Şimdi Ara

Dünyanın en büyük hava aracı ilk uçuş testine başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük hava aracı ilk uçuş testine başlıyor
    Hava gemilerini havacılıkta uygulanabilir hale getirmeyi amaçlayan Google'ın kurucu ortağı Sergey Brin'in havacılık girişimi, Pathfinder-1 hava gemisinin ilk uçuş testini gerçekleştirecek. Lighter Than Air Research (LTA) tarafından geliştirilen 124,5 metre uzunluğundaki zeplin prototipi, fly-by-wire kontroller, elektrik motorları ve lidar algılama gibi günümüz teknolojileri üzerinde inşa edilmiş durumda.



    Dünyanın en büyük uçağı Pathfinder-1



    Firma, devasa hava gemileriyle insani görevler ve kargo taşımacılığı için sıfır karbonlu bir ulaşım çözümü sunmayı amaçlıyor. LTA'nın web sitesine göre firma, modern teknolojiyi ve üretimdeki gelişmeleri kullanarak zeplinleri her zamankinden daha güvenli, daha güçlü ve daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor.



    LTA, geçtiğimiz ay Federal Havacılık İdaresi'nden (FAA), ilk uçuş testi için özel bir onay almıştı. LTA Research, hava gemilerinin insani yardım operasyonlarında önemli bir rol oynayacağını ve karayoluyla ulaşılamayan yerlere malzeme ve insan taşıyacağını düşünüyor. Brin'in kâr amacı gütmeyen kuruluşu Global Support and Development, bu tür görevleri deniz yoluyla gerçekleştirme konusunda zaten bir geçmişe sahip. Pathfinder hava gemileri ise bunu havacılığa taşıyabilir.



    Dünyanın en büyük hava aracı ilk uçuş testine başlıyor
    Bununla birlikte Pathfinder 1, onu diğer hava gemilerinden ayıran farklı bir tasarıma sahip Helyum dolu bu hava gemisi 96 adet kaynaklı titanyum göbek ve 288 adet karbon fiber takviyeli polimer tüpten oluşurken, ilk hava gemilerinde kullanılan hidrojene kıyasla çok daha güvenli bir alternatif olan yanıcı olmayan helyumu kaldırma gazı olarak kullanabilecek kadar hafif.



    Pathfinder 1 dikey kalkış ve iniş (VTOL) yeteneğine sahip ve on iki elektrik motoru ile dört kanatlı dümen sayesinde saatte 120 kilometre hıza ulaşabiliyor. Hava gemisi, her biri gaz seviyelerini izlemek için bir lidar sistemine sahip 13 yırtılmaz naylon helyum kutusunu barındıran sert lamine Tedlar dış kabuğa sahip. Bu da güvenliği önemli ölçüde artırıyor. Hava gemisi ayrıca elektrik motorlarına güç sağlamak için 150 kilovatlık iki dizel jeneratörü 24 batarya ile birleştiren hibrit bir tahrik sistemden gücünü alıyor.



    Test uçuşu



    Pathfinder 1, çift kumandalı tek pilotlu bir uçak olmasına rağmen uçuş testlerinde ikinci pilot olmayacak. Ayrıca testlerde sadece kritik personeller kullanılacak. FAA sertifikası LTA'nın Pathfinder 1 ile 1,500 feet'ten daha yüksek olmayan irtifalarda ve iki pilotla 50 uçuş yapmasına izin veriyor. Test uçuşları başlangıç olarak hareketli bir tripod direğine bağlı olarak gerçekleştirilecek. Ardından daha manevra testlerine geçilecek. Nihai uçuş testi ise San Francisco Körfezi üzerinde gerçekleştirilecek.



    Ayrıca Bkz.ABD’nin benzersiz tasarımlı drone’u donanma tarafından test edildi



    Bu testlerin ardından firma 180 metre uzunluğunda daha büyük bir hava gemisi olan Pathfinder 3'ü geliştirmeye odaklanacak. Bu arada Pathfinder 1, mürettebatı, su balastı ve yakıtına ek olarak yaklaşık dört ton mal taşıyabilirken, gelecekteki insani yardım hava gemileri çok daha kapsamlı yetenekler getirecek. Firma elektrik için hidrojen yakıt hücreleri gibi sıfır karbon teknolojisini kullanmak istiyor.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/transportation/worlds-largest-aircraft-google-co-founders-pathfinder-1-tests-flight







  • The enemy are being reinforced with an airship... ;)

  • NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    Dünyanın en büyük hava aracı ilk uçuş testine başlıyor

  • NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    Dünyanın en büyük hava aracı ilk uçuş testine başlıyor
  • NvdiaAmd kullanıcısına yanıt

    Kirov reporting:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red alert de Yuri den sonra saldırı amaçlı kullandığım bombardıman aracı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zeplin görünce aklıma Hindenburg felaketi geliyor...

  • whoxxer W kullanıcısına yanıt

    Red Alert 2 yükleyip oynayasım geldi :)

  • whoxxer W kullanıcısına yanıt
    Bunu yazmaya gelmiştim :D
    War Miner Under Attack :D

  • NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    Dünyanın en büyük hava aracı ilk uçuş testine başlıyorDorakyoutube
    No Commentary Gameplay -------------------------------------------------- 베히모스가 추락하는 장면을 옆에서 찍어봤습니다 되게 멋지네요 정말..... 다음엔 정면에서도 찍어보고싶어요
    https://www.youtube.com/watch?v=HTtGQI0-_rs
  • Dünyanın en büyüğü diye yapılan zeplin faciası unutulmuş galiba.

  • USS-Akron nun yanında bebek kalıyor

    Bu gemiye 124.5 metre ile dünyanın en büyüğü demişsiniz ama akron 239 metre ile bu gemiden neredeyse 2 kat daha büyük ayrıca akron 140 km hızı ile bu gemiden daha hızlı

  • onun sebebi helyum yerine hidrojen ve termit ile kaplı dış kaplamasıydı... resmen roket yakıtı ile kaplamışlar...

  • Mevcut helyum kitliginda ve pahaliliginda bu girisim ne kadar ilerliyecek merak ettim. Dunyadaki aratirma laboratuvarlari bile helyum temin etmede zorlaniyor. Helyum kisitli bir kaynak ve dunyada cok az yerde temin edilebiliyor. Ironik sekilde evrendeki ikinci en yaygin element helyum.

  • Bunu Görünce İlk Aklima Red Alert Geliyor.

  • "Pathfinder 1, çift kumandalı tek pilotlu bir uçak olmasına rağmen uçuş testlerinde ikinci pilot olmayacak. "

    Bu ne saçma bir cümle. dh "editörleri" yazdığını bi okuyup anlayabiliyor mu diye düşündükten sonra orijinal makaleyi okudum. Test sürecinde 2. pilot var.

  • Bu işte çok geç kalındı. Lindenburg faciasının yaşandığı yıllarda Helyum gaznı endüstriyel ölçekte sadece ABD üretiyordu ve savaş nedeniyle Almanya'ya satmıyordu. Bu nedenle Zeplinlerde çok yanıcı bir gaz olan Hidrojen kullanıldı. Sonu da faciayla bitti! Günümüzde Helyum bol ve ucuz. Çocuk balonu şişirmek için marketten dahi alabiliyorsunuz. He asıl gaz olduğu icin yanma riski yok, yani güvenli.

    Bir uçak, bir seferinde tonlarca kerosen yakıyor. Tonlarca sera gazı yani karbondioksiti atmosfere salıyor. Zeplinleri ise elektrik motorları ile ivmelendirmek mümkün. Hatta yakın gelecekte dış yüzeylerini güneş hücreleri ile kaplanıp enerjiyi bu yolla sağlayabilirler.

    Umarım proje muaffak olur ve ihtiyar dünyamız rahat bir nefes alır.

    Saygılarımla.

  • Dünyada Barış olsun.

    Barış Ekmek kadar Su kadar Hava kadar gereklidir ve kutsaldır.

    Dünya hepimize yeter.

    Barış dolu günler dilerim.

    Melik KÖROĞLU (salihi)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.