Şimdi Ara

Dracula Untold (2014)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
2
Favori
11.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Universal Studios’un yeni filmi ‘Dracula Year Zero’, asıl adı Vlad Tapaş olan Dracula’nın Osmanlı’da Fatih Sultan Mehmet ile dostluğunu anlatacak. 2014’te gösterime girecek filmde Fatih’in, Dracula ve sevgilisinin hayatını riske atarak Tapaş’ı vampir olmaya sürüklediği iddia edilecek

    Year Zero’yu 2014’te gösterime sokacak. Filmde asıl adı Vlad Tapaş olan Dracula’nın Osmanlı’da Fatih Sultan Mehmet ile yakın arkadaşlığı konu edilecek.

     Dracula Untold (2014)


    Türkiye’de ‘Kazıklı Voyvoda’ dünyada ise ‘Kont Dracula’ olarak bilinen Vlad Tapaş’ın hikâyesi tüm dünyada büyük ilgi çeken, dizilere, filmlere, kitap ve çizgi romanlara konu olan bir öykü. Romanya Kralı olan babası Vlad Dracul, 15. yüzyılda Osmanlı ordularına yenilip esir düşünce Tapaş ve ablası da Osmanlı sarayına rehin olarak geldi. Küçük yaşta olan Tapaş, kendisinden 1 yaş küçük olan II. Mehmet ile birlikte Enderun’da Osmanlı hocalarından eğitim almaya başladı.

    Eflak valisi oldu

    Geleceğin padişahıyla yakın arkadaş oldular. Öyle ki, Fatih’in ‘kan kardeşi’ olduğu iddia edilen Tapaş’ı İstanbul’un fethinden sonra Eflak Valisi yapmasının sebebinin de bu yakınlıktan kaynaklandığı belirtilir. Ancak Eflak’ta zalim babasının adıyla anılmaya başlayan ve en büyük zevki düşmanlarını kazığa oturtmak olan Dracula (Şeytanın oğlu), Fatih’in özel emriyle Transilvanya Ormanı’nda kazığa geçirilerek öldürüldü.

    Kötü adam Dracula değil!

    İşte bu hikâyeye büyük ilgi gösteren Amerikan Universal Studios şirketi, diğer filmlerin aksine Dracula’nın gençliğini anlatacak bir prodüksiyon için yüksek bir bütçeyle hazırlıklara başladı. 8 Ağustos 2014’te gösterime girecek olan filmde Dracula rolünü Hızlı ve Öfkeli 6 filminin yıldızı Luke Evans oynayacak. Fatih rolünü ise daha önce bir filmde Saddam’ın oğlu Uday rolünü oynayan İngiliz aktör Dominic Cooper üstlenecek.

    Dracula’nın kökenleri

    Evans, “Ben Dracula’nın kökenlerini yansıtacağım. Bir insanın nasıl Dracula olduğunu göreceksiniz. Onun kötü adam olduğunu düşünmek için acele etmeyin derim” ifadesini kullandı. Hollywood çevrelerine yakın kaynaklar Comingsoon adlı siteye yaptıkları açıklamada filmdeki kötü adamın Dracula değil Fatih Sultan Mehmet olacağını belirtti. Filmin yönetmenliğini Gary Shore üstlenecek.

    http://www.imdb.com/title/tt0829150/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thomas Anderson -- 2 Ekim 2014; 16:10:15 >







  • Çok kızdım şuan

    tırın tırın tırın
  • Vasatı aşmayacak bir film daha geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seneye bu film çok konuşulur.
  • bizi filmlerde böyle kötü adam olarak göstermeleri veya araplarla karıştırmaları hiç hoşuma gitmiyo
  • Kimin kötü adam olduğu elbette ne taraftan bakıldığına bağlıdır. Dracula'nın gençliğini ve ''kötü''ye dönüşmesini izleyeceksek ve bu adamın kötü olmaya iten kişi Fatih ise elbette o taraftan bakınca normal görülebilir.
    İlginç bir film olabilir.
  • Tarihsel gerçekliğe bakıldığında Fatih 12 yaşında şehzadeyken yanında Vlad'da vardı.Beraber arkadaşlardı.Vlad daha o yaşlarda hayvanlara kötü davranıyordu.İşkence yapıyordu.Yani Vlad doğuştan merhametsizdi.Kimsenin onu zalim yaptığı yoktu.
  • bunlarda kafayı vampirle bozmuş abraham lincolnü bile vampir yaptılar sıra fatihtemi
  • Hadi bakalım tv'deki diziye el atanlar, bunun için ne yapabilecekler. Türkiye'de vizyona girince izlerler artık sadece.
  • Hep bizim tarih kitapları lay lay lom Osmanlı şöyleydi böyleydi diye anlatır. Güya Osmanlı savaş kaybetmezmiş. Bir Timur yenilgisini anlatırlar malum Padişah esir düştüğü için. Ancak kuruluşundan en yüksek seviyesine kadar Osmanlı zaten pek çok savaş kaybetmiş. Her savaşı kazanmış diye bir şey yok.

    Fatih döneminde belalısı mesela bu herif. Kazıklı Voyvoda. Fatih'e az pusu atmamış az madara etmemiş. Türkleri kazıklara oturtması ile ünlü, zaten ismi de oradan geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erwin -- 12 Ağustos 2013; 11:28:40 >
  • eee noldu bu iş
  • İnanamıyorum ya sen 20.000 tane "insanı" canlı canlı kazığa oturt yıllar sonrada zavallı,masum kılığında film konusu ol.Ulan adam o kadar insafsız,o kadar kötü ki fimlerde,kitaplarda lanetli bir yaratık olarak konu oluyor bunlarda çıkmış hala kendilerini inadına temize çıkartmak istiyorlar ya ne diyeyim
  • Leş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara göz atarım.
  • Mesajım bulunsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 16 Kasım 2013; 22:43:55 >
  • :D twitter da çıkacak hashtagler

    #fatihivampireiçtirmeyiz
  • Eğer film için kızacaksak biz. Ruslar ve Almanlar dünyayını yaksınlar o zaman :D

    Sonuçta biz alıştık hollywood'un bizi ırak iran gibi göstermesine :)
  • Fatih Sultan Mehmet' i nasıl kötü göstereceklerini çok merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    bunlarda kafayı vampirle bozmuş abraham lincolnü bile vampir yaptılar sıra fatihtemi

    Abraham Lincoln ün geceleri vampir avladığı çocuklara anlatılan bilinen bir efsanedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uchihaobitoo


    quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    bunlarda kafayı vampirle bozmuş abraham lincolnü bile vampir yaptılar sıra fatihtemi

    Abraham Lincoln ün geceleri vampir avladığı çocuklara anlatılan bilinen bir efsanedir

    oha ciddimisin




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.