Şimdi Ara

Dünya devi General Motors 8 fabrikasını kapatıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünya devi General Motors 8 fabrikasını kapatıyor !


    Dünya devi General Motors 8 fabrikasını kapatıyor !


    Dünya devi General Motors 8 fabrikasını kapatıyor !


    Amerikan otomotiv devi General Motors (GM), Kuzey Amerika'daki beş fabrikasını kapatacağını ve 14 bin çalışanını işten çıkartacağını duyurdu.

    GM ayrıca, 2019'un sonuna dek, Kuzey Amerika dışındaki üç fabrikasını daha kapatacağını bildirdi.

    Karar, artan üretim maliyetleri, yavaşlayan otomobil satışları ve şirketin yeni kamyonet, elektrikli ve sürücüsüz araçlara odaklanması sonrasında alındı.

    Ancak şirketteki yeniden yapılanma, aralarında Başkan Donald Trump'ın da bulunduğu birçok siyasetçinin sert tepkisini çekti.

    Trump, politikalarının Amerikan otomotiv endüstrisini canlandırdığı iddialarını boşa çıkrtan karardan "memnun olmadığını" belirtti.

    Şirket neden bu kararı aldı?

    GM Yönetim Kurulu Başkanı Mary Barry, şirketin otomotiv endüstrisinin geleceği olarak görülen elektrikli ve sürücüsüz araçlara yatırım yapmak istediğini belirtti.

    Şirketin ayrıca, çelik gibi hammaddelere konan gümrük vergileri nedeniyle artan üretim maliyetlerine ve ABD'de de iki yıl önce zirve yapan otomobil satışlarındaki düşüş nedeniyle bu kararı aldığı söyleniyor.

    Şirketin açıklamasında 2020 sonuna kadar 6 milyar dolar tasarruf hedeflendiği belirtildi.

    GM Buick LaCross, Chevrolet Impala ve Cruze, ayrıca Cadillac CT6 and XTS ve Chevrolet Volt ile Silverado ve Sierra modellerinin üretimine son verecek.

    Oshawa, Kanada, Detroit ve Michican'daki tesisler, Warren, Ohio'daki ve Baltimore'daki tesislerin kapanması bekleniyor.

    Şirket Güney Kore'deki bir fabrikasını ve henüz açıklanmayan ABD dışındaki iki fabrikasını daha kapatacak.

    GM, Kuzey Amerika'daki kesintilerin 6100'den fazla vardiyalı işçi ve 8 binden fazla maaşlı personeli etkileyeceğini söylüyor.

    Şirket dünya genelinde 180 bin dolayında vardiyalı ve maaşlı işçi çalıştırıyor ve maaşlı işçileri yüzde 15 oranında azaltmayı hedefliyor.







  • batacağı günler yaklaşıyor...
  • Fransız PSA Group, Opel'i ABD'li General Motors'dan 2.2 milyar euro karşılığında satın almışı bir kaç sene önce.


    Batarmı bilmem ama GM giderek küçülüyor.Hatta Tramp bile buna uyuz olduğunu söylemişti.
  • Tesla geçen ay 45.000 araç sattı sanırım. Piyasada ağırlığı hızla artıyor.



    Bu durumda odak noktası değişmek zorunda. Şirket açısından doğru hareket.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zarinca Z kullanıcısına yanıt
    GM ya ortaklığa gider ya da satılır.İçerden sadece FCA alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı haber geçen gün de verilmişti. O haberde sadece kapanacak fabrikalar vardı konu sahibi üretimden kalkacak modelleri kendi yorumu olarak yazmıştı. Şimdi o modellere silverado ve sierra da eklenmiş ki inanmak zor! Silverado gm in en çok sattığı kamyonet çünkü.
    Kaynak nedir acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    Aynı haber geçen gün de verilmişti. O haberde sadece kapanacak fabrikalar vardı konu sahibi üretimden kalkacak modelleri kendi yorumu olarak yazmıştı. Şimdi o modellere silverado ve sierra da eklenmiş ki inanmak zor! Silverado gm in en çok sattığı kamyonet çünkü.
    Kaynak nedir acaba?
    Sierra ve Silverado bana da mantıklı gelmiyor. Gm en çok iç pazar ve Ortadoğu'da etkinlik gösteren bir firma. Amerika ve Ortadoğu büyük Suv, Kamyonetleri seviyor. Son zamanlarda en çok satan Amerikan araçları bu gövde tiplerinde.



    Volt'un üretimden kalkması da mantıklı değil.





    Gm'i az çok tanıyan ve bilenler en azından bu haberdeki modellerin yanlış olduğunu bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, daha önceki konuda voltun üretimden kalkmasının mantıksız olduğunu ben de yazmıştım çünkü volt ve ampera gayet iyi satıyor. Gm in bu kulvarda başka aracı da yok çünkü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD’de düşük işsizlik oranları ve büyüyen ekonomiye rağmen General Motors şirketi beş fabrikasını kapatacağını ve 15 bin çalışanın da işine son vereceğini duyurdu. Başkan Donald Trump karara tepki gösterdi. Uzmanlar Amerikan ekonomisinde kısa dönemde bir resesyon beklemese de, General Motors’un kararının Trump’ın siyasi geleceği için bir uyarı niteliğinde olduğu yorumu bazı medya organlarında öne çıkıyor.

    General Motors, fabrika kapatma ve binlerce beyaz yaka çalışanın da işine son verme kararını Pazartesi duyurdu. Sekiz bin beyaz yakalı çalışanın bir kısmı şirketin önerdiği paketleri alarak işten ayrılıyor. Ayrılmayanlarsa işten çıkarılacak. Fabrikalarda görev yapan 330 mavi yakalı çalışan da işini kaybedebilir. Ancak bu çalışanların bir kısmı üretimi arttırılan kamyonet ya da SUV model araçların imal edildiği fabrikalara kaydırılabilir.



    Binek otomobil satışlarının azaldığı bu döneme ayak uydurmaya çalışan General Motors’un bu kararı, on yıl önce iflas ilan etmesinden bu yana açıkladığı ilk küçülme girişimi. Şirketten yapılan açıklamaya göre amaç yeniden yapılanma kapsamında yenilikçi çalışmalara yatırım yapmak üzere nakit kaynağı yaratmak. Şirket özellikle Chevrolet Volt ve Impala gibi modellerin üretildiği Hamtramck ve Lordstown fabrikalarını kapatarak 2020 yılı sonuna kadar 6 milyar dolar tasarruf etmeyi planlıyor.

    Ticaret savaşı küçülmeyi körükledi mi?


    Şirketin kararı aynı zamanda Başkan Trump döneminde Amerika, Çin ve Avrupa arasında ithal otomobillerde muhtemelen fiyatların yükselmesine yol açacak bir ticaret savaşının yaşandığı bir döneme denk geldi. General Motors’un CEO’su Mary Barra gümrük vergilerinden şirketin etkilendiğini söyledi ancak fabrika kapatma kararını doğrudan bu konuyla bağlantılandırmaktan kaçındı.

    General Motors’un CEO’su Mary Barra güçlü ekonomiye ve şirketin sağlam kazanımlarına rağmen otomotiv sektöründe beklenen gerilemeye hazırlanmak ve hızla gelişen teknolojilere uyum sağlamak için bir an önce harekete geçmeyi amaçladığını belirtti. Barra, “Ekonomi güçlüyken öne geçmek ve hızla değişen sektörde geri kalmamak için bu adımı atıyoruz,” dedi.

    Kaynak : amerikaninsesi.com




  • FCA'yı alabilecek seçenek önünlerinde varken o fırsatı teptikten sonra Hitler'in Stalingrad'da kaybetmesi gibi bir daha büyüme gösteremediler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.