Şimdi Ara

Durdukyere USB takıp çıkarma sesi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorunun ne olduğunu anlayamıyorum. Film izlerken herhangi birşey yapmıyorken dahi sanki usb bellek çıkarıp takmışın gibi ses geliyor. Sonraları oyun esnasında yaptığında birşey farkettim. Geforce programında son 20 dakikalık kaydı alma olayı var. Güzel bir oyun çıktığında direk olarak kaydı alıyorum. Bu bahsettiğim çıkarıp takılma ses geldiğinde son 20 dakikalık kayıt çöp oluyor. Devamlı yapmıyor ama bazen güzel bir oyun sonrası kaydı çekemiyorum. Çöp oluyor.

    Şimdi buna sebep olan şey ne olabilir??

    Not: 2 gün önce tertemiz format attım. Formattan önce de yapıyordu.



  • Donanımlarınız nedir ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

    Donanımlarınız nedir ?
    ✰BİLGİSAYAR ÖZELLİKLERİ✰
    ⇝ AMD Ryzen 5 1600 3.5Ghz İşlemci
    ⇝ Asus B350M-K Anakart
    ⇝ Kingston 16 GB DDR4 3000 Mhz CL15 Ram
    ⇝ MSİ GeForce GTX 1060 6 GB Gaming X
    ⇝ OCZ 256 GB m2Sata SSD ( 2600 Okuma/1200 Yazma )
    ⇝ WD 2 TB 7200 Rpm HDD
    ⇝ Cooler Master MasterBox Lite 5 500W 80+ Kasa
  • Güncel: Bazı zamanlarda çok daha sık yapmaya başladı. Anakartın kendi orjinal driver sürücülerini kurdum. Durum aynı. Bazen mouseda dayapıyor sanırım. Sağa çektiğim mouse ortalıyor kendini o esnada.
  • Mouse dan kaynakli olabilir. Mouse i cikarip belli bi sure bekleyin ses gelicek mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oyunsever2017 O kullanıcısına yanıt
    Başta nvidia programından dolayı yapmıştı. Arka planda kayıt yapıyor son 20 dk'yı alıyorum. Eğer o ses çıkarsa kayıt çöp oluyordu. Şimdi fare imleci film izlerken o ses gelip yapmaya başladı. Şu anakartın kendi driverlarını kurdum. Win10 un kendi kurduklarının üstüne. Bir süredir oyun esnasında bir şey olmuyor. Test devam ediyor güncellemeleri yapacağım. Çözüm bulursam en azından başkalarına da yardımcı olur.
  • Mouse USB kablosunda veyahut anakarttaki USB bağlantı noktasında problem yoksa anakartının +5V beslenmesinde sıkıntı var. Tabii çok yüksek ihtimal PSU dan dolayı. Fare ortalanmadan önce farenin fiziksel ışıkları gidip geliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabını geç görmüşüm. Mouse altındaki lazer ışıksız sadece kendi üst ışığı var onunda gittiğini görmedim. Bide şöyle diyeyim sadece mouse için değil Nvidia sürücüsünün Shadow özelliği var ve kayıt yapıyorum. Son 20 dklık kayıdı alma açık. O bahsettiğim ses geldiği vakit kayıt simgesinin üzerinde çizgi çıkıyor ve tekrar normale dönüyor. Bu anlık olarak oluyor. Bilgisayarı daha ilk açtığımda da bazen mouse için oluyor. Kasadaki ekipmanların harcadığı değerlere baktığımda PSU 500w çok rahat yettiğini görüyorum ki zaten daha önceleri bunu yapmıyordu. Dediğiniz gibi Anakartta bir sıkıntı var ise bu sıkıntı kayıt yapan nvidia programını da etkilermi? Sonradan ilave ram almıştım 8x2 yaptım. Ram çıkarıp denedim gene olmuştu. Bu bazen sık yapıyor bazen hiç yapmıyor.

    İlave bilgi olarak şuanlık sadece Netflix sitesinde yaşadığım bir durum. Netflix sitesinde iken sayfa yenilediğimde monitördeki görüntü gidip geri geliyor. Onun da çözümünü bulamadım.

    Aklıma gelen yaşadığım sorunlar bunlar. Belki birbiriyle bağlantılı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danger1905 -- 20 Mart 2020; 0:10:6 >




  • PSU yetmiyor demedim, PSU kaynaklı arızadan bahsettim. BIOS update ne alemde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • he pardon anladım. PSU bulup deneme yaparım bi ara. Bios'u ayda bir kontrol ediyorum. Son update'yi kuruyorum devamlı. Asus b350m-k model anakart var. Acaba bios ayarlarıyla alakalı bir sorun olabilir mi? VT Açık bende o yaparmı bilmiyorum (pubg mobile emülatörden oynadığım için açık)

    İlave olarak ben bazı şeyleri yeni farkettim. Onları da yazayım.

    8x2 ramler bios da default ayarlarda 2400 mhz de çalışıyor ben onları direk profil olarak 3000 de kullanıyorum. VT de açık. Defaulta geri çektim fakat bir süre sonra gene yaptı.
    Daha sonra CPU mhz değerinin devamlı 3.2 sınırlarında çalıştığını farkettim. Hiç düşmüyor. Onu da güç seçeneklerindeki yüksek performans ayarından kaynaklandığını farkettim. Şuan 1-2 mhz boşta..

    Bu biosu defaulta çekip gücü dengeli yapmama rağmen yine de o olayı yaşadım. Oyun esnasında yapıp yapmayavağını ilerleyen zamanlarda görecem bakalım. Bir yerden bişey oluyor ama bulacam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danger1905 -- 26 Mart 2020; 1:6:53 >




  • Günceldir.

    En sık ses geldiğinde Nvidia kayıt programı devredışı kalıp tekrar aktif oluyor (son 20 dk kaydı yapan kısım açık)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.