Şimdi Ara

Duster Rüzgar Sesi Sorunu için videolu çözüm. %90 ses kesildi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
6.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.youtube.com/watch?v=ohYBcV1LQfE&t=185s
    Arkadaşlar bu linke attım videoyu. buradan izleyip kolayca rüzgar sesini kesebilirsiniz.
    daha önce konu olarakda açmıştım bunun çözümünü anlamayanlar olmuştu. Bu video ile rahatça konuyu çözebilirsiniz.
    Motor sesi içinde çalışıyorum.
    Saygı ve sevgiler..



  • Ben bu işlerle pek uğraşmadım ama insanın aklına şu soru da gelmiyor değil: madem sesi azaltmak bu kadar basit yani fitile sadece bir boru sokarak sesi azaltabiliyoruz neden bunu fabrika çıkışlı olarak yapmıyorlar? Bence bunun bir dezavantajı olabilir mesela yağmurlu havalarda içeriye su kaçırabilir. Keşke yalıtım dediğimiz olay bu kadar basit olsa ve yalıtımı daha iyi olan fitiller satılsa da alsak.
  • Mühendislik farklı bir olaydır. Üretilen malı üreten kişi kullanmadan o maldaki hataları ayıklayıp yeni segmentte gideremez. Reno mühendislerinin kalkıpta dustere bineceğini hiç sanmıyorum. Ben bir teknikerim. Sorun çözmek benim işim. Bu araç ilk çıkan 2012 modeli. Kapılara baktım kapı karşılık sacı kapı fitiline tam olarak oturmuyor yani bükme yetersiz. Kapı zaten biraz tok ve boş kapanıyor. Fitilleri inceledim. Kapanma için bırakılan fitil arası tolerans çok fazla neredeyse parmak kalınlığında. Burada Birkaç çözüm var.
    1- kapı karşılığındaki bükmeyi arttırarak daha sıkı bir kapanma yaratmak.
    2- daha kaliteli bir malzeme ile kapı fitili üretmek boşluk toleransını azaltmak. (daha sıkı kapanan fitil daha fazla deforme olucak mukavemeti daha düşük daha elastik ve bozunmaya dirençli bir malzeme lazım standart malzeme çok kalitesiz.)
    3- Kendi imkanların ile fitil arasındaki kapanma toleransını düşürmek.
    Çoğu kişi bunu terazi hortumu veya akvaryum motoru hava hortumu ile yapıyor fakat bu malzemeler çok sert ve hava koşullarında dahada sertleşiyor.
    Ben daha iyi bir malzeme bularak bu problemi çözdüm.
    Gelelim senin dediğin olaya. Bugün teknolojisinde çok yukarıdaki markalar hariç hiç bir marka üretip sattığı aracın arkasında kronik sorunlarıyla ilgilenip güncellemez. Bu basit işlem için mühendislerin daha fazla mesai yapması daha fazla fabrika aşaması daha fazla fiyat çıkarmaktan fazlası olmaz.
    Son olarak bu durumu kendi aracıma uyguladım. yağmurda çamurda otoyolda herhangibi bir problem çıkmadı. sesi kesti rüzgar sesi duymuyorum. eğer daha iyi bir öneriniz varsa bizi bilgilendirirseniz bizde uygulayalım.




  • Paylaşım için teşekkürler.
  • Ruzgar sesini azaltmak icin 2014 ve sonrasi makyajli kasaya ait kapı ve tavan fitillerinden alip takmalisiniz.
    Hatta arka kapinin orta direge gelen kismi icin boydan boya bir fitil var onu da alip takmalisiniz.
    Ben 2011 Dusterim icin öyle yapmistim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    Hocam ben en ucuz yöntemle halletmeye çalıştım ülke ekonomisi malum :D
    Ama şunuda anladım duster 2015 öncesi için gerçekten 1 m2 bile yalıtım malzemesi kullanmamışlar yol ve motor sesi arabanın içinde olduğu gibi. uzun yola gidilecek bir model değil yani bu araç. Ben 60 km ailemin yanına gidiyorum ayda 2 defa gittiğimde 1 saat yatıyorum baş ağrısından :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.