Şimdi Ara

DPİ ile ÇÖZÜNÜRLÜK farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdi ben bir resmin kalitesini 500x500 den 4000x4000 yaptığım zaman(internet üzerinden yapay zeka ile) görüntünün özelliklerine baktığımda dpi değişmiyor fakat dpi dediğimiz şey pixel/inç değil mi? Daha doğrusu çıktı alacağımız inç değerini de bilmiyoruz ama fotoğrafların dpi değeri pc de görülebiliyor.Yani kafam bu şekilde karıştı bana şu dpi nedir pixel ile farkı nedir anlatabilir misiniz?




  • dpi değerini printer sürücüsü baz alır. Ekran kartı değil.


    İkisi de çözünürlük, ama dpi baskı çözünürlüğüdür, baskı ayarlarında değiştirildiğinde printer sürücüsü over-ride eder. Ancak MS paint, rtfd, txt, html, mail gibi bir yerden direkt baskı alındığında baz alınabilir. Pixel büyüklüğünü değiştirmeden dpi değerini değiştirirseniz baskı boyutu değişir.


    Eskiden CRT ekranlar genelde 72 dpi'a denk geldiği için pek çok program default olarak 72-75 dpi olarak dosyayı yazar. Sonradan, LCD monitörlerde çözünürlük 100-150 dpi oldu. Bu yüzden eğer grafik alanda kullanılacak, ekran grafiğinde çoğaltılacak bir imaj ise makul bir dpi değeri girmek yine de önemli.


    Ekran ise pikselleri baz alır. Zoom 100% seçildiğinde bir piksel ekrandaki bir piksele denk gelir. Ama bazı programlar bunu değiştirebilir. Bazı programlar 100% 'zoom'u, fit to screen olarak ayarlatabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 31 Ekim 2023; 13:4:42 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.