Şimdi Ara

Dubleks Evde İnternet Sinyali Sorunu (Resimli Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Evimin olduğu adrese Turkcell Superonline fiber altyapı getirdi. Dün kurulum gerçekleşti ve kullanıma başladım. Modem olarak Huawei'nin LG8245X6 modelini verdiler. Evim 150 metre kare bir dubleks. Ben wifi sinyalinin evdeki bütün odalara gitmesini istiyorum. Özellikle de çalışma odama, çünkü bilgisayarım orada. Bu sebeple modem konumunu değiştirerek bazı denemeler yaptım. Aşağıya bıraktığım resimde ilk denememi görebilirsiniz.



    Dubleks Evde İnternet Sinyali Sorunu (Resimli Anlatım)

    Burada yaptığım denemede sinyal aşağı katın tümüne gayet iyi bir şekilde gitti. Yukarı katta ise bir tek çalışma odama yok denecek kadar az geldi ve bu benim kabul edemeyeceğim bir durum. Dolayısıyla başka bir deneme yaptım. Aşağıda görebilirsiniz.



    Dubleks Evde İnternet Sinyali Sorunu (Resimli Anlatım)

    Bu denemedeyse aşağı katın hepsinde kayıpsız olarak sinyal alabildim. Yukarı katta ise çalışma odama kabul edilebilir seviyede sinyal geldi, ancak Spor odasında sıfır sinyal alabildim. Sonuç olarak bütün evime eşit miktarda interneti bu modemle sağlayamıyorum.


    Sizce Superonline'dan başka bir modem talep etmeli miyim? Yoksa A senaryosunda çalışma odama sinyal gelmemesi normal bir durum mu? Aslında denemeden önce bir nebze emin gibiydim zira modemi tam evin ortasına koymuştum. A senaryosunda spor odasına kayıpsız bir şekilde giden wifi sinyali, aynı mesafe uzaklıktaki çalışma odama neden gitmiyor anlayamıyorum açıkçası. Birinci sorum bu olacak, modemin wifi kalitesi yetersiz mi? Başka bir modem bu sorunu çözer mi?


    İkinci sorumsa diyelim ki Superonline'in bütün modemlerinin wifi kalitesi yetersiz, benim ekstradan alacağım bir sinyal çoğaltıcı ya da Router bu sorunu çözmemi sağlar mı? Sağlarsa en bütçe dostu şekilde bunu nasıl sağlayabilirim?


    Teşekkür ederim şimdiden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Sorrow -- 23 Temmuz 2023; 15:14:43 >







  • Ek cihaz almadan bu sorun çözülmez hocam
    WiFi tekrarlayıcı cihazı 2 modda kullanabilirsiniz kablosuz ve kablolu
    Kablosuz olunca ilk modemden siyal alıp tekrar yenilecek bu da performans hız kaybı demek
    Kablolu şekilde yukarı 1 hat daha çekmeniz ona cihaz bağlamanız sizin için en iyi performansı sağlar.
    Superonline modemi iptal edip direkt mesh uyumlu 2 router ile de yapabilirsiniz bunu mac klonlaması gerekiyor sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yukarı kablo getirmek estetik açıdan intihar olur. Bunu kablosuz bir şekilde çözmem lazım. Olmadı spor odasında kullanmayacağım, önemli değil. Size bir sorum daha var. Şu an bilgisayarımın bulunduğu odada, telefonumla hız testi yaptığımda 120 mb/s gösteriyor. Ancak bilgisayarımla bağlandığımda 10 mb/s anca alabiliyorum. Bilgisayarımda onboard bir wifi kartı yok. UGREEN A650 USB dongle'ı kullanıyorum. Bu hız düşüşünün sebebi modemin WİFİ 6 olması olabilir mi? Elimdeki dongle WİFİ 5 destekliyor çünkü. Yoksa modem ayarlarında başka bir durum mu var?

  • Bir cihaz ile fazlasını bekliyorsunuz. Aldığınız sonuçlar gayet doğal pratikte. Sizin sahip olduğunuz tıp evler için mesh sistemi önerilir. Alt ve üst kat özellikle çapraz konumlandırma ile sorun çözülür. USB dongleniz da uzak mesafler için yeterli olacağını düşündüğüm bir yapıda degi. Muhtemelen 2dbi bir wifi alicisi vardir içinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 23 Temmuz 2023; 21:56:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. Attığım resimlerde ikinci olan durumdayım şu an. Yani bilgisayarımın olduğu odaya gayet iyi sinyal alabiliyorum. Ancak bilgisayarımı Ugreen a650 üzerinden bağladığım zaman özellikle 5 ghz kanalında hız aşırı düşük oluyor. Telefonumu aynı yerden 5 Ghz kanalından bağladığımda ise full hız alıyorum. Bunu çözebilirsem bana yetecek şu anlık. Sizce 5 ghz kanalında ne gibi bir sorun var? Ugreen usb dongle 2.4 üzerinden bağlandığımda 40 mb/s'e yakın hız veriyor. 5 ghz üzerinden bağlandığımda 15 veriyor. Aynısını telefonum üzerinden yapıyorum, 5 ghz'de 120 mb/s alıyorum. Sorun nedir anlayamıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.