik demektir niye değiştiriyosunuz arkadaş biz böyle seviyoduk =)

    el hasıl arkadaşlar çağırmadıkça oynamam..

    girerim weplama küfürde olsa görsellik sıfır da olsa adam gibi babalar gibi oyunumu oynarım en azından 20 yaş üstü adamlarla oynarım en azından rusları çekmek zorunda kalmam..

    yenilirim rmk isterim hırs yaparım ezerim ezilirim bir zevk var dotada şahsen ben dota2 de bu zevki asla alamadım 2 yıldır alamicamda.
  • dota2 ilk çıktığından beri(2.5sene) dota2 oynuyordum w3 dota ya bakmıyordum bile , ama dota2 den iyice soğudum ve w3 dotaya resmen geri dönüş yaptım çok zor oldu ama

    dota2 ile w3 dota arasında bariz farklar var ama gençliğimi verdiğim dotayı resmen özlemişim bile 2 haftadır dota2 yi değil steami bile açmıyorum neredeyse.

    w3 dotanın +'ları
    -Oyun kontrolü dota2 ile inanılmaz farklı bu yüzden dota2 daha sığ bir oyun dota1 de yapabileceklerin dota2 ye göre neredeyse sınırsızdır.(Oyun kontrolünün daha zor olması herkesin becerememesi gibi.)
    -Dota2 de olmayan bir sürü farklı dodge W3 Dotada hala mevcuttur.
    -Dota2 de 5k mmrla bile noob oyuncu düşebiliyor. Adamın bilmediği hero var yahu mmr oyunda pickleyip onunla oynuyor.
    -Dota1 oynayan insanlar gerçekten biraz daha düzgün. Dota2 deki gibi cyka blyat pizdec diyen ergen tayfa burada çok nadirdir.

    w3 dotanın -'leri
    -Mh(Her sw de yok)
    -Bu oyunu profesyonel oynayan bütün takımların dota2 ye geçmesi ve dota1 in çoğu insan için mazide kalması




  • King_Leoric31 kullanıcısına yanıt
    dodge' i acarmisin?
    bildigim kadariyla zorunlu mekanikler disinda pek yok. sven ult. ilk aklima gelen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Purone

    dodge' i acarmisin?
    bildigim kadariyla zorunlu mekanikler disinda pek yok. sven ult. ilk aklima gelen

    sven ult mirana leap , morph wawe , troll ilk skill benimde aklıma gelenler bunlar ama daha fazlası vardır

    re edit: slark is the best dodger in dota1




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Leoric31 -- 6 Eylül 2014; 1:21:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: Purone

    dodge' i acarmisin?
    bildigim kadariyla zorunlu mekanikler disinda pek yok. sven ult. ilk aklima gelen

    sven ult mirana leap , morph wawe , troll ilk skill benimde aklıma gelenler bunlar ama daha fazlası vardır

    mirana cok farkli isliyor orasi dogru.
    waveform ve troll hakkinda bilgim yoktu bakayim onlara.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karahan-87

    quote:

    Orijinalden alıntı: Alphagtx

    Hero tip çizimleri dota'le aynı kalamazdı o modeller ve skill resimleri w3'ün olduğundan hakları blizzard'ın elinde bu yüzden valve aynı modelleri kullanamaz hatta isim hakkı dolasıyla davalı oldular blizzard bunu kaybetti ama modellerin kullanılmasına izin vermedi mecburen yeni modeller yapmak zorunda kaldılar o zaman itiraz edenlerin çoğu bu detayı bilmiyorlar.

    Hayır biliyorum... Biliyorumda bir işi yapacaksan tam yapacaksın blizzard la anlaşsaydı banane be kardeşim =)

    ayrıca trax ve windrunner ın çizimlerini gerçekten çok güzel yapmışlar dota2 de.. Ve dota daki tiplerini hiç aratmıyor.. ne yani sadece trax ve windrunnerin mı haklarını almışlar ?????

    bir viper çizmişler ALLAHIM ALLAHIM evlere şenlik tipini ..... min valvesi kendine benzetti heralde viperi..



    Ulan hadi tipleri geçtim heroların rangesiyle cast time ile neden oynama yapıysunuz arkadaş.. Bir kaç örnek vericem deneyin görün


    Batriderin ilk skili yani yüzde slow veren ve stacklabilen skilinin rangesi dota2 de çok kısaltılmış.. Mid lane gidin dota 1 de mid deki iki kule arasındaki suya girmeden kendi tepenizden karşı tepeye atabilirsiniz o skili.. ama dota2 de yoook adama haddinden fazla yaklaşmak lazım oluyor.. bu küçük ayrıntıda batrideri s.... yorrrr çünkü rahat stack yapamıyor..

    Sliencerin ikinci skili pur damge olan skill dota 1 de kendi oto atak rangesinden az biraz daha uzağa atılabilir aynı şekilde clinksin ikinci skili olan ateşli okuda böyledir traxin frost arrow da böyle destroyerin ilk skilide böyledir bunu kavramak için tecrübe lazım.. viperin ilk skilide böyledir..

    dota2 de bu yoktur adamları bu skillerle haraslayamıyosun dota1 deki gibi.. sonra çıldırıyosun

    earthshakerın ilk skili dota2 de bastığın anda delay olmadan direk taaaak diye gömer. halbuki o skilin cast time vardır yarım saniye sonra atması lazımdır. dota 1 de böyledir. bunuda değiştirmişler.. o.... ları :D

    Dota 1 de gondar oynarken adamı uzaktan ultilersin adam farkına varmayabilir çok dikkatli değilse.. dota 2 de gondarın u sunun farkına varmıyosan öküzssün yani öyle bi atıyoki ses çıkıyor taaaak diye anlamaman imkansız :D ulan gondarın olayı zaten gizlilikte sen neden böyle harcıyosun heroyu valve denen p...

    daha 10 larca sayılır böyle küçük ayrıntıları görmezlikten gelerek oyun zevkimizi berbat ettiler..

    dota 2 de basede kus vardır item alırsın item kuş basede olduğu halde zulaya girer tekrar zuladan hepsini al seçenğini tıklicaksın ki itemler kuşa geçicek ölme eşşeeem yaz geleeee ulan zaten kuş basede neden zulaya alıyon itemleri :D


    Roshanın mekanı dota2 de çok dardır.. crebbleri büyütmek için yıktığımız barakalar birbirine çok yakındır aralarındaki mesafe çok dar.. oyunda gece olunca bi b.. göremessiniz okadar abartılı bir karanlık yapmışlarki alışmak imkansız insanın başı ağrıyor.

    dota2 de adamları b ye sıkıştırısan bile içeriyi göremiyosun karanlıkta kalıyor !!! o zevki yasayamıyosun pudgeyle çekme puckla gir çık yapma b de adam kesme hatta hp taşını kesme zevkini sana yaşatmıyolar.

    Ayrıca Dota2 nin oyuncu kalitesinin daha İYİ OLDUĞU MOLDUĞU YOK ! ne var biliyomusunuz.. Dota 2 ye başlayan yeni yetmeler sürekli cw maçlarını izledikleri için özentilik yaparaktan ezbere oyun oynuyolar obs ward dust gem her bi boku alıyolar cw izliyolar ordan özenti yapabildikleri tek şeyde bu zaten..

    Sonrada bizim oyuncular bakıyor aaaa adamlara bak obs alıyooolar kuş alıyolaar ward alıyollar demekki bunlar pro evet okadar prolar ki karşılarında trax huskar trol axe vesaire gibi skill heroları olmayan herolar olsa bile her oyun BKB kasıp duruyolar :D herif karşısında axe var diye bkb kasıyo ultisinden kurtaıcak heralde amaca bak sen..

    Cw lerde görüp görüp windrunera her oyun mekanizm kasan salaklarımı dersiniz :D ulan o adam cw de sup oynamış wind ile senin takımında killer yok sen neden meka kasıyosun :D bu windrunner faciasını birebir yaşadım ben ya.





    Bahsettigin ozellikler patch ile azaltildi. Gece gorusu falan yani. Dota 1de eski versiyonda kalmis olabilir misin?
    Ayrica gondarin ultisindeki goruntu ve ses efekti karsi takima gitmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • w3 dota daag iyi geldi dota2 biraz garip geldi dota1 e çok alıştıgımızdanmı nedir ama artık dota2 yide oynamadım zaten beğenmemiştimde lol oynuyorum
  • Meshhead kullanıcısına yanıt
    trollu uyandirmasaydin iyiydi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu karşılaştırmayı ultima online zamanlarında yapılan tartışmaya benzer olarak görüyorum.Dota 1 de belli bir seviyesi olmaksızın o zaman başlamış kişilerin dota 2 de iyi bir seviyeye gelememesi durumu sonrası Dota 2 berbat,kaka,kötü gibi yorumlamaları..Biz daha eskilerden de oynardık filan tarzı.Starcraft 1 ve starcraft 2 de de aynı durum geçerliydi,normaldir.Sonuç olarak Dota 1 eskide kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Free Time -- 6 Eylül 2014; 22:11:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Free Time

    Bu karşılaştırmayı ultima online zamanlarında yapılan tartışmaya benzer olarak görüyorum.Dota 1 de belli bir seviyesi olmaksızın o zaman başlamış kişilerin dota 2 de iyi bir seviyeye gelememesi durumu sonrası Dota 2 berbat,kaka,kötü gibi yorumlamaları..Biz daha eskilerden de oynardık filan tarzı.Starcraft 1 ve starcraft 2 de de aynı durum geçerliydi,normaldir.Sonuç olarak Dota 1 eskide kaldı.

    klasikler vazgeçilemez ve eskide kalmaz..

    Misal age of empire 2 the concures ... counter 1.5 1.6 ve serileri ... hife life ...Calllof Duty 2... Fifa 2007.. DOTA 1 ... süper mario ... jenniffer LOPEZ ... Yüzüklerin EFENDİSİ ... Braeve HEarth ... SUSAM Sokağı... HUGO... Savaş ve Barış.. Suç ve ceza ... ONE PİECE ... RED KİT

    Daha sayammı ?




  • zamanında dota da oynadım ama dota 2 daha iyi geldi.. en azından alıştıktan sonra kesinlikle dota2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karahan-87

    quote:

    Orijinalden alıntı: Free Time

    Bu karşılaştırmayı ultima online zamanlarında yapılan tartışmaya benzer olarak görüyorum.Dota 1 de belli bir seviyesi olmaksızın o zaman başlamış kişilerin dota 2 de iyi bir seviyeye gelememesi durumu sonrası Dota 2 berbat,kaka,kötü gibi yorumlamaları..Biz daha eskilerden de oynardık filan tarzı.Starcraft 1 ve starcraft 2 de de aynı durum geçerliydi,normaldir.Sonuç olarak Dota 1 eskide kaldı.

    klasikler vazgeçilemez ve eskide kalmaz..

    Misal age of empire 2 the concures ... counter 1.5 1.6 ve serileri ... hife life ...Calllof Duty 2... Fifa 2007.. DOTA 1 ... süper mario ... jenniffer LOPEZ ... Yüzüklerin EFENDİSİ ... Braeve HEarth ... SUSAM Sokağı... HUGO... Savaş ve Barış.. Suç ve ceza ... ONE PİECE ... RED KİT

    Daha sayammı ?

    eskilerin yeri ayrı ama dota 2'nin daha oynayanası bir oyun olduğu gerçeğini değiştirmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karahan-87

    quote:

    Orijinalden alıntı: Free Time

    Bu karşılaştırmayı ultima online zamanlarında yapılan tartışmaya benzer olarak görüyorum.Dota 1 de belli bir seviyesi olmaksızın o zaman başlamış kişilerin dota 2 de iyi bir seviyeye gelememesi durumu sonrası Dota 2 berbat,kaka,kötü gibi yorumlamaları..Biz daha eskilerden de oynardık filan tarzı.Starcraft 1 ve starcraft 2 de de aynı durum geçerliydi,normaldir.Sonuç olarak Dota 1 eskide kaldı.

    klasikler vazgeçilemez ve eskide kalmaz..

    Misal age of empire 2 the concures ... counter 1.5 1.6 ve serileri ... hife life ...Calllof Duty 2... Fifa 2007.. DOTA 1 ... süper mario ... jenniffer LOPEZ ... Yüzüklerin EFENDİSİ ... Braeve HEarth ... SUSAM Sokağı... HUGO... Savaş ve Barış.. Suç ve ceza ... ONE PİECE ... RED KİT

    Daha sayammı ?

    Millet dotadan bahsediyor kardeş susam sokağı, red kit ne alaka şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskiden Dota 1'i 3 defa farklı zamanlar da deneyip sevmemiştim. 3-4 ay önce Dota 2 yükledim, o zamandan beri sürekli oynuyorum. Dota 1 sarmamıştı bir türlü.

    W3 de bin bir türlü mod yapılıyordu bilirsiniz. Moba modlarıda vardı. 5 koridorlu vardı bir tane, İnternet cafede hepimiz onu oynuyorduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 1 Ocak 2015; 18:43:32 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.