Şimdi Ara

Dubleks ev isinmama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.1.5 kat evim var120-130 m2 civari.kombim demirdokum sargon condense cm modeli.24 kw 21.240 kalori.petek boyum asagida 7.5 m ustte 3 m.birde asagida yukarda birer havlupan var.sorunum alt kat iyi isinirken yukariya sicak cikmiyor.yeni cihaz alacagim dusundugum model nitromix 28 kw 24000 kalori veua 35 kw 30000 modeli.28 kw isimi gorurmu yada 35 kw alirsam yakit artarmi.baska marka oneriniz varsa onada acigim.aslinda kombim ust kat isitmama harici memnunum 9 yildir ciddi bir sorun olmadi ama baska bir dairemize dogalgaz tesisati yaptiriyoruz en azindan onu oraya takip yeni aliriz diye dusunduk.bir baska ihtimal iste bazi kisiler sorunlarini ek sirkulasyon pompasi termostatik vana vs tarzi seylerle cozmus.benim asagida yok ama ust kattaki 2 petektede termostatik vana var.tabi ise yaramiyor.degerli yorumlarinizi bekliyorum.iyi forumlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Fatih bank videolarini izlemeni tavsiye ederim,ek pompa vs ekliyerek cözümleme saglamişti,ayrica 24kw bu ev için baya ufak kaliyor sizin max 30-35kw gerekirse ek pompa vs takilma olasiliği var. Ve tüketim illa etkilenicek Yerinizde olsam demirdöküm taktirtmam yarisi plastik parca diyolar,başka markalara yönelin dd baya eski model dizayn değişiyor ama içerik parcalari ayni diyolar.Vana olmasi gayet güzel ama o vanalar yukar da değil aşağida isinan peteklere takilmasi gerekir ki kendini kapatip yukari göndermesi gerek onlari söküp aşaği isinan peteklere yakin peteklere taktirtin Dedigim gibi güc yetersiz bu konuda şahsi fikrim ve gözlemlemelerim neticisinde yaziyorum aramiz da ustalar bu konuda baya bilincli insanlar vardir.Ama dedigim şekil %90 ayni şeyi söyliyecellerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 10 Kasım 2022; 3:4:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 4 katlı bir eve taşındım bu sene. Kombiyi ilk denediğimde diğer katlarda hiçbir sorun olmamasına rağmen en üst kattaki petekler hiç ısınmamıştı. Kombi 42kw., 14 petek var. Her katta ayrı kollektör var, mobil sistem yani. Önce petekleri bağlayan tesisatçıyı aradım, reglaj yapmamı söyledi. Altları tamamen kısmama rağmen düzelmedi. Kombi servisini aradım, geldiler ve pompa + genleşme tankı takmamız lazım dediler. Sonra komşuya sordum ve öyle bir şey kullanmıyoruz, bizde bir sorun yok cevabını aldım. Sonra o kattaki kollektörde bir sorun olabileceğini düşünerek kollektöre baktım ve kollektörün tamamen soğuk olduğunu farkettim. Meğerse peteklerde hiç hava olmamasına rağmen kollektörde ciddi miktarda hava birikmiş. Tornavida ile havayı boşaltınca bütün sorun düzeldi. Tesisatçıya daha sonra sorduğumda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım dedi. Yeni kurulan tesisatlarda olabilir belki dedi. Bir daha tekrar hava yapmadı orası. Velhasıl bahsettiğiniz metrekarede genleşme tankı + pompa gereksinimi bana çok mantıklı gelmedi. Öncelikle her ihtimali eleyin derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

    Cok tesekkur ederim hocam degerli bilgilenildirmeleriniz icin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostile G kullanıcısına yanıt

    Hocam kollektor farkli sistem sanirim benimkinde yok bildigim kadariyla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.