Şimdi Ara

Dövüş Sanatları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Geçen hafta evimize hırsız girdi. Hırsızla da karşılaştım fakat adam üstüme yürüyünce resmen donup kaldım. Adam da bunu görüp kaçtı.

    Bunun üzerine bir dövüş sanatı öğrenmeye karar verdim. Profesyonel derecede yapma gibi bir planım yok. Düzenli birkaç sene gidip ondan sonra formda kalmak için evde çalışabileceğim birşey düşünüyorum.

    Öğrenme amacım kendimi ve ailemi böyle bir durumda elimden geldiğince savunabilmek. 25 yaş 1.83cm boy, 89kg kilom var. Etrafımda bu sporlarla ilgilenen arkadaşlarım, Muay Thai ya da Boks öğrenmemi önerdiler. Bahsettiğim gibi kullanım amacım zor durumlarla başa çıkmak olacak. Kavgacı bir insan değilimdir yoksa. Sadece durum kaçınılmaz olduğunda karşı bir silahım olsun istiyorum..

    Dünden beri youtubedan videolar izliyorum. Boksun tek darbede KO'ları böyle durumlar için çok uygun gibi. Ama Muay Thai'nin tekme, dirsek, diz gibi hareketleri de hoşuma gitti.

    Kısacası tecrübeli arkadaşlardan tavsiyeler almak istiyorum.

    İstanbul, Maltepe'de oturuyorum. Kozyatağında çalışıyorum. Büyük ihtimal iş çıkışlarında gideceğim. Önerilerinize güvenilir spor salonları da ekleyebilirseniz çok sevinirim.

    Teşekkürler







  • öncelikle geçmiş olsun. senin durumunda içimizdeki pek çok insan aynı şekilde donup kalabilirdi. adamın üzerinde silah ya da kesici alet de olabilirdi, donup kalman bence senin faydana olmuş.

    konuya gelirsek bu tür combat durumlarında bilgiden teoriden çok daha önce yürek gelir. istediğin kadar boks, muay thai ya da başka bir spor/sanat üzerinde çalışmalar yap, bildiğini hayata geçirecek cesaret olmadığı sürece bir hiç olmaktan ileri gidemezsin. bunu senin hevesini kırmak ya da sana korkak demek amacıyla söylemiyorum, yalnızca bir disiplini çalışma amacının gerektirdiği en önemli şeyden bahsediyorum.

    bir insana vurmak, dövüşmek çok ilginç bir duygudur. kavgacı değilim diyorsun, bunu bilmemen çok normal. karşına çıkan tatsız durumlarda kendini, aileni savunman için çalıştığın, çalışacağın disiplinin "Sparring" yapan bir sanat/spor olması çok önemli. Sparring denilen şey Aliveness mantığıyla bildiğin öğrendiğin mevzuları karşılıklı birisinin üzerinde denemendir, onun da senin üzerinde denemesidir. daha da basite indirgersek, "senin karşındaki insana öğrendiğin her şekilde vurman" ve "kendini savunman"dır. ve bunu düzenli şekilde yaptığın zaman yazının ilk başında belirttiğim "Yürek" kısmı bir nevi kendini geliştirmeye başlıyor. neden dersen, bizim karşımızdaki insana vuramamamızın en önemli nedeni kendimizin zarar göreceği düşünmek, bir nevi içgüdüsel kendini savunma taktiği. ancak "vurmaya" ve antrenman yaptığın insanın sana vurmasıyla birlikte bunu biraz biraz törpülemeye başlayacaksın.

    eğer mevzuyu anlatabildiysem ne mutlu bana. Muay thai için bağdat caddesi üzerinde Camadan spor kulübü var, Hayrullah Camadan'ın kendi salonu. oraya bir uğramanı ve idmanlarını izlemeni tavsiye ederim. akşam 8-8.30 gibi gidersen yaş ortalaması artıyor, senin için daha faydalı olur

    tekrar geçmiş olsun, başarılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 17 Temmuz 2015; 15:32:43 >




  • Çok teşekkürler. Dediğiniz gibi kavga etmeye alışık olmadığımdan adrenalin patlaması yaşadım zaten. Adamın da bi elinde ingiliz anahtarı, diğer elinde bıçak vardı. Onu da görünce komple iptal oldum. Yolundan çekildim.

    Sparringlerle yavaş yavaş psikolojiye alışacağıma inanıyorum. Ben kendimi yeterince geliştireyim de, kullanacağım yer gelmesin. Komple savunmasız hissetmek kadar kötü bir his yok gerçekten.

    Dediğiniz spor salonuna bakacağım. Sizin öneriniz Muay Thai yani.
  • Morfildor kullanıcısına yanıt
    bıçak varsa zaten hiç karışmadığın iyi olmuş, FMA çalışsan bile dar alanda bıçak savunması intihara eşit bir olay.

    Benim önerim vuruşlu sporlar, yalnızca muay thai değil. Boks da olabilir, kickboks da olabilir kudo, kyoskushin karate, wushu-sanda da olabilir.

    ancak muay thai'de allahın verdiği nimetleri daha çok kullanma imkanın var. (diz, tekme, dirsek, sweep)

    ilk mesajda da dediğim gibi "SPARRING" ve "ALIVENESS" en büyük etken. yumruklarla birlikte yüreğin de gelişmesi gerekiyor.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Aliveness_(martial_arts)

    biraz ingilizcen varsa şu yazıyı okumanı tavsiye ederim. detaylı bir kaynak değil ama taslak olarak iyi bir özet geçilmiş.

    Camadan'da bizzat çalıştığım ve kalitesinden emin olduğum için tavsiye ettim.

    kolay gelsin




  • Heathen kullanıcısına yanıt
    Makaleyi okudum. Bahsettikleri şeyi çok iyi anlayabiliyorum. Gerçekten de onun oluşması zaman alacaktır. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Camadan ile bayram sonrası görüşeceğim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morfildor

    Makaleyi okudum. Bahsettikleri şeyi çok iyi anlayabiliyorum. Gerçekten de onun oluşması zaman alacaktır. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Camadan ile bayram sonrası görüşeceğim :)

    muay thai tabiki
  • benim önerim wing tsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.