Şimdi Ara

Dünyanın en büyük pilotsuz drone helikopteri üretime giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük pilotsuz drone helikopteri üretime giriyor
    Otonom dikey kalkış ve iniş (VTOL) uçakları geliştiren Rotor Technologies firması, "piyasadaki en büyük mürettebatsız sivil helikopter" olduğunu iddia ettiği uçağı tanıttı ve üretimine başladı. R550X olarak adlandırılan VTOL, ABD'li firmanın Robinson R44 platformundan türetilerek birden fazla görev için tasarlanmış çok yönlü otonom bir helikopter olarak geliştiriliyor.



    En büyük pilotsuz drone helikopter



    Rotor R550X, 241 km/sa hıza kadar üç saatten fazla uçabilmekte ve 550 kg kadar ağırlığı taşıyabilmekte. R550X, "enstrümantal meteorolojik koşullar" da dahil olmak üzere gece ve sınırlı görüş koşullarında uçmak için yeterli sensör ve zekaya sahip devasa bir otonom drone olacak. Aracın komuta ve ve kontrol menzili, yer tabanlı bir uydu iletişim rölesiyle 16 km kadar olurken havadan bir röle veya LTE iletişim yoluyla 1.600 km seviyelerine ulaşıyor.



    Yedekli elektronik motor kontrollerine sahip güvenilir Lycoming IO-540 motoruna sahip olan R550X, genellikle "100LL" olarak adlandırılan geleneksel düşük kurşunlu havacılık yakıtıyla çalışıyor. Şirket ayrıca sürdürülebilir havacılık yakıtlarıyla (SAF) çalışan insansız hava araçlarına geçerek net sıfır emisyon sağlamayı hedefliyor.



    Güçlü otonom sistemlere sahip



    Dünyanın en büyük pilotsuz drone helikopteri üretime giriyor
    Rotor, R550X’in aynı anda altı farklı veri bağlantısı çalıştırdığı için iletişimin kesilmesi durumunda - ki bu pek olası değil - bir hareket tarzı seçebileceğinizi, ya başıboş kalmasını sağlayıp iletişimin yeniden bağlanmasını bekleyebileceğinizi ya da önceden belirlenmiş bir yol boyunca üsse dönmesini sağlayabileceğinizi söylüyor. Araç, anında uçuş için uçuşa hazır bir konfigürasyonda geliyor ve göreve özel çeşitli faydalı yükler ve otonom ekipmanlarla kişiselleştirilebiliyor.



    Ayrıca Bkz.Sanyo, XACTI kameralarının yeni üyesini tanıttı: DMX-CG110



    Rotor R550X’in etkin maliyetli olması onu başlangıçta mahsul ilaçlama ve tarım endüstrisi için biçilmiş kaftan haline getiriyor. Ancak aynı zamanda açık deniz platformlarına kargo teslimatları, yangın söndürme görevleri ve muhtemelen diğer kara tabanlı teslimat görevleri için de kullanılacak.



    Rotor şu anda bu uçakları, çoğu ülkede deneysel uçak olarak uçmalarına izin verecek olan Özel Uçuşa Elverişlilik Sertifikası için hemen değerlendirmeye hazır bir durumda teslim etmeyi planlıyor. Firma nihayetinde ise FAA'dan bu uçakların ticari operasyonlarda insanları da taşımasına olanak tanıyacak bir tip sertifika almayı hedefliyor. Rotor henüz bir fiyat belirlemedi, ancak teslimatların ve ticari operasyonların 2024 yılında başlaması planlanıyor.





    https://interestingengineering.com/transportation/rotor-largest-civilian-drone-production




    Kaynak:
    https://interestingengineering.com/transportation/rotor-largest-civilian-drone-production







  • redmi 10 c ye cok az guncelleme geliyor ve telefonda ram arttirdim,3 gb ram kadar artabiliyor ama bazi oyunlarda hala sikinti var. bence en az 5 gb kadar sanal ram arttirma siniri olmali. telefonum xiomi redmi 10 c ve depolama alani 128 gb olarak makul. stok ram 4 gb di ben onu ram arttirip daha iyi oyun kalitesi elde etmek icin toplamda 7 gb yaptim. bazi oyunlarda sistem halen biraz traş. daha iyisi olabilirdi.redmi 10 c icin oyun telefonu diyebiliriz ama ram siniri dikkate alinirsa sinavdan kalir. bu kadar bellege gore o kadarcik ram cok az. telefonum miui 14 aldiktan itibaren birkac aydan sonra sadece bir tek guvenlik guncellemesi aldi. biraz bu modele gore sinirlari zorluyorum biliyorum. ama madem bu firma oyunlar icin onde gelenlerden,en azindan 10C alti modeller icin sistem destegini kesmemesi icin geregini arz ediyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.