Şimdi Ara

Dünya nüfusu 8 milyara gidiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
2.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ceh.meh C kullanıcısına yanıt

    Sen ne çok biliyormuşsunya nekadar saçma şeyler bunlar. Saygılar.

    ha burada sende hiçbirşeyin uzmanlık belgesini almadın ne hakla kendi kendine fikir beyan ediyorsun oradan ve insanlara akıl veriyorsun belgen yok uzmanlığın yok profesorlüğün yok ünvanın yok. tekrar saygılar.

  • WarSaw kullanıcısına yanıt

    Profil resmine Green card Hüseyini koymuş birini ciddiye alıp cevap vermeyeceğim. Devam et konuşmaya sensin kral.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle 1 çocuktan fazlası ekstra vergiye bağlanmalı kontrol kaybedildikçe saçma sapan yöntemlerle dünyayı korumaya çalışıyorlar.


    Ben şahsen evlensem bile 1 çocuktan fazlasını düşünmem, tüm maddi ve manevi gücümü de ona harcarım taş gibi bi çocuk yetiştiririm.


    Hadi Avrupa ülkelerini gene anlarım da bizim gibi ülkelerde 2 çocuktan fazlası tamamen gereksiz ve ekstra külfet.

  • hani elon musk diyordu dogum oranları az diye. servetini bağışlasa dünyada açlık kalmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kim,nasıl,saymış.mesele ekonomik biz arzı karşılayamıyoruz numarası,gelsin zamlar.


    saygılar................

  • Devletler ortak kararla yakın gelecekte çocuk sayısını sınırlandırmak zorunda kalacak, bu eninde sonunda olacak birşey gezegenimiz belli bir noktadan sonra bu kadar insanı kaldıramayacaktır.

    Burada en insani çözüm üremeye kısıtlama getirerek nüfusun belirli bir seviyenin altına düşürülmesine çalışılmasıdır. Nüfus bu hızla arttığına göre dünyada ortalama 3 çocuk ve üstü

    yapılıyor demektir. İşi doğanın dengesine bırakırsak yiyecek ve su kıtlığı, bunların ortaya çıkaracağı savaşlar, küresel ısınma vs. ile doğa nüfusu kendisi azaltır.

    Ama işte o zaman insanlık acı çekerek bu gerçeği görür, sadece 1-2 çocuktan fazla yapmayarak önlenebilecek bir gelecek.

  • ceh.meh C kullanıcısına yanıt

    Peki sen bilirsin kral. saygılarımla

  • İstatistikler genel olsa da Afrika ülkelerinin ekonomik durumları iyileştikçe onların da nüfus artış oranları bir miktar artacak ve nüfus artışını bir müddet onlar götürecek. Çinliler Afrika'ya altyapı projeleri işleri alıyorlar mesela. O taraftaki ülkelere kredi sağlayıp gelişimine olanak sağlıyorlar. İleride de oradaki pastadan güzel beslenecekler.


    Tek Afrika değil tabi, ekonomik durumu zayıf olan pek çok ülke iyileştikçe görülecek bu tür artışlar. Biz istediğimiz kadar kendimiza dur diyelim, ki demiyoruz, onlara hiç diyemeyiz.

  • Tony Ferguson kullanıcısına yanıt
    Nijeryayı da küçümseme. Bazı tahminlere göre yüzyılın sonuna doğru çini zorlayabilir nüfus olarak :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • max2022 kullanıcısına yanıt
    Tam tersi. Servetiyle yiyecek alıp afrikaya bağışlasa, 20 yıl sonra afrika nüfusu 2 katına çıkar, bütün dünya pert olur.

    Kaldı ki yüklü miktarda yiyecek alsa, yiyecek fiyatları uçar, biz bile aç kalırız.

    Dünya zaten tarım ve hayvancılık olarak limitlerine yaklaşıyor ki gdo'lu ürünler olmasaydı dünyadaki yiyecek 3-4 milyara bile yetmezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 16 Temmuz 2022; 22:55:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • max2022 kullanıcısına yanıt

    Şu algıyı düzeltmek isterim dünyada açlık asla bitmez çünkü bu iş sadece parayla çözülemez. Sen gidipte Afrika da ki bir ailenin karnını doyurursan onlar daha fazla ürer . Belki bana kizacaksiniz ama olacak olan bu . İnsanların kendi içinde bilinç sahibi olmaları lazım . Adamın giyecek terliği yok ama 5-10 tane çocogu var biriside anne karnında yolda. Özellikle fakir ülkelerde fakir insanların üreme eğilimi daha fazla oluyor. Ben demiyorum ki fakirler hiç çocuk yapmasın ama giyecek terliği olmayan adam da 5-10 çocuk yapmasın bir zahmet . O yüzden bu açlık işi parayla düzelecek iş değil . İnsanları bilinçlendirmek lazım . Olan hep çocuklara oluyor çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceh.meh C kullanıcısına yanıt

    """"Eee o zaman mesela bende diyorum ki fosil yakıtlı araçlar sera gazı emisyonuna ve küresel ısınmaya sebep oluyor. Hükümette otomobillere ve yakıtlara yüksek vergi getirerek dolaylı olarak küresel ısınmaya karşı mücadele vermiş oluyor. O zaman niye devlete kızıyorsunuz vergiler yüksek diye?""""


    Haklı oldugun yerler var ama bir şeyi asla unutma otomobil günümüzde lüks değil ihtiyaçtır . Özellikle çocuğu olan aileler arabaya muhtaçtır . Bizim gibi toplu taşıma ağı çok gelişmemiş ulkeler de bir alternatif sunmadan araç ve yakıtlara vergiyi basarsan insanlar tabi ki sinirlenir. Madem devletin küresel ısınma bu kadar umrunda o zaman elektrikli araçlara teşvik ve indirim getirecek . Ama sen bunların hiç birini yapmazsan ve insanlara arabaya binmeyiverin dersen insanlar tabi ki haklı olarak tepki gösterir. Ayrıca global olarak bakarsak nüfus oranla en az arabaya sahip olan ülkelerden biriyiz aynı şekilde bindiğimiz araclarin motor hacimleride bir amerikaliya göre baya düşük kalıyor. Ama tabiki umarım elektrikli arabalar çok yaygınlaşır da egzoz gazından kurtuluruz.


    """""Size hiç vergi olmasın, paramız değerli olsun. Herkes sıfır otomobil alıp sera gazı saçsın, küresel ısınmaya sebep olsun. Burda hiç doğayı düşünmeyin"""""


    Paramızın değerli olmasını istemek kötü bir şey mi orayı anlayamadım . Ama dediğim gibi otomobil sahibi olmak lüks değil bu devirde ihtiyaçtır . Kimse isteyerek sera gazı sacmiyor. Elektrikli araçlar daha uygun olsa ve şarj istasyonları artsa çoğu kişi elektrikli araca geçerdi emin ol .



    """"""Çocuk sahibi olmak gibi sizi ilgilendirmeyen bir konu olunca da hemen çocuk yapmak vergilendirilsin re rö rö. O zaman annenizde sizi doğurmasaymış. Hepiniz mi ailenin 1.çocuğusunuz. Nüfus artışının tehlike arz ettiği 15 temmuz 2022 de mi kesinleşti. Anneleriniz sizi doğururken de 2050 için 2100 için bu nüfus tahminleri vardı.""""""


    2022 yılındayız . Eskiden nüfus bu kadar endişe verici boyutlarda değildi ama artık 8 milyara dayanmış bu çok ciddi sıkıntı . Kimse dünyaya gelip gelmeme seçim hakkına sahip olmadığı için anneniz de sizi dogurmasaymis demeniz saçma kalmış . Belki de hiç doğmasaydım diyen pek çok kişi vardır bunu bilemeyiz. Çocuk yapmak vergilendirilsin demek tabi ki çok mantıklı değil ama en azından insanlar bilinçlendirilirse ayağında terlik bile olmayan adam 5. çocuğu yapmaya niyetlenmez. Sonuçta olanlar hep çocuklara oluyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 16 Temmuz 2022; 23:25:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hastalıklar artacak olay bu

  • Demirelin konuşmaları geldi aklıma. Her sene 1 milyon insana nasıl is bulacam ben? Bu sabah doğan 3 bin çocuğa nasıl ekmek bulacam nasıl okul bulacağım.. ama gelde bizim insanımıza anlat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    İkinci el uyduruk bir dört teker alamayan adam çocuğuna nasıl bir hayat verebilir, onu da düşünmek gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk doğması gereken yerde doğmuyor onun yerine doğmaması gereken yerde doğuyor sorun bu.

  • Türkler dışında herkes ürüyor ama buradaki çok bilmişler faturayı türklere kesiyor. İnşallah etrafınız suriyeliden afgandan pakistanlıdan hintliden geçilmez ne diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çinle hindistana önlem alınmalı öncelikle dünyanın yarı nufüsü onlarda
  • Herkese selamun aleyküm ve Merhaba arkadaşlar Endonezya Türkiye arası hediyelik eşya kargo işi yapıyorum vereceğim bütün fiyatlar kapıya teslim olup hiçbir şekilde gümrük ıvır zıvır işleriyle ugraşmıcaksınız yeni Facebook gurubu kurdum katılmak isteyenleri memnuniyetle beklerim 😊😊

    https://www.facebook.com/groups/364277302532378/permalink/364277309199044/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.