Şimdi Ara

Dualsense vs Xbox Controller | Karşılaştırma/İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: korkmaz121 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Zamanında bu iki kontrolcü arasında çok gidip gelen biri olarak hangisini alsam acaba diye düşünürken ikisini birden almıştım. Bütçesi sınırlı, sadece birini alabilecek olan arkadaşlara rehber niteliğinde bir yazı hazırlamaya karar verdim.

    Şimdi öncelikle iki cihazın da kendine göre artı ve eksi yanları olduğunu söyleyeyim.

    Dualsense vs Xbox Controller | Karşılaştırma/İnceleme

    Dualsense:

    Dualsense vs Xbox Controller | Karşılaştırma/İnceleme

    Dualsense’in PC’de uyumluluk problemi artık bitti diyebiliriz. Steam kontrolcü desteği ya da Ds4windows ve DualsenseX programları ile kontrolcü her oyunda sorunsuz çalışıyor. Çoğu oyunda arayüzde PS butonları yerine Xbox butonlarını görüyorsunuz (“Üçgen” yerine “Y” gibi) ama ben oynadığım bütün oyunların Nexus’ta Dualsense arayüz modunu buldum modu olmasa bile beni çok rahatsız etmiyor zaten.

    +Bu cihazın görüntüsü ve verdiği hissiyat bana çok “premium” bir cihaz kullandığımı hissettiriyor çok teknolojik ama PC’de Adaptive Trigger ve Haptic Feedback kullanan oyun sayısı da hayli az. (PS Exc. oyunları ve AC Valhalla denedim) Bir de üstüne bu özellikleri kullanmak için kablo ile bağlama zorunluluğu olunca bu teknolojiyi PC’de pek de sağlıklı kullanamıyoruz. Benim denemediğim ancak videolardan izlediğim kadarıyla DualsenseX programıyla istediğin oyuna özel tetik hissiyatı ayarlayabiliyorsun(Mesela sağ tetik RDR2’de altıpatlara göre ayarlanmış baya zevkli görünüyor) Xbox Controller’da olmayan RGB ışıklandırmayı da unutmayalım. Mesela TLOU Part 1 de kabloyla oynamayı denediğimde can barı düştükçe ışıklar yeşilden kırmızıya dönüyordu.

    +Cihazı elimize aldığımızda Xbox Controller’a göre daha sağlam hissettiriyor ve tuşlar oynamıyor.

    +Bu cihaz çok daha teknolojik ve özellik bakımından daha üstün olmasına rağmen fiyatı Xbox Controller ile aşağı yukarı aynı seviyede.

    -Elde ağır ve tuşların daha kaliteli hissettirmesi güzel ancak bana göre bu kontrolcü kesinlikle rahat değil. Bir süre sonra tetik tuşlarına basan parmaklar ağrımaya başlıyor. Ayrıca analog tuşlarındaki soyulmaları da unutmayalım uzun vadede analogların üstü soyuluyor.

    +Pil süresi bence gayet yeterli ki şarjı bittiğinde Type-C bir kabloyla bağlayıp devam edebilirsiniz ama ben şarjı bittiğinde oyunu kapatıp cihazı şarja takıyorum şarj dolum süresi 2-3 saat sürüyor yanlış hatırlamıyorsam.

    -Nedense titreşim motorunu çok beğenmedim. Xbox Kontroller’ın titreşimi daha tok ve doğal hissettiriyor.

    Xbox 9. Nesil Kontrolcü:

    Dualsense vs Xbox Controller | Karşılaştırma/İnceleme

    İş Microsoft’a gelince bu cihazın da doğal olarak tam bir Windows desteği var hiçbir ayar istemeden direk tak-çalıştır olarak kullanabiliyoruz.

    +Dualsense kısmında dediğim gibi bu cihazın titreşimleri bana daha güzel geldi. Ha Dualsense kullanan başka bir arkadaş beğenir/beğenmez o ayrı ama ben titreşim olarak Xbox Controller diyorum.

    +Bu kontrolcü öyle güzel tasarlanmış ki uzun saatler oynadığında bile elde en ufak bir rahatsızlık hissetmiyorsun. Gerçi Xbox’ın tüm kontrolcülerinin tasarımı bu şekilde.

    -Cihazın pilli olması çok tartışılan bir konu olsa da benim için hiçbir sorun teşkil etmiyor 4 tane şarj edilebilir Pil ile oyun ortasında pil biterse bitenleri şarja takıp dolu olanlarla devam ediyorum. Pil süresi de öyle kısa değil gayet uzun gidiyor(Net bir rakam vermeme sebebim kullanılan pile göre pil süresi değişiyor) burada eksi yazma sebebim 4 tane şarj edilebilir pil ve pil şarj aleti aldığımızda bu ekstra maliyet demek oluyor. Cihazı bunlar olmadan kabloyla da kullanabiliyoruz ama Dualsense’i Bluetooth ile kullanmak için Adaptive Trigger’dan vazgeçmişiz bunu neden kablolu kullanalım değil mi

    -Cihazın tuşları çok oynak. Misal elinizi “Y” tuşu üstünde bi sağ sol yapsanız tuş sanki yerine tam oturmamış, yerinden çıkmış gibi hissettiriyor bu da sağlamlık hissi vermiyor maalesef. Ha D-Pad tuşları Dualsense’e göre daha sağlam hissettirse de D-Pad’i ana tuşlar kadar çok kullanmıyoruz sonuçta.

    +Analog tuşlarının içe doğru göçük tasarlanması bence çok güzel olmuş parmağınızı koyduğunuzda tam oturuyor. Kimisi bunun için içinde toz birikiyor demiş ama telefon ahizesi, hoparlörünü temizlediğiniz bir diş fırçası ile arada bir tozları almak da çok zor değil uzun süre temizlemezsen toz birikir tabi

    +Garanti konusunda Microsoft sağolsun hiç üzmüyor. Sadece bir şeyden kıllandığım için garantiye gönderdiğim cihazı sıfırıyla değiştirip gönderdiler. (Dualsense Eurasia garantili ama garantiye hiç göndermedim Sony garanti konusunda nasıldır bilmiyorum haklarını yemeyelim belki onlar da sıfır cihaz gönderir)


    Sonuca gelecek olursak bu iki cihazın da fiyatı aşağı yukarı aynıyken benim fikrim PC’de kullanmak için Xbox Controller’ın alınması yönünde. Her ne kadar Dualsense çok daha teknolojik ve üstün bir gamepad olsa da bu üstün özelliklerini PC’de sınırlı kullanıyor olmamız ve Xbox Controller rahatlığı verememesi yüzünden ben PC tarafı için Xbox Controller diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 13 Eylül 2023; 7:34:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Yıllardır ds3 ve ds4 kullandım. PC de xbox gamepad'ler her zaman en iyi seçenektir tak çalıştır olarak. Ama işte microsoft Türkiye xbox gamepadlarin garantisinde çakallık yapıyor. Mağdur olan insanlar var. Garantiyi 1 yıl mı ne sayıyormuş. Hakkınızı aradığınızda ise ''mahkemeye ver'' diyor.


    Öte yandan Dualshock DS4 windows programı ile çok kullanışlı hale geliyor. Basit bir bluetooth dongle alarak kablosuz da kullanabiliyorsunuz. Sony'den böyle kullanıcı dostu hareketler beklemezdim ama durum böyle.


    Zaten artık TR de orjinal gamepad bulmak vaha'da su bulmaya döndü. Tüm bunların dışında, adını unuttum ama ortalama 500-600 TL ye gelicek Çin malı gibi gamepad vardı. En az Dualshock ve xbox gamepad kadar kaliteli ve sorunsuz çalıştığını söylüyorlar.

  • Hocam Dualsense’i Eurasia garantili bulup alana kadar canım çıktı desem yeridir. Bir tane aldım sözde Orijinal ürün ama orijinal olduğuna dair hiçbir ibare yok, satıcıya mesaj atıyorum sallamıyor bile ben de iade edip güvendiğim başka bir satıcıdan aldım. Dediğiniz gibi artık ülkede orijinal ürün bulmak baya zorlaştı.

    Microsoft’un garanti konusunda bir şey diyemeyeceğim hocam konuya yazdığım gibi ben hiçbir sorun yaşamadım cihazın garantisi de devam ediyor umarım ilerde sorun yaşamam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnşallah yaşamassınız da hocam. Microsoft'un ürününü orjinal olarak bulamamak bile ne kadar iplenmediğimizi gösteriyor bence. Hiç bir yerde olmasa bile kendi sitesinden rahat rahat alabiliyor olmamız lazımdı.

  • Şu 500-600lük gamepadi merak ettim.

    1 yıl olayı çok saçma ayrıca, Amazon Almanyadan aldığımda 2 yıl garantili kaydetti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Worcestershire kullanıcısına yanıt

    O 500-600 dediğimi ben de merak ediyorum artık Dualsense vs Xbox Controller | Karşılaştırma/İnceleme  ama sanmıyorum ki hala aynı fiyatta kalmış olsun. Gerçi şu an için gamepad ihtiyacım yok ama olursa uğraşmadan amazon.de'den filan alıp geçerim.


    1 yıl olayı dakika 1 de başlıyor.


    @Worcestershire

    Edit: Link koymayı unutmuşum hocam kusura bakma



    Dualsense vs Xbox Controller | Karşılaştırma/İncelemeMesut Çevikyoutube
    #tüketiciyetazminatödensin #tüketici #tüketicihaklari Türkiye'de tüketici mağduriyetleri hızla artıyor. Dev markalar, kanunu görmezden gelerek istedikleri gibi at koşturuyorlar. Ne kanundan ne de cezalardan korkuyorlar. Peki nereden güç alıyorlar? Kullandığım ekipmanlar: https://mstcvk.com/ekipmanlarim Bağımsız yayıncılığıma destek olmak ve farklı içerikler için Patreon'a katılın! https://mstcvk.com/patreon Kanalıma ücretli abone olarak bağımsız, özgür incelemeler yapma hedefime hızla ulaşmamı sağlayabilirsiniz. https://www.youtube.com/channel/UCOFafpmI_dt8SxisbKniN4A/join Desteğiniz çok önemli. Sosyal medya hesaplarımda beni takibe alarak fark yaratmamı sağlayabilirsiniz. https://instagram.com/mesutcevik https://twitter.com/mesutcevik https://twitch.tv/mesutcevik Videolarda yer alan duvar kağıtları ve müziklerin listesi; https://www.mesutcevik.com/2020/02/24/post_kullandigim-duvar-kagitlari/
    https://www.youtube.com/watch?v=1XIs3e38rlE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 16 Ekim 2023; 2:22:34 >
  • Rahatlık ve ergonomi açısından her türlü Xbox Controller iyi.

  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Bence de öyle hocam. Ama Dualsense barındırdığı teknoloji bakımından daha üstün gerçi o üstün özellikleri PC’de ne kadar kullanabiliyoruz orası tartışılır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.