Şimdi Ara

DSMART İPTAL SONUNDA İZLENMESİ GEREKEN ADIMLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,


    Taahhüt son ayın içindeyken 3-devlet ten iptal yaptıktan sonra Dsmart ve internet ile birlikte paket ise bu hizmetle alakalı nasıl adımlar izlenmeli.

    Cihazlar hangi sürede nereye teslim edilmeli?


    Bilen / deneyimleyen bir arkadaş buraya adım adım yazarsa çok makbule geçer. Sonra cihaz / modem bedeli vs ücretlerle karşılaşmayalım.




  • Süreç gerçekten yorucu Fax en hızlı çözüm...

  • E-devlet ten iptal etmek daha pratik değil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İptal ile ilgili ana konuda son mesaj 1 yıl öncesinde kaldığından güncel olarak buraya ben de sormak ve bildiğimi yazmak istedim.


    tv+internet paketimi iptal ettirdim. 26 ağustos'ta başvurdum. 02 eylül'de (taahhüt son günü) müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirdim.


    Tv paketi için iptal başvurusu yapmıştım. İnternet geçiş yapmak isteyenler aynen böyle yapmalı. Sadece tv paketiniz iptal edilmeli.


    İptal onaylandığı tarih 02 eylül ama online işlemlerde sanki 26 ağustosta iptal edilmiş gibi bilgi var. Cihaz iade için 7 gün olayında umarım bu açıdan sorun çıkmaz, çıkarsa telefon kayıtları var çünkü iptal sürecinin tamamlanması ile ilgili aranacaksınız diye sms geldiği halde aramadılar, ben son gün aradım.


    Uydu cihazı kutusu aynı aldığım gibi duruyor. Kutusuna cihazı, adaptörü, kumandası ve hdmi kablosunu koyup en yakin d-smart bayii'ne teslim etme aşamasındayım. Kutu içeriği böyle olmalı değil mi? hdmi var mıydı yok muydu tam hatırlayamıyorum ama her ihtimale karşı koyacağım.


    Bu adımlardan sonra hala ek fatura çıkartmazlar diye umuyorum?


    İnternet için 02 eylülden bu yana taahhütsüz kullanıyoruz, online işlemlerde yazan ücret düşük ama sanırım güncel taahhütsüz fiyattan günlük olarak hesap edip faturalandıracaklar, bu aşamada da sorun çıkması kötü olur çünkü taahhüt biterken bozamıyoruz, bittikten sonra pazar gününe geldi, bir gün sonra geçiş yaptım ve 2 güne kadar geçiş sürebilirmiş. Yani en kötü 4-5 gün internet kullanım ücreti çıkacak gibi duruyor.


    Ek: Tüm işlemleri e-devlet üzerinden yaptım, şu ana kadar bir sorun çıkmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazzzz -- 4 Eylül 2023; 23:9:44 >




  • E-devlet üzerinden iptal başvurusu yapın.

    Ertesi günden başlayarak her gün sizi vazgeçirmeye çalışıyorlar. En garantisi şu söylem " Yurtdışına gidiyorum, kesinlikle iptalini rica ederim" diyebilirsiniz.

    Yok efendim iptal etmeyin donduralım vs vs kesinlikle hayır demelisiniz.


    Yasal olarak iptal başvurusundan sonra 7 gün süreleri var, bunu sonuna kadar kullanıyorlar. Son gün hele 4 kez aradılar açmadım.


    7 gün bitiminde cihaz iadeleri ile ilgili SMS geliyor, cihazları en yakın dsmart bayisine iade edip form almayı ihmal etmeyin.


    Geçmiş olsunnnn....

  • Bu arada e-devlet'e bir banka uygulaması üzerinden geçiş yapmanız lazım iptal için.... Hem TV'yi ve varsa interneti iptal başvurusu yapmalısınız. 1dk'lık bir işlem.

  • Command.com kullanıcısına yanıt

    Bir ay içinde şirket politikası bu kadar değişmez ama beni hiç aramadılar. e-devlet başvurusu yaptım bir hafta geçti, taahhüt son günümdü hala kimse aramadı, ben arayıp iptal işlemlerini tamamladım. Arayana kadar iptal işlemleri tamamlanmadı. Donduralım falan filan diyen de yok yani açıkçası pazarlık aşamasında çok küçük bir pürüz çıktı, geçen senelerde bir aylık fatura indirimi de tanımlanmışlardı, onu istedim. Karşıdaki olabilir ama önce taahhüt vermelisiniz dedi, ben de ne münasabet önce indirim tanımlayın sonra taahhüt yenilerim dedim. İş inada bindi ve şu an interneti geçiş aşamasındayım, cihazı da yarın iade edeceğim, tüm işlemler tamam. Arayan soran yok.


    İnterneti kullanmaya devam edecekseniz iptal etmeyin yoksa tekrar aktivasyon ücreti ödersiniz. Taahhüt bittikten sonraki günler için fatura çıkaracaklardır, bakalım ne kadar abartacaklar, göreceğiz.


    İade sonrası form verdiklerini bilmiyordum, ona dikkat ederim, bilgiler için teşekkürler.





  • Bence Dsmart battı. Hergün saçma sapan numaralar Dsmart adına çakma telefon açıyor. Adamların umrunda değil. Pek hayra alamet değil gidişat

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxplanck M kullanıcısına yanıt

    Evet iptal sürecinde ben de böyle düşündüm. İnternet geçişi yaptığım günden sonra bir numara iki defa aradı, birinde hat kesildi. D-Smart diye arıyor ama numara 266'lı numara değil. Dedim D-Smart değilsiniz, aramayın bi'daha. Bu şekilde dolandırıcılık haberleri de gördüm. Bir yerden güncel bilgileri ediniyorlar ona göre arama yapıyorlar gibi görünüyor.

  • qazzzz Q kullanıcısına yanıt

    D-Smart ta İnternet TV hizmetine bağlı. Sadece TV lptal edince garip ineternet ücretleri çıkarıyorlar.

    Zaten başka bir hizmet sağlayıcıya geçip taahhüt verecekseniz aktivasyon/kurulum ücreti almıyorlar.

    Ben iptalden 2 gün sonra Superonline fiber ile anlaştım, hiçbir ek ücret yok 12 ay taahhütte.

    D-Smart tan kurtulduğum için kuş gibi rahatladım...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Command.com kullanıcısına yanıt

    Bir önceki taahhütte, iptal birimindeki yetkili de böyle demişti. Hatta sadece tv iptal edilmez demişti ama bu sene sadece tv iptal oldu. İnternet ücreti online işlemler merkezinde 46 lira gibi bir şey görünüyor. Bu önceki taahhhüt aylık 80 lira falandı, ondan tv hizmetini düştükten sonra kalan miktar. Yani geçiş sürecindeki günleri bu rakamdan hesaplarlar mı? Açıkçası pek sanmıyorum. Güncel taahhütsüz internet fiyatından hesaplarlar, onun ücretini hiç bilmiyorum ama muhtemelen en yüksekten olur.


    Telekom altyapısı kullanan başka bir DSL geçişi yapacaksanız eğer hattınız aktif değilse yeniden aktivasyon gerekebilir. Yani fiberdeki kampanya yüzünden belki sizden aktivasyon almadılar ama ben fixnet'e bunu özellikle sordum. Eğer aktif bir DSL yoksa 450 tl aktivasyon alacaklarını söylediler (baktığım birçok firma da alıyor), o yüzden D-Smart taahhüt bittikten sonra geçiş için başvurdum, hala internetim var (taahhütsüz şekilde) ve ücretsiz şekilde fixnet'e geçtim. En garanti yol böyle.





  • Command.com kullanıcısına yanıt

    ben 9 yıllık dsmart kullanıcısıydım.3 ay önce taahütüm bitmeden 15 gün önce ben aradım söyledikleri fiyata hiç itiraz etmedim.sadece uydu cihazından memnun değilim değişim istedim.bana dsmart bayisine gidin cihazı ücretsiz değiştirin dedi.gittim kayıt açılmış uydu cihazını değiştireceğm dedim oradaki kız yüz lira ücret ödeyeceksiniz dedi hayır ödemem ben müşteri hizmetleriyle görüştüm ücretsiz dediler dedim.kız inat etti.derhal aboneliğimi iptal edin dedim.şimdi eve gidip modemle uydu cihazını getiriyorum dedim.iptal ettirdim yüz lira için 2000 lira harcadım modem ve uydu cihazı için.şimdi gelelim işin aslına 9 yıldan beri d smart ısrarla 16 megabitten fazlasını veremiyoruz diyordu her şerde bir hayır vardır telekoma gittim size 100 megabit verebiliriz dediler d smart 9 yıldan beri beni kandırıyormuş.

  • Arkadaşlar d smart 2 yıllık taahhütlü internet kullanıcısıyım. 14 Ocakta sözleşme bitiyor görünüyor. 10 gündür internette inanılmaz yavaşlık var. Müşteri hizmetlerine her bağlandığımda sistemlerimizde arıza var bilgilerinizi görüntüleyemiyoruz diyor. Sürekli mi arıza olur. Düzenli faturalarımı ödüyorum. Karşılığında rezil bir internet hizmeti alıyorum. Diyorum ki son 2 ay kaldı sözleşmeyi fesh edeyim e devletten. Çünkü az önce aradım bir türlü bağlamıyor müşteri hizmetlerine. Müşteri hizmetlerine bağlanma sistemleri de bozulmuş. Acaba batıyorlar mı eski kaliteleri yok artık. İlk abonelik dönemlerinde memnundum. Ne kadar bir ücret çıkar sizce bilen var mı aydınlatır mısınız ? Kalan 2 ayın faturasını full mü ödetirler yoksa vergileri mi ödetirler sadece? Gerçekten mobil veriye bağlanıyorum. Hızı yerlerde sürünüyor evdeki internetin. Önermiyorum artık kimseye bu firmayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mfci öğrenci kullanıcısına yanıt

    Tam vaktinde D-Smart'tan ayrılmışım demek ki... Bildiğim kadarıyla eğer taahhüt bozarsanız sözleşmenizin geçerli olduğu süre içersinde yapılan tüm indirimler geri alınıyor. Yani taahhütsüz fiyattan hesaplayıp farkı sizden tahsil ediyorlar.


    Müşteri hizmetleri arada o şekilde bozuluyordu. Eğer sorun altyapınızla alakalı ise İSS değişimi de çok fark etmez, bunu test etmenin en kolay yolu aynı altyapı farklı İSS kullanan komşuya sormak...


    D-Smart son bir senedir yoğun kullanım saatlerinde yavaşlıyordu. Pandemi dönemi de böyle oldu ama o dönem herkesin interneti yavaşladı. Portları fazladan satıp buna neden olduklarını düşünüyorum. Şu an böyle bir sıkıntım kalmadı.

  • mfci öğrenci kullanıcısına yanıt

    Sözleşmeyi birkaç ay kala iptal ederseniz sadece son kalan ayları tahsil ederler. İlk aylarda iptal ederseniz ilk ayları taahhütsüz gibi değerlendirip farkı isterler. Hangisi müşteri lehine ise ona izin veriyor kanunlar.


    Üstelik geçmek isteyeceğiniz operator bu gibi durumlarda cayma bedelini karşılıyor. İptal etmeden başka bir ISS ye başvuru yapabilir çıkacak faturayı kendilerine göndererek faturalarınızdan düşümünü sağlayabilirsiniz. Dsmart'rta durmaya artık gerek yok, hiçbir hizmetleri kalmadı.

  • Dostlar selamlar bizde de tv+internet paketi vardı.Tvyi iptal ettik interneti de turknete geçtik.Az önce cihazları da iade ettik.Bayideki kişi diyor ki internet hattınız hâlâ aktif gözüküyor diye.Sonucta tamamen kapanmasın diye iptal değil geçiş yaptık bu durumda açık tutabilirler mi.Az önce onu da iptal etsinler de iptal talebi açtım.Bunlar nasıl eşkıya böyle

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.