Şimdi Ara

Düşen Dolar Sonrası Mecliste ' Recep Tayyip Erdoğan Coştu.. Bütün Salon Ayağa Kalktı.! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bulmuşlar böyle zeki bir halkı.Güzelce yönetiyorlar.Valla helal olsun.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Ya yok ben aslında o 7 milyar dolara hiç inanmıyorum. Ben de muhalefetim, bu haberi de okudum ama çok mantıksız. Bas bayağı adam teknik olarak faizi sonsuza çıkarttı, dolar garantili, daha ne olsun. O yüzden dolar 18'den 11'e indi. Hatta 9 a kadar inmesi bekleniyor ki iner bu garanti ile.


    Ama 7 milyar dolar niye saçma derseniz. Şu doları tutabilmek için üst üste 2 milyar, 3 milyar paralar yaktılar. Ne oldu, 3 saat durdurabildi. Ki bunun haberlerini de yine sözcü falan yaptı. Biz de sürekli takip ettik. E o zaman 2 şer 3 er yakma ile 3 saat tutuyor ise, alt tarafı 7 milyar yakınca mı 18 den 11 e indirecek, mümkün değil. Doları düşürmek için çerez parası yani.


    Yani sözde yurt dışından, 7 milyar yakılmış olabilir belki diye haber çıktı, sanki ondan inmişte, hemen tekrar çıkar havası yaratılmaya çalışıldı ilk düşüş anında. Ama düşüş sebebi belli ve şu an en azından sene sonuna kadar tekrar çıkması matematiksel olarak mümkün değil. Yani yatırımcıların kendine inat ile parmak atması lazım ki hiç bir yatırımcı garantili faiz varken bunu yapmaz.


    Ha 1 sene sonra bu garanti farkları ödemesi gelince ne olur göreceğiz.





  • Dr.Stephen Strange kullanıcısına yanıt

    Valla yine yaptı yapacağını, öyle gibi duruyor yani. Hatta planlı mı yapıldı diye düşünmeye başladım. Hani sırf muhalefeti, hani ne oldu diye p*t etmek için   2023'e kadar ekonomiyi tutabilir ise şayet yine kazanır yani. Çünkü bu halk ancak cebindeki para azalırsa gerçek yüzünü gösterip yemişim mezara kadarını, yemişim din iman, ezanlarımızı susturamazsınızı der. Hep dediğim gibi seçimleri gerçek müslümanlar değil, paraya müslümanlar belirler. Çoğunluk orada.

  • Yahu bir durun.

    Simdi herkes beni dinlesin. Hepiniz unuttunuz bakıyorum.

    Kur bilerek ve isteyerek yukseltiliyordu hani? Hani haftalardir hokumetin adamlari cikip savunma yapıyordu. Yeni çin olacağız ihracatı artiracagiz. Yuksek kur yuksek ihracat diyorlardi. Yeni ekonomi sistemiydi bu?

    Ulan daha 2 gun önce savundugunuz seyin ustune ne cabuk bastiniz?

    Simdi de dolara bagli mevduat sistemi geldi. Yeni favori de bu sanirim. E hani faiz haramdi? Ne oldu çin ne oldu nas ne oldu yuksek ihracat?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Sınırsız faiz kısmı hava civa. Sınırsız olan bir şey yok, o deyim yanlış. Dövizin yükselmemesi için hiçbir sebep yokken, ekonomik kriz varken, hükümete güvensizlik varken size desem ki dövizinizi bozdurup Dövize Endeksli TL faizli mevduat açın ve paranızı orada 1 yıl tutun. Bunu yapar mısınız? Zaten alacağınız para döviz ile aynı olacağından neden 1 sene paranızı rehin veresiniz ki? Döviz kuru yükselik enflasyon artsa ama acilen paraya ihtiyacınız olsa bozdurduğunuz an hem olası TL faizisinden hem de kur farkından oluyorsunuz. Ayrıca dövizinizi kaçtan alıp kaçtan bozdurduğuz da önemli. Diyelim ki 18 TL'de iken kafanıza geç dank etti o zaman Dolar aldınız ama hükümet cart diye Doları 12 küsürlere çekti. Şimdi şu anda zarar edeceğinizi bile bile bozdurup TL denen pula geçer misiniz? Kârda olsanız bile geçmezsiniz. Kim geçer, hangi enayi geçer? Al-sat yapıp arbitraj yapanları ayrı tutuyorum. Adam düşükten alıp yüksekten satmıştır, sonra tekrar dolara geçmiştir. Böyle çok insan var. Peki bu durumda kur nasıl oldu da bu kadar düştü? Size bu mantıklı geliyor mu? 7 milyar dolar yakılması dışında belki kayıt dışı para da getirip bozdurulmuştur bilmiyoruz ki. Şeffaf olan bir şey yok.





  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Ha belki seçim uğruna, şu kaybolan 128 şimdi yakılmış olabilir o zaman bu kadar düşmesi açıklanabilir ama işte deneyimlerle gördük, 4 kere, 2 şer 3 er milyar yakıldı, 2-3 saat anca yerinde tuttu doları. O yüzden, o paralar bir işe yaramamışken alt tarafı 7 milyarın böyle düşürmesi mümkün değil.


    Şu anda dolar dışında büyük problemimiz yalnız ürün fiyatları oldu. Şimdi bir ürüne baktım. Tam 1 ay önce 720tl imiş. Şu anda 3800TL diyor ve fiyatı düşmemiş. Çüş yani artık. Bir kere dolar 5 kat artmadı, bunun fiyatı niye 5 kat arttı. Hadi diyelim artırdın, e şimdi dolar 11 e indi neredeyse, hala niye fiyatı böyle. Yurt dışı fiyatına bakıyorum 65$, ithalat ücreti de 65$. Bu uyanıklara 3800tl vereceğime, ithalat ücreti dahil 130$ veririm, yine bu uyanıklara vermem.

  • "İki yıl önce ‘TL’yi manipüle ediyorlar’ denilerek hakkında soruşturma açılan, daha bir hafta önce TL’de aracılık hizmetini bırakan JP Morgan’a, BDDK’nın yatırım danışmanlığı için onay vermesi ‘Dış güç mü kurtarıcı mı?’ sorularına yol açtı. Ekonomi yönetimindeki ‘o zaman öyleydi şimdi böyle’ yaklaşımının son örneği, popülizm temelli politikaların sürdürülebilir olmadığını gösterdi.

    TL’Yİ BATIRMAKLA SUÇLANIYORDU TL’Yİ KURTARSIN DİYE ÇAĞRILDI

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, 2019'da TL'ye yönelik spekülatif işlemler yaptığı gerekçesiyle soruşturma açtığı JP Morgan ile danışmanlık anlaşması yaptı. JP Morgan, o dönemde yaşanan kur hareketlerinin sorumlusu olarak gösterilmişti. BDDK'nın yanı sıra SPK da soruşturma yürütmüştü. Karar, yine 'dış güçler' suçlamalarının yöneltildiği Berat Albayrak dönemindeki McKinsey hamlesini de anımsattı.

    GEÇEN HAFTA TÜRK LİRASI’YLA İLGİLİ İŞLEM YAPMAYI DURDURMUŞTU"





  • Başlık meclis içerik grup toplantısı normal bunlar mecbur dolar parası

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.