Şimdi Ara

Dsmart Yeni Sözleşme!! Üşenmeyip okursanız bilgi sahibi olursunuz... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
38.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SerumFizyolojik sakin olalım yeter birbirimizi yıpratmak için tartışmıyoruz burada. Amaç Dsmart bizi yıpratmasın .

    invisible ben de 2008'de aldım fakat ben sözleşme imzaladım benim imzaladığım sözleşme A4 kağıdı bıyutlarındaydı. Alt kısmı yırtılarak kullanıcıda kalıyordu. Üst kısmı da DSmart bayi de. 2008 yılı derken 2 yılönceden bahsediyoruz. Sözleşme gibi birşey olmaması fikrine nereden kapıldın ? 2008'de de bu adamlar sözleşmeyle ürün satmak zorundaydılar. Eğer boş geçtilerse onların ayıbı.

    Hoş DSmart bu kağıdı afaroz etse bizde yok böyle birsözleşme dese ben de mahkemede alt kısmını gösterip ben basmadım ya derim :).

    Ancak sözleşmenin 3 sayfa olması gerektiği konusunda vs yanılıyorsun aslında evet bir kopya Dsmart ta bir kopya da bizde olması gerekmekte ve hem biz hemde dsmart tarafından ıslak imza mühür vs bulundurması gerekmekte fakat dikkat ettiysen internetteki şu an ki sözleşme de sadece bir sayfa ve sen bir sayfayı doldurup dsmarta yolluyorsun. Bir tane de kendine doldursan elde yedek tutsan bile üzerinde ki Dsmart imzası mühürü ıslak imza değil. Hiçbir geçerliliği yok. Ayrıca üzerinde bu nüsha dsmarta gönderilecek yazıyor.

    HD üyelikte sıfırdan abone olacakların +175 ödediklerini bilmiyordum söylediğin iyi oldu. Hepinizi teşekkürler.




  • Kutuyu vermeni tavsiye ederim... Zaten garantide bitiyor... Aynı parça kağıt bendede var. Ama onun geçerli kıldığı bir yanı yok onu demek istedim. Bu sözleşme aylık para verdiğimiz aydan aya sözleşmeside değil.
  • Sözleşme için size gelirlerse imzalayacaksınız yani? Ayağınıza gelmezler ise ki gelmeyecekler sizde biliyorsunuz ve yayınınız kesilir ise ne yapacaksınız? Elinizde sözleşme yok, buroşür yok hatta kaşe dahi yok diyorsunuz. Hak iddaa etmeyecekmisiniz? Sineyemi çekeceksiniz? Hak iddaa edecekseniz de neyi gösterip hak iddaa edeceksiniz? Kendi sorunuzu size yönetiyorum. Sizde elinizde sözleşme olmasa dahi bunu yapamayacaklarını en az benim kadar biliyorsunuz. Onlarda bunun farkında

    İkimizde bu adamlardan para kazanmıyoruz(en azından ben bayi falan değilim), tek derdimiz ücretsiz olarak seyrettiğimiz kanalların kapanmasını engellemek.

    Bu adamların şuanda yayını kesme hakları yok. Ben bu sözleşmeyi imzalamazsam BTK dan ceza yiyecekler. BTK "müşterinin yayınını kes" diyemez. "Bana sözleşmeni göster yoksa ceza keserim" der. Bunun üzerine cezayı yedikten sonra bu adamlar benim yayınımı keserlerse birde benim tazminatımı karşılamaları gerekecektir. Burda arada kalan kişi müşteri değil , bizzat Dsmarttır.

    Dsmartın ceza yememek için müşterinin suyuna gitmesi ve müşteriye bir şekilde bu sözleşmeyi imzalatması gerekir iken, sözleşmeyi müşteri aleyhine çevirip müşteriye imza attırmaya çalışması garip. Hayır ben gayet rahatım, bu 2.9. madde değişmedikce ben buna imza atmayacağım. Kendileri düşünsünler. Yayınım kesildiği an ise cihaz parası +maduriyet+faiz alacağım için Dreambox dahi yaparım.




  • Bu arada bu akşam saat 19:42 itibariyle Dsmart peşime düşmüş durumda 02124780000 nolu telefondan evden aramışlar. Yarın için tekrar arayacaklarmış. Ben ev araba yat kat isteyim diye düşünüyorum :)...

    Şaka bir yana yeni sözleşmedeki 2.9. maddeyi kabul etmediğimi o maddenin iptal edilmiş olduğu bir sözleşmeyi imzalayabileceğimi. Üstelik üste bir kumanda verebileceğimi ya da ben fes edene veyahut onların kurallarını ihlal edene kadar eski sözleşmem üzerinden aboneliğimin devam etmesi gerektiğini söyleyeceğim.

    Onlar da bizim sorunumuz değil bize bunu bdk yaptırıyor diyecek. Ben de onlara bdk sizden sadece sözleşme istemiş, sözleşme maddelerini belirleyen sizziniz ve eski sözleşmem ile yeni sözleşmem arasında dünya kadar fark var ücreti karşılığında aldığım haklarımı bugün karşılıksız olarak size neden devredeyim diyeceğim.

    Onlarda kapattık senin Dsmartını diyecekler. Sonrası ALLAH kerim...




  • Şu var yayın keserse sade benim yayınımı kesmekle birşey kazanamaz. Ve 2008 2007 kutulu o kadar çok kullanıcı varki bizim sayemizde ayakta kaldılar. Bizi bu ayak oyunu ile kandıramazlar. Bize en büyük kazığı uefa da attılar... harici zaten sinema kanalları filan zaten belli idi paralı gelecek diyorlardı... Diğerleri hala aynı kaybettiğimiz yayınlar ya yok oldu yada bir kanalla birleşti. Benim yayınımı kesmeleri durumunda diğer 2008 üyelerinin durumu beni teşkil eder ve haklı kılar. Büyük kitleyiz bizim kanalları kapatamazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: invisible

    Şu var yayın keserse sade benim yayınımı kesmekle birşey kazanamaz. Ve 2008 2007 kutulu o kadar çok kullanıcı varki bizim sayemizde ayakta kaldılar. Bizi bu ayak oyunu ile kandıramazlar. Bize en büyük kazığı uefa da attılar... harici zaten sinema kanalları filan zaten belli idi paralı gelecek diyorlardı... Diğerleri hala aynı kaybettiğimiz yayınlar ya yok oldu yada bir kanalla birleşti. Benim yayınımı kesmeleri durumunda diğer 2008 üyelerinin durumu beni teşkil eder ve haklı kılar. Büyük kitleyiz bizim kanalları kapatamazlar.


    İşte gördünüzmü, benim dediğime geldiniz. Sizin yayınınızın kesilmesi durumunda tüm 2007 ve 2008 yılındaki binlerce kullanıcı emsal durum oluşturacağı için kesemezler. Keserlerse de binlerce kişinin kesileceği için bukadar kişi dava açtığı zaman baş edemezler. Dünya kadar tazminat öderler.Mahkeme herkesden tek tek sözleşme istemez. Emsal gösterip herkesi aynı şekilde karara bağlar.

    Ama yeni sözleşmeye imza attığınız vakit siz artık 2008 kullanıcısı değil, firma ile yeni sözleşme yapmış bir kullanıcı olacaksınız. Firmanın size sunmuş olduğu yeni sözleşmedeki şartları kabul etmiş olacaksınız. Firma sözleşmeyi fes ettiği vakit ise eski haklarınızı yani 2008 kullanıcılarının haklarını elde etmeni mümkün olmayacak. Açıkta kalacaksınız.




  • Bu adamlar benim haklarımı bu sözleşme ile kesebilmeleri yine imkansız... Ya beni kaçak yayından iptal eder yada başka birine satmışımdır ondan. Yoksa yine kesemezler bende onu diyorum. Bir sözleşme ile benim haklarımı elimden alamaz. Ne diyecek bir kumanda bir loca filmine bedava kanallarını aldım mı? Yeni sözleşme ilede yapmaz bunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: invisible

    Bu adamlar benim haklarımı bu sözleşme ile kesebilmeleri yine imkansız... Ya beni kaçak yayından iptal eder yada başka birine satmışımdır ondan. Yoksa yine kesemezler bende onu diyorum. Bir sözleşme ile benim haklarımı elimden alamaz. Ne diyecek bir kumanda bir loca filmine bedava kanallarını aldım mı? Yeni sözleşme ilede yapmaz bunu.


    Sizi kaçak yayından iptal edebilirler yada başka bir usülsüzlüğünüzden de. Ancak 2.9. madde size gerekçe dahi sunmaksızın fes edilebilecek konuma sokuyor DTV yi.

    Sözleşme ne için yapılır. Alıcı ve satıcı arasında belli taahütleri belgelemek ve garanti altına almak için.

    Adamların taahütü nedir 2.4. maddede? Hep birlikte bakalım.

    ABONE tarafından, işbu sözleşme kapsamında uydu platform hizmetleri karşılığı ödenmesi gereken bedel, ABONE adına platform bünyesinde yer alan yayıncı kuruluşlardan tahsil edilecektir

    Bu madde size ücretsiz olarak bu hizmeti vereceğini beyan ediyor.

    2.9. madde ne diyor?

    İşbu sözleşme, imza tarihinden itibaren DTV veya ABONE tarafından feshedilinceye kadar geçerlidir. DTV, ABONE'nin yazılı fesih talebini DTV'ye ulaşmasından itibaren 7 gün içerisinde bu talebin yerine getirir ve yine aynı süre içerisinde Sözleşmenin feshedildiğini ABONE'ye yazılı olarak bildiri.

    Bu madde ise DTV'nin istediği zaman fesh edebileceğini ve size yazılı olarak bildireceğini söylüyor. Hiçbir gerekçe yada durum görebiliyormusunuz fes edebilmesi için? Adamlar açık açık hiçbir neden göstermeksizin fes edebiliyor arkadaşım

    Şimdi soruyorum 2.9. maddeye istinaden fes ettiler sözleşmeyi. Aranızda artık sözleşme yok. 2.4. madde de yok oldu haliyle. E birde yeni sözleşme yaptığınız için 2008 yılındaki taahütler geçerliliğini sizin için kaybetti çünkü aksi halde sözleşmede "bu sözleşmenin feshi durumunda abone 2008 yılı kendisine taahüt edilen haklara tekrar sahip olacaktır" yazması gerekirdi.

    Eee bomboş açıkta kaldınız. Fes ettikten 10 gün sonrada cart yayın kesildi. Belgeseller ücrete tabi oldu.

    Bana söylermisiniz hakkınızı nasıl arayabilirsiniz? Siz yeni sözleşme imzalayarak 2008 yılındaki haklarınızdan vazgeçmiş oldunuz. Yeni sözleşmedeki hakları kabul ettiniz. E yeni sözleşmede buhar olup gitti, hiçbir hükmü kalmadı.

    Arkadaşlar illa konuyu dallanıp budaklandırmanın bir alemi yok.

    Sözleşme dediğiniz şey yayın hakkınızı belli eder. Sözleşmenizin iptali demek yayın hakkınızın ortada kalması demek... Mahkemeye birşey sunamamanız demek. "Ama ben ilk aldığımda ücretsiz olacağı taahüt edilmişti" dediğinizde, mahkeme size " aranızda yeni sözleşme yapmışsınız ve DTV yeni sözleşme kurallarını ihlal etmeden 2.9. maddeye istinaden sözleşmenize son vermiş, herşey kanunlar nezdinde uygundur" diyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 21 Mayıs 2010; 22:23:11 >




  • Mahkemeye ben bu sözleşme ile beni dolandırdıklarını düşünmez mi sence? Senin millete anlatmaya çalıştığın olay bir numaralı dolandırıcılağa girer değil mi?
    1- Bana bu sözleşme ile birşeyler kaybedeceksin demiyor... Şuna şuna karşılık kullanıcı ilk haklarından vazgeçti...

    2- Bu sözleşme ben paket aldığımda işe yarayacak bir sözleşme olarak gözüküyor.

    3- Senin inadına gidip imzalayacağım sonunda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: invisible

    Mahkemeye ben bu sözleşme ile beni dolandırdıklarını düşünmez mi sence? Senin millete anlatmaya çalıştığın olay bir numaralı dolandırıcılağa girer değil mi?
    1- Bana bu sözleşme ile birşeyler kaybedeceksin demiyor... Şuna şuna karşılık kullanıcı ilk haklarından vazgeçti...

    2- Bu sözleşme ben paket aldığımda işe yarayacak bir sözleşme olarak gözüküyor.

    3- Senin inadına gidip imzalayacağım sonunda


    Ortada bir dolandırıcılık yokki yani kanunsuzluk yok. Ha biz buna aramızda ne isim koyarız bilemem ama kanunen bir dolandırıcılık söz konusu değil onu anlatmaya çalışıyorum




  • Arkadaşlar yeter zorlamayın birbirinizi herkes doğru bildiğini yapsın. Ben gıcığım bu firmaya atmıyorum imza vs çok kafamı bozarlarsa digi, teledünya ya da cccam serverları değerlendirir hukuksal mücadele veririm. Ekmek değiller su değiller yani verdikleri 2 tane dandik kanal onu da iki yıldır seyrediyorum en kötü ihtimal verdiğim parayı buna sayar 2 de beddua ederim olur biter. Zaten ülkede ki gidişat buyken yarın birgün bunlarda batacak tutuklanacak vs. Öylede gümleyecez böylede. Batsın balık yan gitsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elaman

    Arkadaşlar yeter zorlamayın birbirinizi herkes doğru bildiğini yapsın. Ben gıcığım bu firmaya atmıyorum imza vs çok kafamı bozarlarsa digi, teledünya ya da cccam serverları değerlendirir hukuksal mücadele veririm. Ekmek değiller su değiller yani verdikleri 2 tane dandik kanal onu da iki yıldır seyrediyorum en kötü ihtimal verdiğim parayı buna sayar 2 de beddua ederim olur biter. Zaten ülkede ki gidişat buyken yarın birgün bunlarda batacak tutuklanacak vs. Öylede gümleyecez böylede. Batsın balık yan gitsin...


    Satmışım anasını dünyanın diyorsunuz yani
  • Valla öyle dostum, sonuç olarak kaybedeceğimiz nedir ki canımız değil malımız değil yemişim smartını...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elaman

    Valla öyle dostum, sonuç olarak kaybedeceğimiz nedir ki canımız değil malımız değil yemişim smartını...


    haklısın ya gerçekten. beyler iğne falan diyorsunuz ama imzalamasanız da parayla alın bi akıllı kumanda valla ben bıktıydım çift kumandadan böyle daha iyi oldu, hem de şekil duruyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerumFizyolojik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Elaman

    Valla öyle dostum, sonuç olarak kaybedeceğimiz nedir ki canımız değil malımız değil yemişim smartını...


    haklısın ya gerçekten. beyler iğne falan diyorsunuz ama imzalamasanız da parayla alın bi akıllı kumanda valla ben bıktıydım çift kumandadan böyle daha iyi oldu, hem de şekil duruyor


    sırf kumanda için sözleşme imzalanacaksa, Logitech in evrensel kumandaları var, ben 3 yıldır kullanıyorum. evdeki tüm kumandalı elektronik aletleri aynı anda kullanabiliyorsunuz..tavsiye ederim..
    sözleşme konusuna gelince..ben bu sözleşme olayının nereden çıktığını hala tam anlamış değilim..bdk falan tamam da, bu bdk yeni mi ortaya çıktı..
    ben 2008 haziran ayında dsmart a abone oldum. şu zamana kadar da Allah için en ufak bir şikayetim olmadı. yeni aldığım 46inç toshiba led tv de sd yayın bile çok çok kaliteli, hd ye geçmeyi düşünüyorum ki bu sözleşme imzalama konusu oraaya çıktı ve kafam karıştı...
    şahsen imzalamayı düşünmüyorum çünkü benim hayat felsefemde müşteri bir kuruma para kazandırıyor veya kazandırmışsa, hizmet müşterinin ayağına gelir. böyle ticaret mantığı var mı? müşteri gidip de sözleşme imzaladım buyur al demez dememeli...ha dersin ki sözleşme formunu internetten doldur ve mail at veya siteden gönder o zaman tamam derim düşünürüm..
    ben mecbur muyum ptt şubesi veya dsmart şubesi aramaya. belki yurtdışındayım ve ailemde bunu yapacak kimse yok..31 mayıs diye de şart koyuyolar utanmadan...öfkem buna benim...




  • binlerce d smart uydu alıcı 31 mayısta kapanacak deniyor. forumda bu konu çok az işleniyor. ben bu konuyu anlamadım.
  • Açıkcası günlerce bu konuyu yukarı taşımak için çabaladım. Ancak gerek zaman bulamamam, gerekse de çabalarım bazı arkadaşlar tarafından baltalanmak istendiği için vazgeçtim. Merak eden arkadaşlar yukardaki yazılanları okuyup kendi yorumlarını rahatlıkla çıkarabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerumFizyolojik

    olay iğnelemek falan değil anlamadığım btknın niye böyle gereksiz birşey yapmak isteyeceğinin düşünülmesi?? kapanmazsa insanların hakkı olan kumandayı sizin yüzünüzden alamaması hoşunuza gidecek mi? neyse dediğim gibi zaman gösterecek..


    btk sözleşme istemiş olabilir. müşterilerin elinde zaten mevcut bir sözleşme var. olmayanlar imzalar veya imzalamaz onların bileceği iş..

    sen yeni bir sözleşme yapıp insanların ellerindeki hakları 2.9 maddedeki gibi kendi lehine çevirmeye çalışıyorsan burda her türlü inlik cinlik aranır.

    sen imzaladıysan hayırlı olsun. ama unutma zaten bir sözleşmen vardı ? bir kumandaya o sözleşmeyi unutmuş olabilirsin.. kumandaya kanmayanlara eski sözleşmesine sahip çıkanlara da sen biraz saygı duy derim..

    hayırlı izlemeler :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: invisible

    Bu adamlar benim haklarımı bu sözleşme ile kesebilmeleri yine imkansız... Ya beni kaçak yayından iptal eder yada başka birine satmışımdır ondan. Yoksa yine kesemezler bende onu diyorum. Bir sözleşme ile benim haklarımı elimden alamaz. Ne diyecek bir kumanda bir loca filmine bedava kanallarını aldım mı? Yeni sözleşme ilede yapmaz bunu.


    bu adamlar her türlü kazığı atmışlar türkiye'ye zamanında nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun. yapamazlar edemezler diye.. ben ise yaparlar ederler diyebiliyorum çünkü bunların çalışma şekli bu.. insanları kandırmak dolandırmak. aksini kabul etmiyorum.

    bu yüzden ortaya bir sözleşme varsa günümüz tarihi ile imzalatılıyorsa ilerde bir gün kesinlikle müşteriye koca bir kazık olarak geri döneceğinden kuşkum yok..

    madem sözleşme şart kardeşim getir eski sözleşmeni karşılıklı imzalayalım 2007 2008 aldığın günün de tarihini üzerine atalım niye demiyorlar deseler ya zor mu ?? bana kumanda vermesin bu şekilde imzalayalım hadi hodri meydan




  • beyler ben aslında aydın doğanım sırf imzalayın diye kasıyorum burda. inşallah herkesin dsmartı kapanır
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.