Şimdi Ara

Dünyanın en büyük uçağı Radia WindRunner geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük uçağı Radia WindRunner geliyor!
    Büyüklük her zaman iyi bir şey olmasa da bazı spesifik konularda en büyüğüne sahip olmak çeşitli avantajlarla birlikte gelir. Bunlardan birisi de havacılık endüstrisinde kullanılan kargo uçakları. Bir enerji girişimi olan Radia, bir süre önce dünyanın en büyük uçağı için yedi yıllık planlarını açıkladı. WindRunner olarak adlandırılan dev uçağın özellikle yenilenebilir enerji alanında kullanılması planlanıyor.



    Dünyanın en büyük uçağı Radia WindRunner



    Tamamlandığında uzunluk ve kargo hacmi olarak dünyanın en büyük uçağı olacak Radia WindRunner, devasa rüzgar türbini kanatlarının taşınmasını basitleştirerek yenilenebilir enerji sektöründe devrim yaratmayı vaat ediyor. WindRunner'ın devasa boyutları en ikonik ticari uçakları kolaylıkla gölgede bırakacak cinsten. Radia WindRunner, 108 metre uzunluğa, 24 metre yüksekliğe ve 79,5 metre kanat açıklığına sahip. Ticari havacılık alanında en popüler yapılardan birisi olan Boeing 747-8, WindRunner'dan 32 metre daha kısa kalıyor.



    Dünyanın en büyük uçağı Radia WindRunner geliyor!
    Boeing 747'den 12 kat daha fazla kargo taşıma kapasitesine sahip olan WindRunner için aynı zamanda yaklaşık 1.800 metrelik özel de bir pist gerekiyor. Peki bu uçak tam olarak ne amaçla kullanılacak? Daha büyüğün daha iyi olduğu alanlara bir başka örnek de rüzgar türbinleridir. Günümüzde rüzgar türbinlerinde kullanılan kanatların boyları radikal olarak artmaya devam ediyor.



    Dünyanın en büyük uçağı Radia WindRunner geliyor!
    Dünyanın en uzun rüzgar türbini kanadı Çinli üretici Sany tarafından halihazırda üretiliyor. Yani WindRunner bile aslında en büyükleri taşıyamayacak. Ancak halihazırda seri olarak üretilebilen 45 ila 90 metre arasında uzunluğa ve 35 ton ağırlığa sahip olan kanatlar taşınabilir.



    Ayrıca Bkz.SpaceX, ABD istihbaratı için casus uydu ağı kuruyor



    Bu kanatlar mevcut taşıma yöntemlerini ciddi şekilde zorluyor, özellikler kara tabanlı rüzgar türbinlerinde. WindRunner'ın geniş kapasitesi, mevcut ulaşım kısıtlamalarını çözmenin ötesinde, daha da büyük karasal türbinlerin geliştirilmesinin önünü açıyor. Uzmanlar bu büyük türbinlerin enerji üretiminin tutarlılığını %20 oranında artırabileceğini ve enerji maliyetlerini %35'e kadar düşürebileceğini tahmin ediyor.



    Radia WindRunner ne zaman uçacak?



    WindRunner şimdilik sadece bir tanıtımdan ibaret olsa da Radia, yapmış olduğu açıklamada uçağın 4 yıl içinde gökyüzüne çıkabileceğini belirtti. Bununla birlikte birincil hedef rüzgar enerjisi olsa da bu uçak son derece ağır askeri teçhizatların taşınmasını da kolaylaştırabilir.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/transportation/radias-windrunner-to-be-the-worlds-largest-aircraft-ever-built







  • Kanatlar ve türbin ayakları hep deniz yolu ile taşınıyor zaten. Uçak ile taşımak birde en büyüğü ile taşımak biraz zorlama olur gibime geliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • uçan güdümlü su altı füzesi sanki :))))

  • Yarın türbinlerin boyu uzadı eee ne işe yarayacak bu uçak



    Üretici firma türbin ürticisi olsa aynı BYD'nin yaptığı gibi kendi işini ve potansiyelini görüp ona göre taşıma sistemi ürettirse mantıklı



    Rusya gibi koruman gereken zorlu ve koca bir coğrafya olsa askeri açıdan mantıklı



    Ama onun dışında kafama yatmadı

  • şu resimleri gerizekalı birimleri yerine insan birimi olan metre ile editleyip yayınlasanız çok mu yorucu olur?

  • estf kullanıcısına yanıt
    Ölçüler, yazı içinde üniversal ölçü birimleri ile verilmiş; orijinal grafiklerin modifikasyonuna gerek yok.

  • Ukrayna Savaşı sırasında imha olmuş o büyük Antonov (An-225 Mriya - Rüya - diye geçiyor) ile kıyaslayabilirlermiş. Mriya da ağır hava kargoculuğu işinin yanında Ukrayna'nın ulusal simgesi addedildiği için modernize edilerek yeniden yapılacakmış. Orijinal uçak Sovyet yapımıydı bu arada. Dolayısıyla Ruslar neden o Antonov'u imha etti; Ukraynalılar da neden bu kadar ulusal bir anlam yüklüyorlar, bende bunlar biraz soru işareti. Hani Ruslar çol milletli Sovyet geçmişini adeta diğerlerini yok sayarak kendi tarihsel siyasi mülkleri saydıkları, Ukraynalılar da heykeller gibi bir takım Sovyet dönemi sembollerini Rus hegemonyasının ve Büyük Rusyacılığın yadigarları addederek parçaladıkları veya modifiye ettikleri için. İnsanlar işlerine geldiği gibi yorumlayıp hareket ediyorlar; tutarlı olmayı pek umursamıyorlar. Büyükse sahiplen, aşağılayıcı duruyorsa yok et mantığı. Rusların o numunelik rekortmen uçağı yok etmesi ve devletlerarası savaş diyemedikleri özel askeri operasyonları her halükarda büyük bir hödüklük zaten. Paralı asker lordları tarafından işgal edilip hapse tıktığı muhalif politik figürlerini orada öldüren bir garabet rejimden fazla bir şey beklemiyorsun ama en azından kendi mülkleri addedecekleri bir şeyi imha etmemelerini insan bekleyebilirdi. Rus'un yıkıp dökme kafası. Rus bir arkadaşım hep bundan söz ederdi. Ortalama bir Rus'taki tartışma yapamama ve şiddete başvurma eğiliminden. Hem de öyle aktif Putin muhalifi de değildi o. Tipik bir Rus'tu. Siz Türkler kendi aranızda tartışabiliyordunuz derdi. Türklerin kavgacılık potansiyelini biraz hafife almakla birlikte bence çok ilginç antropolojik noktalar bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her piste inemez bu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.