Şimdi Ara

Dövme Ve Dövme Malzemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son yıllarda gittikçe artan dövme sanatı bu yılda adından oldukça söz ettireceğe benziyor tüm ünlülerin uygulattığı dövmelerin tabiki birde anlamı var fakat dövme konusunda biraz bilgilendirmek gerekir. Çünkü uygun koşullarda yapılmadığı taktirde kötü sonuçlarıda bulunuyor.Birinci unsur olarak dövmenin yaptırılacağı aydan söz edebiliriz.

    Dövme hem yaz aylarında hem de kışın yaptırılabilir. Yani istediğiniz kalıcı dövmeyi 4 mevsimde de yaptırabilirsiniz. Yaz aylarında özellikle güneş ışıklarının daha dik geldiği sıcak iklime sahip bölgelerde yaşıyorsanız kış, ilkbahar ya da sonbahar mevsimlerinde dövme yaptırmanız daha sağlıklı olacaktır.Çünkü dövme yapıldıktan sonra 1 ay kadar bir süre dövme yapılan alanın güneş ışınlarından uzak tutulması tavsiye edilmektedir. Cildin iyileşme süresi ve dövmede kullanılan boyanın cilde uyum sağlaması için gerekli olan bu sürede dövme yapılan bölgeyi ne kadar iyi korursanız işlem o kadar sağlıklı olacak ve hem cildinizin hem de dövmenin deforme olma ihtimali söz konusu olmayacaktır. Bu sebepten dolayı sıcak yaz mevsimleri dışında dövme yaptırmanızı veya bu 1 aylık süre boyunca güneş ışıklarından olabildiğince uzak durmanızı tavsiye ederiz. Dövmenin enfeksiyon kapma ihtimali yaz aylarında diğer mevsimlere kıyasla daha yüksektir. Dövme işlemi tamamlandıktan sonra kesinlikle 1 hafta boyunca denize, 2 haftalık süre içerisinde de havuza girilmemesi gereklidir. Ve daha öncede değindiğimiz gibi dövmeli alan 1 ay boyunca güneş ışınlarından uzak tutulmalıdır. Havuz suyunda kullanılan klor ve farklı kimyasalların dövme için zararları bilinmektedir. Aynı şekilde deniz suyu da bazı riskler içermektedir. Kış ve bahar mevsimleri dövme işlemi ve dövme yaptıracak kişinin konforu için çok daha ideal mevsimlerdir.

    İkinci unsur olarakta kullanılacak malzemeden bahsedebiliriz,

    Günümüzde insanların görselliğe verdiği önem sonucunda ortaya çıkan ve en popüler aksesuarlardan biri olma konusunda son yıllarda hızlı bir yükselişe geçen dövmenin sağlık açısından ne gibi zararları olabilir, bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarır mı bunlara değineceğiz. Sanılanın aksine dövme ciddi bir sağlık problemi veya yapıldığı vücut bölgesinde ilerleyen zaman içerisinde ortaya çıkacak herhangi bir deri hastalığına sebep olma gibi bir zararı yoktur. Fakat sağlık sorunlarının doğmaması için steril ve hijyenik stüdyolar ile yine steril ve hijyenik olan malzemelerle bu sanatın icra edilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda hijyene önem veren yerlerde yaptırılan dövmelerde herhangi bir sağlık problemi yaşanmamaktadır. Ancak söz konusu steril ortam ve malzemeler kullanılmadan yapıldığı takdirde endişe verici, insan hayatını tehlikeye sokan ve kronik boyutta bir takım sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu tarz dövme yoluyla bulaşabilecek hastalıkların başında ise farklı seviye ve derecelerde deri hastalıkları ve AİDS gibi ciddi sağlık sorunları doğabilir. dövme malzemesi Bu tarz hastalıkların çıkma nedeni ise dövme uygulaması esnasında kullanılan dövme iğnesinin hijyenik bir ortamda muhafaza edilmemesi ve buna paralel olarak bir önceki uygulamada uygulama yapılan bireyin bu hastalıklara sahip olması bulaşıcı hastalıkları barındırmasına ve kişiden kişiye geçmesine neden olmaktadır. Dövme iğnesinin deri altına temas etmesiyle hastalık sahibi kişiden sonraki uygulamayı yaptıracak olan kişiye çeşitli bakterileri geçirerek hastalık bulaştırması kaçınılmaz bir sonuç olacaktır. Bu tarz sorun ve sıkıntılarla karşılaşmamak sağlıklı sonuçlar almak için; hijyen ve sağlığa önem vermeyen sokak dövmecileri yerine mekânlarda bu sanatı icra eden sanatçıları ve tattoo stüdyolarını tercih etmeniz gerekmektedir.

    Şimdide Türkiyenin iyi dövme sanatçılarından biri olan luba goldinanın dövme modellerini inceleyelim







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.