Şimdi Ara

Duvar Bilgisayarı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
10.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RealKiss

    Eline sağlık hocam, çok fena bir çalışma olmuş. Ama bence konunun ismini "Dış Cephe Bilgisayarı" olarak değiştirmelisin

  • çok yaratıcı , tebrik ederim
  • Güzel fikir, elinize sağlık
  • Teşekkür ederim arkadaşlar.
  • halen duvardamı usta bu makıne arada bır ındırın
  •  Duvar Bilgisayarı


    bir an 3 elin var sandım
  • Alitech Electronic,

    Halen duvarda kardeşim. Bugün hava acayip rüzgarlı burada. Bugün düşmezse daha da düşmez herhalde

    07kubi07,
  • oldukça yaratıcı
  • güzel olmuş tablo gibi umarım düşmez
  • video ve klavye mouse olayını nasıl yaptın onun resimlerini vercektin
  • biraz geç kaldım sanırım ama yazın o işlemci soğutucusunun üstüne kuş yuva yapar.

    umarım plexi kasayı yapmışsındır. kışın buz tutma çalıştıktan sonra nemlenme gibi sorunlar ortaya çıkar. tamamen kapalı pleksi kasanın içerisine nem toplayıcı boncuk gibi şeyler oluyor onlardan koyarsan sanırım sorununa çözüm olur.

    bu arada farklı bir düşünce ve güzel olmuş.
  • Öncelikle tebrik ediyorum başarılı bir çalışma olmuş. benden önce yapan var mı diye araştırmamıştım forumu ya da interneti , benim ki kesinlikle çaresizlikten olmuş ama benden sonrada yapanların olduğunu görmek gerçekten mutlu etti =)

    bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum , detaylı okumadım cevaplarını , gözüme çarptığı kadarıyla plexi kapaktan söz edilmiş , önce benim çaresizlikten yaptığım ve şu anda acayip memnun olduğum moda bir göz atın zahmet olmazsa

    http://forum.donanimhaber.com/m_46884056/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47241051

    plexi yapmak istiyorsan kesinlikle sanayi sitesinde yaptırmanı tavsiye ederim. ve kalın olanlarından 8 ya da 10 mm olanlarından kullanmanı tavsiye ederim. çünkü zamanla asılı olduğu için esneyebilen bir malzeme.
    ben dudulluda sanayi sitesinde kadosanda yanlış hatırlamıyorsam yaptırmıştım. faturasını bulabilirsem tam adreste verebilirim. m2 si kesimi dahil 90 tl civarında idi. arkadaşların da dediği gibi mutlaka etrafını kapatmanda fayda var . ısı değerin biraz yükselir ama seni nemden ve tozdan daha çok korur. ben saydam plexi kullandım , renkli plexilerle daha hoş göz alıcı bir tasarım yapabilirsin. ve plexiye ışıklandırma da koyabildiğin için çok daha şık bir görünüm alabilir.

    son tavsiyemde , eğer boş vakti çok olan biri değilsen başladığın işi tam olarak bitirmen , yani eksikleri var ama sonra yaparım dersen kalıyor , benim bir sene oldu neredeyse ve aynı şekilde hala duruyor. hala şerit led koyacağım içine ve hala lazerle marka model yazdırıcam kapağının üzerine =) forumu çok takip edemiyorum , senin moda da şans eseri rastladım , eğer bizden önce ve sonra yapanlar olmuşsa wall tower (wt) şeklinde bir başlık açabiliriz.

    kesinlikle öneriyorum bu tür modları. hatta daha fazla vakti ve parası olanlar =) akvaryum şeklindede yapabilirler ki görenler benmkini ilk bakışta akvaryum zannediyor =)

    yararları , kesinlikle yerden tasarruf. etkili bi soğutmayla ısı değerlerinin gözle görülür oranda düşmesi , ve sürekli temizlemekten kaçınma. 1 seneye yakın oldu neredeyse ve daha temizlemedim bile. içindeki toz miktarı kasanın yerde 1 ayda aldığı toz miktarına eşit hemen hemen .

    zararları , tek bir problemim var , hdd leri hatalı monte ettim, araya ses yalıtım için malzeme koymadım ve yan odada pc çalışırken özellikle işlem yaparken çok belli belirsiz bi ses oluyor. dışarıda yağmur yağıyormuş gibi. birde arkadaşlar dvd rom olayından söz etmiş . format harici artık hangimiz cd kullanıyoruz =) aslında ben formatıda usbden atıyorum ona da cd kullanmıyorum. bu olay cd rom un ilk çıktığında disketlerin artık kullanılmamasına benzedi =)

    senin usbler için tek kablo kullanman hakkında bir sorum olacak. (ben her usb portu için birer tane uzatma aldım ve masanın altına gizledim. ) tek kabloda çoklayıcı kullanmışsın , aynı anda bir kaç tane bağladığında hız düşüklüğü oluyor mu. birde ben mp3 playerimda uzatmaya takınca güç alamama durumu yaşadım porta bağlamam gerekiyor sendede böyle bir problem oldu mu ?

    ısı değerlerin benimkinden çok iyi , sanırım dışarıda olmasının sebebi birazda. modlarının devamını bekliyoruz. sende sorunsuz ve memnun kullanırsın umarım . insanın kendi yaptığı bir şeye bakarak kullanmasının keyfi gibi yok. plexi konusunda istersen yardımcı olabilirim =) iyi günler ...




  • Ozantaküs ve Alcatraz Katili,

    Teşekkür ederim arkadaşlar.


    fefeyx,

    http://imageshack.us/photo/my-images/864/08012012x.jpg/

    Geç olduğu için kusura bakmayın. Ayrıca hatırlattığınız için teşekkür ederim.

    cnbz76,

    Önemseyip detaylı bir yazı yazdığınız için teşekkür ederim.

    Plexi'yi yaptırmak için tanıdığım bir kişi var. Eğer ona yaptıramazsam sizinle mutlaka irtibata geçerim.

    Plexinin kalınlığına bir türlü karar verememiştim aslında. 8 sıkıntı olmaz galiba... 10 biraz fazla kalın gibi geldi bana da...

    İnanın bu aralar gerçekten çok yoğunum. Bulduğum birkaç saat boşlukta forumda biraz gezinip çıkıyorum. Ama bu moda devam etmekte kararlıyım. Plexi kısmını düzgün bir şekilde tamamlayabilirim umarım... Bu konudaki uyarı ve tavsiyeleriniz için ayrıca teşekkür ederim.

    Modun başlaması şöyle gerçekleşti; kasa bakıyordum, fakat hem istediğim özelliklere sahip, hem de ucuz bir kasa bulamadım. Bir de genelde geeceleri geç saate kadar çalıştığım için fan sesi çekilmez olmuştu. Özellikle render alırken çıkan ses insanı deli ediyor. Herşeyi kökünden halletmiş olduk. Hem cebimiz yanmadı, hem de ses sıfıra indi. Soğutma mükemmel oldu, OC'nin önü açıldı. Kasa tamamen açık olmasına rağmen sizin de bahsettiğiniz gibi evde olan tozun onda biri oluyor. Tabiiki bunda balkonun kapalı olmasının önemi büyük.

    Samsung HDD kullanıyorum. Belki 4 yıllık HDD. Fakat en ufak bir sesini, tıkırtısını duymadım. Gördüğünüz üzere bizim panel, sizinkine nazaran daha zayıf. Özellikle HDD'lerin olduğu kısım. Fakat sizde 2 adet HDD takılı. O da fark ediyor olabilir...

    Çoklayıcıya USB bellek, klavye ve fareyi aynı anda taktığınızda hızda ciddi yavaşlama oluyor. Kimi zaman koplamalar bile olabiliyor. USB bellek çok nadiren lazım oluyor. O zamanda 1.5 TB harici için ayrı çektiğim usb'yi kullanıyorum.

    "insanın kendi yaptığı bir şeye bakarak kullanmasının keyfi gibi yok" Aynen katılıyorum.

    Şimdi kaliteli bi kasa ile birlikte bu ısı değerlerini almak için sıvı soğutma kullansaydım, belki de sistemin ederi kadar harcama yapıcaktım...




  • kesinlikle daha fazla miktarda para harcardın. sanırım sen bütün sistemi kasaya monte edip onu duvara monte etmişssin , ben tek tek duvara monte ettim ve aceleye gelmek zorunda kaldı benim ki yalıtım olayını düşünemedim , duvarda yaklaşık olarak 35 tane delik var. delerken komşularıda düşünmek lazım diye acele ettim. ve ses konusu hiç aklıma gelmezdi. zaten çok rahatsız edici birşey değil. eğer plexi yapıp üzerine fan koymayı düşünürsen silverstone ultra sessiz fanını kullanıyorum. devirli , yani kontrol üniteli.(beyaz olan işlemci üzerindeki) diğerlerinin 2 katı fiyatında ama ses ve soğutma oldukça başarılı. kasa yanlarında da thermalright 14 cm lik fanlarını kullanıorum onlarda ultraquiet die geçio onlarda oldukça sessizler. umarım bu şekilde modlayan daha çok kişi çıkar . hem yer açısından , hem ısınma açısından , hemde görsellik açısından oldukça faydalı bir sistem şekli. benim aklımda fan giriş ve çıkışlarına soba borusu tasarımında birşey yapıp havayı dışardan dalıp yine dışarı atmak vardı. yani soğuk hava alıp soğuk hava atmak şeklinde , ama nemden korkmuştum kış aylarında. sen cesaret edip direk dışarda bırakmışsın =) umarım hiç bir şekilde bir problemle karşılaşmazsın =)




  • tuttum bunu güzel proje tebrik ederim
  • hocam güzel olmuş da yazın ne yapacan geçen yaz çok sıcaktı havalar yine öyle bir sıcak gelirse senin pc orda pişer :D sıcaklıklar tavan yapar onu düşünmedin pek sanırım hele plexi kapak takarsan yazın tüm parçalar birbirine kaynaşır :D neyse umarım yazında aynı performansı alırsın bekleyip görelim :D
  • ilginç bir çalışma olmuş tebrikler.

    ancak bir sorum olacak. işlemci sıcaklığı 10 derece. sizce 10 derece az değil mi? bildiğim kadarıyla işlemcinin optimum çalışma sıcaklığı 35-40 derece arasındadır. fazlası da zararlıdır, azı da zararlıdır.
  • cnbz76,

    Sizinki büyük cesaret hocam. Bütün parçaları duvara delerek monte etmek... Biz sadece 4 tane delik açmış olduk duvara. Fakat önemli olan uğraşıp peşinde koşmak değil mi? Bence büyük iş başarmışsınız. Ve söylediğiniz gibi, umarım daha fazla insan, yeni fikirlerle birlikte böyle modları denerler. Cidden keyifli bir mod.

    Elimde hâli hazırda Xilence 12 CM fanlar mevcut. Matkap modunda kullandığımız fanlar. Eğer değiştirme imkanım olursa mutlaka değiştiririm önerdiklerinizle.

    Hocam İstanbul, Rize'de falan olsaydım asla bırakmazdım dışarıda. Cidden nem oranları yüksek oralarda. Fakat Ankara'da oralarda göreceğiniz nemin yarısını görebiliyorsunuz. O yüzden bi cesaret dışarı koyabildik.

    @@MGB@@,

    Teşekkür ederim.


    FOXXTR,

    Yazla ilgili daha öncede sorulmuştu konuda gerçi, şuan bu sıcaklıklarla birlikte fan devirleri çok düşük. Evde iken %25 fan devri ile 40 derecede duran ekran kartı şimdi %20 devir ile 20 derece. Bildiğiniz üzere ekran kartlarının fan devrini programlarla ayarlayabiliyorsunuz. Bu durumda fan devrini yükseğe çektiğimizde ses açısından da rahatsız etmeyecek. Hem de istediğimiz soğutmayı sağlamış olacak. İşlemci için de aynı durum söz konusu. Ha ne olur, yazın OC falan yapamayız...

    Plexiyi menteşe ile tutturup açılır kapanır yapmayı düşünüyorum. Yazın açık kalır muhtemelen.

    İlgi ve yorumunuz için teşekkür ederim

    buraksson,

    Atiktuk hocamla yaptığımız görüşmelerde işlemcinin çok soğuk olmasının bir zarar vermediği kanısına vardık. Şimdiye kadar ben de kullanım aşamasında herhangi bir anormal hareket görmedim bilgisayarda. Teşekkür ederim




  • ilginc daha önce hiç görmedim böle bişey
  • güzel ama yerinde daha güzel bence
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.