Şimdi Ara

Duvar Boyasının Psikolojik Etkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evinizdeki renklerin birbiriyle uyumu,zıtlıkları psikolojik olarak sizi etkileyebilir.Gelin hep beraber renklerin psikolojik olarak ne etki bıraktıklarına göz atalım:

    Mavi

    Mavi,huzur verici bir renktir. Kan basıncını düşürür, kalp atışını ve solunum sistemini yavaşlatır. Bu yüzden, banyo ve yatak odalarınız için ideal bir renk olabilir. Mavi,zihninizi sakinleştirip üretkenliğinizi ve yaratıcılığınızı artırır. Yani ofisler için de son derece mantıklıdır. Fakat bu rengi oturma odanızda, mutfakta veya enerjik olmayı istediğiniz diğer odalarınızda kullanmanızı tavsiye etmeyiz. Çünkü, mavinin, rahatlatıcı etkisi durgun olmanıza sebep olabilir. Ayrıca mavi rengin tonuna da dikkat etmenizde fayda var,aksi halde odanıza soğuk bir hava verebilir.

    Kırmızı

    Kırmızı, odalarınızın enerjisini ve dinamizmini yükselten bir renktir. Oturma odasında ve yemek odasında kullanmak için gayet idealdir. Çünkü insanların bir arada olmasını ve iletişim halinde olmasına katkı sağlar. Aynı zamanda iştah açıcı bir özelliğe sahip olmasından dolayı mutfaklarınız da yer alması gayet mantıklı bir fikir olabilir. Eve giriş bölümünde de kırmızı gayet hoş durabilir ve güçlü bir ilk izlenim yaratır. Fakat kırmızı rengi yatak odalarınız için tavsiye etmemiz mümkün değil, çünkü rahatlamak istediğiniz bir ortamda uyarıcı bir renk olursa bunu yapamazsınız..

    Yeşil

    Yeşile doğanın rengi dersek yanlış söylemiş olmayız herhalde.Gözlere iyi gelir ve dinlendirir. Ayrıca ferahlatıcı ve insanı rahatlatan bir etkiye sahiptir. Birden fazla tona sahip olduğu için özenle seçilmesi gerekir.Doğru tonunu seçmeniz halinde evinize dinginlik hissi vereceğinden şüpheniz olmasın.

    Sarı

    Sarı Güneş’in rengidir ve mutluluk hissi veren bir yapıya sahiptir.Özellikle küçük odalarınız için gayet ideal bir renktir. Genellikle neşe veren bir etkiye sahip olsa da, sarı bazen pesimist bir etkisi de olabilir. Renklerin içinde gözü en çok zorlayan renk sarı olduğundan,bu da insanda bıkkınlığa ve sinire sebep olabilir. Bebek odaları için önerilmez,bazı araştırmalar, sarı renkli odalarda bebeklerin daha çok ağladığını göstermiştir.

    Nötr renkler

    Nötr renkler;siyah, gri, beyaz ve kahverengidir. Siyah, gücü temsil eder ve odanıza derinlik kazandırır. Beyaz, saflığı temsil eder ve bu sayede kullanacağınız diğer renkler için temiz bir geri plan yaratarak avantaj sağlar. Kahverengi ,son yıllarda popüler renkler arasındadır. İnsanlar toprak tonlarında alanlar yaratmaktan keyif alıyorlar. Nötr renkleri kullanırken dikkatli olmanızı öneririz, aksi halde basit ve etkisiz durabilirler..

    Kaynak:www.evininustasi.com







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.