Şimdi Ara

Düşük Hacimli Turbo benzinli Japon motoru neden yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
5.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son yıllar da başta Almanlar olmak üzere bir çok avrupalı otomobil üreticisi düşük hacimli Turbo benzinli motor üretti(Tsi,Thp,Tce vs vs ....) Fakat Benzinli motorlarda efsane olan Japon markalarının hiç birinde ne yazıkki turbo benzinli, düşük hacimli motor seçeneği yok ! Bunun sebebini yakıt kalitesinemi yoksa sorunsuzluğamı bağlasam diyorum fakat teknoloji de bayağı bir ilerlemiş bir ülkenin böyle basit nedenlere bel bağlayacağı bana mantıklı gelmiyor .... Sizce sebebi ne olabilir?



  • Gt86 ve brz de 2.0 litre atmosferik 200hp var yanlis bilmiyorsam.isterlerse atmosferiktende iyi verim aliyorlar.gerek duymuyor olabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki de hedef pazarlarından talep gelmiyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinde turbo olan bir motor her zaman surprizlere açıktır. Birde satış adetleri avrupa pazarında yüksek olmadığı için bu arge zahmetine şimdilik girmek istemiyor olabilirler.
  • Zaten güzel motorları var neden turboya ihtiyaç duysunlar? İsteseler alasını bile yaparlar ama ihtiyaçları yok bence.
  • Turbo motor yapmak cok kolay onemlı olan basic atmosferık ıyı yapıp onu turbolayıp elde edecegın daha ıyı deger
  • Belki de gelecek gormedikleri icindir.Sonucta benzin eninde sonunda bitecek.

    Onlara ar-ge yapacaklarina hybrid ya da tam elektrikli otomobillere ar-ge yapiyorlardir belki de.

    Simdiye kadar buyuk bir meyvesini gormedik ama bu da bir ihtimal sonucta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Euro "1,2,3,4,5,6..." mevzusu adı üstünde sadece Avrupa üreticilerini bağlayan bir konu. Amerikan ve Asya üreticileri eskisi kadar olmasa da hala yüksek hacimli motor tercih ediyor. Tasarruf ve çevreye duyarlılık ön planda olan modellerde hibrit tercih ediyorlar.

    Bizim kara kaşımız kara gözümüz vergi sistemimiz için çıkmıyor o düşük hacimli turbolu motorlar. Hepsi Avrupa Birliğinin giderek sıkılaştırdığı standartlarını karşılayabilmek için. Hibrit yeterince emisyon düşüremiyor demekki.
  • Onların okullarda öğretmiyorlarmış bu motorları.

    Ezberci eğitim sistemi
  • 0.6 cc lik motorları var kei carların hepsi turbolu 60-65 ps gücünde . toyota ve mitsubishinin de japonya için 1.5 150 ps lik motorları var . avrupaya getirmiyorlar . honda suzuki nissan onları da vardır kesin .
  • biz onları sanal olarak avrupa üreticilerine alternatif olarak görüyoruz ama onlar aslında finansal olarak avrupadan çok geride ve küçükler, yinede iyi işler başarıyorlar, yok japon şöyle böyle g.kore filan diyen arkadaşlara tvyo' dan bbc'nin dünya tarihi belgeselini tavsiye ederim, enazından türk gururu bilmem nesiyle boşuna kibirlenmekten vazgeçerler, bakın toplumlar ne işler başarmışlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D64E5BC10 -- 26 Şubat 2013; 17:35:11 >
  • çok uzun sürmez yakın bir zaman sonra turbolu motorlara gececekler geçmek zorunda olacaklar, kalıplarını biraz zor kırıyor sanırım japonlar. baksanıza dizel motor konusunda bile isteksizler, mecbur kalmadıkça yapmıyorlar,yaparlarsada gayet güzel iş yaparlar.
  • Gerek duymuyorlar mevcut motorları turbosuz bile gayet yeterli Honda Şuanda 1.5 motordan 137 ve 197 beygir güç elde edebiliyor. Yani teknoloji olarak avrupalılardan geri kalma gibi bir durumları yok.Hybrid ve süperşarj kullanarak çok iyi motorlar üretiyorlar zaten o nedenle turbo benzinli küçük hacime ihtiyaçları yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nissan'ın küçük hacimli 1.2 dig-s motoru kompresörlü.
    Daha maliyetli supercharger yerine neden turbo koymadıklarını açıklamışlardı.Turbonun egzos gazıyla çalıştığını , bu yüzden turbo boşluğunun fazla olacağını bu motordaki amacın düşük devirlerde şehir içi ekonomi amaçladığını vs. söylemişlerdi.
    Ayrıca turbodaki yağlama vs. olayıda supercharger da yok.Yalnız kompresörde turboya göre daha az güç elde ediliyor.
    Japonların bakış açıları avrupadakilerden farklı demekki.
  • Honda 1.5 Benzin + Hybrid+ süperşarj

    197 hp
    245 n/m tork
    0-100 km/h 6.6 saniye

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebep belli;

    Japonlar, araçlarını daha çok amerikanlara göre düzenliyor. Toyotaya bakarsanız ülkemize gelmeyen araçlarının motor büyüklüğü ve tüketimleri ele alınınca bizim iiçin hayal araçlar.

    Ayrıca ülkemize 1.6üstü vergi yüzünden getirilmeyen araçlar var... Avrupa şu anda daha çok tüketim üzerine yogunlaştığı için ve kendi ülkelerinin araçları oldugu için; kendi ülkelerinde kendilerine göre araba üretiyorlar. Yani bir alman, fransız, italyan gibi ülkelerde kendi araçlarını kullanıyorlar. Fransızlar, peugeot alarak bu işi çözüyor. Doğal olarak japonların çok fazla şansı yok. Niye dünya geneli düşünüldüğünde yüzde olarak çok küçük gibi dilime ar-ge ve işçi harcasın ki, onun yerine elinde tuttuğu ve dünya genelinin yüksek bir yüzdesini oluşturan amerikan pazarına yönelir. Amerikan pazarından kastım büyük motorlu, uzun ömürlü araçlar. Araplar da bu araçları çok seviyor.

    Ayrıca Atmosferik 1.6 motorlar maliyet açısından son derece iyi. mitsubishi'nin 1.6lt mivec benzinli motoru gayet iyi tüketimlere sahip(7,6lt-4,7lt).
    0.9-1.0-1.2 gibi turbolu motorlar benzer güçte olup benzer tüketimlere sahip. B sınıfı birkaç araçta daha iyi değerlere sahip ama c ve d sınıfı araçlarda 1,6'dan farklı değiller. Yanılmıyorsam autocar bunun üzerine bir günlük kullanım testi gibi bir şey yapmıştı ve aslında bu motorların o kadar başarılı olmadıgını söylüyordu.

    Bir japon markası da tüm bunları bizden daha da derinlemesine düşünmüştür. Özetle, sıfırdan bir işe ar-ge, işçi, vakit, nakit harcayacak. Sonucunu bilmiyor. Başarısız olursa ki, elinde önceden bir örnek yok küçük hacimli benzinli turbo motor olarak yani. baya bir problem çeker. Daha az kazanır. Kimse daha fazla kazanabilecekken küçük bir kitle için daha az kazanmaz, yani kâr'ından zarar etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 26 Şubat 2013; 18:08:25 >




  • araştırmadığınız için olabilirmi?
    daihatsunun yrv turbo modeli var 1.3 turbo 130 ps
    ayrıca acura rdx modelinde k23 kodlu 2.3 240 hp ve 353 tork üreten honda motoru bulunuyor
  • Japonlar önce saygınlık sonra para kazanacak şekilde araçlarını tasarlar. Önce para sonra saygınlık olacak şekilde değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonların turbolu küçük motoru evodaki 2.0 450bg motordur. Bu motorun garanti suresi de klasik lancer gibidir. Sadece bakımı 8bin kmdedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    Japonların turbolu küçük motoru evodaki 2.0 450bg motordur. Bu motorun garanti suresi de klasik lancer gibidir. Sadece bakımı 8bin kmdedir.

    evo 8 fq 400 sanırım değilmi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.