Şimdi Ara

Viewsonic VX2418c

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alınır mı ne dersiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raven. -- 2 Şubat 2024; 20:22:34 >



  • Beş kuruş etmez, almadıysanız para vermeyin.

  • iczeleven kullanıcısına yanıt
    Almadım size sormak istedim önce, teşekkürler
  • iczeleven kullanıcısına yanıt

    Neden peki? ViewSonic markası için mi bunu söylüyorsunuz yoksa sadece bu model için mi?

  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Konuda bahsi geçen model nezdinde yorum yaptım, olur da teşhirde falan görürseniz ne kadar kötü olduğunu konusunda hak vereceksinizdir.

    Viewsonic'in genel olarak fiyat performans odaklı modelleri pek tercih edilesi değil, servis sürecine dair de pek olumlu konuşamayız. Rezalet ötesi bir işleyişe sahip, elite modelleri dışında alıp sorunsuz kullandığınız ürününüz varsa büyük bir şans diyebilirim.
  • iczeleven kullanıcısına yanıt

    Anladım teşekkürler. Peki siz VA mı, IPS mi kullanıyorsunuz? VA ise bir kaç sorum olacaktı  

  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Açıkçası şu ana kadar panel türlerinin tamamını birçok modelde kullandım diyebilirim, bunlara oled panel de dahil.


    Panel tercihleri bütçe ve kullanım odaklı değişebilir, buradan veya özel mesaj aracılığı ile yazabilirseniz yardımcı olmaya çalışabilirim.

  • Bütçe varsa BenQ öneririm.


    https://www.sinerji.gen.tr/benq-mobiuz-238-ex240n-1ms-165hz-hdmidisplayport-freesync-premium-gaming-monitor-p-44534?utm_campaign=akakce&v=1.56.6

  • iczeleven kullanıcısına yanıt

    Açıkcası şu an LG'nin eski bi monitor tv IPS modelini kullanıyorum full hd. 2k ya da 4k'ya geçmek istiyorum. VA'larda kontrast baya fark ediyor anladığım kadarıyla. Viewsonic vx3211-4k modeli aklıma yattı F/P olarak fakat şu black smearing denen olayı gördüm. Acaba tüm VA panellerde bu sorun var mıdır? Oyun performansı benim için en önemlisi. Eğer bu sorun tüm VA'larda varsa IPS'e yöneleceğim. Bahsettiğim sorun şu:


    2:20 sonrası ve özellikle 5:18 sonrası gösterdiği metin olayı.


    Viewsonic VX2418cyoutube
    Edit: A lot of comments have talked about how this is an unfair comparison, and that's absolutely right. I've made a followup video comparing to the G7 here....
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=34bqY7CToHg






  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Evet maalesef, tüm VA panellerde var. Oyun amaçlı kullanılacaksa kesinlikle alınmaz, normal kullanımda bile bu durum sıkça rahatsız edici olabiliyor.

    Bütçeniz dahilinde kaliteli bir panele sahip IPS model bakmanız daha doğru bir tercih olur. Açık konuşmak gerekirse Viewsonic'in elite modelleri dışında tercih edilecek bir ürünü yok, servis sürecindeki işleyişte rezalet ötesi.
  • iczeleven kullanıcısına yanıt

    Anladım teşekkürler. Bilginiz varsa bir de şunları sorayım, WLED mi Edge LED mi? Bir de oyunlarda 4ms ve 5ms (GTG) arası çok fark olur mu? Bütçeme uygun olarak şu 3 model arasında kaldım. Sizce hangisi? Bu arada mevcutta 32 inç kullanıyorum, 28'e düşersem küçük gelir mi emin olamadım. Gerçi masam da küçük, 120x60 cm.



    https://www.samsung.com/tr/monitors/high-resolution/uhd-monitor-28-inch-lu28r550uqmxuf/



    https://www.lg.com/tr/monitor/fhd-qhd/32qn600-b/



    https://www.viewsonic.com/tr/products/lcd/VX3276-2K-MHD-2#specs





  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    W-led'in, normal led teknolojisinden bir farkı yok. E-led ise diğerlerine nazaran kontrast açısından daha tok bir sonuç verse de, siyahlarda pek hoş bir görüntü almayacağınız aşikâr.



    Monitörlerde boyutlandırma kişiye göre değişiklik gösterebilir. Alışkanlığınızı bir kenara bırakalım, ne kadar mesafeden bakacağınıza göre bile değişebilir. Açıkçası 27-28" üzerine çıkıldığı zaman 4k, o aralıkta ise 2k kullanılması en ideal tercih olur. Eğer tercihinizi LG'den yana yapacaksanız bütçeniz dahilinde ise; kesinlikle nano IPS modellerine bakın derim.



    Olması gereken GtG'dir, evet. Ancak 4 ve 5 ms gecikmenin arasındakı farkı hissedebilmeniz fazla güç, 1 ve 5 deseydiniz elbette işler değişirdi. Ms olayına pek takılmanızı da tavsiye etmem. E-spor oyunları oynamıyor, turnuva peşinde koşmuyorsanız tercih edeceğiniz ürün gamı epey bir geniş. Şayet dediklerimi yapıyor olsaydınız o zaman zaten TN panel bakıyor olurdunuz, bu hiç şaşmaz.  





  • iczeleven kullanıcısına yanıt

    Aynen online rekabetçi oyunlar oynamadığım için ben de 4-5ms'in yeterli olacağını düşünüyorum. Yıllardır 32 inç full hd monitörde pixel sayarak kullanıyorum Viewsonic VX2418c Açıkcası 60 cm masa derinliğinde 28" küçük olmaz gibi ama yüksekten düşüğe geçince de alışabilir miyim bilemedim Viewsonic VX2418c 


    Max 7 bin bandında siz ne önerirsiniz peki? Garantili 2.el de bakabilirim duruma göre. Şu an Samsung ur55 daha cazip geliyor.





  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Öncelikle kendinize bir iyilik yapıp, 4k çözünürlük sevdasına kapılarak 60Hz modellere hiç bakmamanızı tavsiye ederim. Maksimum 7k aralığında sıfır bir ürün bulmak epey zor, bütçenizi bir tik yükseltmeniz çok daha iyi olabilir.


    Eğer forumu da takip ederseniz ikinci el, temizliğinden emin olduğunuz makul bir ürün denk getirebilirsiniz. Ancak fiyat açısından ciddi bir avantaj sağlamayacağını açıkça söyleyebilirim.


    Şu an o fiyat aralığına en yakın ve gözü kapalı alınabilecek birkaç model paylaşayım, şahsen Dell'in modelini şiddetle önerebilirim.







  • iczeleven kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler inceleyeyim bunları da. Rtx3060'lı laptop kullanıyorum. Yani hem 2k çözünürlük, hem de 60 fps üzeri almam basit oyunlar hariç mümkün değil. O nedenle 60hz yeterli diye düşünüyordum Viewsonic VX2418c 

  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Hz olayı masaüstünde günlük kullanımda bile inanılmaz rahatlık sağlıyor. Bir süre kullandıktan sonra 60Hz'in ciddi anlamda göz yorgunluğu da yaptığını fark edeceksiniz.

    Rica ederim, şimdiden alacağınız ürünü güle güle kullanın.
  • iczeleven kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler. Son olarak 144hz ya da üstü bulamazsam 75hz için ne dersiniz? 60hz'den çok fark etmez mi?  

  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    İnanın neredeyse hiç fark etmiyor, ileriye dönük bir tercih yapmanız daha doğru olur. Kullanım konusunda rahatlığını bir kenara bırakalım, oldu da model değişikliği yapayım dediğiniz zaman 60/75/100Hz bir monitörü elden çıkarmanız çok zor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.