Şimdi Ara

Düşün düşün, filozof oldum! :) Sizce ne yapmalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 20 milyara 2006 Hyundai 1.5 dizel Era bulabilirsin. Hem yakıt, hem performans, hem bagaj hem de estetik olarak o fiyatta en iyi araç. Nereden mi biliyorum? Ben de kullanıyorum doyasıya da ondan.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 10ur_1


    quote:

    Orjinalden alıntı: accord

    ben olsam gidip 2004-2005 model fiat stilo alırdım motor 1.6 ama çok güzel araba eğer illa 1.4 araba alıcam diyosan grande puntoyu tercih et derim.dizel istiyosan (bir önceki kasa)2005 corsa 1.3cdtı almanı tavsiye ederim turbosu yeter

    sonrada cilikka gibi 1,5 yıl satmaya çalış olur mu?

    onun istediği fiyat çoktur.bizdede 5kapılı active modeli vardı vw jettayla takas yaptık.istenildiği zaman satılabilir yeterki kar yapmak istemesin,çünkü araba hep zarar işidir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrvirtuous

    Herkese selam arkadaşlar...

    Geçenlerde "E ayağımızı yerden keselim artık!" dedim ve araştırmaya başladım. İlk arabam olacak inşallah. Beklentilerimi ve bütçemi şöyle açıklamaya çalışayım.

    * Yakıt tüketimi önemli. Yakıt alırken "Yahu ne çabuk bitti gene bu!" :) tarzında cümleler kurmak istemiyorum.
    * 2 kişilik küçük bir aileyiz yıllık kullanımım 10.000'i bile bulmaz. İstanbul şehir içinde sadece gezmek için bineceğim.
    * Performans olarak çok fazla takıntım yok. Dedim ya, ayağım yerden kesilsin yeter.
    * İyi bir görüş açısı, genişlik [ ki boyum 1.90 :) ], makul bir bagaj hacmi de diğer küçük detaylar...

    Bu kriterlere göre dizel araba almak pek mantıklı gelmiyor bana. İlk başlarda sıfır Corsa 1.4 Enjoy almaya karar vermiştim ama şimdilerde, acaba yine böyle 1.2 - 1.4, 100-125 Nm Tork, km.si 20-30 bin olan, 2005-2006 model bir araba mı alsam diye düşünmeye başladım. Fiesta 1.4, yine Corsa 1.2, [Kaliteyi biraz düşürürsek Palio :)] benim ilk aklıma gelenler ama genel olarak bazı tavsiyelere ihtiyacım var... Bütçeme gelince... Kredi koşullarıyla doğrudan ilişkili...:) Ama ikinci el alacaksam da 20.000 YTL'den fazlasına gerek yok diye düşünüyorum...

    Değerli yorum ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Ayrıca zaman ayırıp okuyan herkese de teşekkürler...

    Erdem


    İmla kurallarına gösterdiğiniz özenden dolayı sana yürekten teşekkürlerimi iletiyorum. Kusursuz işçilik. Uzun zamandır "herkes"i düzgün yazan bir forum üyesini görmemiştim. Yine "de, da" ekinin yazımını bilmek bence bir meziyettir Türkçe özürlü birtakım insanların Türkçe'yi kullanmaya çalıştığı yerlerde. Türkçe'yi katledenlerle dolu forumlar. Tekrar teşekkür ediyorum. Konuya dönersek; aradığınız araçlara bir örnek bizde mevcut. Nissan Micra kullanıyoruz. 1.2 motor hacmi var. Eğer usülüne uygun kullanılırsa kilometre başına ortalama 18-20 YKr'den fazla ödemek zorunda kalmak zor. 80 beygir gücünde ve gerektiğinde çok atak olabiliyor. Donanım seviyesi ise kendi sınıfındaki birçok araçtan üstün. Bizim aracımız 2004 model ve o dönemde üretilen Micra'larda 1.4 motor seçeneği mevcuttu. Sıfır kilometrede artık mevcut değil. 1.2 ve 1.6 var sıfır kilometrelerde. Herşeyden önce; ön tarafta oturanlar için boy hiç sorun çıkarmıyor. Emin olun boy sıkıntısı olmaz :) Fakat aracın tavanının bombeli, ön kısma boy sınırı getirmeyen yapısı arkada zorluk çıkarıyor. Yani acısı arkadan çıkmış. Benim boyum 1.75 ve tam anlamıyla dik oturunca kafam sürtünüyor tavana arkadayken. Bu ayrıntı önemli o yüzden verdim :) Araç minik bir araç değildir. Çoğu kişi ufacık sanıyor. İç mekan gayet ferah (bunda bej renkli döşemelerin etkisi büyük) ve aracın ağırlığı 1 ton civarında. Klima olarak da uzun yolculuklarda gaza çok fazla yüklenildiğinde motor hacminin de etkisiyle klima sıkça devre dışı kalıyor. Araçta dikkate değer tek sorun bu. Dış görünüm ve iç mekan mükemmel bir uyum içerisinde. Kalite hissi uyandıran bir işçiliği var. Tekna donanım seviyesinde olduğu için aracımızda Visia donanımlı olanlara göre biraz ekstralar mevcut. Yol bilgisayarı (ki yakıt tüketim değerlerini takip etmek için en güzel yöntemdir), yan hava yastıkları, akıllı anahtar istemi bunlardan bazıları. Ben sırf şirin görüntüsü için aldığımızı söyleyebilirim. Çünkü piyasada hala bu kadar dikkat çekici bir A sınıfı otomobil yok benim gözümde. Bagaj hacmi 2 kişilik bir aile için yeterli. Tatillerde sorun çıkarmaz kesinlikle. Son olarak da fiyat konusunda fikir belirteyim. Yine kendi aracımızdan yola çıkarak 2004 model ve 30.000 kilometrede bir Nissan Micra Tekna 1.2'nin fiyatı 18.000 YTL civarında. Bu bizim gözümüzde aracımızın değeri :) Bu da sizin bu aracı çok daha ucuza ya da çok daha pahalıya bulabileceğiniz anlamına geliyor. En azından ben 2005 hatta 2006 (belki donanım biraz az olabilir) model Micra'yı belirttiğim fiyata bulabilirim biraz araştırmayla :) Unutmadan ekleyeyim; Micra'nın Mood, Passion, Tekna, Tekna Executive donanım seçenekleri mevcut yeni modellerde. Daha fazla seçenek açısından yararlı bir bilgi olabilir. Uzun ama tek model içeren bir yazı oldu. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.




  • konu başlığı da harika bu arada
  • hocam fiesta, corsa ve jazz iyi bir seçim olacaktır. ama bir arkadaşın dediği gibi 20000 ytl ye focus, megane, astra tarzı araçlar da alınabilir ve bu araçların yakıtı bilinenin aksine 1.4 b segmenti araçlardan çok farklı değildir. özellikle uzun yolda daha az yakarlar. ama masrafı doğal olarak biraz daha fazladır.
  • Bence yakıt az yaksın diyosan bütcenden 2 bin lira az fiyata beğendiğin arabyayı al sonra en iyi, en sorunsuz lpg kitini öğren taktır. Enfazla 2 binlira tutar. İstediğin yere çok çok ucuza gidersin.. Ya da direkt LPG li 2. el araç al ama onların km si yüksek oluyo. Yakıt ucuz çok geziolar tabii İlk dediğim daha mantıklı. Benzinli beğendiğin arabayı al lpg taktır
  • Siz resmen Honda Jazz'ı tarif etmişsiniz. Şehiriçi en az yakan, ödüllü motora sahip bir araçtır jazz. Kullanıcı memnuniyeti anket ve araştırmalarında sınıfında birinciliği kimselere kaptırmadı. Dışı küçük içi büyük bir arabadır. Küçük göründüğü için ilk defa binen kişi " nası yani yaa" bu araba nasıl bu kadar ferah olabilir tarzında hayret ve şaşkınlıklarını gizleyemez. Jazz elite cvt modelinin şehiriçi sürüşü çok keyiflidir ve park sorunu yaşamazsınız.

    Daha ayrıntılı bilgi için:www.jazzcikardesler.com 'a bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmisir -- 5 Eylül 2007; 22:08:07 >
  • kardeş 2. ellerine baktım 1.4 nissan note 2007 20 ytl civarı ve tam bir aile arabası bence bi araştır istersen yinede ama bence sana uygun bir araç ( 88 BG)
  • honda jazz
  • hocam honda jazz iyi bir tercih olacaktır senin için;ya da nissan micra da olabilir.

    eğer dizel düşünürsen seçeneklerin çoğalıyor
    2.el çok uygun küçük sınıf dizel araçlar bulunabiliyor.
    206,c3,polo,fabia,ibiza,punto,palio,corsa,micra vb.
    bunların 2.elde uygun durumda dizel modelleri de var.

    bir araştır derim.
  • 2004-5 model Renault Megane II HB 1.4 otantik
    18 civarı az km yapmış temiz bir araba bulabilirsin.
    Lpg de taktırırsan bayağı bi ekonomik olur.
    iki kişi için bence gayet ideal.
    servis ve yedek parça sıkıntısıda olmaz.
    kısa olduğundan dolayı park sorunu da yaşamazsın.
    ayrıca dar değil. ben çok rahat sığabiliyorum (192 boy 120 kg. :)...)
  • 2. eli çok uygun olan mitsubishi colt öneririm arkadaşım.

    mersedes mitsubishi ortak üretimi.

    jazz elite ile aynı donanıma sahip 2006 modellerini (otomatik viteslisini) 20-21 arasına bulabilirsin.

    1332 cc 95 beygir üstten çift egzantrikli değişken subap zamanlamalı mersedes-mitsubihi ortak üretim motor.

    6 ileri tiptronik şanjıman

    jazz dan sonra en az yakıt tükten 1.4-1.6 benzinli otomatik araç. ( jazz 7.2/100km, colt 7.3/100km şehir içi)

    istanbulda 45 litrelik deposu ile 600 km gidebiliyorsun şehir içi.

    jazz ile aynı iç hacme sahip. sen 1.90 boyunla şoför koltuğunda rahat rahat otururken arkandakilerin dizleri ön koltuğa değmez bile. iç hacmi o kadar geniş.

    standart donanımı çok fazla. ( 4 havayastığı,abs,ebd,alaşım jantlar,195/50/r15 lastikler,otomatik klima, 6 hoparlörlü cd player,soğutuculu torpido gözü, araç bilgisayarı,hıza duyarlı silecekler, hıza duyarlı elektro hidrolik direksiyon, eletrikli ısıtmalı aynalar, yatabilen/çıkabilen/ ön koltuklar gibi öne arkaya kayabilen arka koltuklar,12 yıllık paslanmazlık garantisi 3 yıl-100.000 km teknik garanti. bazı şartlar altında 5 yıl sınırsız km ye çıkartılabiliyor.)

    tek eksiği çok geniş olmayan bagajı. ama arka koltukları çok fonksiyonel içerdeki kişi sayısına göre kullanmadığın koltuğu iptal edip ekstra bagaj alanı elde etmen bir kaç saniye sürmekte.

    bir incele derim.

    2. el olarak çok makul bir araç. bu kadar donanımlı ve bu kadar yeni bir araç bu fiyata yok gibi.

    hayırlı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 5 Eylül 2007; 23:42:49 >




  • boyum 1.90 diyosun ama palio corsa diyosun..ilginç
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tasshelhoff

    2. eli çok uygun olan mitsubishi colt öneririm arkadaşım.

    mersedes mitsubishi ortak üretimi.
    jazz elite ile aynı donanıma sahip 2006 modellerini (otomatik viteslisini) 20-21 arasına bulabilirsin.

    1332 cc 95 beygir üstten çift egzantrikli değişken subap zamanlamalı mersedes-mitsubihi ortak üretim motor.

    6 ileri tiptronik şanjıman

    jazz dan sonra en az yakıt tükten 1.4-1.6 benzinli otomatik araç. ( jazz 7.2/100km, colt 7.3/100km şehir içi)

    istanbulda 45 litrelik deposu ile 600 km gidebiliyorsun şehir içi.

    jazz ile aynı iç hacme sahip. sen 1.90 boyunla şoför koltuğunda rahat rahat otururken arkandakilerin dizleri ön koltuğa değmez bile. iç hacmi o kadar geniş.

    standart donanımı çok fazla. ( 4 havayastığı,abs,ebd,alaşım jantlar,195/50/r15 lastikler,otomatik klima, 6 hoparlörlü cd player,soğutuculu torpido gözü, araç bilgisayarı,hıza duyarlı silecekler, hıza duyarlı elektro hidrolik direksiyon, eletrikli ısıtmalı aynalar, yatabilen/çıkabilen/ ön koltuklar gibi öne arkaya kayabilen arka koltuklar,12 yıllık paslanmazlık garantisi 3 yıl-100.000 km teknik garanti. bazı şartlar altında 5 yıl sınırsız km ye çıkartılabiliyor.)

    tek eksiği çok geniş olmayan bagajı. ama arka koltukları çok fonksiyonel içerdeki kişi sayısına göre kullanmadığın koltuğu iptal edip ekstra bagaj alanı elde etmen bir kaç saniye sürmekte.

    bir incele derim.

    2. el olarak çok makul bir araç. bu kadar donanımlı ve bu kadar yeni bir araç bu fiyata yok gibi.

    hayırlı günler.








    bu arabada güzelde yedek parçası biraz daha pahalı diye duydum gerçi hangi japonun yedek parçası ucuzki

    dünyanın bir ucundan gemi ile gelen parça ucuzmu olurmuş




  • çok pahalı değil.

    dediğin gibi herhangi bir japon arabası kadar pahalı.

    ayrıca ford fiesta, opel corsa, yada fiat gp nin parçaları ucuzmuki? hepsi ithal. neredeyse hiçbiri burada üretilmiyor.

    ayrıca bilindiği üzere bir japon aracı kolay kolay parça değiştirtmez sahibine.

    hayırlı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 6 Eylül 2007; 0:04:51 >
  • arkadaşım, madem ş.içi kullanacaksın, masrafı az olsun diyorsan düşük model araçlara kaçma. honda jazz gerçekten ii bir seçim olur senin için. iç mekanı geniş. bagajı da yeterli iki kişilik bir aile olduğunuzdan arka koltukların esnekliği şekilden şekile girişi sizi bagaj konusunda hiç üzmez sanıyorum. ayrıca bildiğim kadarıyla en ekonomik benzinli motora sahip.
    dizel düşünürsen 20.000 ytl ye temiz bir fiesta bulabilirsin.
  • Hocam anladığım kadarıyla kafan çok karışmış , fazla düşünme düşünüp çok sorarsan alamazsın arabayı çünkü herkesin zevkleri düşünceleri farklıdır...Bence beğen kafana ve bütçene uygun model götür bir servise sorunu yoksa sanada uyduysa al...Alacağın araba 2005-2006 1.4 olarak belirlemişsin zaten yılda 10.000 km.aşağı yukarı hepsi aynı yakar takılma fazla yakıtına Benim bir arkadaşın cebinde parası hazır inan ona buna sormaktan kararsız kaldı 1 senedir pazar pazar dolaşıyor alamadı bir arabaTam bunu alacam diyor biri çıkıp alma çok yakar diyor vazgeçiyor,ha bunu beğendim diyor diğeri çıkıyor yok güzel değil diyor...Buradada gördüğün gibi herkes farklı düşünüyor para senin karar seninHayırlısı olsun...




  • 20000 ytl ye 2006-2007 model accent era alabilirsin biraz araştırırsan dizelini bile bulabilirsin.
  • peugeot çok uygun bir araç küçük aileler için peugeot öneririm..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.