Şimdi Ara

düzenli internet kopması sorunum var yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok uzun süredir interneten kopma sorunu yaşıyorum. Bilgiyasarımda Windows XP işletim sistemi bulunmakta. modemim ise ZyXEL P-600 serisi. Modemi aldığım günden beri bu sorun ile karşı karşıyayım, daha öncede oluyordu ama bu kadar sık değildi.
    Olay şu pc bir anda bağlantıyı yitiriyor download programım bazen netten düşüyor bazen devam ediyor ama bir anda bir sitede gezerken başka bir linke geçmek için tıkladığımda sayfa bulunamadı hatası çıkıyor. Modeme restar attığım durum düzeliyor. Bazen ise Ethernet kablosunu pc den çıkarıp taktığımda da düzelir ama çok kısa sürüyor ve yine aynı sorun ile karşılaşıyorum. Modeme restart attığım da ise beni 24 saat fln idare ediyor ama sürekli modemi restartlamak canımı sıkıyor.
    Sorunun TTnet'ten kaynaklandığını düşündüm ve aradım onlar ise bir sıkıntı olmadığını söyledi. ZyXEL'in yardım servisini aradım ve yeni bir sürüm yüklememi söyledilir, bunu da yapmama rağmen hala aynı sorunu yaşıyorum. Sorunun nerde olduğunu çözemedim. Ya bağlantıda bir sorun var diye düşünüyorum ya modem'de sorun var veya bilgisayarımda bir sorun var. PC yi wireless ile bağladığımda ise pc yi aldığım ilk günden beri kopuyordu bende ethernet ile bağlanmaya başladım.

    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Bağlantı şekli: Ethernet
    ADSL sağlayıcı : TTnet
    Modem ZyXEL P-600 serisi
    İşletim sistemi: XP
    Bilgisayar: Laptop
    Bağlantı türü: 1mbps sınırsız







  • TTNET genelde hep bizde sorun yok modeme kadar internet düzgün geliyor der bu çok fazla müşteride başıma geldi..Biraz sesinizi yükselttiğinizde ise çözüm bulurlar..Hattınızın bulunduğu yere gelip hattınızın desibel değerlerini kontrol etmelerini isteyin cihaz ile ölçüm yapıp problem varsa santral üzerinden portunuzu değiştirirler statik ıp kullanıyor iseniz statik ıp'nizi değiştirmelerini isteyin..
  • bu gün ise kesinti daha çok oluyor. önceden pc netten düşerdi sitelere giremezdim ama download programımım (emule) ve msn bağlı kalırdı ama şimdi herşey netten düşüyor ama etherneti pc den sokup takmam ile sorun ortadan kalkıyor. acaba sorun pc de mi?
  • aynı sorunu bende yaşıyordum modemin adaptöründen olduğunu anladım ve 12v 1000MA olan adaptörü 12V 1200MA ile değiştirince sorun ortadan kalktı denemek için ödünç ala biliyorsan dene derim boşuna para verme şimdi olmaz belki dene ve olursa al kolay gelsin
  • Aynısını soylicektim..Adaptorden ben de benzer sorun yasamıştım.. Değiştirince sorun kalktı ortadan.. Ama adaptor seçmek önemli.. Su an kullandıgın adaptorun Voltaj ve Amper değerlerine bak.. Yeni alacagın adaptorun voltajı birebir aynı olsun..yoksa modemi yakarsın.. Ama amperini bi miktar yuksek seç.. Internetin kesilmesinin sebebi de yeteri kadar akım (amper) çekememesi buyuk ihtimalle..O yuzden amperi yuksek seç..yuksek amper modeme zarar vermez korkmayın..
  • sorun anlattığınıza göre ttnet ten kaynaklanıyor her ne kadar bizde sorun yok tesisatı kontrol edin deselerde bunu hep derler, öncelikle siz bilgisayara ve telefona gelene kadar olan kabloları kontrol edin,(telefonda konuşurken cızırtı varmı) , benim başımada geldi 8 mbit hız dan 1 mbit hıza düşürdüler benim bağlantıyı hattınız kaldırmıyor diye çokda güzel kaldırıyordu ve tekrar test edin sorunu düzelttim dememe rağmen hızımı arttırmıyorlar, bendeki sorun splitter ve telefon arasındaki rj11 kablodan kaynaklanıyordu, bir gün telefon çalarken dikkatimi çekti bir kıvılcım çıkıyordu işte sorunu buldum demiştim düzelmişti,geçenlerdede splitter ve modem arasındaki kablodan oluyordu değiştim sorun düzeldi, ama sizinki farklı ilk aldığım günden beridir diyorsunuz,
    evdeki bağlantıları kontrol ettikten sonra birde telefon hattınızı kontrol edin bir sorun bulamazsanız ttnet ten dolayıdır.
  • Bir de arkadaşlar net düşüyor ethernet kablosunu hemen çıkarıp takıyorum ve düzelir
    bu sorun yine adaptör veya ttnet kaynaklımıdır?



    Adaptörün üstündeki özellikleri yazsam bana yardımcı olabilirmisiniz acaba nasıl birşey almam gerekiyor diye.
    Model: DSA-12G-12FEU 120/120
    Input: 100-240V~50/60Hz 0.3A
    Output: +12 ... 1A

    Almam gereken adaptör nasıl olmalı ve nerden bulabilirim acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aperion_n -- 21 Eylül 2010; 13:17:24 >
  • Spliterde sorun olabilir değiştirmeni öneririm telefonla modem bağlantılarına dikkat et.
  • Yazdıgın degerlerden tam anlayamadım ama benim modem kablonet.. adaptor degerleri de 5V 2A idi. Buna yakın bişeyler olması lazım.. Büyük ihtimal output degerleri olmalı..Bu degerleri tam yazarsan daha iyi anlaşırız.. Router kullanıyor musun yoksa tek pc mi baglı nete?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altan_the_c4

    Yazdıgın degerlerden tam anlayamadım ama benim modem kablonet.. adaptor degerleri de 5V 2A idi. Buna yakın bişeyler olması lazım.. Büyük ihtimal output degerleri olmalı..Bu degerleri tam yazarsan daha iyi anlaşırız.. Router kullanıyor musun yoksa tek pc mi baglı nete?



    dostum adaptörün üstünde ne yazıorsa aynen yazıp iletim :s
    açıkçası bende pek anlamadım.
    bir sorum daha olcak ama splitter kullanmasan acaba birşey değişir mi?
    veya sliptter ne işe yarar?

    evde 2 adet pc bulunmakta. benim Laptop Ethernet ile bağlı, kardeşimin masaüstü bilgisayarı ise wireless ile bağlı. Kendisinin pek şikayeti yok. Kopma yaşıorsada da kız olduğundan anlamıyordur ne olduğunu
  • Hmm o zaman sana 2 önerim olacak.. Kardeşinin internetini kesip sen tek başına hiçbir baglantı elemanı kullanmadan girmeyi dene..

    2.si, tanıdıgın bi elektronikçiye kendi modeminin adaptorunu de alıp git..Bu adaptorle ajnı voltajda, ama daha yuksek amperlisini istiyorum de.. Yanlız özellikle uyduruk birşey vermemesini soyle.. kaliteli bşiey alman lazım..Uyduruk olanlar uzerinde 2A yazıyorsa 1.2 - 1.3A'de çalışıyorlar.. O yuzden gerçek degerini verecek bir adaptor al.. hatta modemini de gotur beraber.. Bazen uçları farklı olabliyor.. Eve geldiginde 'tuh yanlış uç almışım' dememek için.. tahminimce fiyatı en yuksek 15TL olur..
  • altan çok saol yardımın için

    ben çok acı bir gerçeği yeni fark ettim. evde tatilattan sonra odama internet için telefon hattı çekildiğinde babam salondan hattı ikiye kendisi bölmüş ve bir ucu benim odama diğerini ise salona telefona bağlamış yani arada spliter namına hiç birşey yok. benim sadece modemin önüne splitter takmam acaba yeterli olur.
    ki telefonda hiç çızırtı duymadım daha şu güne kadar
    telefon çaldığında falan netten düşme de olmuyor veya arama yapıldığında
  • Güzel tespit.. Ama şu da var.. Ben kablonet modemimde splitter kullandım.. Salondaki PC'ye interneti taşıyamadım..Aynen sendeki sorunu yaşıyordum..Kabloyu takıyorum, nete giriyorum, sonra bir anda gidiyor net..Kabloyu pc'nin arkasından çekip tekrar takıyorum, tekrar giriyorum internete :) Beni delirtmişti bu olay.. Sonradan ogrendim ki splitter'ın markası uyduruk oldugu için oyle olmuş..Zaten kablo modemle bu işi yapmak istiyorsan adam gibi bi router alman lazım dediler..Fiyatı yuksek oldugundan almadım bende..

    İstersen bi dene splitter'la..Seninki ADSL Modem oldugu için sorunsuz çalışabilir..Ama ben hala adaptordeyim..Çok şüpheleniyorum hareketlerinden :)
  • spliter i takmadan önce hattı direkt taksan biraz öyle kullan bir müddet telefonu kullanmayın sonra splitter i takarsın,@altan ın dediği gibi adaptördende olabilir ama önce kabloları test et
  • çok saolun yardımlarınız için
    telefon hattının kaynağı kocaman duvara monteli bir dolabın arkasında olduğu için oraya ulaşamıyorum. şimdilik spiliteri sadece modemin önüne taktım ve bağlantım yaklaşık 3-4 saatir hiç kopmadı diyebilirim. eğer yine kopma yaşarsam içerdeki telefona spliteri takıp ordan bir telefon kablosu çekeceğim kendime. yine olmazsa o zmn bir adaptör alıcam veya kabloyu almaya gitmişken bir adet de adaptör alırım.
    yardımlarınız için çooook teşekküre derim arkadaşlar

    gelişmleri sizlere bildireceğim.

    umarım sorunu halledebilirim.
  • you're welcome meeen :) ne zaman ihtiyacın olursa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.