Şimdi Ara

Dvi to Hdmi Kablo ve Pc Tanıma Sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konuda yardıma ihtiyacım var ve şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim.

    Donanımım;
    PC: Asus F3 serisi-
    Vga: nVIDIA GeForce 9300M G
    Tv: SEG 82 Ekran Full HD LCD
    Bağlantı: DVI-HDMI Gold 2mt Kablo

    Yaşadığım sorun şu;

    Laptopumu ilk aldığımda ara kabloyuda büyük bir hevesle aldım. İlk denememde kabloyu takmamla LCD de HD yayını almam bir oldu ve çoook mutlu oldum. Yaklaşık 4-5 ay hiç sorun çıkmadan kullandım ve ne ayarlama yaparsam yapayım sonucunu olumlu şekilde aldım... Sonra ne olduysa kabus başladı :( . Nasıl oldu bilmiyorum ne yaptıysam ne denediysem olmadı yani HD görüntü uçtu gitti :( . Önce kabloya suç attım dedim tak çıkar tak çıkar bozdum heralde hemen gittim yeni bir kablo aldım ama olmadı... Sonra LCD ayarlarını bozdum heralde dedim ama oda boş çıktı. Son olarak Laptopumdan şüphelendim ve ilk kanıtı burda fark ettim. nVIDIA kontrol panelimde bir baktım ekran kartım benim DVI-HDMI kabloyu yanlış tanıyor ve kutucukta tek seçenek olarak "DVI-DVI üzerinde HDTV" yazıyor. Hemen altında çözünürlük ayarlarını zorladım ama sadece 576p EDTV ve 480p EDTV de oda berbat görüntüler alabildim. 1080 denemelerim hep LCD de mavi ekranla sonuçlandı. ekran kartının yazılımını güncellemeyi denedim ama bu seferde kabloyu "HDMI-HDMI üzerinde HDTV" şeklinde gördü ve yine mavi ekranla sonuçlandı. Laptopumu ilk aldığımda gelen driver cdsi ile yazılımı komple eski haline getirdim ama yine olmadı ve DVI- DVI olayına geri döndü. Anladığım kadarıyla bu ekran kartının bu kabloyu "DVI-HDMI üzerinde HDTV" diye algılaması gerekiyor ki doğru kablo ayarları oluşsun ve eskisi gibi görüntü alabileyim. (Daha önce HD görüntü alırken kablonun konfigürasyonu nasıldı yani o kutucukta ne yazıyordu hiç hatırlamıyorum) En azından ben böyle sanıyorum ve bunu nasıl başarabilirim bunun hakkında acil destek bekliyorum.

    HD kalitesine geri dönmek istiyorum lütfen yardım edin...
    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitroux -- 22 Mayıs 2010; 14:05:42 >







  • yokmu bu konuda bilgisi olan yhaaaa... :(
  • Nasıl bir teknik yardım bölümü bu yaa 1 haftadır kimseden çıt yok... koca donanım haber forumunda madem teknik yetkili yok soruları cevaplayacak neden böyle bir bölüm açılmış ki ayıptır yaa...
  • Hala bekliyorum ama hala tek bir yazı yazan yok ne güzel yaa...
  • Konu açmadan önce forum kurallarını okuyunuz. Çok acil, acil yardım gibi konu başlıkları kural dışıdır. Konu başlığını değiştirirseniz daha sık destek alırsınız. İyi forumlar.
  • Peki aynen uyguluyorum bakalım sonuç ne olacak... Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitroux -- 22 Mayıs 2010; 14:32:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.