Şimdi Ara

Dual Ram sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzunca aradan sonra merhaba tekrardan.

    Arkadaşlar olayım kısaca anlatayım. Öncelikle Asus x64vg Notebook'um var. (n61vg ile aynı özelliklerde)
    İşlemci: p8700 / 2.53 GHz 
    Bus : 1066 MHz
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    RAm Tipi DDR2

    Sistem hem kurtarma diskinde hemde kurtarma hdd bölümünde 64bit. Çoğunlukla gördüğüm herkes en az 4GB ram olmalı diyor 64bit için. Bende bu sevdaya uyup dedim ki 4 gb yapayım ramleri, hem çok da fazla performans ihtiyacım yok, herşeyden olabilecek en iyi şekilde yarrlanayım. Her neyse.
    Bilgisayarda olan ram CL6 A-Data 800MHz 2GB ve hynix cl6 800MHz 1GB dı.

    Bende duruma uyup 2GB kingstone 800mhz cl6 ram aldım. Taktından sonra bilgisayardan ufak tefek de olsan takılmalar olmaya başladı. Bazen o kadar tuhaf oluyor ki pili bitmiş telefon gibi ekran birden gidiyor hiçbirşey çalışmıyordu. KApatıp açınca düzeliyordu. Ben ramden olabileceğini tahmin etmiyodum başta. Ancak sonradan indirdiğim 1080p filmlerden birinde farkettim ki sürekli crc hatasıo veriyor rardan çıkarırken. Gittim inadına tüm dosyaları ev arkadaşımın bilgisyarında aynı yerden aynı programla i,ndirdim sorun yoktu. Bende tekrar kendi bilgisayarımda indirdim tekrar. Yine crc hatası. Her neyse araştırırken ramden olabileceğini öğrendim ve yeni rami çıkartıp 1GB olan eskiyi taktım. tekrar indirdim. (rapid limitimin içine etti ama olsun) neysesorun yoktu. Ertesi gün vatana gidip değiştirdim ram'i. Bu sefer biraz daha pahalı olan bigboy marka aldım. Ve crc hatası sadece 1 kez yaşadım. Önemli değildir diye devam ettim. Ancak normalde görünmeyen bios'u görünürhale getirdiğimde gözlerime inanamadım.

    667MHZ/CL5 yazıyor pc açılırken. Şimdi ben CL5 ile CL6 arasında pek fark olacağını sanmıyorum ancak bilgisayarda tuhaf sorunlarım var. Büyük boyutlu mkv veya mp4 dosyalarını izlerken takılmalar oluyor. Ben 3GBlık ken bile böyle takılmalar yaşamıyordum. Bilgisayara yeni format atıldı km player kullanıyorum. bünyesinde tüm kodekler olduğu için kodek yükleme gerek olmuyor.

    Diğer sorun ise bilgisayar 2,18gb ramden yukarı çıktığında bilgisayarda takılmalar olmaya başlıyor. Özellikle mozilla takılıp kalıyor. Yaklaşık 4 yıldır mozilla kullanıyorum yani olağan dışı birşey yapmıyorum.

    Şimdi iki sorum var.
    1 - Cl5/667MHZ görmesi normal mi? Yani 800mhz görse daha iyi olma mıydı ?
    2 - Sizce götürüp değiştireyim mi? 3GB kalsın param olunca bir tane daha bigboy alıp öylemi kullanayım? Yoksa bunu kingstone la değiştirip param olunca bir kingstone daha mı alayım.

    Yardım edecek arkadaşlar için şimdiden teşekkürler. İsteyebileceğiniz her türlü bilgiyi verebilirim bilgisayar hakkında.







  • Bu konuda yardımcı olabilir misiniz aceba? Eğer flood olarak algılanırsa bu mesajım silinebilir. Üste çıkartmak için değil sorunumu çözmek için mesaj atıyorum.
  • biostan 667 yi 800'e çekemiyor musun? ben de laptop'la pek alakalı değilim ama bir ihtimal olabilir diye söylüyorum. eğer biostan 800MHz'e alabiliyorsan. cl5'te kendiliğinden cl6 olur diye tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.