Şimdi Ara

Dota 2, yeni güncelleme ile birlikte dev değişiklikler alıyor: LoL için tehlike!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dota 2, yeni güncelleme ile birlikte dev değişiklikler alıyor: LoL için tehlike!
    Steam'de 300.000'den fazla eş zamanlı oyuncuya hizmet veren dünyanın en popüler e-spor oyunlarından biri olan Dota 2, New Frontiers adlı devasa ve köklü değişiklikler içeren bir güncelleme aldı. Oyunun tüm haritası artık yüzde 40 daha büyük olurken oynanışı derinden etkileyecek değişiklikler de güncelleme ile birlikte geliyor.



    Dota 2 New Frontiers güncellemesi ve dev değişiklikleri 





    Valve yaptığı açıklamada oyunun temel amacının aynı kaldığının altını çizerken kazanmak için ihtiyacınız olan her şey hala haritanın merkezinde olduğunu belirtiyor. Ancak Valve "meta tanımlayıcı yeni özellikler" olarak ifade ettiği yeni konumlar, yeni Tormentor mini patronları, Watchers adı verilen görüş sağlayan tarafsız birimler, meyve üreten Lotus Havuzları, yeni eşyalar, eşleştirme değişiklikleri, sağlık çubuklarında kullanıcı arayüzü değişiklikleri ve oyundaki her karaktere dokunacak bir dizi kahraman dengelemesini de güncellemeyle getiriyor. Ayrıca, kuşatmalar için arka kapılar, iki Roshan ini, haritaya yayılmış çeşitli yeni rün türleri, daha fazla sürüngen kampı ve Outpost'lar da değişikliklerden bazıları.



    Dota 2, yeni güncelleme ile birlikte dev değişiklikler alıyor: LoL için tehlike!
    Harita tarafındaki değişikliklerden sonra genel olarak alan büyümüş olsa da geleneksel üç hat, herhangi boyutsal değişiklik almadı. Bunun yerine haritanın kenar kısımları genişletilerek yeni alanlar eklendi. Bu alanların keşfi galibiyet için kilit roller oynayacak. Oyunun eşleştirme yani Elo sistemi de tamamen değiştirildi. Valve, endüstri çapında standart olan Elo algoritmasını bırakarak Valve Glicko'yu benimsediklerini açıkladı. Valve bu sayede daha iyi bir rütbe hesaplaması yapılacağını söylüyor. Aynı zamanda oyuna geri dönen oyuncuların da daha kolay adapte olmasına bu sistem yardımcı olacak.



    Ayrıca Bkz.Epic Games'te bu hafta iki farklı ücretsiz oyun var



    Açıkçası Counter-Strike 2 ile ciddi değişiklikler alacak olan CS:GO gibi Dota 2 de New Frontiers güncellemesiyle daha da büyük değişiklikler alıyor. Sürüm 7.33 ile gelen yenilikler ve değişiklik listesi hayli uzun ve detaylı. İlgili yama notlarını buradan okuyabilirsiniz.






    Kaynak:
    https://www.theverge.com/2023/4/20/23692060/dota-2-7-33-new-frontiers-larger-map-meta-tormentors-watchers-lotus







  • Oyun komple değişmiş... Büyük ihtimalle çok dengesiz kısımlar mevcut, dolayısıyla yeni bir düzeltme peçi gelir 1-2 haftaya.

    Oynaya oynaya alışacağız artık, başka çare olmadığına göre... bakalım nasıl.

  • 4 mgb küsür warcraft mapinden frankeştayna.

  • Eşleştirme sistemi düzeldiyse tekrar dönerim şahsen, yani 20 yıl oldu sonuçta oyuna başlayalı. Dota 2 için bile 12 yıl olmuş :) En iyi bildiğim oyun sonuçta ama umarım oyunun tamamen içine etmemişlerdir, arasıra da olsa girip oynuyorduk sonuçta..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Feeder ile oynamaktan baydım bıraktım adamlar bot gibi sadece creep kesiyor orman kasıyor feed yapanları söylemiyorum bile ergen çocuk dolu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu MMO'ları keyifli yapan şey oyun oynarken bi yandan da insanlarla muhabbet edebilmendi. Şimdi bakıyorum, hiç muhabbet yok. Botlarla oynuyomuş gibi hissediyosun.

  • dota 2 değil dota 2000 oldu oyun...

    her update ile oyunun adınında değişmesi lazım.

    bu benim 2015 te oynadığım değil oda dota 2 idi.. bu da dota 2? ne alaka diye sorarlar adama.

  • Bojji kullanıcısına yanıt

    Dota MMO değil hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt

    Oradaki eleştiriyi anlamamışsınız. Harita %40 büyüdü. Biraz daha zorlasalar açık dünya MMO olacak diyor.

  • "LOL için Tehlike" ... böyle saçma sapan başlıklar atmayın. Türkiye siyaseti gibisiniz resmen.

  • Başlık açarken clickbaitte çığır açmak sanırım sadece bizdeki internet haber platformları ve forumlarda bu kadar yaygındır.

  • waltran kullanıcısına yanıt

    Dota 2 ciktigi zaman dota 1den pek farkli bir oyun degildi. Icerik olarak neredeyse ayniydi. Bence sondaki rakamdan cok komple ismi degistirmeleri lazim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel olmamış bence.

  • Son 2 3 gündür deneme firsatim oldu mükemmel olmus. Daha tam kavrayamadim sonuçta 11.000 saat digerini oynadıktan sonra alismak bir haftayi alacak gibi :)

  • 2016 da girdim en son dota 2 ye oda itemleri satmak için. Düzelsin çok isterim özlüyorum hala ama baya baya içine etmişlerdi.Birde ruslar olmasın kanser oluyorum.

  • neden lol için tehlike? benim bildiğim lol oynayan lol'dan dota oynayan da dota'dan vazgeçmiyor.

  • Bence harita bir anda yüzde 40 büyütülmez yeni itemlar yeni skiller yeni özellikler yani hepsi bir anda olmamalıydı.İki gündür oynamaya çalıyorum bir türlü alışamadım.Harita ciddi manada büyük.dota 1 deki gibi harita seçme şansı verilse asla seçmiyeceğim bir seçenek olurdu.
  • Bence harita bir anda yüzde 40 büyütülmez yeni itemlar yeni skiller yeni özellikler yani hepsi bir anda olmamalıydı.İki gündür oynamaya çalıyorum bir türlü alışamadım.Harita ciddi manada büyük.dota 1 deki gibi harita seçme şansı verilse asla seçmiyeceğim bir seçenek olurdu.

  • Oyunu mahvettiler resmen bu güncelleme ile, muhtemelen geri çekilecek harita çok problemli ve gereksiz büyük, ayrıca bazı herolar için düzenleme yapılmalı mesela broodmother oynuyorsun, harita çok büyük olduğu için ağlarının boyutu çok küçük kalıyor harita büyüklüğüne göre ayrıca jungle kasan herolar için çok fazla farm alanı var ve safelane ve offlane mantığı kalmamış safelane olarak adı kalmış resmen. patch resmen mekanikleri yok saymış lane'ler araları cok uzun bir fight esnasında takımına yetişmen imkansız hale gelmiş. Radiant bölgesinde safelane tower yanına 3 jungle koymak nedir yahu :) kulenin altından mini kampa vuruyorsun

  • Dotanın basitleştirilmiş bi versiyonu çıksa yeni oyuncu çekebilir bu yaptıkları sadece var olan kitleyi ve eski oyuncuları çekmek için yapılmış yeni giren bi oyuncu 3 4 el oynayıp beceremeyip çıkıyor

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.