Şimdi Ara

Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
5
Favori
11.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Barış Özcanyoutube
    Frank Herbert'ın Dune seslendirmesinin de yer aldığı sesli kitap platformu Storytel'de özel öğrenci indirimi başladı: https://story.tel/ogrenci (sponsor) --- 2021’de izlediğim en iyi bilim-kurgu filmi Dune oldu. Tabi şimdilik. Belki Aralık’ta durum değişir ;) “Dune” ya da diğer adıyla “Çöl Gezegeni” birkaç kez izlenmesi hatta mümkünse yanında okumalar yapılması gereken bir eser. O yüzden bu videoda “spoiler” vermeden hem film, hem de ona kaynaklık eden romanlar ve bütünüyle Dune evreni hakkında temel bazı bilgileri paylaşıp, hikayenin en başındaki çok önemli bir sahnenin analizini yapacağım. Sadece bu filmin değil tüm bilim-kurgu tarihinin en önemli sahnelerinden biri bu: Gom Cabbar Testi ya da İnsanlık Sınavı. Dune’un hikayesi bizden çok çok uzaklardaki bir galakside geçiyor. Günümüzden binlerce yıl sonrasında... İlk bakışta Paul adında genç bir adamın hikayesi gibi gözüküyor. Fakat ilerledikçe onlarca farklı karakterin birbiriyle kesişen yüzlerce farklı yolunu seziyoruz. Tıpkı hayatımız gibi. Tıpkı Paul’ün önceden sezdiği kaderi gibi. Filmi ve daha da çok ona kaynaklık eden roman serisini bana sevdiren şey sadece türünün bilim kurgu olması değil. Ekoloji, politika ve felsefe alanlarında da çok şey söylemesi. Çok uzak bir gelecekte geçmesine rağmen onu okuyup/izlerken sanki geçmişten ve günümüzden bazı ayrıntılar görüp bir çeşit dejavu yaşıyorsunuz. Savaş tehdidinin havada asılı durduğu bir krizin eşiğinde, kötü bir imparator, asil evler, aileler ve boyun eğdirilmiş halklarla adeta feodal bir dünyada geziniyorsunuz. Mitoloji ve dinler tarihinde bir yolculuk yapıyorsunuz. Eserin yazarı Frank Herbert çöl gezegenini oluştururken sadece coğrafi olarak Orta Doğu’dan ilham almamış. Aynı zamanda İncil, Tevrat ve Kuran gibi kutsal metinlerden, çoğu zaman hiçbir değişiklik yapmadan kavramlar alıntılamış.
    https://www.youtube.com/watch?v=h5jG8zKHVQ8
  • Film muhteşemdi. Sonuna kadar bir kere bile sıkılmadım yada filmden kopmadım. Şimdi kitaplarını da okumak istiyorum.

  • sessizbirdüşünce S kullanıcısına yanıt

    Ben kitaplarını okumadım ancak sanıyorum ki tüm konuyu filme sığdıramazlardı, sığmazdı. Ya filmi aşırı uzun yapacaksın 4 saat filan ya da mini dizi yapacaksın 5-10 bölümlük. Tüm konu hiç sığmazdı tek filme. Bir tane kitabı yok çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 8 Kasım 2021; 16:46:38 >
  • öncelikle 3D ve IMAX tavsiye etmeyen arkadaşlara teşekkür ederim. 2D izledim aşırı mantıklı bir kararmış.

    ben biraz sıkıldım. ama eminim ki gelecek filmler daha iyi olacak.
  • ama gercekten yeter artik !!! hadi Eternals gibi efektli filmler 3D izlenir ama Dune da 3D lik ne var da 3D dayatiyorsunuz !!!!!!!!!!!! burada Cinemaximum'un yapabilecegi bisey yok. Yapim sirketleri daha cok para kazanabilmek icin zorla 3D dayatiyorlar.


    3D nin yasaklanacagi gunu iple cekiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 9 Kasım 2021; 0:54:52 >
  • Film olmamış malesef. Benim gibi bir bilim kurgu hayranının bile uykusu geldi filmin ortasında. Atmosfer nedense içine çekmedi beni. Çölün sıcaklığını hiç hissedemedim. Çölden ziyade sanki kumsaldaki tatlı serinlik hissi hakimdi filmde :) Konu çok yarım yamalak işlenmiş. Kitaptaki detayların yarısı bile yok malesef. Filmden ziyade dizi olarak çekilse daha iyi olurdu gibi.

  • **Sinemada gitmeyin***
    Ankara Cepa Cinemaximum da , özellikle 2d olarak gittim
    Filmin çoğu gece sahneleri ve renkler de çok soluk ki hiçbirşey anlaşılmıyor. Resmen hayal gücünüzle ne olduğunu anlamaya çalışıyorsunuz. Bir sürü kişi çıktı salondan, en kötü online sinema çekimini izleyin aynı şey , paranız cebinizde kalır en azından
  • Filmi imax izledim hiç karanlik felan değildi gayet iyiydi sanırım sinemadan sinemaya değişiyor Adana cinemaximum imax iyiydi hatta tekrar gidicem imaxta devam ediyorsa.
  • filmin nette altyazısı yok mu henüz ?

  • TheMuyu kullanıcısına yanıt

    Var. Subscene'de. Ama dikkat et, makine çevirisi de oluyor orada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Kasım 2021; 10:26:3 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bakayım
  • Her şey görsellik değil.
  • Dün arkadaşlar sinemasına gittiği için ben de tekrar izleyim dedim, o kadar değişti ki anlatamam. İlk sefer biraz hayal kırıklığı hissederken şimdi 2021'in en iyilerinden diyorum.

    İlk izlediğimde fragmandan dolayı çok savaş olacak ve hikaye sonlanacak beklentisi vardı. Sonlara doğru beklediğim şeyler olmayınca heralde filmin bitmesine daha 1 saat falan var demiştim, ondan 1 dakika sonra film bitmişti şaşırıp kalmıştım. 2. izleyişimde ise sahnelerden zevk almaya baktım ve şunu farkettim ki 2.yarı hiç öyle hatırladığım gibi durgun değilmiş, baya aksiyonluymuş.
    Bir de ilk izlediğimde aşırı uykuluydum ve 3d izlemiştim, çoğu şeyi anlamamışım, filmi harcamışım gerçekten. Şimdi 2d ve uyanık bir kafayla izleyince filmi tam anlamıyla izlediğimi farkettim.

    9/10'luk bir filmdi. 2.si 2 sene sonra çıkacağı için bekleyemeyip kitabını okuyacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 15 Kasım 2021; 9:27:26 >




  • Güzel bir film. 10/8.1
  • Ziromen kullanıcısına yanıt

    sırf felsefesine değinmiş işin. aslında iyi de olmuş bu sayede tonla din ve "mesiah" göndermelerine dikkat çekmiş. şimdi fark ettim aslında rüyalar kadar bu göndermeler de sıkıcı hale getirmiş filmi fark ettirmeden.

  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    0.1 puan nereden geldi  

  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    Büyük solucan efekti için.  

  • dune mune bilmem filmden bir şey anlamadım.


    mavi gözlü kara kız ile genç bir çocuğun tüm evrene barış getirme konulu vasat bir filmin başlangıcını izledim gibi.

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.