Şimdi Ara

dsmart sinyal problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar. bugün evime dsmart bağlattım(doğru mu ettik yanlış mı karar veremedim). bulunduğum sitede sabit bir çanak var ve uyducu çağırıp düzelttirme şansım yok. bazı kanallar uyduda olmasına rağmen izleyemiyorum(örneğin habertürk kanalları, powertürk vs.). bazı kanallarda dsmart web sayfasında göstermesine rağmen hiç yok (örneğin skytürk 95. kanalda olması gerekirken yok, hatta o listedeki kanalların birçoğu bende yok). elle eklemek istediğimde kanal bulunamadı diyor.(bunu izleyebildiğim kanallarda da yapıyor)

    açıkçası şu an aldığıma pişman olmuş durumdayım. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?



  • Slm.Öncelikle çift çanak olmalı.Tabi hangi kanal hangi çanaktan çeker onu bilmiyorum.Ben de merkezi sistem olan bir yerde ikamet ediyorum.Tavsiyem çanağın ucundaki LNB'den başlayarak ana dağıtıcıya kadar olan hattan emin ol.Kablo olarak RG6-U6 (Bakır sarmal olan) kullanabilirsin.Eğer buraya müdahele etme şansın yoksa ki olmalı, sitenin uydu bakımını yapan uyducular bu işi yapmak zorundalar.Ana dağıtıcıdan evinin içindeki uydu alıcına kadar olan kabloyu da yukarda bahsettiğim kablo ile bir elektrikçiye değiştirtebilirsin.Ben son işlemi yaptırdım.Faydalı da oldu.Çanak ile dağıtıcı arasındaki hattanda emin olmak durumunda kaldım.Çanağın ucundan eve kadar sanırım 50-60 m kablo var.Bazen HD yayınlar gelip gidiyor.Bu durum bana daha büyük sıkıntı yarattığında çatıya iki çanak düşünüyorum.Sebebi de sitedeki tüm hatların ilerde zaten değişmek durumunda kalacağını uydu bakım elemanlarından öğrendim.site yönetimleri bu işlere nasıl yaklaşırlar orası da değişir.Son olarak da uydunu fabrika ayarlarına döndür.Tlf desteği al.Olmazsa da aldığın yere götür orada denettir.Görüşürüz.Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinnitem1 -- 21 Ağustos 2010; 9:43:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinnitem1

    Slm.Öncelikle çift çanak olmalı.Tabi hangi kanal hangi çanaktan çeker onu bilmiyorum.Ben de merkezi sistem olan bir yerde ikamet ediyorum.Tavsiyem çanağın ucundaki LNB'den başlayarak ana dağıtıcıya kadar olan hattan emin ol.Kablo olarak RG6-U6 (Bakır sarmal olan) kullanabilirsin.Eğer buraya müdahele etme şansın yoksa ki olmalı, sitenin uydu bakımını yapan uyducular bu işi yapmak zorundalar.Ana dağıtıcıdan evinin içindeki uydu alıcına kadar olan kabloyu da yukarda bahsettiğim kablo ile bir elektrikçiye değiştirtebilirsin.Ben son işlemi yaptırdım.Faydalı da oldu.Çanak ile dağıtıcı arasındaki hattanda emin olmak durumunda kaldım.Çanağın ucundan eve kadar sanırım 50-60 m kablo var.Bazen HD yayınlar gelip gidiyor.Bu durum bana daha büyük sıkıntı yarattığında çatıya iki çanak düşünüyorum.Sebebi de sitedeki tüm hatların ilerde zaten değişmek durumunda kalacağını uydu bakım elemanlarından öğrendim.site yönetimleri bu işlere nasıl yaklaşırlar orası da değişir.Son olarak da uydunu fabrika ayarlarına döndür.Tlf desteği al.Olmazsa da aldığın yere götür orada denettir.Görüşürüz.Kolay gelsin.

    genede örneğin sky türk ün çıkması gerekmiyor mu? o bildiğim kadarıyla turksat tan yayın yapıyor?

    diğer önerileri yönetime ileticem. gerekirse yeniden kablo çeksinler




  • Site yönetimine başvur uyduya gelip bakmaları lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.