Şimdi Ara

Düşler Kumpanyası Sahnelerde Yerini Alıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
82.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Düşler Akademisi bünyesinde gerçekleşen yenilikçi projelerden olan Düşler Kumpanyası''nın ilk oyunu ''Bir Aşk Hikayesi''ne tüm tiyatroseverler davetli

    Düşler Kumpanyası Sahnelerde Yerini Alıyor!

    Türkiye Vodafone Vakfı''nın desteğiyle hayat bulan Düşler Akademisi, farklı sanat dallarında verdiği eğitimleri, profesyonel platformlara taşımaya devam ediyor.  Düşler Akademisi drama ve dans atölyelerinde eğitim gören öğrenciler tarafından kurulan Düşler Kumpanyası,  fiziksel ve sosyal dezavantajlı gençlerin kültür-sanat yoluyla topluma katılımına ve istihdam fırsatları yakalamalarına çok önemli bir örnek oluşturuyor. Düşler Kumpanyası, ilk oyunu ''Bir Aşk Hikayesi''ni, ilk kez  27 Mayıs 2010 tarihinde, Akatlar Musfafa Kemal Merkezi Gösteri Salonu''nda sergileyecek.

    Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı''nın (UNDP)  işbirliği ile fiziksel ve sosyal açıdan dezavantajlı gençlerin hayata katılımlarını kültür sanat yoluyla desteklemek amacıyla kurulan Düşler Akademisi, farklı sanat dallarında verdiği eğitimleri profesyonel platformlara taşımaya devam ediyor. Düşler Akademisi drama ve dans atölyelerinden eğitim gören 14 gencin katılımıyla kurulan Düşler Kumpanyası tiyatro grubu, ilk oyunu ''Bir Aşk Hikayesi" ile 27 Mayıs 2010 Perşembe akşamı, Akatlar Mustafa Kemal Merkezi''nde tiyatroseverlerle buluşacak.

     

    Sanatı, hayatının bir parçası haline getirmek ve birer ''sanatçı" olmak isteyen fiziksel ve sosyal dezavantajlı gençler için alternatif bir sahne yaratmak amacıyla kurulan Düşler Kumpanyası; dezavantajlı gençlerin, eğitim aldıkları takdirde sahne sanatlarında da ne kadar başarılı olabileceğini gösteriyor.

     

    Düşler Kumpanyası, ilk oyununda en evrensel duygu olan ''aşk''ı anlatan ''Bir Aşk Hikayesi" ile seyirci karşısına çıkıyor. Profesyonel hayatlarında tiyatrocu, dansçı, psikolojik danışman olan gönüllü Düşler Akademisi eğitmenleri tarafından yazılan ve y önetilen oyun, Düşler Mahallesi''nde yaşayan sakinlerin birbirleriyle olan sıcak ve samimi ilişkilerini, şiirsel bir dil ile anlatıyor. Oyun; hikayenin içine yedirilmiş işaret dili çevirileri/diyologları ve özenle yazılmış metni ile tüm fiziksel devazvantajlı gruplara hitap etmesi ile büyük dikkat çekiyor.

     

    Düşler Kumpanyası oyuncularının, seyircilere yepyeni yorumlarla dolu farklı bir tiyatro deneyimi yaşatacakları  ''Bir Aşk Hikayesi" oyununun ilk gösteriminden ücret alınmayacak.

     

     

    Düşler Kumpanyası ''Bir Aşk Hikayesi" oyunu ilk gösterimi: 

    Sahne:                  Beşiktaş Belediyesi, Akatlar Mustafa Kemal Merkezi Gösteri Salonu

    Tarih:                    27 Mayıs 2010, Perşembe  

    Kokteyl:             19:00

    Oyun:                   20:30

     








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.