Şimdi Ara

Düşük Duvarkağıdı Kalitesi Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Direk konuya giriyorum; bilgisayarımda herhangi bir formatta (png,bmp,jpg) bir resmi duvar kağıdı olarak ayarladığımda Windows bu resmi kullanmak yerine resmin daha düşük boyutlu bir kopyasını oluşturarak onu kullanıyor. Bu da doğal olarak kalitenin düşmesine sebep oluyor. İnternette çok araştırdım ancak tam bir çözüm yolu bulamadım. 3. parti bir programla bu sorun çözülüyormuş ama Windows'a 3. parti programlarla müdahale etmeyi istemiyorum o yüzden bu sorunu direk windows üzerinden çözebilirmiyim ?

    Kullandığım duvarkağıtları monitörümün çözünürlüğüyle aynı yani uzatma, doldurma falan kaliteye etki etmiyor umarım sorunu anlamışsınızdır.

    Bu da orjinal duvarkağıdı ve masaüstündeki halinden örnek;

     Düşük Duvarkağıdı Kalitesi Sorunu

     Düşük Duvarkağıdı Kalitesi Sorunu







  • evet bu benim de dikkatimi çekti

    biraz araştırma yaptım yabancı kaynaklardan

    jpg olarak değil de png biçimde resmi kaydedin, sağ tık masaüstü olarak ayarla yerine kişiselleştirdenden ayarlanırsa oluyormuş
  • Heryerde öyle yazıyor ancak dediğim gibi uzantı pek farketmiyor. Düşük kaliteli jpg cache alıp onu ekran kağıdının yolu olarak gösteriyor işletim sistemi.
  • gerçektende bu benim içinde sorun olmaya başladı.size tavsiyem resmi açıp sağ tıklayıp duvar kağıdı yapmak yerine resmi hiç açmadan resim dosyasına sağ tıklayıp masaüstü duvar kağıdı yapın biraz daha iyi oluyor.ancak 3.parti program kullanan varsa hangi program kullandığını yazarsa çok makbule geçer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.