Şimdi Ara

Düz/Otomatik şanzıman sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,


    İkinci el araç almak istiyorum. Otomatik ve düz şanzıman arasında bir türlü tercih yapamıyorum. İkisininde artı ve eksileri var. Araç benzinli olacak ama, dizel almayacağım.


    Otomatik şanzıman pahalı, alabileceğim araçlarda 10 yaş civarı, fakat bulunduğum yerde her yer yokuş (neredeyse 40-45 derece açı var), ama çok sık kullanmayacağım aracı. Ayrıca eşimde kullanacak arabayı. Max haftasonu yakın bir yerlere giderim, uzaktan çalıştığım için araç garajda yatacak. Senede 10bin km bile yapmaz yani...


    Düz şanzıman çok daha uygun fiyat ve alabileceğim modeller 3-4 yaşı geçmiyor bu sayede. Fakat joystick gibi vites ile uğraşmayı istemiyorum. Ayrıca belirttiğim gibi her yer yokuş, bunun daha kışı vs. var, yokuşta kaldım, araba kaydırdım mı gibi konularla uğraşmak istemiyorum. Eşimde tedirgin, yokuş-kalkış destekli yeni modeller var aslında ama yine de otomatik kadar yardımcı olmayacağını düşünüyoruz.


    Otomatik 2011-2012 Auris alabilirken aynı paraya 2017-2018 düz şanzıman auris alabiliyorum...


    Bu bilgilere göre bana ne önerebilirsiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Otomatik araç rahatlik , manuel araç ameleliktir. Hiç te öyle yokuşta zorlandigim yada , arabanın kaydığı olmadı . Araba sürerken bir elinin sürekli viteste olmaması bile çok büyük rahatlık .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içi ise kesinlikle otomatik. Ama küçük bir yerde iseniz sırf otomatik diye o kadar yaş farkına değmez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 40-45 derece açı hakkında bilginiz olsun,maksimum karayolu eğimi en fazla, kısa mesafeli, umumi kullanıma kapalı olan bina otoparklarında olabilir, bu eğim de %20'yi geçemez. Bu da açı olarak 11,3 dereceye denk gelir. dağ yollarında bile en fazla %15'tir.


    manuel viteste problem joystick gibi vitesle oynamak değil, rampada dur kalk sırasında debriyajla boğuşmaktır. manuel olacaksa da yokuş kalkış destekli olmalı mutlaka. ben olsam otomatik tercih ederdim.

  • Arif kullanıcısına yanıt
    Hocamm Zonguldak Ereğlideyim, Bağlık tarafına doğru 40-45 derece yokuş çok var. Egzajere etmek için vermedim rakamları, ciddi ciddi o açıda yokuş var. Kışın araçla çıkmaz insanlar çok mecbur olmadıkça dışarıya.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum ama maliyet çok büyük bir sorun, 50 60bin fark ediyor. Burada çok arada kaldım :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aeshara A kullanıcısına yanıt

    En dik dediğiniz yeri telefonlardaki açı ölçme uygulamaları ve bir mastar yardımıyla kolaylıkla ölçebilirsiniz. göz yanılgısıdır o. arazi araçlarının yaklaşma uzaklaşma açıları bile yaklaşık 23-24 derece...

  • Otomatik alırsanız tam otomatik harici almayın, yarı otomatik o bölgede manuelden fazla yorar. O dönem toyotalarda aynı model araçlar farklı vitese sahip olabiliyor.

  • auris dizeller yarı otomatik ve berbat bir şanzımana sahip, otomatik şanzımanlı araç alacağım derken manuelden beter bir konforda bulabilirsiniz kendinizi. İyice araştırın derim. Aurislerde 1.6 benzinli olanlar tam otomatik oluyor. Ki onlarda bile yarı otomatik olanlar var, (Multimode: yarı otomatik, Multidrive s: tam otomatik oluyor)

  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, bunu bilmiyordum. Çok işime yarayacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler uyarı için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Otomatiğin rahatlığı bir başkadır. Eşinizde kullanacaksa kesinlikle otomatik alın.

  • anyhill kullanıcısına yanıt

    multidrive s değişken oranlı cvt olmalı

  • manuel alın 500 dolara otomatiğe çevirtin



    Murat Ünalyoutube
    Akıllı debriyaj sistemi manuel vitesli araçlar için geliştirilmiş bir sistemdir. Aracınızın orjinalliğini bozmadan monte edilir. Özetle aracın debriyajını otomatik hale getirir. Araç kullanımındaki en büyük zorluk olan debriyaj pedalına basmak sistem tarafından yapılır. Bu büyük bir kolaylık ve sürüş konforu kazandırır. Manuel vitesli aracı bir bakıma tiptronik bir vitesli araca dönüştürür. https://www.akillidebriyaj.com/ https://www.facebook.com/groups/27735... Ayrıntılı bilgi için lütfen arayınız. 0506 515 34 21 / 0532 610 36 71 Ankara
    https://www.youtube.com/watch?v=D7zzb6yXZek
  • Ben de aynı ikilemde kalmıştım. Eşiniz size otomatik aldırır merak etmeyin.

    Otomatik almanın faydasını satarken gördüm. Çok kolay satılıyor ve daha az değer kaybediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xtx510 kullanıcısına yanıt

    Eş sıfatlı varlık "Ben manuel süremem otomatik al" dediği için 11 yıldır severek kullandığım 100 beygirlik 1.4 Polo Sportyline aracımı kelepir fiyata satmıştım.

    Yerine 2005 otomatik Jazz aldım enişteden, onun da hayrını göremeden 1 yıl sonra sıfır araç almak için sattım...

  • Arif kullanıcısına yanıt

    aynen üstat  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.