Şimdi Ara

DTS-HD iceren film izliyorum; sadece DTS goruyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar.. PS3'den onkyo 606 amfime hdmi ile baglanip, oradan da Plazmaya hdmi ile gidiyorum. PS3'de spiderman3 adlı filmde Dolby True HD ses formati var; bunu seciyorum bluray menusunden. Malesef, en fazla Dolby Digital goruyorum. Aynı sekilde KMPlayer vs ile de 30 gb ustu bluray film izliyorum. DTS-HD formatinda ses iceren bu filmde malesef en fazla DTS yazisini gorebildim Onkyo menusunde. PS3 bitstream yapmaz mı, illa ki bluray playerla izleyince mi bu sesleri duyabilirim? KMPlayer vs de DTS-HD destegi yok mudur? (Aslinda source u oldugu gibi amfiye gonderiyorum; yani sesi kmplayer decode etmiyor; ancak istegimi gerceklestiremedim). Deneyen, tecrube eden ustadlarin yorumlari beni cok memnun edecek. Tesekkurler..



  • DTS HD ve DOLBY DIGITAL TRUE HD çözebilen bir anfi/receiver alman lazım. Receiverin otmatikmen geriye dönük uyumlu olarak dolby digital yada dts'ye düşürüyor sesi.
  • onkyo 606'da bu destek var ama..
  • KM playerı bilmiyorum ama, PS3 yeni nesil ses kodeklerini bitstream göndermiyor, o yüzden DTS-HD bir film izlerken, PS3 teki seçiminize bağlı olarak AVR ekranında ya "multichannel PCM", ya da DTS görürsünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 28 Mayıs 2009; 17:45:08 >
  • p3 şimdi yeni nesil ses codec lerini çözmeden iletemiyormu? ozaman ne anlamı kaldı blu-ray ın sesi çözmeden bile iletemiyosa hiç ii değil ozaman çözmesini beklemek hata olur ancak çözmedende iletebilmesi gerekliydi
    ancak ozaman hem bir oyun canavarı hemde bir blu-ray player olarak kullanılabilinirdi...


    kesin denemelerden sonra yeni codecleri kırmadan yada indirgemeden gönderemediğine eminmisiniz?
  • Burada enteresan olan şey, ps3'ün menulerinde bluray movie izlerken decode ya da bitstream seçenekleri sunuluyor. Buradan sanki bitstream olarak göndereceğini anlıyoruz. Bunun ötesinde son çıkan 80 gb lık ps3lerde dolby true hd yanında dts-hd desteği de geleceği yazılıydı. Bu büyük bir kandırmaca mı bu durumda? Oyunlarda bildiğim kadarıyla DTS-HD formatından bahsedilemez. Böyle bir oyun ben bilmiyorum.. Filmlerde Bitstream yapamayacaksa ne işe yaradı bu destek ben anlamadım.
  • PS3 çözmeden(bitstream) iletemiyor ama çözerek PCM olarak iletyor. 606'da dinlediğiniz PCM ses DTS HD sesidir. Sadece 606 ekranında DTS HD logosunu göremezsiniz yoksa seste bir fark yok. PS3 bitstream olarak sadece DTS ve DD ilettiğinden 606 ekranında bu logoları görebiliyorsunuz. DTS HD sesi dinlemek için PS3 menüsünden çıkışı 5.1 PCM olarak ayarlayın ve hdmi üzerinden 606 ya gönderin, BluRay filmin menüsünden de DTS HD'yi seçmeyi unutmayın bazen otomatik olarak seçmiyor. selamlar
  • benim de inanmak istemediğim şey buydu. Neden diyeceksiniz? Ben Dolby True HD'nin Dolby Digital'den bir farkını göremedim bu durumda.. Yani farkedilir bir fark yok. Bu normal midir?
  • ne anlamda fark göremediniz? yani p3 ün sesi dd 5.1 çevirip o anlamdamı? yoksa dd true hd 7.1 i gerektiği gibi 7.1 şeklinde dinleyip mi beğenmediniz fark görmediniz?
  • Açıkçası d.digital ya da dts filmleri 5.1 izliyorum. DTS bariz şekilde D.Digital'den üstündür. Sesler daha güçlü ve daha nettir. Dolby True HD'nin de aynı şekilde 5.1 dinlenirken Dolby Digital'den çok daha net sesler sunmasını bekliyordum. 7.1 sistemim yok; 5.1 sistemim var. Buradaki fark daha net ses kalitesi farkı değil de kanal sayısı farkı değildir umarım sadece. Cok tesekkurler..
  • Yanlış anlaşılma olmasın, ben seste fark yok derken bitstream DTS HD ile PS3'de çözülmüş multıchanel PCM hale gelmiş DTS HD ses arasında fark yok dedim.

    Yoksa DTS HD ile DTS veya DD ile DD True HD arasında bariz ses farkı vardır. DD veri transferi
    saniyede 640kb, True HD veri transferi saniyede 15Mb.
    yalnız bazı filmlerde ve özellikle eski filmlerin yeniden BluRay'e aktarımında orjinal master kaydındaki ses de yetersiz olduğundan DD ile True HD arasında fark pek belli olmayabilir.

    Farkı görmek için yapmanız gereken 2000 yılı sonrası çekilmiş bol efektli bir DVD'deki DD kayıt ile aynı filmin BluRay'deki DD True HD kaydını karşılaştırmak. Bariz farkı göreceksiniz. Mümkünse her ikisi de 5.1 olsun, çünkü 7.1 oldumu saniyede transfer edilen 15MB içinden bu fazladan iki kanalada veri ayrılıyor. Şunu unutmayın saniyedeki veri transferi tüm kanalların toplamını ifade eder. Yani 15mb/s 8 kanalın toplamı olup hangi kanala ne kadar MB dağıtılacağı filmdeki sahnenin durumu ve ses mühendisinin işi....

    düzeltme: yazım hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rg206 -- 28 Mayıs 2009; 19:17:37 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bonaventure

    Açıkçası d.digital ya da dts filmleri 5.1 izliyorum. DTS bariz şekilde D.Digital'den üstündür. Sesler daha güçlü ve daha nettir. Dolby True HD'nin de aynı şekilde 5.1 dinlenirken Dolby Digital'den çok daha net sesler sunmasını bekliyordum. 7.1 sistemim yok; 5.1 sistemim var. Buradaki fark daha net ses kalitesi farkı değil de kanal sayısı farkı değildir umarım sadece. Cok tesekkurler..



    Bu arada KM PLayerdan sesi çözdürtmeden nasıl amfiye gönderdiğinizi ve blueray filmi km player dan nasıl izlediğinizi yazarsanız çok makbule geçecek benim için.
  • Eğer Onkyo 606 dediğin gibi çözüyorsa, bildiğim kadarı ile bu ses formatlarını yalnız HDMI 1,3 kablo taşıyor. Bu kablo ile bağlantı sağlaman lazım yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.