Şimdi Ara

Düşük KM Araç Aldım Yılların bakımını ben yaptım dikkat edin!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2015 Aralık ayında 96 Bin KM'de Lada Vega 8v araç aldım aracı Servise gösterttik kesinlikle orjinal dedi , muayne kayıtlarında bile km orjinal zaten yatan bir araç kullanmamış.

    ( Konuda Anlatmak istediğim Düşük KM aldanmayın aracın bakımlı olmasına önem gösterin düşük km ama yatmış araç size cook masraf stres )


    Dedim Orjinal Fabrikasyon bir araç ne güzel alayım 2 Bin KM Kullandıktan sonra dedim bari Antifreez ekliyim malum Ocak ayı geldi araçta Su var sahibi 2000 yılından bu yana hiç antifreez koymamış ben antifreez koydum aradan 6 gün geçti araç contadan su aldı sebebi yıllarca su ile çalışan arabaya ben antifreez koyunca paslar çözülmüş Conta üst kapak çürümüş

    Servise gittiğimde aracı ilk defa açmışlar hala Rus malı triger seti üzerinde duruyor subaplar hiç ayarsız nasıl oynuyorlar malesefki 750TL Yarım Motor yaptırttım Triger,Subap Takımı,Üst Kapak Taşlama,Conta,Yağ değişimi oldu herşey orjinal takıldı dedim zaten ben ilerde reflektive yapacaktım şimdiye kısmetmiş belki Allah kazadan beladan korudu dedim motor orjinal şekilde toplandı.


    Elektrik Tesisatı;
    Sinyal veriyorum telefonun ekranı daha canlı dedim sinyal ampüllerine bakayım söktüm nasıl kararmış Rusça şeyler yazıyor bu hiçmi değişmez ? Oksitlenme yapmış bazı parçalarda zor çalıştırdım Sis lambalarını falan elektrikciye götürdüm şuan elektrik tesisatı sorunsuz 60TL Masraf.

    Şanzıman;
    Araç vites geçişleri kemikli geçiyordu internetten araştırdım Şanzıman yağ konulması yada baskı balata değiştirmek gerektiği yazıyordu arabayı satan adam gerizekalı kesin şanzıman yağ koymustur tabi yağını bile değiştirmeyen adam. Hemen gittim oto aksesuarcıdan 3 Litre 80 Numara Şanzıman yağ aldım dedim herhalde kolay bir işlemdir adam alttan tapasını açtı içinden pis bi yağ aktı boşalttı yenisinide kompresorle bastı içine kapattı.
    Araba hazır dediler baktım oo maşallah Vitesler gene kemikli

    Bu aklıma takıldı dedim acaba niye hala kemikli birde ısınıyor şanzıman ben arabaya herşeyine bakarım , bu sefer Lada Servisine götürdüm durumu anlattım adam elini bi attı Şanzıman Yağ Kontrol cubugu şasırdım öyle birşey oldugunu bilmiyordum bi baktı içi boş !!!
    Meğer bu araba 4 Litre şanzıman yağ alıyormuş (Normalde 3.5Litrede Lada Servisi 4 öneriyor 5.vitesi yağlamıyor fazla olması iyi diyor) ne hikmetse ben yağ değiştirdikten sonra keçelerden kaçırıyormuş dedim usta indir şanzımanı hazır inmişken Baskı Balata'da değiştirelim. 100TL Baskı Balata + Rulman + Keçe Ücretsiz cuzzi rakam diye 150TL İşçilik + 50TL Yeni şanzıman yağ toplamda 300TL Şanzımana masraf yaparak sorunu çözdüm.


    Frenler,
    Arabayı satan yağına suyuna bile bakmamış frenemi bakacak ilk başlarda güzeldi ilerleyen 1-2 bin km sonra ön fren balatası bitti frene basıyorum bıçak bileme sesi geliyor
    Gittim Ön Fren balatasını ve Hidroliği değiştirdim 80TL civarı tuttu

    Araç gene düzelmedi hala fren yok gibi Allaha emanet gidiyoruz park halindeyken el freni bile tutmuyor , tekrar Lada Servisine gittim Arka Balataları değiştirttim Frenlerin havası alındı ayarı yapıldu şuan sorunsuz (Balata 30-40TL birşeydi işçilik 50TL)


    Çok Şükür 2000 Yılından beri bakım yapılmamış aracın bakımları bitti araç harika oldu ancak ne uğraştırdı üzdü strese soktu 96 Bin Km'de aldım 100 Bin KM Kadar kullandım 4 Bin KM Boyunca 1300TL Masraf Yaptım sizce normalmi arkadaşlar herkezin başına geliyormu böyle birşey 2.el araç almak bu kadar zormu ???
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Hocam aldiginiz arac ne olursa olsun eski, eski arac her zaman masraf cikarir dusuk km olmasi cok fazla fark etmez malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski araç aslında yeni araçtan daha az masraf çıkarır. ancak durum şöyle. eski araca binen adam bakım yaptırmıyor ya parasızlıktan yada ucuz araba diye önemsemiyor. arabanın nerdeyse herşeyini yaptırmışınız daha ne masraf çıkaracak çıkarsada ufak ufak halledilir. aynı bakımları yeni model bi araçta yaptırsaydınız ocağınıza incir ağacını dikerdi.
  • Aynen hocam haklısınız ancak adam nasıl yıllarca bu kadar bakım yapmadan durmuş anlamıyorum.

    Şimdi araç mekaniği sıfır gibi olduda 1300-1400 lira param gitti en azından içim rahat biniyorum kaarmı zararmı bilemiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    eski araç aslında yeni araçtan daha az masraf çıkarır. ancak durum şöyle. eski araca binen adam bakım yaptırmıyor ya parasızlıktan yada ucuz araba diye önemsemiyor. arabanın nerdeyse herşeyini yaptırmışınız daha ne masraf çıkaracak çıkarsada ufak ufak halledilir. aynı bakımları yeni model bi araçta yaptırsaydınız ocağınıza incir ağacını dikerdi.

    Aynen bende böyle düşünüyorum araçta değişmedik birşey kalmadı değişen şeylerde orjinal faturalı ve garantili eksoz katalizoru dahi faturalı diyorum acaba yaptıgım şey o kadarda zarar değil gibi teselli etmeye calısıyorum kendimi
  • Ucuz yollu sifir araba gibi olmus. Kafaniz rahat uzun yillar binersiniz. Yapilan o kadar is icin 1300 lira bedava.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de başımdan geçen bir olay anlatayım.

    20 gün önce 2013 model garantili bir araç aldım 28binde. Servise baktırdım tertemiz çıktı. Geçenlerde ön frenlerden fren sesi gelmeye başladı. Servise götürdüm baktırmaya ön balatalar bitmiş. Çifti 450 TL.

    Aracı aldığım kişi 30bin bakımını yaptırdığını söylemişti. Servise gittiğimde aracın 30bin bakımının yapılmadığını sadece yağ ve yağ filtresinin değiştiğini, aracımın garantiden düşmesini istemiyorsam 150 lira civarı işçiliği olan bir bakım ödemesi yapmam gerektiği söylendi.

    Bunları servisin aracı almadan önce söylememesi de çok ilginç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @sahinbas1903
    Geçmiş olsun böyle şeyler cıkıyor işte alışverişte sizinde baya pahalıymış balata 450TL ben komple fren bakımı yaptırırım o fiyata ☺
  • Hocam şu açıdan şanslısınız başka bir arabaya bu bakımları yapsaydın 2-3 katını ödemek zorunda kalırdın. Her şeyini yapmışsın uzun süre yağını suyunu koy binip git. Kendi malına para harcadın kafaya takacak bir şey yok. Güzel günlerde kullan..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokcesel

    Hocam şu açıdan şanslısınız başka bir arabaya bu bakımları yapsaydın 2-3 katını ödemek zorunda kalırdın. Her şeyini yapmışsın uzun süre yağını suyunu koy binip git. Kendi malına para harcadın kafaya takacak bir şey yok. Güzel günlerde kullan..

    Aldığım en güzel teselli çok teşekkürler
  • 1300 lira hiçbirşey değil mis gibi yıllarca kullanırsın,benim loganın periyodik bakımı serviste1500 lira tutuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gumrukten 260bin km.de bir 250 D w124 kasa mercedes almistim. Alirken cevremdeki mersocularin bir kismi yagini suyu koy sur, bir kismida korkma motoru milyon km yapar diye akil vermislerdi. Aldiktan 10 bin km sonra motor koyuverdi. :) aynaya baktigimda kara dumandan trafigi karistiriyordum. Cektim motorcuya ve aci sonu ogrendim. Motor bitti dedi usta. Baska bir mersocuya goturdum oda aynisini dedi ve olayi gumrukrukte yattigi yillara bagladilar. Ogunden sonra yatan araca tovbe ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski arabaların sizinki kadar olmasa da sorunu olabiliyor maalesef. Size bakımsız araç denk gelmiş. Ama 1300tl masraf çok değil.

    Sıfır araçların normal bakımı 500tl den az değil. Bu işin içine balata falan girince 1000tl yi buluyor. Vergisi, kaskosu az değil. İlk alırken ödediğiniz miktar az değil. O yüzden eski arabalar masraf çıkarsa da her türlü daha ekonomik.
  • Yatan araç kullanılmaya başlandığında bir süre sonra masraf açmaya başlar. Bende buna benzer bir süreçten geçtim anlıyorum halinizi.
  • Hem hayırli olsun hem geçmiş olsun. Araç yaşlı olunca bunlar normal ama 1300 lira yapılan işlemleri düşününce bedava gibi. Yeni araçların yağ ve filtre değişiminden ibaret olsn bakımları bile 600 liraya dayandı. En son bir 40000 km bakımına yağ, filtreler ve fren balataları dahil 1000 lira harcadım ki balataları yetkili serviste yaptırmadım. 80-120 bin ağır bakımlarda işin için kayışlar girince fiyatlar 1500 gibi rakamlara ulaşıyor Aracınızı öpün başınızın üstüne koyun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi durumu iyi olmayan adam arabanın bakımını en son plana bırakır.
  • 1300 liraya adam olduysa bence hiç konuşmadan keyfinize bakarak binin araca, çünkü bir çok işlem yaptırmışsınız şuan sorunsuz binilebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motor büyük sürpriz olmuş.

    haricindekiler araç satan insanların genel mantalitesi. "aracın masrafı var, elden çıkarayım"

    ben de aracımı alırken boya takıntısı yapmadan aldım, boya var diye uygun aldım sandım meğer aracın hiç bir bakımı yapılmamış. tesadüftür ki ben de 1300 tl masraf yaptım. Şimdi ufukta lastik görünüyor. Hakkımızda hayırlısı
  • "Usta görmedi, sanayiye gitmedi, sağlam araba" demeki alıcının eline geçtiğinde sanayiyi de görecek ustaları da tanıyacak.
    Aracımın önceki iki sahibi subay olmasına ve düşük km olmasına rağmen bunu ben kullanacağım diye baskı balata hariç direksiyon hidroliğine kadar herşeyini değiştirdim. İlave sensör vs eklettim.
    Bilinçsiz araç sahibi kadar lise mezunu ustalar da tehlikeli. Hidrolik yağı(!), şanzıman yağı değiştirilmez eksiği tamamlanır, 10-40 dan başka yağ gereksiz.
    Tüvtürk gibi profesyonel expertiz işlemi yapan bir kuruluş olmalı ve ikinci el satışında buradan alınacak belge zorunlu tutulmalı. Rapor eline verildiğinde araç sahiplerinin yüzlerini görmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 4 Mart 2016; 9:04:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    1300 lira hiçbirşey değil mis gibi yıllarca kullanırsın,benim loganın periyodik bakımı serviste1500 lira tutuyor

    1500 mu uzerine biraz daha koyup loganin sifirini alirsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.