Şimdi Ara

Dur 0x0000007B hatası XP kuramıorm hddyi görmüyor lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce laptopum yüksek bir mesafeden düşüp monitörü çatlamıştı monitörü değiştirdik ve ondan sonra sistem gayet iyi çalışıyordu fakat ertesi gün bir program kurarken pc reboot yapmamı istedi bende pcye reset attıktan sonra Dur 0x0000007B hatasını vermeye başladı ve bilgisayarıma şuanda format atamıyorum. Bu sadece benim harddiskim için değil bütün harddiskler için geçerli. Başkasının harddiskini takarak format atmayı denedik sorun harddisktemi diye anlamak için fakat diğer harddiskede format atamadık KUR Önyüklemeyi yapıyor ama ondan sonra harddiski görmüyor sonuç olarak sorunun harddiskte olmadağını anladık ama şimdi bu bilgisayarın sorunu nerde harngi parçasının değişmesi gerekiyor.Lütfen yardımcı olun.

    Soru Türü: Donanım
    İşletim Sistemi: Windows XP
    Sistem Özellikleri:
    Intel Core2Duo 1.50Mhz işlemci
    128MB paylaşımlı ekran kartı
    120GB Harddisk
    1GB RAM
    Ethernet 10/100 Mbps
    Wireless Wan 802.11 b/g
    Dahili Kamera 1.3 Megapiksel
    Kart Okuyucu







  • Kimse bilmiyormu yaa
  • Anakartın ide/sata driverinin kurulu olduğuna emin ol aynı hata bendede oluyordu önyüklemeden sonraki ekrana gelmeden mavi ekran hatası veriyodu. ide/sata driverini diskete çekip önyükleme esnasında F6 ya basıp driveri yükleyin
  • umarım buradan yardım alırsın.http://support.microsoft.com/kb/316401/tr inşallah düşmenin etkisiyle anakartınız hasar görmemiştir.
  • işte laptopta disket sürücüsü yok o driverları yüklemenin başka bir yolu yokmu?

    quote:

    Orijinalden alıntı: ResiqMe

    Anakartın ide/sata driverinin kurulu olduğuna emin ol aynı hata bendede oluyordu önyüklemeden sonraki ekrana gelmeden mavi ekran hatası veriyodu. ide/sata driverini diskete çekip önyükleme esnasında F6 ya basıp driveri yükleyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ada44mavi

    umarım buradan yardım alırsın.http://support.microsoft.com/kb/316401/tr inşallah düşmenin etkisiyle anakartınız hasar görmemiştir.


    http://support.microsoft.com/kb/324103/tr
    benim burada anlamdığım esas nokta şu ki bu başlangıç cd-sinin mi virüslü olacağını bildirmek istiyor
    Önyükleme Kesimi Virüsleri
    Bilgisayarınıza bir önyükleme kesimi virüsü bulaşmışsa, bir "Dur 0x0000007B" hata iletisi alabilirsiniz. Bilgisayarınızı virüslere karşı denetleyin. Bir virüs bulursanız, disketleri de tekrar kullanmadan öçce bunlara virüs bulaşıp bulaşmadığını denetleyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alia -- 30 Ağustos 2009; 22:15:36 >




  • bilgisayar güvenli modda açılıyorsa sistem geri yükleme yapmayı dene.
    @alia yazı boyutunu normale çevirirsen daha iyi okunur.
  • bu sorunun çözümünü bulan yokmu

    aynı hata arkadaşımın laptopundada var,güvenli kipte acamıyoruz mavi ekran veriyor,xp ile format atmayı denedik sözleşmeyi kabul ekranı gelmeden mavi ekran hatası verdi,arkadaşım yanımda değil telefonla anlaştık, 0x0000007B hatasını veriyor donanımdan kaynaklanan bir sorun,bios u sıfırladık bu seferde kurulum esnasında sürücü yok uyarısı verdi arkadaşıma harddiski çıkar geri tak dedim ama yapamam dedi,yarın başka bir arkadaşın harddiski çıkarıp takmasını bekliyoruz ben gidemiyorum yanına,bu sorunla daha önceden karşılaşıp çözen varsa lütfen nasıl çözdüğünü anlatabilirmi?

    @sergenkurt arkadaşın soylediği driver ı yükleme işlemini nasıl yapacağız?
  • sorununuzun ramdan olduğunu düşünüyorum.hata kodu ile ilgili microsoftun verdiği bilgileirnde çoğu tutarsız.ve yanlış.
    siz ramı deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SergenKurt

    Anakartın ide/sata driverinin kurulu olduğuna emin ol aynı hata bendede oluyordu önyüklemeden sonraki ekrana gelmeden mavi ekran hatası veriyodu. ide/sata driverini diskete çekip önyükleme esnasında F6 ya basıp driveri yükleyin



    sata driver hatasına benziyor senin sorunun .Biosa gel kurcala biraz sata modu ide yap sorunun % 90 san çözülecektir.Eger ben sata modu bulamadım diyorsan sata driver gömülmüş işletim cdsi bul onla sistemi kur .Onuda mı yapamadım .Google a "xp cdsine sata driver entegre etmek yaz" format cd sine sata driverları göm sorunun büyük ihtimal çözülecektir. kolay gelsin.




  • pc yanımda değil yani arkadaşıma telefondan yardımcı olmaya çalıştım, bende sata driver olduğu kanısındaydım, bios da fazla seçenek yok tek bir kısım var cmos ayarlarını fabrika ayarlarına çeviren,bunu yaptık,bunu yapınca diski slotundan çıkarıp takmak gerekiyor, arkadaşımda bunu yapamayacağını söyledi,diski çıkarıp takmadan bilgisayarcıya götürmesini istemiyorum, akşam diski nasıl çıkarıp takacağını anlatacağım %80 düzeleceği kanısındayım düzelmezse bilgisayarcıya götürmesi gerekecek :( diskini başka bir bilgisayardan onarma yapılabilmesi için :(

    yanıtlarınız için teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 5 Ekim 2010; 15:22:28 >
  • sata raid muhabetini biosta göremiyosanız win 7 veya vista ile kurulum deneyin.mavi ekran yine veriyorsa bana kalırsa anakartta sorun var..fakat ram'de deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 5 Ekim 2010; 15:45:19 >
  • Bu hata kodunu bende aldım. Herşeyimdenedim bir türlü bu hatayı çözemedim. Elimde PS3 den çıkma 35 gb HDD vardı onu değerlendireyim bari XP kurayım dedim ama ne yaptımsa bir türlü bu hatayı atlatamadım. Anakartım WİBTEK h87 pro işlemcim pentium g3220 ... Sorunun çözümünü şöyle buldum anakart bölümünde SATA ayarlarında fabrika çıkış AHCI mod aktif idi. Sorun önerilerini okurken aklıma AHCI modu IDE olarak değiştirmek geldi, şuan XP sorunsuz yükleniyor bu hata ile karşılaşanlar bu seçeneği deneyebilirler, benim sorunum çözüldü ve XP kurulumunu gerçekleştirdim..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.