Şimdi Ara

dsg şanzıman yorumları ve fatura (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
6
Favori
37.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Şurada harcadığın vaktinin yarısını yeni şanzıman üretmeye arasaydın daha yararlı olurdu sanki.
    Çünkü satışlar hala senin dediklerinin tersini söylüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben tatildeyim adamim,bu isten aldigim dualar disinda cikarim da yok.varsa primi dusen o dert edecek bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi o açıklamaya bakma sen dsg güzeldir.Alcan 2 sene bincen kaymağını yiyip satacan.Forum editörü Muharrem abi bile aldı Dsg fr leon..
  • Shadow vs DSG lovers ilişki durumu hardcore olmuş.
    Forum hareketlenmiş.

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olorin_ -- 4 Şubat 2016; 18:45:00 >
  • Hocam yeni 2010 caddy life dsg şanzımanlı araç aldım.
    km: 180.000 de servis kayıtları var. Şimdiye kadar bakım dışında harcama yapılmamış.
    Bu benim görüşümdür:
    4.8LT ş.dışı yakıyor. Vites geçişleri güzel. Hissettirmiyor.

    Bu süreç sonunda ne olur bilemiyorum ama zaman gösterir. Bu konuyu okusaydım almazdım büyük ihtimalle ama aldığımada pişman değilim. Zaman içinde arıza çıkarırsa yazarım.
  • DSG pişmanlıktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşımın cc nin mekatroniğini bedavaya değişmişler. Garantisi bitmiş olsaydı bile değişeceklerinide eklemişler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thall

    Taktığın gözlüğü çıkarıp tekrar o konuya gir ve oku. Ya da algılama ile ilgili başka bir problem var ise, bir başkasına daha okut sana anladığın dilden izah etsinler.




    Bu arada evet kardeşim dediğim yılda bir bile olsa Antalya'ya gittikçe görüştüğüm arkadaşıma da 5000 TL fatura çıkarmışlar ve Renault Genel Merkez de "Servisimiz haklı ödeyeceksin" demiş, henüz garantisi bitmemiş araç için.

    Konu, sadece DSG olunca toplanmayın; buyrun, bu konuya da bekleriz sizleri..
    http://forum.donanimhaber.com/m_114089595/f_//tm.htm#114089999

    *Link düzeltildi.

    Merhaba: Foruma şu ara devamlı giren birisi değilim,zamanım olmuyor. Mesajınızı şimdi okudum.

    Genelde sohbet havasında yazarım. (2012 den beri.) İlk defa böyle bir entresan cevap aldım..

    Bu usluba , Size verceğim tek cevap, bildiğiniz gibi yapınız demek olacaktır.

    Burda benim gayem bildiklerimiz ortaya koymak ve bilmediklerimizi öğrenmektir.

    Saygılarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: black exodus

    boş bir DSG konusu daha... delinin kuyuyla münasebeti ile ortaya çıkan zırvalar yumağı bir konu daha eklenmiş foruma!
    bir grup kötülemekten, diğer grup savunmaktan bıkmadı şu sistemi! hakikaten gına geldi! boş muhabbet yapanından, espri kasanından daha gına geldi! ucuz DSG ve VW esprileri kasan şaşkınlar ile anlamsız ateşli VW fanboyların kapışması...
    ama iş reel pazara gelince sallayan yok sizleri! acı ama gerçek beyler! aylak bakkal sürekli tartar misali milletin geçmiş yazılarını hafiyelik yapacak vakitlerinizi yararlı şeylere harcayın!

    bu arada, acaba DSG ölücüsü müsünüz diye de şüphelenmiyor değilim, ha?!

    Haklısınız, teneke dediğimiz Şahin bile piyasada hala tutuluyor. Piyasayı anlamak güç.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    kaç model ve km olduğuda önemli, başka otomatik şanzumanların daha pahalı masraflar çıkardığıda söyleniyor mesela cvt

    cvt daha masraflı olabilir
    ama arıza çıkarma oranı dsg den çoook çok daha azdır
    not: sadece bi ara dizel fordlarda kullanılıp vazgeçilen cvt ler çok arıza vermiştir.o da yüksek otrkaq dayanamadığından vazgeçildi zaten

    dsg pişmanlıktır
    göz göre göre ladestir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMustaine -- 10 Şubat 2016; 16:53:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Aracın şasi-motor numaralarından kontrolünü yaptırdım. Passat 1.4 TSI Comfortline DSG refleks gümüş 2009 model fakat trafiğe çıkış tarihi 09.2008. Arızanın oluştuğu tarih 2014. El insaf...Neredeyse 6 yıllık bir araçtan bahsediyoruz. Buna rağmen, distribütör firmadan %60 destek alınarak şanzıman değiştirilmiş. 6 yıllık araca daha ne yapılması beklenebilir ki ?

    yani diyorsun ki 2+2 ye parayı basın,10 bin de şanzıman farkı verin,bakımlarda dünyanın parasını bayılın,4 sene içinde kavrama değişirseniz bir de işçiliğe para bayılın,5. senede,yani 6. yıla girmeden 40 50 bin km deki servis bakımlı arabayı satın,yoksa ciğerinizi sökerler.14 bin varken 5 bin ödeyin,ölümü gösterdik sıtmaya razı olun.Hani 500 tl idi?
    Demek ki neymiş,millete yok böyle bir şey f1 şanzıman 500 lira iyi niyetten çözerler fatura getirin diye yalan beyanat vermeden delikanlı gibi garantin biterse arabayı sat yoksa Allah yardımcın olsun demek gerekirmiş.
    Değil mi değerli forumdaşlarım?
    Şimdi haliyle bir özür dilemeniz gerekiyor,malum çalıştığınızı söylediğiniz firmanın garantisi biten ayıplı mala tavrı ortada.Artı lafı hiç eveleyip gevelemeden aslanlar gibi konu açıp garantisiz dsg ye binmeyin,arıza çıkarsa karışmayız demeniz gerekiyor.
    Bekliyoruz.

    1. İyi niyet garantisi için garanti uzatma almak zorunda değilsin.

    2. Bakım maliyetleri pahalı değil. Hatta Ford dan Opel den falan ucuz.

    3. İyi niyet garantisinin de bir süresi vardır. 10 yıl boyunca bunu yapacak halleri yok. Hangi marka böyle birşey yapar ? Evet 500 TL, faturayı koyduk foruma. Daha neyin kafasını yaşıyorsun.

    4 ve son olarak 6 yıllık garantisi bitmiş aracın şanzımanini bedavaya değiştiren bir marka varsa söyle bilelimde gidip o markadan araba alalım :)

    Arkadaşım, hiç bir marka kolay kolay 6 yıllık aracın şanzımanını bedava değiştirmez ancak atladığın bir nokta var. Hiç bir markanın bakımlı aracının şanzımanı 6 yıl gibi ''kısa'' bir sürede bozulmaz.




  • Kim ne derse desin DSG bir milattır. Ha neye göre milattır, bu segmentte bu markalarda çift kavramayı getiren şanzıman olarak milattır.

    Türkiye araç satışlarını bir düşünün çift kavrama öncesi ve sonrası olarak. Önceden yılda kaç tane otomatik vites satılıyormuş, sonrasında kaç tane satılmaya başlanmış.


    1.2, 1.4, 1.6 ortalama 100-130hp motorlara mahkum olmuş bir milletiz, üstüne dünyanın en pahalı benzin fiyatlarına sahip bir milletiz. Zaten düşük olan performansı iyice öldüren, tüketimi 1-2 litre artıran şanzıman ömür boyu garantili olsa olur. 80 bin 90 bin verip benzinli motorlu tork konvertörlü araç alıp üstüne lpg taktırıp bagajda lpg tankıyla 14-15sn'de 0-100 yapan araçla gezmek isteyenlerin sayısı sansığınız kadar çok değil, Eskidendende vardı otomatik vitesler ama mercedes, bmw gibi markalar hariç neredeyse hiç tutulmuyordu.

    Tekrar söylüyorum, DSG süper bir şanzıman değil, taş gibi kaya gibi bir şanzıman da değil. Evet arıza ihtimali tork konvertörlü şanzımanlara göre daha yüksek. ama tüketimi etkilemiyen(gözle görülür şekilde), performansı düşürmeyen(hatta artıran) bir şanzıman.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • olsun. vw lerin "tok kapı sesi" için her şeye katlanılır bence
  • Evet arkadaşlar aracı bu hafta teslim alabildim çok şükür. Şanzıman değiştirmemek için fabrika işi yokuşa sürüp durdu. servisle fabrikanın uzun görüşmeleri sonucu fabrika şanzımanın değil de mekatroniğin değişmesine onay vermiş bunun içinde belli bir işçilik talep ettiler. kabul ettik fakat mekatronik değişiminden sonrada sorun çözülmediği için bu sefer şanzıman değiştirmeye onay verdi fabrika 200 tl işçilik ücreti çıkartı geri kalanı indirim filan. 3 gün sürdü fabrika şanzımanı onayladıktan sonra aracı almam. toplamda vites kolu ve şanzıman için 800 tl para ödedim servise 4 hafta aracım serviste kaldı.

    Aynı problem 2013 seat leon 1.6 tdı olan bir akrabamın başına geldi geçen çarşamba günü aracı servise götürmüş vites kolu değişecek demişler biraz inidirim yapmışlar tam net bilmiyorum % kaç olduğunu fakat 1200 tl ücret ödeyecekmiş. Doğuş otoya itiraz talebinde bulundu ertesi gün biz iyi niyetten parçanın tamamına indirim yapamıyoruz o skoda da olabilir seat farklı bir marka olduğu için yapamıyor demişler mecbur 1200 tl ödeyecek sonrasında şanzımanıda değişmesi gerekir mi bilinmez.

    Araç şanzımanı değiştikten sonra gayet güzel fakat bu süreçler insanı markadanda arabadan da soğutuyor. 2003-2013 yılları arasında 10 yıl honda jazz 1.4 otomatik kullandım fakat şanzımanla ilgili en ufak bir problem yaşamamıştım.




  • renji kullanıcısına yanıt
    merakımdan soruyorum.
    Araç garantilimiydi ?
    km ve yaşı kaçdı
  • reallist55 kullanıcısına yanıt
    aracın garantisi 2015 in 12. ayında bitmişti daha önce garantiden kavraması değişmişti.
    2013 model 54 binde
  • renji kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.
    Garantisi bitmiş araçda garantili işlem mi yapılması istenmiş ?
  • renji kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Çinde bile bu şanzımanların patlak olduğunu kabul edip 10 sene garanti verdikleri halde Türkiye'de 2 yıl garanti vermeleri bizim halkımızı enayi gibi gördüklerini gösteriyor. Hiç ücret almamış olsalardı bile 2 yıl ya da 54 bin km'de şanzıman mı patlar yahu. Birde 4 hafta arabanın serviste kaldığını düşünürsek nereden baksak rezillik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 26 Şubat 2016; 23:48:28 >
  • 1ay serviste eziyet,ustune 800tl 1200tl para.54binde patlama.dsgye sorunlu diyen sizofrendir lafinin sahibi dostumuz ne diyecek acaba bunlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi rezillik fabrikayla görüşüyoruz mekatronik değişince düzelir diyolar değişiyo düzelmiyo şanzımanı değiştirmemek için ellerinden geleni yaptı fabrika 1 ay yattı ikame araç bile vermediler.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.