Şimdi Ara

Dvd Player'dan Component Bağlantı ve Ses Aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, DVD player'ı (ses sistemi de var) LCD'ye komponent ile bağladığımızda bildiğim kadarıyla sadece görüntüyü aktarıyor, sesi aktarmak için hangi kabloyu kullanmalıyım..ayrıca Digitürk de var, acaba ilk önve DVD Player'ı Digitürk'e bağlasam, Digitürk'ü de altın uçlu scartla TV'ye bağlasam..Digitürk izlerken de ses siteminden yararlanabilir miyim..en iyi bağlantı için yardımlarınızı rica ediyorum...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Aldınmı sonunda LCD ni ? Hayırlı olsun...ne aldın ?
  • dostum selam, başlığa yaza yaza sen yazdın sen de yanlış yazdın ..şaka bir yana valla ne varsa sende var hiçbir yerde beni yanlız bırakmadın, LCD mi, Plazma mı, Full HD'mi, HD Ready mi derken f/p'a göre karar vererek 1.900 YTL peşin paraya Philips 42PFL 5322 ısmarladım, ama haftasonu kurulacak...soruma bir yanıtın var mı?
  • Hayırlı uğurlu olsun , güle güle kullan
    Sorunun cevabını maalesef bilmiyorum, üstadlara sor derim veya Philips LCD kulübüne gir orda bilen çıkar
    Tekrar güle güle kullanman dileğiyle !
  • çok saol...bugüne kadar ki ilgin ve bilgilendirmelerin teşekkürler...kurulduktan sonra izlenimlerimi ilk seninle paylaşacağım...
  • Tamam merakla bekliyorum, umarım memnun kalırsın, sonuçta önemli olan kimin ne dediği değil, parayı verenin ne kadar tatmin olduğudur bence..
  • benim samsungda component bağlantı yanında kırmızı ve beyaz aux girişleride var. fakat benim dvd player direk ses sistemine bağlı coax kablodan.
  • Dvd player'ının ve tv'nin giriş-çıkış seçeneklerini bilmediğimden tahmin üzerinden ihtimalleri sıralayayım. Birisi mutlaka uyar...

    "DVD player'ı (ses sistemi de var) LCD'ye komponent ile bağladığımızda bildiğim kadarıyla sadece görüntüyü aktarıyor, sesi aktarmak için hangi kabloyu kullanmalıyım.."
    demişsin..

    Lcdye componentten bağladığında evet sadece görüntü gider. Eğer sesi tvnin hoparlöründen alma gibi bir niyetin yoksa, sesi iletmenede gerek yok. Direkt ses sisteminden sesi, görüntüyüde tv den alırsın.

    Player'ı Digitürk'e bağlasam, Digitürk'ü de altın uçlu scartla TV'ye bağlasam..Digitürk izlerken de ses siteminden yararlanabilir miyim.. diye sormussun..

    Digitürk izlerken ses sisteminden yararlanabilmek için; beyaz ve kırmızı renkli olan çıkıştan, ses siseminin aynı renkli girişine ikili composite kablo ile bağlantı kurarsan tv yayınlarda stereo, hatta ses sistemin destekliyorsa prolocig2, sanal 5.1 ses te alabilirsin. Digitürk kurtusunun arkasında optik ses çıkışı olsaydı bir optik kablo ile ses sistemine girmen daha uygun olurdu. Ama bildigim kadarıyla digitürk kutusunda bu çıkış yok.

    Scartla tv ye bağlarsan, ses te tv den gelir. Bunu önlemek için tv nin sesini kısman ve yukarda anlattığım ikili composite bağlantı ile digitürk ve ses sistemini birbirine bağlaman gerekir. Böylece scart üzerinden görüntü tv ye gider. ses te ses sisteminden çıkar.




  • dostum çok saol bu konularda fazla cahil olduğum için son söylediklerini pek anlamadım ama tv bir gelsin deneye yanıla bulurum herhalde, zaten gelen arkadaşlar bilir herhalde nasıl kurulacağını...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.