Şimdi Ara

Düşük Fps Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sistemim ryzen 5 5500 - rx6600 - 3200 mhz 8x2 ram - m2 ssd... league of legends ve valorant başta olmak üzere oyunlarda ekran kartı kullanımı çok düşük seviyelerde 300 fps almam gereken oyunlarda 70 80 fpslere kadar düşüyorum ve hiç bir çözüm yolu bulamıyorum. Format, eski sürücü yüklemek vb. çözümler fayda etmiyor. Kasayı camdan fırlatmadan önce buradan yardım almak istedim varmı bir çözümü ?

    Düşük Fps Sorunu







  • Msi after burner değerleri doğru ise ekran kartı kullanımı çok düşük seviyelerde geziyor. Sanki bir sınırlama mevcut. İşlemci kullanımı tam tersi ekran kartına göre fazla. Ya sistem biostan güç tasarrufu modunda kullanılıyor. Ya da windows'taki güç ayarlarında yüksek performansa ayarlı değil. Tabi Sistemde ayrı bir sıkıntı yoksa. Power supply kaynaklı bir durumda olabilir. Yeterli gücü çekemediği için bilgisayarınızın performansı düşük olabilir.


    Öncelikle windows güç ayarlarından bilgisayarınızın yüksek performans yada nihai performansa ayarlı olduğundan emin olun. Bios içinde sistemin tasarruf dengeli veya performans profillerinin olup olmadığını da kontrol edin. Bu ayarları yaptıktan sonra tekrar bir deneme yapın oyunlarda.


    Ek olarak Msi bumbostor indirip bilgisayarınıza stres testi yapın ve sonuçlarını paylaşın. O teste işlemci ve ekran kartı kullanımı ne kadar sıcaklıkları ne kadar vs... Bunların sonuçlarına göre değerlendirme yaparız.


    Netice değişmiyorsa o zaman donanımsal bir durum var ve buda genelde power supply kaynaklı oluyor sizin durumunuzda.


    İsterseniz özelden bana ulaşabilirsiniz. Teamviwer ile bakabilirim bilgisayarınıza.


    Kolay gelsin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.