Şimdi Ara

Dota 2 Oyuncu sorunları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

    Kafasına Q attığım base gitti. Dilersen bu akşam oynarız yine.

    aynen , bi kaç daha olsa forumdan daha da iyi olur hatta.
  • Forumdan dört beş arkadaş daha var benim listede, hatta senden sonra bir oyun attık AJFA ile, ayrıca benim battlecup takımı da sürekli oynamak istiyor. Yalnız ben şu önceki yazılarımda bahsettiğim yabancı iki arkadaşı kadroda görmek istiyorum. Mid'i teslim edebileceğim ve support'luğuna güvendiğim iki kardeş bunlar.

    Sanki forum da benimle oynamaya çok meraklıydı.
  • Kesinlikle, harfi harfine, noktasına virgülüne kadar katılıyorum dostum yazdığın yazıya. Oyunun hali içler acısı durumda.
    Yukarıda biri de demiş, 1k mmrdan 3k'ya kasan biliyorum diye. Hayatımda bu kadar bariz bir yalan daha görmedim. 1k mmr da 1 oyun kazansan, üstüste 5 tane kaybedersin. Biz 3k'da milletle ne kavgalar veriyoruz. Başlığı açan arkadaş gibi, bende süper pro bir oyuncu olduğumu iddia etmiyorum ama belli bir tecrübeye sahibim dotada. Kesinlikle bu sistemin değişmesi gerekiyor, daha adil bir hal alması lazım. Milleti trolle ama kazan +25, herşeyi yap, çok iyi verimli oyna, biri feedlesin -25 mmr mantığı kabul edilebilecek bir şey değil.Sanırım 4.5k'ya kadar çöplük dolu oyun. Maalesef bende mmr yükseltemiyorum 3.3k mmr olmasına rağmen. Hemde bu 2. hesabım, sırf dota oynuyorum bu hesapta, ilk hesap mmr bataklığında olduğundan dolayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marshall_fb

    Kesinlikle, harfi harfine, noktasına virgülüne kadar katılıyorum dostum yazdığın yazıya. Oyunun hali içler acısı durumda.
    Yukarıda biri de demiş, 1k mmrdan 3k'ya kasan biliyorum diye. Hayatımda bu kadar bariz bir yalan daha görmedim. 1k mmr da 1 oyun kazansan, üstüste 5 tane kaybedersin. Biz 3k'da milletle ne kavgalar veriyoruz. Başlığı açan arkadaş gibi, bende süper pro bir oyuncu olduğumu iddia etmiyorum ama belli bir tecrübeye sahibim dotada. Kesinlikle bu sistemin değişmesi gerekiyor, daha adil bir hal alması lazım. Milleti trolle ama kazan +25, herşeyi yap, çok iyi verimli oyna, biri feedlesin -25 mmr mantığı kabul edilebilecek bir şey değil.Sanırım 4.5k'ya kadar çöplük dolu oyun. Maalesef bende mmr yükseltemiyorum 3.3k mmr olmasına rağmen. Hemde bu 2. hesabım, sırf dota oynuyorum bu hesapta, ilk hesap mmr bataklığında olduğundan dolayı.

    Aynı şeylerden şikayetçi insanlarla dertleşmek bir nevi terapi bizim için ben içimi döktüm ve valve mail attım ne kadar takarlar bilmem ama şikayet ettiğim şeyleri değiştirmek için elimden geleni yaptım. Dotayı bıraktım mı ? tabi ki hayır hala oynuyorum fakat eski şevk ve hırsımdan yoksunum giriyorum oynuyorum mmr yok muş gibi supp kalırsa supp oynuyorum hiç kimseyle tartışmaya girmiyorum bu şekilde nereye kadar gider bilemiyorum ama şuan bende durum bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juba13Tv -- 14 Kasım 2016; 21:33:8 >




  • mmr veya seviye olmasın demiyorum, +25 / -25 sisteminden şikayetçiyim online oyunlarda derecelendirme sistemlerine bakalım istersen hangisinde bu kadar basit bir sistem var ki, lol cs go vs. aklına gelenleri bir düşün. Sonra win streak denen bir olay koyabilirler, mesela birinci oyunu kazandın +25 ikinci oyunu kazandın +25 üçüncü oyunu kazandığında ise +50 versin mesela yani üst üste galibiyet almanın bir önemli olsun sen günde 10 oyun oyna kazan 250 mmr gelicek ben günde 30 oyun oynayım 2 galibiyet 1 mağlubiyet şeklinde gitsin yani 30 maçtan 20 kazansam 10 kaybetsem 250 mmr alıyorum aslında sen zor olanı yaptın 10 maç üst üste kazandın oyun bunun için seni ödüllendirmiyor bile. Bunları sadece misal olarak veriyorum eminim ki sizlerinde mutlaka bu tarz düşünceleri vardır fakat dota bu durumdan memnun değiştirmeye de niyeti yok sadece set yapsınlar dergi satsınlar.
  • Juba13Tv kullanıcısına yanıt
    Yani öyle oyunlarda öyle pickler yapılıyor ki, resmen ilk dakikadan anlıyorum kaybedeceğimizi. Özellikle support alıyorum ki güzel bir şekilde destek vereyim diye.
    Mesela az önceki oyunumda, karşıda Pudge-Windrunner-Storm Spirit-Abaddon ve Slardar vardı.
    Bizim takım? Ben Lion aldım, Slark-Magnus-Batrider ve bomba geliyor, Techieeeess..
    Ya hiç mi bun insanların beyni çalışmıyor? Hadi Slark 1 carry eyvallah, hadi Bat ve Magnus'da iyi özellikli herolar, abi karşı takıma bakarak Techies nedir?
    2. bir carry alsana? Oyunu başlamadan teslim ettik, dakika 5 olmuştu, can we say gg? dedim chatten, güldüm, hepsi bir ağızdan no no, ama adım gibi biliyordum kaybedeğimizi.
    Müneccim miyim ben? 2000 saate yakın oynamışım bu oyunu, keza Dota 1'de uzun zaman oynadım, bazı şeyler apaçık belli oluyor aslında.
    En temizi, oynamayı bırakmak bence. MMR yükseltmek imkansız bir olay. 1 oyun kazanıyorsan, 4 oyun kaybediyorsun gidişat böyle ve keşke benim veya benim gibi oyuncuların hatalarından veya kötü oynamalarından dolayı kaybedilse. Kesinlikle şahsi mmr sistemi gelmesi gerekiyor adam gibi değerlendirme yapılmalı. Bir de insanlar bu düşünceye karşı çıkıyorlar buna da akıl sır erdirmek mümkün değil.




  • Evet en anlam veremediğim olayda hayır mmr sistemi çok iyi, siz noobsunuz olayı
  • Dota da galiba yeni eşleştirme sistemi var kuşkulanıyorum ! bayrak 1 bayrak 2 bayrak 3 diye tam çözemedim ama ! İnanılmaz kötü oyuncular benim takımmıma geliyor , karşı takımda kötü ama benim takım daha berbat ! Örnek carry alıyor lane de kasamayınca 3cü dakika jungle giriyor :) support alıyor 0-20 oynuyor 0-20 diye eleştirince cocugu yazdığı şey ben supportum ! anladım sen supportsun ! Haritayı oyun başı wardlamışlar miss her yer gözüküyor karşı çocuk mid den çıkıp top gank a gidiyor gözüküyor hala lane i itiyorlar ve ölüyolar dedikleri şey ss :) lan ward dikmişsiniz görüyosunuz adam gelio hala ss mi ? vereyim ! Ve çocuklar ward dikerken ölüyor, full mana stun atamadan ölüyor ! High grand beklemeden fog lara girip feedliyorlar sanırsın mortal kombat oynuyorlar uyarmama rağmen üst üste !

    Ya kazandığım oyundan bile zevk almıyorum ! Tek başıma vs atıyorum 1 v 9 sırf engeller bana ! Acaba okadar değil bana öyle geliyodur diyorum oyunu kazandığım zaman karşı çocuklar yazıyor tek başına kazandın diye ! Benim takımda :) gülüyor he he diyorlar!

    Sorun bende değil ! Hani anlarım kötüysem kötü adamlar gelir kabul ederim evet sistem haklı derim ! Ama karşıya geçen 2 türk geldi biri jugger pickledi - diğer cm picklemiş suplucak güya neyse juggernaut mid oynuyor invokere karşı çocuk ezdi normal dedim ya benim takım herzaman çok kötü geliyor, neyse bu juggernaut 30-0 oynadı :) 5k yım ben diyo

    :) :) Bende yazdım he 5k sın sen 5k san ben 8-9k yım dedim ! cm de hemen atladı o 5k ya atarlandılar ! Çocukca olcak ama dedim gel gösterim sana 5k olmadığını vs atalım dedim 30-0 oynadın ya bi bana karşı oyna tamam diyo bide geldiler oyun sonu girdik lobiye !

    Neyse juggernaut - juggernaut vs ye başladık :) adamın aldığı item Quelling Blade ve ilk skill e vermiş :) Ben ise Poor Man's Shield aldım ve kritiğe yapıştırdım ! iyi blockladım creepleri daha kendi creeplerini blocklamamış 5k elaman geldi tam orada çıkıcaktım ! oyundan block yapmayı bilmiyor diye , veee 2 right click vurdum geri gitti tango yedi geldi :)) 1 tane daha vurdum ilk skille dönüyor kovalıyor beni terse gittim kal geldi 5k çocuğa geldi 1 tane daha vurdum ve 5k çocuk geri kaçıyor oda ne aman allahım 5k ya 30-0 oynadı yaaa gitti shirine kullanmaya 1 vs 1 de shirine kullanıyor :) oyunu durdum dedimki kusura bakma sen harbiden 5k mışsın bende yedim güzel yedirniz lan diyip bana müsaade bukadar zaman kaybı yeter diyip çıktım !

    Demek ki eleman ile yer değiştirsek 30-0 oynadı ya 90-0 oynamazsam adam değilim !

    Geçenlerde smurf açtım eğlencesine merakta ettim acaba bu kötüler smurf da da gelecek mi benim takıma diye ! hani kötü 1 tane gelse anlarım abi 4 ü de kötü ya !
    Açtım smurf u 1ci maç 36-0 ezdim çocukları ! 2ci maç 3k çocuk gördüm karşıda heralde yine noobların bile kötüsü benim takımda derken mid i salmadı çocuklar safe de kastım 10 dakika 2ci maçıda ezdim 25-2 oynadım ! 3.cü maçıda kazandım bayaga bayaga eziyorum abi akıyorum !

    4.cü maç 3 türk geldi takıma salmadılar mid ve safe lane i ! offlane axe çektim onuda kazandım !
    5.ci maç bide supportluyum ya dedim :) onuda kazandık, 5ci de harbiden zordu oyun ! Bu maçta çocuklar kendi aralarında konuşuyordu benim main acc 5.7k teki dio 5k da benim teki diyo benim 4.1k falan !

    6.cı maç yine support çektim o çok daha zordu takımın carrysi void çocuk vardı tam bir flame ci en ufak hatada sinirleniyodu ! toparladık ama kaybettik yani sonra baydı çıktım !
    dotabuffdan baktım Very High skill geçiodu 3ü maçdan itibaren :)2ci maç 3k çocuk vardı karşıda onada high skill demişdi

    Gelelim en önemli yere beyler bilirsiniz dota da davranış skoru var 10k dan 0 kadar ! işte 10-9k skora sahipler 4k mmr 5k mmmr üzeri oyuncular ! 8k- 7k 3k mmr - 4k mmr 6k skor ve altıda 3k mmr - 2k mmr arası daha altı low lar :) işte konsola developer 1 enter dota_game_account_debug enter player_last_behavior_score diye puanınız yazıyor !

    Ama işte burada en önemlisi bayrak 1 - bayrak 2 - bayrak 3 dediğim olay yani! eger sen bayrak 3 seviyedeysen senin davranış puanın 10k da olsa kötünün kötüsü oyuncular - kötünün kötüsü igrenç oyunlar herzaman seni bulur !

    Bayrak 2 seviye ise kötünün de iyisi deriz bunlarda onlar ! Ama çoğu orijinal bayrak 2 i değil bunlarında geneli yolcudur abbas baglasan durmaz hesabı ! bayrak 3 seviyeye doğru...

    Bayrak 1 ise İyiden ziyade :) win rate demek bildiğin kazanıyosun yani !

    Unutmamak gerek bir şey var en baştaki davranış puanı bayrak 1 olupda 9k altı behavior a sahip olmayacaksın !
    Bayrakları level gibi düşünün ! player_last_behavior_score u da xp gibi düşünün !

    40 maç oynadım o smurf hesapta her oyun neredeyse win ve commmend aldım commmend falanda istemedim! 100 ün üzerinde commend im vardı ! tam hatırlamıyorum
    VE 1 tane bile report yemedim ! 15 ci maçta mı ne açıldı davranış skorumda 8.3k dı 9k ya yükselince oyunlarda hep very high skill diye geçti 8k larda high - vhs değişiyordu !

    Bu bayrağı 1 - 2-3 dediğim olayı main acclarda nasıl 1 e çekeceğimi bulamadım ! davranış puanı kasayım dedim en üst limite geçince sıfırlanır heralde dedim yaklaşık main acc da 9.3k ya geldim 1 oyunda tahammül edemedim açtım ağzımı :) pıt report dan düştü daha da umursamadım !

    tahminime göre 10k yapınca 1 üste geçiyor veya flag 3 de 15k var heralde :)


    Google dan da araştırdım dota 2 behavior diye çocuklar yazmışlar ss lemişler 9.5k behavior var ama yinede banada nooblar geliyor diye yazmış elamanın 1 tanesi yazmış sanırım account flag 2 diye yazmış !

    Yetmedi dota 2 İstanbul chat den 2k elemanlardan smurflarını istedim verdi çocuk girdim baktım behavior u 5k account flag ı 3 !

    Ama dediğim gibi bayrak 1 nasıl yaparım onu çözmem lazım ozaman main acc da hiç bir sıkıntı kalmıcak :)

    Tabii ben bunu anlatıyorum dota 2 eşleştirme sistemini manüpüle etmiş oluyorum ! Fakat şimdi akıllı 2k kardeşlerim uygulamaya geçicek flag atlatma yı araştırcak deneyecek boşuna denemeyin !

    En basit çözüm ne ? Açarsın yeni hesap oynarsın 5-6 maç ayarlardan maç geçmişini paylaş dersin ! dotabuff a girer bakarsın steam nickini veya maç no nu yazarak high skill ve very high skill değilse maçların oynamana gerek smurf hesap çünki oda main acc ınız gibi 2k larda açılır :))

    şimdi yeni bir smurf daha açıcam can sıkıntısı :) takılayım bari




  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Üşenmedim okudum katılıyorum bütün yazdıklarına bu davranış puanı olayını da biliyorum 9.2k şuan fakat bu flag bayrak olayını tam alayamadım bu gizli bi sistem olduğunu mu söylüyorsun yani insanlar kaçıncı bayrak olduğunu göremez mi ?

    Birde high skill very high skill olayı mmr ile alakalı 3.2k üzeri mmr high skill altı normal skill very high skill sınırını bilmiyorum hiç o kadar yüksek mmr olmadım
  • Juba13Tv kullanıcısına yanıt
    Hayır gizli sistem değil açık beyan ortada ama bilmediğiniz göremiyorsunuz ! kendi davranış puanına bakıyorsun ya liste geliyor karşına o listede account_flags: diye kaç olduğu yazar :)


    1k - 2k mmr dan daha çok mmr hak ettiğine inanıyorsan !

    High skill veya very high skill oynamak için ne lazım anlatayım ilk önce ! kendi hesabında 9k ve üzeri davranış puanına sahip olacaksın !

    Sonra yeni steam hesabı aç dota 2 ye gir karşıan liste gelecek daha önce dota 2 oynadın mı , acemi misin , daha önce moba oynadın mı diye seçeneklerden ACEMİYİM mi seç !

    Ve maç arat tinker - np - strom sprit - MEEPOO pickle karşıan ve takımına gelecek adamlar tam nooblar :) onları ez kes içinden geç ama ölme 30 dakika da 20 nin üstünde kill al - ormandaki yaratıklara vururken de stack yap ! bunları hızlı komple yaparsan - 2ci maç direk high skill e vercek

    2ci maç yine macrolu hero da ez içinden geç aynı şekil ! 3ü maç a gir 4 e gir oyun zorlaşmışsa anlaki very high skilldesin sonra ayarlardan maç geçmişini paylaşı tikle !

    dotabuff ı aç steam id ni yaz arama yerine dotabuff dan maçlarına bak high - very high skill mi :)




  • Tüm mesajları okudum, benim şikayetim bir maçta kaybettiğim zaman hemen bi başkasını aratıyorum ve takımıma bi evvelki kaybettiğim oyundan eleman geliyor. Eleman bide bi önceki maçı kaybetmenize sebepse tadından yenmiyo...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.