Şimdi Ara

Düzgün beslenme olmadan Spor Salonuna gidip ağırlık kaldırmak anlamsız mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yanlış bilmiyorsam eğer beslenme düzgün değilse, yeterli protein alınmıyorsa vücut gelişim çok zor. Üstüne işten dolayı en fazla haftada 3 gün gidersek spor salonuna. Sizce spor salonuna gitmez anlamsız mı?


    Bunun yerine fit kalmak için, sağlık için eve koşu bandı almak daha mantıklı tercih olur mu?


    Not: Tahmini olarak günlük aldığım protein 90-100 geçmez. Et, tavuk, balık yemiyorum sevmediğimden dolayı. Süt ve Süt ürünlerini, yumurta falan severim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Player_34 -- 19 Mart 2023; 22:45:13 >



  • Hocam et tavuk balık yemeyeceksen bence uzak dur çünkü bu işin asıl olayi beslenme zaten ve kaliteli protein alabilmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediğin şekilde zor

  • Evvela haftada 3 gün gayet yeterli olur hocam. O tip bir beslenmeyle optimum gelişim sağlanmaz ancak yine de gelişirsiniz, genetik iyiyse sıkıntı yaratmayabilir. Yine de baklagiller, lor peyniri, yumurta, yulaf gibi protein ihtiva eden besinleri bol tüketerek açığınız bir nebze kapanabilir. Eve alacağınız koşu bandı boşa yatırım olacaktır. Eklemlere verdiği zarar dışında, çoğu insanın evinde tozlanmaktan başka işe yaramıyor. Düzgün bir fizik için öyle ya da böyle kas inşası zorunlu, yani direnç idmanı yapmanız gerekli. Ben de balık hiç sevmem, kırmızı et nadir tüketirim. Ancak tavuk göğsü, yumurta, yulaf, çökelek, kıymalı yemekler, baklagiller vs. gayet yeterli oluyor. Ben süreç içinde bir yolunu bulabileceğinizi düşünüyorum, tabi ki siz bilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 her zaman 0 dan büyüktür. Beslenme düzen vs spora adaptasyon sağladıkça düzene girecektir.

    Gelişim elbet sağlanır. Maksimum düzeyde verim almak diğer etkenlere bağlıdır. Ne olursa olsun yapmak hiç yapmamaktan iyidir ve bi adım ileri taşır daima.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle kilonuzu bilmeden yağ oranını bilmeden protein yeter yetmez konuşmak zor. Ama ortalama olarak konuşursak neden olmasın ? Amaca göre değişir. Ben kilo vermek istiyorum ve kas kaybım olmasın derdindeyseniz ve birazda kas kazanmak istiyorsanız yetebilir bile. Basmakalıp yeter yada yetmez diyemeyiz kısacası.


    Ve evde koşubandı ile spor yapmak vallaha macera. Çok nadir başarılı olan var. Bende bu motivasyon yok. Hiçbir güç evde bana durduk yere 1-2 saat koşu bandı kullandıramaz :) Üşenirim. Ama şuanda yaşadığım yere spor salonu tam 18 km. Üşenmeden gidiyorum. Spor salonun kendisi bir motivasyon. Ve şuanda bir koşu bandı 8000 TL civarı. 12 ay taksit yapsanız 666 lira falan yapıyor herhalde. Bu fiyatlara koca bir salon kullanabilecekken neden evde koşubandı ?

  • 100 gram protein zaten yeterli hocam günlük olarak az cok . yagsız vucut agırlıgınız 60 kg desek x 1.7 = 100 gram protein yapar o da vg için yeterli olur

    et tavuk sevmiyorsanız da mercimek fasülye yersiniz .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 10 Nisan 2023; 16:14:30 >
  • worldforger W kullanıcısına yanıt

    mercimek fasulye çok zor. bir ara denemiştim. et ile 1 yılda yapacağını 3 yılda falan yaparsın. en iyisi bu fiyatlarla bb ye ara vermek. ben öyle yaptım. saçma sapan faturalar çıkıyor çünkü

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    alakası yok hocam et ile mercimek arasında gelişimini etkileyecek hiçbir şey yok et yiyen de vegan da aşagı yukarı aynı hızda gelişir ,aradaki eksiklikleri giderdigi sürece ama mercimek sevmiyorsanız olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 23 Nisan 2023; 23:27:51 >
  • worldforger W kullanıcısına yanıt

    onları bende gördüm o yapanların işi gücü bu . zamanında çok denedim çok araştırdım olmuyor . olsa keşke . sen yapıyorsan buyur yaz reçetesini yarın başlarım.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    işi gücü bu degil tabi hocam dünyada yüzbinlerce vegan spor yapan var gittiginiz salonda bile en az 10-20 kişi vegandır :)

    hocam simdi bir de benim anlamadım siz yumurta ,whey hatta vegan bcaa vs de tüketmeyeceksiniz ve sadece 3 ögün mercimek mi yiyeceksiniz dogru mu anladım?

    çünkü ben ana ögününüz olarak mercimek önerdim ama %100 30 gün sabah aksam sadece mercimek yemek biraz farklı

    tam olarak vegan mısınız yoksa tek tavuk mu sevmiyorsunuz anlamadım ,yani balık yumurta süt whey masada mı ? vegansanız

    mercimek + vegan bcaa vs tarzı çözümler yok mu internette ?

    ben mercimek ile olurdan kastım günlük proteininizin %80ini vs mercimekten alırdınız böylece tavuk tüketmek zorunda olmazdınız anlamında dedim geri kalanı da diger hayvansal gıdalar vegan bcaa vs ile çözerdiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 24 Nisan 2023; 0:7:27 >
  • worldforger W kullanıcısına yanıt

    illa mercimek değil. nohut olur kurufasülye olur barbunya olur ne bileyim işte bitkisel protein alacak herhangi bir şey olur . et ile derdim yok açıkçası ama sürekli yemek de yoruyor . bir de şimdi kilosu 260 dan kapı açıyorlar. aylık 3500-4 bin gibi bir beslenme maliyeti yapıyor .

  • 90 100 yeter gelişirsin. sadece daha az olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    hocam et kim yiyor ben zaten hiç kırmızı et tüketen çevremde ne gördüm ne duydum. herhalde artık ya profesyoneller ya da durumu ortalamanın cok üstünde olanlar tüketiyor kırmızı et. cogu kişi tavugu bile indirime girince vs alıyor.

    tavuk da sıkıyorsa sabah yumurta, sonra da mercimek ve fasülye ile götürebilirsiniz, fasülyeye biraz et katarsınız vs ama bence günlük proteininizin %60-70+ ini bitkisel olarak alabilirsiniz .hayvansal protein ile bitkisel proteinler arasındaki aminoasitlerdeki farkı kapattınız mı bir farkı olacagını düşünmüyorum.

    zaten hayvansal ve bitkisel proteinlerin vücut gelişiminde o kadar da farkı olmadıgını gösteren bir cok araştırma da var, gelişimi 3te 1 ine düşürecek kadar vs etkileyecegini düşünmüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldforger -- 24 Nisan 2023; 19:15:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.