Şimdi Ara

DTS ses formatı için donanım mı gerekli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Audigy 2 NX ses kartım var. DTS desteklemiyormuş.gerçekten DTS çalamaz mı bu model? dolby digital çalabiliyor. eğer şu hali ile çalamıyorsa acaba bir program ya da firmware falan yardımı ile DTS dinleyemezmiyim?



  • Seskartın desteklemedikten mümkün değil diye biliyorum, çünkü ses kartının DTS dekode etmesi lazım,. mümkün olsa bile DTS yi tam anlamıyla çıkartamaz,.
  • illa DTS kalitesinde ses versin istemiyorum. sadece DTS olarak kodlanmuış sesi çalabilsin yeter. öğrenmek istediğim bu. çünkü sesi DTS olarak kodlanmış filmi izlerken hiç ses alamıyorum.
  • evet aynı şey bende de oluyor. ancak yapabileceğimiz bişey yok ne yazıkki... sanırım diğer audigyler çözüyor... yeni çıkan pc kartı çeklinde olan audigy ye bile koymuşlar gerçi
  • Bunun için gerekli codec ve yazılım programı lazım. Mesela benim bilgisayarda aynı anda power dvd 6.0 ve win dvd 4.0 yüklü. (win dvd'nin diğer yeni versiyonlarını sevmiyorum.) Power dvd'de dts analog olarak ses vermiyor çünkü ses kartımda dts çözme yok. (audigy2) Ama zs modeli olsaydı çözerdi. Fakat ilginçtir ki win dvd'nin kendi codecleri ile dts sesi çözebiliyorum. Yani sesi dolby digital'e göre daha da kısıyor ama çözüyor sonuçta. Ben de sesini biraz daha açıp dts kodlu dvdleri analog olarak win dvd'de izleyebiliyorum. Ama herşeyin en iyisi dijital olduğundan decoderli z5500 bu işi daha iyi yapıyor..
  • Wolverine yine Hızır gibi yetiştin. zamanında ses kartı ve 5.1 sistemi alırken bilgilerini paylaşarak çok yardımcı olmuştun. paylaşımın için teşekkürler.. WinDVD 4.0 bende de var ilk fırsatta deneyeceğim. ancak winDVD ile divx filmler izlenebilirmi? çünkü DTS ses koduna sahip film divx formatında. teşekkürler..
  • Bak onu bilmem, denemeden anlamak mümkün değil.
    quote:

    Orjinalden alıntı: lastdeja

    Wolverine yine Hızır gibi yetiştin. zamanında ses kartı ve 5.1 sistemi alırken bilgilerini paylaşarak çok yardımcı olmuştun. paylaşımın için teşekkürler.. WinDVD 4.0 bende de var ilk fırsatta deneyeceğim. ancak winDVD ile divx filmler izlenebilirmi? çünkü DTS ses koduna sahip film divx formatında. teşekkürler..
  • dts audio codec var. sanirim onu kurman sorununu cozer. bende 5.1 sistem var o yuzden codeci kurduktan sonra sorun yasamamistim. fakat sendede bi sorun cikacagini sanmiyorum. yalniz codeci nette bulmak zor olabiliyo. biraz arastirman gerekebilir. ben korece bi versiyonunu bulabilmistim anca.
  • VLC player ile sesi çalabildim..teşekkürler..demekki program ve uygun codec ile DTS ses çalınabiliyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.