Şimdi Ara

DRIVECLUB İNCELEME(!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet her oyunu konusundan bağımsız olarak inceleyebiliyoruz anladığım kadarıyla, o nedenle ben de kendi incelememi paylaşmak istiyorum. Oyun hakkında bir fikri olan herkese bunu yapmasını tavsiye ediyorum mesela ben bu inceleme bitince ilk fırsatta xbox bölümünde yeni konu açıp forza horizon 2 incelemesi yapacağım

    DRIVECLUB İNCELEMESİ


     DRIVECLUB İNCELEME(!)



    Oyunu herkes beğenmek zorunda değildir zevk ve renk meselesi ancak oyunda yaşanan bazı sıkıntılardan ötürü resmen hakkı yenmeye çalışılıyor.

    Oyunu oynayan biri olarak objektif konuşmak gerekirse;

    - Driveclub sim/arcade arası dengeli oynanışa sahip

    Sim/arcade dengesi gerçekten iyi kurulmuş yapısal olarak arcade'e daha yakın olsa da yine sürüş dinamiklerine alışmak gerekiyor farklı araçlar için

    - Next gen'e yakışan grafikleri

    Oyunda şuan mevcut olan yarış oyunları arasındaki en iyi grafikler mevcut. Açık ara söyleyebilirim bunu. Diğer konsoldaki oyunların photo mode'dan çıkma resimlerine aldanmayın oyun içi karşılaştırması yapıldığında driveclub gerçekten farkını koyuyor. Hava durumu güncellemesi ile grafikler daha da ağız sulandırıcı olacak. Bu konudaki iki sıkıntıdan biri bazı haritalarda yanlış renk paleti kullanılması, örnek vermek gerekirse uncharted'daki ağaçları düşünebilirsiniz. Diğer sıkıntı ise araç durağanken göze batabilen aa sorunu ancak yarış esnasında aa'dan yana hiçbir problem kalmıyor. Oyunda da durmaktan çok yarıştığımız için çok da büyük bir problem değil bu.

    - Son derece gerçekçi sesleri

    Sesler konusunda titiz davranılmış, aracın içinden/dışından ya da kamera ile arkaya baktığımıza motorun farklı ses vermesi ve her aracın detaylı motor sesinin olması insana oyunu bıraktırmıyor. Fren ve lastik sesleri de aynı şekilde çok iyi olmuş.

    - Oyun için challangelar açışından çok başarılı ve herkesin özellikle de yarışseverlerin oynaması gereken bir yarış oyunu olmuş.

    Bu yazdıklarım iyi güzel ancak;

    - Oyun resmen tamamlanmadan çıkmış gibi (hava durumu, photo mode vs eksik)

    Tamam bu durumu kabul ettik ve update ile gelecek bunda sorun yok.

    - Oyunun tanıtıldığı özelliklerin hepsi online ve klup eventları/challangeları ancak bunların hiçbirine ulaşılamıyor oyun çıkalı ne kadar zaman geçtiği halde

    Bir tüketici olarak baktığımda vadedilen özelliklerden mahrum bırakılmam rahatsız edici ve kendimi aldatılmış hissediyorum. Beklemekten başka bir çözüm yok ancak sony ve evolution bu konuda telafi amaçlı ekstra bir dlc gibi bir şey yayınlamalılar diye düşünüyorum. Profesyonel açıdan bakınca da tamamen bir fiyasko olarak görüyorum bu durumu. Sen bu oyunu online özellikler üzerinden tanıt ancak çıkalı kaç gün geçmiş hala bu özellikler çalışamıyor olsun. Yok neymiş serverlardan online olanlar çıktıkça yerlerine bekleyen oyuncular yerleştirilecekmiş. Sony ve evolution bu duruma bir çözüm bulmalı ve bu rezilliğe son vermeli bir an önce.

    - Var olan sıkıntılar nedeniyle plus sürümünün ertelenmesi mantıklı bir hamle olmuş, plus versiyonu indirenler de gelse online tamamen çöker herhalde. Zaten ekim ayı içinde verilecek denmiş, ilk haftasında vereceğiz diye bir duyuru yok diye biliyorum.

    - 50 aracın bu oyun için yeterli olduğunu düşünüyorum, sonuçta bir sim oyunu değil. Ayrıca gelecek dlcler ile bu sayı iki katına kadar çıkacak gibi gözüküyor. Bu konudaki tek eksik(bence) oyunda lambo olmaması, bir lambo sevdalısı olarak çok üzse de dlc ile geleceğini umuyorum.

    Her şeyi ile düşünecek olursak, ps4 sahibi birinin hele ki yarış oyunlarını da seviyorsa kesinlikle alması gereken bir yapım olmuş. Başarılı grafikleri ve eğlenceli/çekişmeli yapısı ile oynayanı kolay kolay başından kaldırtmıyor. Gelecek olan güncelleme ve dlc'ler ile daha da sağlamlaşacak ve kendisinden daha az şüphe duyulacaktır. Eğer yarış oyunu diye yanıp tutuşmuyorsanız güncellemelerin çıkmasını bekleyebilir ve oyunu daha 'tamamlanmış' olarak deneyimleyebilir, daha çok zevk alabilirsiniz. Forumda oyuna karşı yürütülen karalama çalışmalarına kanmayın.


    Kusura bakmayın allayıp pullayamadım incelememi, daha açacak çok inceleme konusu var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadGuy -- 16 Ekim 2014; 20:50:20 >







  • Eline sağlık. Oyundan anlayan çoğu kişi senin dediklerinin aynısı soyluyor ama bazılarının bir sövmedikleri kaldı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun hocam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Objektif inceleme için
  • Bu başarılı incelemeniz için sizi tebrik eder, teşekkürlerimi sunarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikirlerini paylaşman güzel olmuş. Diğer incelemelerini de bekleriz.
  • guzel ınceleme
  • BadGuy kullanıcısına yanıt
    eline saglik hocam

    oyunu denemek icin fena halde sabirsizlaniyorum

    Sony bu isin arkasini birakmamali bence bu oyuna saglam bir devam oyunu cok ama cok yakisacaktir bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri dönüşler için teşekkürler Aslında ilk olarak tepki amaçlı açmıştım bu konuyu ancak incelemeyi beğenmenize sevindim açıkçası. Fırsat buldukça inceleme yapmaya çalışacağım artık.

    Bu arada update gelmiş bir haftadır yoğunluktan fırsat bulamamıştım bir bakalım neler var neler yok Season pass'de almayı düşünüyorum o şekilde artık oyun ömürlük hale gelir.

    Ayrıca yapay zeka ile ilgili yapılan eleştirilere yönelik şunu söyleyebilirim, oyunu yapan firma evolution studios yani motorstormu yapan firma. Oyun motorstorm ile yapısal olarak çok benzerlik içeriyor. Yarışların seviye olarak ilerledikçe zorlaşması, yarıştaki mini görevlere 1-2-3 yıldız almak gibi.

    Oynayanlar hatırlar motorstormda son yarışlarda yapay zekanın amacı resmin bize yarışı bitirtmemek oluyordu, az hata yapıyorlar ve kasıtlı olarak bizi yoldan çıkarmaya çalışıyorlardı. Oynarken az saç baş yoldurtmazdı. Driveclub da o kadar olmasa da aynı yolda gitmiş zorluk açısından. Diğer taraftan motorstormda da birinci olunca altın ikinci olunca gümüş üçüncü olunca da bronz kupa sahibi oluyorduk yine benzer bir mantık uygunlanmış burada da.




  • Benim bir eleştirim var o da hala plusa çıkmadı. Çıkmadığı için de diğer şeyleri eleştiremiyorum.
    Eşimin ilk haftası denmedi demişsin de. Plus oyunlarının verildiği tarihler belli. Ekim bitti nerdeyse daha alamadık. Ufak bir DLC ile Jest yapmazsa imajını çizer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlpKhanate kullanıcısına yanıt
    Evet o ayrı bir konu, eleştirmekte de haklısınız. Belki çıkaracaklardı ama online sorunları olunca ertelediler diye düşünüyorum ben. Sonuçta dertleri satışla alakalı değil oyun bir milyonu görmüş durumda. Ancak her şey bir yana sony bu oyunun çıkışı konusunda birçok hata yaptı, belki oyunu bir ay daha ertelese ama bu sorunlardan arınmış hava durumu vs eklenmiş olarak gelse bu kadar eleştirilmezdi. Ben oyunun plus sürümünü hiç düşünmemiştim o nedenle bu durumdan etkilenmedim ancak plus sürümünü bekleyen çok sayıda insan var ve tepki göstermekte haklı hepsi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadGuy -- 16 Ekim 2014; 20:10:22 >
  • İnceleme için teşekkürler...

    Bugün Pulse Elite kulaklıla oynadım ama ne oynama, çok fena sesler çokkk...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 16 Ekim 2014; 20:14:12 >
  • İnceleme çok başarılı.Yani sırf inceleme yapmak için, yalandan bazı şeylere iyi denip, oyunun genelini kötülenmemiş.
  • Corvette eksik

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksik olan araçlar tartışma konusu tabi. Ama corvette olsun lambo olsun bunlar güzel değil, umarım dlc ile gelirler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BadGuy

    Eksik olan araçlar tartışma konusu tabi. Ama corvette olsun lambo olsun bunlar güzel değil, umarım dlc ile gelirler

    Insallah aslinda cok eksik var m6 honda s2k say say bitmez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.