Şimdi Ara

Dual HS 141 Stereo / Mono Speaker Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Ben bir konuda sizlere danışmak istiyorum. Dual HS 141 pikaba sahibim. Mono düzende dinlerken her iki hoparlörden de ses sorunsuz gelirken, stereo düzene geçince yalnızca sağ hoparlörden ses geliyor. Kablolarını farklı düzenlerde denedim fakat stereo kısmına geçtiğim anda sol hoparlörden ses gelmiyor. Monoya geçtiğimde hiçbir sorun olmadan ses alabiliyorum. Bunun nedeni ne olabilir acaba? Çözüm önerileriniz varsa paylaşabilirseniz çok memnun olurum.



  • Merhaba, aynı sorunu ben de yaşıyorum, hs 142 dual pikabımda mono ses düzeninde iki hoparlörden ses alabiliyorken, stereo ses düzeneğinde sadece sağ hoparlörlerden ses alabiliyorum, bu konuda yardım istiyorum, sorun ne olabilir, ne yapmam gerekir ? Cevabınızı bekliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manyetik kartuş arızalanmış olabilir.

    Manyetik kartuş arızasına ender rastlansa da olabiliyor.

    Tamiri mümkün değildir.

  • Sevgili kurşun, öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim, aslında sorun şu, hs 142 kendinden amfili pikabima yine dual c 828 kaset deck bağladım,.asıl sorunu da burada yaşıyorum, pikabımda stereo sorunu yaşamazken, kaset'e geldiğimde sadece mono'dan ses alabiliyorum, dediginiz gibi kartuş sorunu olabilir mi bu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazlarınızın giriş ve çıkış bağlantıları DIN tipi beşli fiş mi, yoksa RCA mi?

    Sorun ara kablo veya kaset deck'inizin çıkışlarında olabilir.

  • Her ihtimale karşı iki kablo yaptırdım, birisi iki ucu da DIN tipi beşli fiş'li, diğeri de bir ucu DIN tipi beşli fiş diğer ucu da RCA fiş, yaptırdığım her iki kablodan da aynı sorunu yaşıyorum, bu çok rahatsız edici, kaset arşivimi dinlerken pek çok sesin, enstrümanın kaybolduğunu görüyorum bu yüzden, bu durum çok can sıkıcı. Ara kablo giriş çıkışlarından kaynaklandığını ben de düşündüm ama bir türlü üstesinden gelemiyorum :( , son çare her iki ucu da RCA fiş kablo yaptırıp bunu denemek olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezheret -- 21 Mart 2021; 17:28:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezheret E kullanıcısına yanıt

    DIN 5'li fişte yapma imkanınız yok ama RCA giriş ve çıkış bağlantı olanağınız varsa stereo konumda bir deney yapabilirsiniz.

    Kaset deck'in RCA çıkışını pikabın önce sol, sonra sağ girişe bağlayıp ilgili tarafın hoparlöründen ses gelip gelmediğine bakabilirsiniz.


    Böylelikle pikap amfisi kontrol edilmiş olur. Eğer bir taraftan ses geliyor, diğer taraftan gelmiyor da monoya getirince geliyorsa pikap amfisinin giriş seçici anahtarı bozuk olabilir. (Kabloların doğru hazırlanmış olduğunu varsayıyorum.)


    DIN kablolarınız bağlantıları doğru olarak yapılmıştır umarım.

    Kabloyu hazırlayan sağ kanalı (R) ters tarafa, giriş yerine çıkışa bağlamış olabilir.

    DIN 5'li fişlerde orta uç toprak, bir tarafındaki 2'li pin giriş (L&R), diğer tarafındaki 2'li pin çıkıştır (L&R).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 21 Mart 2021; 18:5:55 >
  • Yarın deneme imkanı bulacağım, gerçekten bu sorunu çözmeyi çok istiyorum, iyiki varsınız, gelişmeleri size bildiririm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.