Şimdi Ara

## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
590
Cevap
13
Favori
73.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BAŞLIKLAR

    1.Dota Tarihi
    2.Dota Nedir
    3.Nasıl Oyanır
    4.Hero'lar
    5.Rune Rehberi
    6.Dota Terimleri


    DOTA TARİHİ

     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız



    '' Warcraft 3: Reign of Chaos'' 2002 Yılında çıktığında Map Editörü birçok yeniliği beraberinde getirdi.Bunlar kısaca kahramanların para kazanırken exp kazanması lvl atladıkça daha güçlü özellikler kazanması item alınabilmesi şeklinde sıralayabiliriz.

    Reign Of Chaos ''Word Editor'' 'ın getirdiği yenilikler sayesinde büyü yapma özelliğinden yararlanılarak MOD yapımcıları tarafından birçok map yapıldı.Başka bir MOd yapımcısı olan ''EUL'' kendinden önceki yapımcılardan esinlenerek kendi firkilerinide işin içine katarak ''Defence of the Ancients (DotA)'' mapını oluşturdu.

    Warcraft 3: The Frozen Throne'nin 2003 yılında çıkmasıyla ''EUL'' değişik versyonlar yaptı.Fakat orjinal Dotanın Frozen Throne'ye uyarlanması konusunda başarılı olamadı.Sonra Eul DotA’yı geliştirmeyi bıraktı, ama oyun kodlarını herkesin ulaşabileceği şekilde internete koydu.

    Bu dönemden sonra Dota gönüllü geliştiriciler sayesinde değişik haller nefes almaya devam etti.Hatta battle.net ' in en popüler oyunlarından biri olmayı başardı.
    Bildiğiniz üzere Dota gönüllüleri birçok mod yapmıştı ve bu dönemde baya popüler olan MOD yapımcılarından ''Meian ve Ragn0r'' bu değişik versiyonlardan İyi düşünülmüş ve eğlenceli heroları bir araya getirerek '' DotA Allstars'' adını verdi.Ve bu yetenekli mod yapımcılarıda yeni versiyonlar çıkarmayı bıraktı.Dota AllStars ın ilk versiyonu “DotA Allstars Beta v0.95” 3 Şubat 2004’te çıktı ve en iyi dota serisi olarak kabul edildi.


    Guinsoo (Dota tarihinde Çok önemli bir yere Sahiptir. )
    Bu dönemler Guinsoo ''4.x'' serisini başlattı ve Roshan'ın görüldüğü ilk seridir.Neden isminin Roshan olduğunu merak edenler için Roshan Guinsoo 'nun bowling topunun ismidir :)
    Ve ''5.x'' serisi Dotanın olgunluğuna kavuştuğu ve competive dotanın doğduğu organizasyonların başladığı seridir.
    Gün geçtikçe Dota birçok oyuncu kazanıyor kitlesi muazzam bir şekilde büyüyordu.Durum böyle olunca oyuncularda yeni versiyon ve yeni hero görme isteği doğdu ve Ekim 2004’te Guinsoo Clan TDA’dan Neichus ve Icefrog’un yardımını almaya başladı.

     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız

    Guinsoo


    Versiyon 5.74 ve 5.76 arası Eklenen herolar
    Tidehunter - Ursa Warrior - Atropos -Keper of the Light - Tinker- Ogre Magi - Pudge ve Sand King oldu. Birçok eski heroda Nerflendi(Özellikleri düşürüldü)
    Bu dönemlerde birkaç kişi Dotanın ilk Tartışma Forumu 9nid 'i oluşturdu.W3 yayılmasıyla birlikte Dota da yayıldı ve Forum Ziyaretçi trafiğini kaldıramayacak kadar çok ilgi gördü.Ve DotaAllstars.com 2004 te DotaAllstars 'ın resmi sitesi olarak kuruldu.Bu forumun ziyaretçi sayısı ayda 1 milyon dan fazla seviyeye çıktı ve günlük görüntülenen sayfa sayısıda 1 milyonu geçti.Bu sitede gönüllü olarak 100 ' e yakın kişi çalıştı.Malesef site Temmuz 2010 yılında kapatıldı. Bu sebeble DotA Allstars’ın resmi sitesi PlayDota.com’a taşındı ve Allstar kelimesi harita isminden çıkartıldı.

    Şubat 2005 ' te 6.00 versiyonun çıkmasıyla birlikte Guinsoo map yapımcılığını bıraktığını ilan etti ve bayrağı Icefrog ve Neichus resmi olarak devraldı.Projenin liderlik görevini alan Neichus IceFrog ile birlikte Earthshaker -Tiny - Chen - Stealth Assassin - Phantom Lancer - Enchantress - Enigma- Axe- Shadow Fiend- Visage - Nerubian Weaver- Bloodseeker ve Dazzle' yi Hero Pooluna ekledi.Birkaç versiyon sonra Neichus Map ' e olan inancını yitirerek liderliği IceFrog ' a devretti.Oyuncular ''5.84 '' versiyonunu okadar çok benimsemiştiki ''6.xx'' değişikliklerini kabul etmek istemediler.Fakat bu olumsuzlukları IceFrog ' u yıldıramadı Dota'yı geliştirmekte niyetliydi.


     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız


    IceFrog Fırtınası

    '6.10' la birlikte IceFrog kolları sıvadı Faceless Void baştan yapıldı.İnvoker eklendi ( İlk İnvokerin 30 a yakın Skili vardı sonradan düşürüldü).Ve birçok bug düzeltilerek heroların dengeli olması için iyileştirmeler yapıldı.Ve bu seriyi 6.2xx serisi takip etti.Bİrçok yenilik buglar denge çalışmaları oldu.6.27 oyun dengesi açısından en iyisi oldu ve 2006 Şubata kadar kullanıldı.IceFrog tarafında bu olaylar yaşanırken.Competive Dota dünyasında birçok turnuva dönüyor ve Dota gelişiyordu.Ve 6.28 de Witch Doctor ve Spectre Poola eklendi.IceFrog ''6.10'' dan itibaren bayrağı devralarak yaptığı yenilikler,düzeltmeler yeni item ve herolarla başarılı bir ivme yakaladı ve Dota'yı eğlencenin yanında Competive alanında yaymayı başardı.

    Artık Dota durmadan Competive sahasında ilerliyordu.Yeni versiyonlar iyileştirmeler item ve herolar dahil oluyordu.Çeşitli organizasyonlar takımlar boy göstermeye başladı.MYM - Virtus Pro gibi takımlar öne çıkıyordu . Bu dönemdeki Efsane oyuncuları duymayanımız yoktur.Loda, Merlini, Vigoss, YaphetS... Oyuncu kitlesi Uzak doğu başta olmak üzere inanılmaz şekilde artmaya başlamıştı.IceFrog gerçekten bir başarı örneği göstermiş tüm olumsuzluklara karşı direncini yitirmeden Dota'yı bu günlere getirmiştir.


     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız


    Loda - Merlini - Vigoss


     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız


    YaphetS (P.I.S)





    Dota'nın gelişmesi ve başarısıyla birlikte Dota' ya benzer yapımcıları arasında ''Guinsoo'' nunda bulunduğu League Of Legends(LOL) ve Dota'dan birçok heroyu uyarlayan S2 Games 'in yapımcılığında Heroes Of Newerth(HON) başta olmak üzere birçok oyun ortaya çıkmıştır.LOL kendine özgü yapısıyla beğeni toplamış ve kendi kulvarında ilerleme göstermektedir.HON (Birçoğunu) Dota' dan aldığı herolarla işe başlamış ve kendi tasarladığı herolarla varlığını sürdürmeye devam etmektedir.


     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız



    Bildiğiniz Üzere Dota Warcraft 3 'ün Map Editor özelliğiyle hazırlanmış bir harita her nekadar başarılıda olsa bazı kısıtlamaları bulunuyordu.Bu nedenle IceFrog yapmak isteyipte yapamadığı birçok güzel ve önemli özelliği bize sunamıyordu.Ve bazı olumsuzlukların önü alınamıyordu(MapHack-Cheat).Gelişen oyun motorları ve yüksek grafikli benzer oyunlarda işin içine girince oyuncuların gözüde başka oyunlara kaymaya başladı.Valve' bildiğiniz üzere oyun sektörünün önde gelen firmalarından biridir.Bu açığı fark etmiş ve Dota'nında potansiyelini bildiği için IceFrog önderliğinde ''Source Engine '' motoruyla ''Dota 2'' yi hazırlamaya karar vermiştir.Ve 13 Ekim 2010' da resmi bir dille duruyulmuştur.


     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız


    Ve Dota 2...Hepimiz o tarihten itibaren heyacanla beklemeye koyulduk.Elimizde sadece bi kaçtane hero resmi vardı ve yeni oyunla gelecek olan birkaç ekstra özellikten haberimiz vardı.Taki ''The İnternational'' turnuvası gelip çatana kadar.Turnuvayı kazanacak takımın 1 Milyon Dolar alacak olması Valve'nin bu oyuna ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi sayılabilir.Ve toplamda 1.6 milyon Dolar ödül tağıtıldı.Turnuva 17 Ağustos 2011 de GamesCom fuarında yapıldı.Hepimiz nefeslerimizi tutmuş oyununların başlamasını bekliyorduk.İlk izlenim olarak çoğu dota oyuncusuna garip geldi belkide alışık olduğumuz Dota'dan farklı herolar ve grafik gördüğümüzden dolayı olabilirdi.Ama izledikçe gördükçe ve turnuvdaki takımların üstün performansı karşısında etkilenmeyenimiz yoktur.Tobi Wan' nın ''Black Hole'' lafı hala kulaklarımda çınlamaktadır :)



    Sonuç olarak Dota 2 çoğu dota oyuncusu tarafından kabul gördü ve kapalı beta olarak devam ediyor.Bunun yanında IceFrog Dota' güncellemesinede devam ediyor.Gözler Dota 2 çıkış tarihinde.....


     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız




    DOTA NEDİR ?



    Defense of the Ancients (DotA), gerçek zamanlı strateji oyunu olan Warcraft III: Reign of Chaos ve Warcraft III: The Frozen Throne oyunları için üretilmiş bir moddur. Haritadaki senaryonun amacı; haritanın her köşesinde yer alan yapıları korumak ve düşman yapıları yok etmektir. Oyuncular güçlü ve yetenekli birimler olan 'Hero'(Kahraman)ları kullanırlar, oyun içerisinde bu kahramanlar birlikte yapay zeka kontrollü ittifak savaşçıları olarak adlandırılan 'creep'lerle oyun oynanır. Oyuncular oyunda kahramanları yönettiği gibi, düşmanlarını öldürerek kahramanlarına altın kazandırır ve ekipman alırlar.


     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız



    Üst Koridor ( TOP)



     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız



    Alt Koridor (Bot)



     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız



    NASIL OYNANIR ?



    Oyun 10 kişiden oluşup 2 takım halinde 5-5 oynanır.Takımlar haritada birbirinin zıt köşelerindedir.Basede Seçtiğimiz Herolara can veren yapılar ve İtem almamızı sağlayan birimler vardır.Eşyalar genellikle oyun stratejisine göre ve karşıdaki takımın Hero larına göre seçiebilir.Dota' da 3 koridor (Lane) vardır.Orta (Mid) Üst(Top) ALt (Bot) şeklinde.Genellikle Alt ve Üst koridora 2 kişi ortaya 1 kişi geçer.Ama takımın stratejisine göre bu değişebilir.Sistem Koridorlardan yapay zekayla çalışan creepler yollar.Ve biz hangi koridordaysak creeplerle birlikte ilerleriz orta kesişme noktasında karşı takımın creep ve herolarıyla karşı karşıya geliriz.Burda amacımız olabildiğince fazla düşman creeplere son vuruşu vurmak.Bu bize ekstra altın kazandırır.Elimizden geliyorsa kendi creep'lerimizede son vuruşu vurmalıyız bu sayede düşman heroların altın toplamasını engellemiş oluruz.Karşı takımın Hero'sunu öldürmek veya bir kulesini yıkmakta bize ekstra altın kazandırır.Her koridorda 3 Kulemiz bulunur aynı şekilde karşı koridordada bulunur.Amaç adım adım bu kuleleri yıkarak ana yapıyı yoketmektir.Ve kendi yapılarımızı korumak gerekir.Koridorlarda altın kasarken aynı zamanda Experience kasarız.Exp yani LVL kastıkça Hero'muza ait yetenekler aktif olur.Heroların genellikle 4 yeteneği bulunur(Bi kaç heronun daha fazla).ilk 3 yeteneği istediğimiz seviyede açabiliriz.4 Yetenek(Ulti diye tabir ettiğimiz) 6 Lvl de açılır ve genellikle heromuzun en önemli yeteneğidir.İtem konusu aktif ve pasif olan itemler vardır.Pasif itemler bize sadece özellik kazandırırken.Aktif olan itemler stratejimiz açısından çok önemlidir.Oyunda lvl ve altın kazandıkça amacımız olan kuleleri yıkarak ana yapıyı yok ederiz.



     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız




    HERO (KAHRAMANLAR)


     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız



    Oyunda 3 Çeşit hero türü bulunur.Strength-Agility-İntelligence.Dota'da 108 tane Hero vardır..Her birinin ayrı ayrı özellikleri vardır.En güçlü hero diye birşey yoktur.Her aldığınız heroyu etkisiz hale getirecek bir antisi mevcuttur.Yapmamız gereken şey takıma faydalı olabilecek seçimler yapmak.Ve unutmayalımki karşıda bizi zorlayacak bi hero mevcutsa onu devre dışı ve zorluyacak bir antisini almak.Örnek vermek gerekirse karşımızdaki İnvis(Görünmez) bir hero aldığı zaman onu zorluyacak Slardar veya Gondar alınabilir.Unutmayalımki seçeceğimiz itemlerde kaşıdaki heroları etkisiz kılabilir.


    Strength Herolar


     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız


    Oyunda genellikle Tank rolünü üstlenirler.Genel anlamda HP ve Defans yüksek Manaları biraz düşük herolardır.Oyun başında pasif sonlarına doğru daha aktif rol üstlenirler.Genellikle HP veren itemler kasılır ve düşmanı üzerine çeker yada ilk atağa çıkarlar.

    Agility Herolar


     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız


    Oyunun başrol herolarıdır.Carry seçimi genellikle Agility herolarından oluşur.Öldürmeye odaklıdır.Oyun başında mümkün olduğunca gold kasmaları gerekir(FARM).Yeni başlıyanların aglility hero almasını pek tavsiye etmem.HP leri oyun başı ve ortalarında düşük olduğu için olası bir saldırıya karşı doğru hareket edip ölmemeye gayret edilmelidir.Ve kasması gereken itemleri karşıya göre belirlemelidir.



    İntelligence Herolar


     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız



    Oyunda genelde Support Rolünü üstlenirler.Oyun başlarında çok etkilidirler.HP leri düşük Manaları yüksek herolardır.Oyun başlarında elden geldiğince karşıya zarar verip kastırmaması gerekir.Oyun sonlarında etkileri azalmasına rağmen bazı skilleri hayat kurtarır.Yada etkili ultileri can alır.


    RUNE REHBERİ


    -Rune Orta Koridorun Alt ve Üst koridorlarla kesişme noktalarında Suda oluşur.
    -5 çeşit Rune vardır.
    -Runeler her iki dakikada bir çıkar
    -Bir rune kullanılmadan diğeri çıkmaz

     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız



    HASTE
     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız


    -Kullanan kahramanın hızını 522ms'e çıkarır.(Max Hız)
    - 30 Saniye sürer.
    -Kahramanda bir efekt belirir.
    -Magical Bootle'da ve 2 dakika kullanılmaz ise kendiliğinden aktif olur.




    İNVİSİBİLİTY
     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız


    -Kullanan kahraman görünmez olur.
    -Etkisi 45 saniye sürer.
    -Herhangi bir saldırıda, yetenek kullanmada yada bottle kullanmada(1. saniyeden sonra) etkisi kaybolur.
    -Magical Bootle'da ve 2 dakika kullanılmaz ise kendiliğinden aktif olur.





    REGENATİON
     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız


    -Kullanan kahramanın canını(healt) ve mana rejenerasyonunu hızlandırır.
    -Herhangi bir saldırı alındığında etkisi kaybolur.
    -Etkisi 30 saniyedir.
    -Magical Bootle'da ve 2 dakika kullanılmaz ise kendiliğinden aktif olur.



    DOUBLE DAMAGE
     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız


    -Kullanan kahramanın base damagesinin çifte katlanmasını sağlar.
    -Eşyaların ve buffların sağladığı hasarlarda etkisi görülmez.
    -45 Saniye sürer.
    -Magical Bootle'da ve 2 dakika kullanılmaz ise kendiliğinden aktif olur.



    İLLUSİON
     ## Dota Rehberi## Dota Tarihi--Dota Nedir?--Nasıl Oynanır?--Sorularınız



    -2 Tane klon yaratır.
    -Klonlar %300 daha fazla hasar görür ve oyuncunun hasarının %35'i kadar hasar verebilir.
    -75 Saniye sürer.
    -Magical Bootle'da ve 2 dakika kullanılmaz ise kendiliğinden aktif olur.




    DOTA TERİMLER



    Farm: Düşman creplerine veya tarafsız ( orman ) creplere saldırarak para kazanmak.
    Dİsable: Kullandığınız kişinin yürümekten,saldırmaktan, büyü yapmaktan vs. etkisiz hale getiren büyü veya eşya yeteneği
    Back Door (BD): Arkanızda crep olmadan binalara saldırmak
    Feed: Ölerek karşı tarafın para ve tecrübe kazanmasını sağlamak ve onları güçlendirmek.
    Gank:Toplu halde karşı tarafın kahramanını öldürmek, tuzak kurmak.
    Harras :Koridorda iken karşı tarafın kahramanını vurarak rahatsız edip para/tecrübe kazanmasını engellemek.
    Push:Koridoru ilerleterek Kule ve binaları yoketmeye çalışmak.
    AFK : Pc başında değil
    Brb : Hemen geri döneceğim
    Gj : iyi iş
    GL HF : iyi şanslar - eğlenin
    İmba : iyi,güçlü orantısız üstün
    LOL : yüksek sesle gülmek
    DD : iki katı vuruş gücü
    B : Geri dönmek
    Damage : Vuruş gücü
    Dps : Saniyeye düşen vuruş gücün
    GG : Good game ( iyi oyundu )
    Ks : Kill çalmak
    Pub : Herkese açık oyun
    Regen :Yenilenme
    Rmk:Remake (yeniden kurma)
    Ulti : Kahramanınızın en son yeteneği
    Crit :Kritik
    HP : Can puanı
    MP:Mana puanı
    Noob : oyuna daha yeni olan kişi
    Xp : Experience ( tecrübe )
    AOE: Belli bi alana efekt eden ( Tek hedef yerine belli bi alana işleyen büyüler denerek tanıtılabilir )
    Nuke: Yüksek zarar veren anlık saldırı büyülerine verilen addır.
    Cool DOwn (CD) : Bir yeteneğin tekrar kullanmasına kadar geçmesi gereken süredir.
    Creep: Bilgisayarın oynattığı,koridorlara belirli aralıklarla gelmekte olan düşük güçteki ünitelere verilen addır.
    Death : Ölüm,ölmek
    Early Game:Oyunun başları,ilk kısımları
    Late Game : Oyunun sonları , son kısımları
    Middle Game :Oyunun ortaları,orta kısımları
    Miss : Kaçırmak anlamına gelir.
    Range : Menzil
    Spawn : Oluşmak,varolmak anlamına gelir.
    TP : Teleport





    --Arkadaşlar şimdilik elimden bu kadarı geldi.Hatalı yerleri veya Eklenmesini istediğiniz şeyleri Pm ile bildirirseniz düzeltme şansım olur.Umarım DOta'ya başlamayı düşünenlere az çok yararı dokunur...FIrsat buldukça Konuyu genişletmeye çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Never More -- 31 Ekim 2014; 19:30:24 >







  • Rune rehberi eklenmiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Never More

    Rune rehberi eklenmiştir.
    10 numara olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lorrid

    10 numara olmuş.

    Eyv dostum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Never More

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lorrid

    10 numara olmuş.

    Eyv dostum

    Alıntıları Göster
    birkaç heronun buildini istesem yazabilir misin?

    edit:konudaki tüm buildleri bu mesaja toplayacağım

    Tiny İtem: ArcaneBot-Dagger-Aghanim-Mask Of Madnes-Cuirass
    Tiny Skill: 1-2 Full olana kadar başka Skillere vermem Ultiye bile 1-2 dolduktan sonra ulti fullerim

    Mirana İtem: Genelde Phase bot(Pt de alınabilir)-Yasha ardından Mantayı bitiririm-Desolator-Crit
    Mirana Skill: Leap veririm 1 kere-StarStorm Öncelik olmak üzere StarStorm-Arrow Fullerim-Sonra ulti ve leap

    Lycan İtem: Pt-Vlad-BkB-Basher-Cuirass ardından Abyssal Blade bitiririm
    Lycan Skill: Wolves -impulse fullerim-Ultiye mutlaka verilmesi lazım açıldığı zaman.Sonra diğerleri

    Lina İtem: Phase bot-Dagger-Aghanim-Scythe of Vyse(Hex)
    Lina Skill: 1-2 gidiyorum.Tabi ulti açılınca mutlaka verilecek.Sonra 3

    Storm İtem: Travel -Blood Stone-Scythe of Vyse -Duruma göre Linken veya Orchid.
    Storm Skill: 1.Skile 1 kez veririm 3 -2 ve ulti fullerim

    Windrunner İtem:Phase bot-Foce Staf- Scythe of Vyse- orchid
    Windrunner Skill:Wind rune 1 kez veririm power shot ve stun fulledikten sonra windrun ve ulti

    Puck İtem: Pt-Dagger -Linken-Scythe of Vyse
    Puck Skill: 1 kez 3 e verdikten sonra 1-2 fullenir ultiyi zamanında veririm.

    Riki İtem: Pt-Diffusal blade-Vlad-Basher-curias-Abyssal blade
    Riki Skill: 1 kez smoke verdikten sonra 2-3 fullerim

    Blood İtem: Pt-Sy-Vlad-Radi-Duruma göre bkb
    Blood Skill: 1 kez silence veririm- 3-2 fullerim

    Earth İtem: Arcane bot-Dagger-Aghanim-Shiva
    Earth Skill: 1 kez 3 .skil verdikten sonra 1-2 fullerim

    İnvoker: Phase Boot - Drum of Endurance - Force Staff - Aghanim- Scythe of Vyse (hex)
    İnvoker Skill: Eğer İnvoker prosu isen Exort-Wex git Değilsen Exort-Quas


    Brewmaster: Phase Bot-Drum of Endurance-Dagger-Aghanim-Sange & Yasha- Heart of Tarrasque
    Brewmaster Skill: 2. ye birkere ver 1-3 fulle

    Phantom Lancer: Power Treads(PT)- Vlad-Diffusal Blade-Manta Style-Radiance-ButterFly
    Phantom Lancer Skill Diffusal Bladeyi hızlı kasarım diyorsan 2.skile birkez ver 1-3 git diğer türlü 1-2

    Bara(Spirit Breaker): PT - MOM (Mask of Madness) -BKB - Assault Cuirass Bu dörtlüden sonrası sana kalmış MKB yada Crit kasabilirsin karşı zorlarsa Heart çıkarsın.
    Skill: 1 Kez Charge sonrasında 3-2

    Destroyer(Outworld): PT-Force Staff-Aghanim-Shiva-Scythe of Vyse
    Skill: 1 Kez astral Sonrasında 1-3

    Doom Bringer: Phase Boot - VanGuard- Radiance-Shiva -Heart
    Doom Bringer Skill:Bir kez 2. Skile ver(Kaçma + HP regen) 1-3 Fulle 1.Skil ile ormandaki creeplerden büyü çalabilirsin oyun başlarında Kabold'lardan MS(Movement speed ) alabilirsin sonlarda Wolf ler den Crit alırsın.

    Pudge:Phase Boot - Hood of Defiance (HOD)-Force Staff-Aghanim-Heart
    Pudge Skill:Bir kez 3.skil veririm 1-2 fullerim

    Night Stalker:Phase Boot-Urn of Shadow-BKB-Basher-Sange & yasha-Aghanim (İyi gang atarsan ilk 3 itemi kasana kadar oyun biter zaten :)
    Night Stalker Skill:1 kez Fear sonrasında 1-3

    Sand King:Arcane Bot- Dagger- Aghanim-Shiva Uzarsa oyun Heart
    Sand King Skill:Para kasmak için 1 kez sand storm sonra 1-3 giderim.

    Omni KnightPhase bot-Soul Ring bu 2 itemden sonra oynacağın role göre değişir tank oynayacaksan + shiva + Taras


    Skeleton King: Pt + Hand Of midas + Armlet of Mordiggian + Taras + assault gerisi kafana göre


    Lesrach:Arcane bot + blood stone(Olmadan olmaz) + Scythe of Vyse +Shiva+aganim

    Axe:Arcane bot + Vanguard+ dagger + blade mail + taras diğerleri sana kalmış

    Broodmother:Pt+ soulring+bkb+ Orchid + butterfly+mkb

    Huskar:pt+domi+Armlet of Mordiggian + bkb + (Domiyi sataniğe çevir bunlardan sonra) + Crit yada Mkb kasabilirsin öldürmek için.

    Crystal Maiden: Phase bot, Dagger, Aghanim, eğer karsıda fazla disabler, stuner hero var ise Bkb, carry hero fazla ise ghost veya lothar,
    Eğer ki oyun bası çok zorlayacak herolar var ise meka'da kasabilirsin.

    Ancient:Arcane bot, Eul's scepter of divinity, Dagon, Ghost scepter(ileri de eternal yaparsan süper oluyor), Shiva seklinde kasarsan tam bir nuker oluyor hero.
    Ufak bir not = Ancient 1. skilini atıp Eul'u atarsan adam havadan düstükten sonra stunlanıyor. Böylece ultiyi rahat yedirirsin.

    Shadow Shaman:Arcane bot, Eul's scepter of divinity, Aghanim, Dagger
    Ufak bir not = Eul'u düsmana atıp hero düsmeden yılanları heronun düstügü yere dikersen düsman yılanların arasında kalıyor. Kacabilecek bir hero ise direk vodoo ve tutma skili ile rahat rahat kesebilirsin.

    Furion:2 sekilde oynuyorum ben bu heroyu eğer sadece kule oynayacaksam 1. sekil, Kill odaklı oynayacaksam 2. sekil olarak yazayım.
    1. Sekil = PT, Aghanim, Orchid, Hex, Shiva
    2. Sekil = PT, Dagon, Aghanim, Mkb, Buriza

    Mortred:Oyunun en iyi carry herosu bana göre.
    PT, Medallion of Courage, Domi(ileride satanic), Bkb, Bash(ileri de abyysal)

    Gyro:Arcane bot, Force veya Dagger, Aghanim, Ghost scepter(ileri de eternal), Shiva

    Morpling:PT, Domi(ileri de satanic), Eternal, Manta, Skadi

    Weaver:PT, Vanguard, Mkb, Buriza, Skadi

    Clinkz:PT, Orchid, Buriza, Mkb, Butterfly

    Razor:pt, lothar, manta, b.fly, mkb, buriza duruma göre oyun başı vg kasılabilir.

    Death Prophet:Phase bot -Blood Stone(Kesinlikle) -Shiva Guard - Scythe of Vyse (hex)- Burdan sonrası isteğe bağlı genelde Oyun sonlarıda doğru Eye OF skadi veya Trasq kasarım. Death Prophet Skiller:Silence ye 1 kez verdikten sonra 1. Skili fullerim(Swarm) Geri kalanı ulti ve 3. skile veririm.Ondan sonra silence fullerim.

    Spectre Skill:Dagger ve dispersion skilini fullerim geri kalan ulti ve haunt veririm

    Spectre İtem:-Phase bot-Vanguard- bu itemlerden sonra direk Radiance kasarim- Sonra Manta- Tarasque gerisi sana kalmis

    Yurnero İtem:-Phase Bot - Battle Fury -BKB- Deso - Aganim -Assault-MKB
    Yurnero Skill:-5 LVL e kadar 2 stat 3 kez 1. skile veririm(Dönme skili) Sonra ulti ve 3. SKil fullerim karşıda nuker herolar varsa heal skiline vermem Stat fullerim

    Shadow Fiend Skill:-Necro Masteriyle başlanır----Raze---Necro-raze-raze-Necro-Raze-Necro Fullendikten Sonra ulti ve 3.skil'e veririm
    Shadow Fiend İtem:-PT-Shadow Blade veya dagger (Genelde Shadow kasarım)- Manta-Desolatör-BF oyun uzarsa Satanic

    Wisp Skill:1-2 Giderim ultiye zamanı gelince mutlaka verilmedilir(Oyundaki en iyi gang skilidir bana göre)
    Wisp İtem:(genelde tank kasarım) : Arcane bot-Vanguard-Meka(Gerektiğinde kasarım)- Tarasque

    Clockwerk Skill:1 Kez çembere alma(Power Cogs) Skiline veririm-Roket ve ministun giderim
    Clockwerk İtem:Phase bot-Soul Ring-Vanguard-Aganim-Blade Mail-Gerisi sana kalmış

    Antimage Skill:(Herkes farklı farklı verir) Ben genelde Karşıda zorlayacak int yoksa önce Blink ve Mana çekmeye veriyorum int varsa 1 kez bilink Mana çekme ve Spell Shield Veriyorum.
    Antimage İtem:PT-Fury-Manta-Basher(Sonradan Abyssal blade'ye çeviririm)-Fly bunları kastıktan sonra oyun bitmesi lazım zaten :)

    Traxex Skill:1 Kez slow verdikten sonra Silence Ve Rangeye veririm.
    Traxex İtem:PT-Shadow Blade-Manta-Crit-fly

    Bounty Hunter:Pt-Madalyon-Fury-Mkb-Gerekirse BKB-Fly
    Bounty Hunter Skill:Karşıda az hp li herolar varsa İnvis-Toss giderim yoksa invis Crit

    Disruptor İtem:Arcane Bot - Force Staff-Blood stone-Dagon-Shiva
    Disruptor Skill:Takıma yarırı olsun diye çembere alma ve geriye çekme skiline veririm(3-2)

    Rubick İtem:Disruptorla aynı itemleri çıkarım bunada
    Rubick Skill:1-2 Fullerim

    Dark Seer İtem:Phase Bot-SOul Ring-Vanguard-HOD-Aganim-Shiva
    Dark Seer Skill:1 kez Speed Vacum ve Zehir fullerim

    Tide Hunter İtem:Arcane Bot-urn of Shadow-Dagger-Shiva-Tarasque
    Tide Hunter Skill:1-2 fullerim

    Slardar İtem:Pt- Vanguard- ARmlet- -Bkb-Assault-MKB
    Slardar Skill:Attack Speed yapana kadar basher vermem genelde(Armlet oluncaya kadar) Speed ve Stun veririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çalışan Ağustos Böceği -- 25 Temmuz 2012; 19:53:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

    birkaç heronun buildini istesem yazabilir misin?

    Yaz kardeş elimden geldiği kadar bilgilendireyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Never More

    quote:

    Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

    birkaç heronun buildini istesem yazabilir misin?

    Yaz kardeş elimden geldiği kadar bilgilendireyim.

    Alıntıları Göster
    her classtan bazı heroları sorayım o zaman

    tiny
    mirana
    lycantrope
    lena
    storm spirit
    windrunner
    puck
    riki bloodseeker
    earthshaker

    bu arada lycantrope gördüğüm kadarıyla lane gitmiyor neutral creeplerle kasıyor değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çalışan Ağustos Böceği -- 23 Nisan 2012; 13:50:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

    her classtan bazı heroları sorayım o zaman

    tiny
    mirana
    lycantrope
    lena
    storm spirit
    windrunner
    puck
    riki bloodseeker
    earthshaker

    bu arada lycantrope gördüğüm kadarıyla lane gitmiyor neutral creeplerle kasıyor değil mi?

    Sana kendi kastığım şekilde anlatayım.İtem-skil Build şeklinde alınması gerekenleri yazacağım geri kalan itemleri kendine zevkine göre dizersin.

    Tiny İtem: ArcaneBot-Dagger-Aghanim-Mask Of Madnes-Cuirass
    Tiny Skill : 1-2 Full olana kadar başka Skillere vermem Ultiye bile 1-2 dolduktan sonra ulti fullerim

    Mirana İtem: Genelde Phase bot(Pt de alınabilir)-Yasha ardından Mantayı bitiririm-Desolator-Crit
    Mirana Skill: Leap veririm 1 kere-StarStorm Öncelik olmak üzere StarStorm-Arrow Fullerim-Sonra ulti ve leap

    Lycan İtem: Pt-Vlad-BkB-Basher-Cuirass ardından Abyssal Blade bitiririm
    Lycan Skils: Wolves -impulse fullerim-Ultiye mutlaka verilmesi lazım açıldığı zaman.Sonra diğerleri

    Lina İtem :Phase bot-Dagger-Aghanim-Scythe of Vyse(Hex)
    Lina Skill :1-2 gidiyorum.Tabi ulti açılınca mutlaka verilecek.Sonra 3

    Storm item : Travel -Blood Stone-Scythe of Vyse -Duruma göre Linken veya Orchid.
    Storm Skill : 1.Skile 1 kez veririm 3 -2 ve ulti fullerim

    Windrunner İtem:Phase bot-Foce Staf- Scythe of Vyse- orchid
    Wind Runner Skill:Wind rune 1 kez veririm power shot ve stun fulledikten sonra windrun ve ulti

    Puck item: Pt-Dagger -Linken-Scythe of Vyse
    Puck Skil : 1 kez 3 e verdikten sonra 1-2 fullenir ultiyi zamanında veririm.

    Riki İtem : Pt-Diffusal blade-Vlad-Basher-curias-Abyssal blade
    Riki Skil : 1 kez smoke verdikten sonra 2-3 fullerim

    blood item: Pt-Sy-Vlad-Radi-Duruma göre bkb
    Blod skill : 1 kez silence veririm- 3-2 fullerim

    Earth item: Arcane bot-Dagger-Aghanim-Shiva
    Earth Skil : 1 kez 3 .skil verdikten sonra 1-2 fullerim


    lycan genelde ormanda kasar Pt-Vlad-BKB bittikten sonra adam avlamaya başlar :)

    İşte olduğum için geç yazdım kusura bakma.Tamamen kendi kastığım gittiğim skil builddir.Kişiye göre değişebilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Never More

    quote:

    Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

    her classtan bazı heroları sorayım o zaman

    tiny
    mirana
    lycantrope
    lena
    storm spirit
    windrunner
    puck
    riki bloodseeker
    earthshaker

    bu arada lycantrope gördüğüm kadarıyla lane gitmiyor neutral creeplerle kasıyor değil mi?

    Sana kendi kastığım şekilde anlatayım.İtem-skil Build şeklinde alınması gerekenleri yazacağım geri kalan itemleri kendine zevkine göre dizersin.

    Tiny İtem: ArcaneBot-Dagger-Aghanim-Mask Of Madnes-Cuirass
    Tiny Skill : 1-2 Full olana kadar başka Skillere vermem Ultiye bile 1-2 dolduktan sonra ulti fullerim

    Mirana İtem: Genelde Phase bot(Pt de alınabilir)-Yasha ardından Mantayı bitiririm-Desolator-Crit
    Mirana Skill: Leap veririm 1 kere-StarStorm Öncelik olmak üzere StarStorm-Arrow Fullerim-Sonra ulti ve leap

    Lycan İtem: Pt-Vlad-BkB-Basher-Cuirass ardından Abyssal Blade bitiririm
    Lycan Skils: Wolves -impulse fullerim-Ultiye mutlaka verilmesi lazım açıldığı zaman.Sonra diğerleri

    Lina İtem :Phase bot-Dagger-Aghanim-Scythe of Vyse(Hex)
    Lina Skill :1-2 gidiyorum.Tabi ulti açılınca mutlaka verilecek.Sonra 3

    Storm item : Travel -Blood Stone-Scythe of Vyse -Duruma göre Linken veya Orchid.
    Storm Skill : 1.Skile 1 kez veririm 3 -2 ve ulti fullerim

    Windrunner İtem:Phase bot-Foce Staf- Scythe of Vyse- orchid
    Wind Runner Skill:Wind rune 1 kez veririm power shot ve stun fulledikten sonra windrun ve ulti

    Puck item: Pt-Dagger -Linken-Scythe of Vyse
    Puck Skil : 1 kez 3 e verdikten sonra 1-2 fullenir ultiyi zamanında veririm.

    Riki İtem : Pt-Diffusal blade-Vlad-Basher-curias-Abyssal blade
    Riki Skil : 1 kez smoke verdikten sonra 2-3 fullerim

    blood item: Pt-Sy-Vlad-Radi-Duruma göre bkb
    Blod skill : 1 kez silence veririm- 3-2 fullerim

    Earth item: Arcane bot-Dagger-Aghanim-Shiva
    Earth Skil : 1 kez 3 .skil verdikten sonra 1-2 fullerim


    lycan genelde ormanda kasar Pt-Vlad-BKB bittikten sonra adam avlamaya başlar :)

    İşte olduğum için geç yazdım kusura bakma.Tamamen kendi kastığım gittiğim skil builddir.Kişiye göre değişebilir

    Alıntıları Göster
    çok teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

    çok teşekkürler

    Alıntıları Göster
    ben deny yapamıyorum.creepin canı %40 ın altına iniyor,tıklıyorum ama attack yapmak yerine yanına gidiyor.nerede hata yapıyorum?

    bu arada zaman buldukça heroların antilerini yazarsanız güzel bir rehber olabilir.playdotadaki konulara baktım ama karışık,ilk mesajda toplu bir şekilde değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

    ben deny yapamıyorum.creepin canı %40 ın altına iniyor,tıklıyorum ama attack yapmak yerine yanına gidiyor.nerede hata yapıyorum?

    bu arada zaman buldukça heroların antilerini yazarsanız güzel bir rehber olabilir.playdotadaki konulara baktım ama karışık,ilk mesajda toplu bir şekilde değil

    Bizim Creeplere sağ tıklamıcaksın A(Attack tuşu) tuşuna basarak creep ölmeye yakın ona vurcaksın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

    ben deny yapamıyorum.creepin canı %40 ın altına iniyor,tıklıyorum ama attack yapmak yerine yanına gidiyor.nerede hata yapıyorum?

    bu arada zaman buldukça heroların antilerini yazarsanız güzel bir rehber olabilir.playdotadaki konulara baktım ama karışık,ilk mesajda toplu bir şekilde değil

    Konsola dota_force_right_click_attack 1 yazarak farenin sağ tuşuyla deny yapabilirsin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_59764468/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: z Z z Z z Z

    quote:

    Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

    ben deny yapamıyorum.creepin canı %40 ın altına iniyor,tıklıyorum ama attack yapmak yerine yanına gidiyor.nerede hata yapıyorum?

    bu arada zaman buldukça heroların antilerini yazarsanız güzel bir rehber olabilir.playdotadaki konulara baktım ama karışık,ilk mesajda toplu bir şekilde değil

    Konsola dota_force_right_click_attack 1 yazarak farenin sağ tuşuyla deny yapabilirsin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_59764468/tm.htm

    Alıntıları Göster
    hocam ben bu oyuna başlamayı düşünüyorum nekadar fiyatı acaba




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prooptik

    hocam ben bu oyuna başlamayı düşünüyorum nekadar fiyatı acaba

    Fiyatı yok kardeş.Dota 2 oynamak için key yada invite bulman lazım.Normal dota için war craft3 Frozen indirip dota mapını kurcaksın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Never More -- 24 Nisan 2012; 11:01:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hellaskos

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Çok iyi olmuş gerçekten baya uğraşmışsın eline sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prooptik

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sizden ricam key sohbetiyle konuyu amacının dışında kullanmayalım.Dota ile ilgili sorunuz varsa sorun.Key için başka konu açabilirsiniz.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Never More

    Arkadaşlar sizden ricam key sohbetiyle konuyu amacının dışında kullanmayalım.Dota ile ilgili sorunuz varsa sorun.Key için başka konu açabilirsiniz.....

    Alıntıları Göster
    Gerçekten bayağı faydalı olmuş DOTA'nın geçmişini bilmiyordum daha önce
  • Efsane oyun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duayen00

    Efsane oyun
    Hey gidi hey eski mapler çok güzeldi nerubianın 3.skill %40 pasif melee geri işletme veriyordu. BM %20 pasif geri işletme veriyordu sange yasha orb tu. Razor deliydi viper deliydi off off
  • birkaç build daha isteyeceğim hocam senden

    invoker
    brewmaster
    phantom lancer
    barathurum
    outworld
    doombringer
    pudge
    nightstalker
    sand king
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.