Şimdi Ara

E-5 Hız Sınırı 70 e düştü Radar Para Bastı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
1
Favori
39.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N.alper

    quote:

    Orijinalden alıntı: -Dominic-

    Hey Allah'ım nerde basacağız biz ya ? Orda radar burda mobese..


    Trafiğe kapalı alanda basacaksınız. Böylelikle sadece kendi canınızı tehlikeye atacaksınız.

    Konunun siyasetle falan alakası yok. Herşeyi siyasete çekmeyelim. A partisi ya da B partisi farketmez. Yapılması gerek birşey yapılıyor.

    Taksici beyler kurallara uysun ceza yemek istemiyorlarsa.

    Amaç sadece üzüm yemek mi sizce? Ben Ankara'da yaşıyorum bilen bilir istanbul, eskişehir ve ayaş yollarında 70 km lik hız sınırı komik bir rakam. 80 km/s olsa iyi niyetli bir yasa olurdu. Hatta eminim bir çok insan orda km saatine bakmaktan yola yeterince konsantre olamıyor.




  • 80 le normal giden adama ceza ver, 60 la giden makascıya bir şey yapma..

    Türkiye kalkınıyor ama kendi halkını soyarak.
  • Ben birşeyi merak ediyorum. Arabamı 1 şubatta sattım. Arabayı satarken benim çok önceden adıma yediğim ve katlanan bir ceza vardı, yanlızca o ödendi; başka bir ceza yoktu. Plakaya kesilen cezalar hemen işleme geçiyor mu yoksa GİB'teki kayıtlarda yerini alması 1 ayı geçiyor mu? Mesela Ocak ayında ceza yedim diyelim, arabayı Şubat 1'de verdim. Bana yarın bir gün ceza gelse ödemekle yükümlü müyüm? Ödemesem ne olur?
  • Böyle şişrme haberlere niye hep taksileri alet ederler anlamıyorum.. Zaten millet taksileri eleştirmek için kıvılcım bekliyor..

    Hepsi abartı beyler.. Hiç bir taksici gidip esnaf odasına veya derneğine "hız sınırı şöyle oldu, bize şöyle ceza geldi" demez..
    Dese de oda veya dernek onu dinlemez..
    Dinlese de kılını kıpırdatmaz, "vah vah" der geçer..
  • Daha devreye girmedi ama çok az kaldı sanırım 1 aya devreye girecek girince göreceğim burada şuan, ''soldan basıyorum bişey olmuyor'' diyenlerin yorumlarını
    Ama bana görede 70 km/h düşük kalıyor min 80 max90 civarında olmalı ama üstü basanlara haktır o ceza, ve umarım bu EDS'ler trafik kuralını hiçe sayan pisliklerede bir güzellik düşünüyordur.. Gerçi FSM yolunda halen emniyet şeritleri halen EDS'siz iken çok şey bekliyorum ben
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esenlik

    Daha devreye girmedi ama çok az kaldı sanırım 1 aya devreye girecek girince göreceğim burada şuan, ''soldan basıyorum bişey olmuyor'' diyenlerin yorumlarını
    Ama bana görede 70 km/h düşük kalıyor min 80 max90 civarında olmalı ama üstü basanlara haktır o ceza, ve umarım bu EDS'ler trafik kuralını hiçe sayan pisliklerede bir güzellik düşünüyordur.. Gerçi FSM yolunda halen emniyet şeritleri halen EDS'siz iken çok şey bekliyorum ben







  • Ölçülebilirliği muğlak konuları kendi lehine kullanmak, bunu yaparken bakın sizin iyliğiniz için yapıyorum demek ikiyüzlülüktür bence. Ayrıca da faşizan bir uygulamadır; size karşı çıkma hakkı bile tanımaz sağlık, güvenlik, ahlak gibi ölçülemeyen argümanlar öne sürer. Mantıksızlığa karşı durduğunuzda ahlaksız, başkalarının sağlığını önemsemeyen ya da anarşist biri olursunuz.

    Bir yetişkini bir çocuktan ayıran şeylerden birisi de söylenenin gerçekle uyuşsa bile amacının ne olduğunu görebilmesi ya da sezebilmesi. Hatta bazen söylenenler gerçeklerle çelişirken bile aynı faşizan düşünce sizi kendi bakış açısından olayları kabullenmeniz gerektiğine zorlar. Bunu sizin onun öyle düşünmeye hakkı olduğuna olan inancınızı bildiği için kolayca yapar.

    E-5'te hız limiti 60km'ye düşmüyorsa nedeni 70km'nin getirisi yeterli görülmesindendir bence. Zaten trafiğin yürümediği bir yerde 70km limit koymak saçmalık gibi görünse de, trafik olmadığında 70'in kolaylıkla geçilebileceği ve hergün yeterince çok sayıda araç olan başka bir yer biliyor musunuz? İstanbu'un göbeğinde 3-4 şeritli E-5 gibi bir çevre yolundan daha bereketlisi yoktur eminim.

    Sonuçta bize söylendiği gibi güvenliğimiz için tabiki herşey, limit 50 de olsa yeridir haklarıdır yapmak elbette. 50km'ye itiraz eden makasçı, ahlaksız, hız tutkunu ve de sapkındır.

    Sigara ve içkideki vergi zamlarına da değinmek isterdim ama yeri burası değil malesef.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: peugeot-406

    işi sağlama almışlar giriş - çıkış resim...ohhh geçmiş olsun.. 1 ayda EDS 4 milyon lira ceza kesmiş
     E-5 Hız Sınırı 70 e düştü Radar Para Bastı




    Sen e5 de degil ataköy sahil yolunda yamışsın bu farkı bı uygulama giriş çıkış yapıyolar ...


    pilot bölgeler saruyer çayırbaşı ve ataköy sahil yolu kardeşım

    bende 58kmh ile yedım çayırbaşında 130tl ceza gel di

    ve bu uygulama gün geçtikçe istanbulun her yerıne yayılcakmış....

    bu uygulamanın oldugu yerlerde 50km/h geçtınmı gelıyo ceza




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911


    quote:

    Orijinalden alıntı: Burhan

    Son bir haftadır sefaköy-4.levent yapıyorum, sabah sahilden, akşam e5den geliyorum.

    E5de şuan radar yok, tamamen balon haber. Radar tabelaları belirli aralıklarla koyuldu radarlar da yakında koyulacak. 9000 taksici falan hikaye, yok öyle birşey.

    Ntv de izledim öğlen haberlerinde....

    bir kaç kişiye mikrofon uzattılar 80 km ile ceza yedim falan diye dert yananlar vardı....



    Balon haber hocam :)
    Adam 5 yıl önce yediği cezayı anlatıyordur muhtemelen.. Ben de hemen hemen her saat giriyorum o trafiğe, boş bulduğumda soldan basıyorum haliyle. Gelen giden yok bana..


    Atv miydi başka kanalmıydı hatırlamıyorum ama bu haberi oradan izledim. Denildiğine göre şuan E-5'te sabit kamera yok , hareketli kameralar var .
    Bizzat bir "trafik ekip otosunun içinden" yayın almışlardı ve haberi sonunda ekiplerin ağırlıkla sabit kameralar devreye girene kadar akşamları sıklıkla denetim yaptıklarını anlatıyorlardı. Ayrıca max hız sınırına bir arkadaş 70, 71 değil demiş ama aynı haberde %10luk dilimle max sınırın 77 olduğu söylendi.




  • anadolu yakasında da başladılar ceza yağdırmaya 1 hafta içinde bana 78le bir arkadaşıma 80le apartmanda bir komşumuza da 82yle ceza yazıldı hepsi de sahil yolunda, bunların amaçları üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.
  • İnsanoğlu işte,

    -Hergün haberlerde, gazetelerde kazaları görürüz. Vay be bu memleketin trafiği adam olmaz deriz, böylede olur mu deriz.
    -Sokağımızdan biri hızlı geçince mahallece adama sayar söveriz.
    -Evimizin önünden hızlı geçilmesin diye kafamıza göre belirlediğimiz şekil ve yüksekliklerde tümsekler inşa ederiz.
    -Bizi sollayanla yarış yapmayı onur sayarız.
    -Yol isteyene hızlanmak ama yol vermemek erkekliktendir.
    -Her zaman her şekilde trafikte haklı olan sadece bizizdir.

    Ama dünyanın en kötü trafiklerinden bir tanesinde (en kötü, cahil, eğitimsiz şoförler, altyapısı eksik yollar, yetersiz planlama, işaret ve yönlendirme eksiklikleri ve yer yer emniyet şeridi olmayan bir sistem) hız sınırı getiriliyor 70 km (şehir içinde çok makul bir hız, herkesin salladığı gibi yurtdışında insanlar şehir içinde 90 la 100 le gitmiyor) olarak.

    Yorumlar:
    -Sırf ceza için yapılıyor.
    -70 az 80 olsun daha uygun (bu da nasıl bir yöntemse, öbürüne göre de 100 kimi memnun edeceğiz.)

    Bende diyorum niye bizim burnumuz b.ktan çıkmıyor. Herşeyi kendimize yonttuğumuzdanmış.




  • Bakın bugün ne yakaladım

    Araç trafik polisi ve hareketli değil. Yan yolu ana yola bağlayan taralı kısımın üstünde sotede
    Yer: Sefaköy metrobüs durağı önü



     E-5 Hız Sınırı 70 e düştü Radar Para Bastı
  • E-5 te uygulamaya geçmedi sanırım. Sahil yolunda da kesinlikle ceza yiyeceğimi sanmıyorum çünkü etrafın tadını çıkarmak için zaten ortalama 60 km ile gidiyorum sağdan sağdan.
  • 70'i geçmeyeceğiz. Sağ şeritten 60-70 arası tıngır mıngır gideceğiz. Başka çare yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 18 Şubat 2011; 17:15:44 >
  • Hareketsiz bekleyen o kadar çok trafik polisi var ki şuan, hepsi tam bağlantı çıkışlarında bekliyorlar. Sabit radar yok dediğimiz gibi, ancak bu ekipler radarsa daha iyi, görünce yavaşlarız

    Günün her saati değil ama sabah 8-10 civarı ve akşam 6-8 civarlarında duruyorlar.
  • aynı şeyi eskişehirdede yapıyorlar şehir içine radar kuruyorlar 50 yi geçene çat 270 lira bu ne arkadaş iyicene baskı baskı baskı bi yere kadar ama bi yerden sonra patlar millet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hacker111
    Böyle saçmalık mı olur yaa. kim bilir kaç tane ceza birden gelicek bana pff

    Aynen ya tabelalari gorup gorup guluyordum simdi ceza kagidini bekliyorum evde =)
  • Bu zamanda artık çoğu araç 2. vitese almadan o hıza ulaşıyor, can güvenliği falan hikaye, adam gibi yol yapıp trafiği düzene sokamazlar neymiş can güvenliğiymiş. Ben daha garantilisini söylim, kimse araç kullanmasın herkes yaya gitsin gideceği yere daha iyi can güvenliği sağlanır o zaman.

    Milleti soymaya nede güzel bahaneler buluyorlar yaw.
  • e5'i genelde kullanmıyorum, genel olarak kullandığımda da vites 2 den öteye gitmiyor. Durk kalk nedeniyle, anlamsız kazalar nedeniyle çileli hale gelen, metrobüs denen kondurma ulaşım çözümü nedeniyle, yamuk yumuk hale gelen, adeta mühendislik harikası olmuş e5'ten bahsediyoruz. Bu yolda zaten 90'dan fazla hızla gittiğinizde, bazı arkadaşlarımın değindiği gibi arabayı şeritte tutmak, şöförlük maharetine giriyor. Maharetli şöförler değil kurallara uyan şöförler lazımsa bize, önce işe makasçıları ayıklamaktan, emniyet şeridi öküzlerini trafikten ayıklamaktan başlamış olsalar, bu kararın samimiyetine gözüm kapalı inanırım. Kaldı ki şu anda yaşanan belirsizlik nedeniyle kendim dahi 70-77 arası gitmeyi denesem de sağ şeritte bile bu hızla ilerlemenize izin vermiyor araçlar trafiğin olmadığı saatlerde. Bu da ciddi bir sinir harbi ve tehlike. Şimdi geldiğimiz noktada trafiğin 2. vitesten ötede akmaması, diğer yanda da trafiğin boş olduğu saatlerde 70'le gitmenin anlamsızlığı var. Bu karar, destekleyici sebepler ya da kararlar olmadığı sürece kısmi bir karar olup abesle iştigalden öte değil ne yazik ki. Madem aksiyon alabiliyouz, o zaman kapsayıcı olmalı. 2 yıldır her sabah TEM'i kullanıyorum, emniyet şeridinde denetimi sayılı günlerde gördüm, hatta eminiyet şeridini kullanan sivil araba kadar, sanki herkes iftarına yetişmeye çalışmıyormuş gibi iftar vakti harıl harıl geçen sözde görevli araba gördüm. Bu da sanırım resmi olarak kendimizi düzeltmek istemediğimizin en önemli göstergesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle37 -- 18 Şubat 2011; 18:17:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burhan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911


    quote:

    Orijinalden alıntı: Burhan

    Son bir haftadır sefaköy-4.levent yapıyorum, sabah sahilden, akşam e5den geliyorum.

    E5de şuan radar yok, tamamen balon haber. Radar tabelaları belirli aralıklarla koyuldu radarlar da yakında koyulacak. 9000 taksici falan hikaye, yok öyle birşey.

    Ntv de izledim öğlen haberlerinde....

    bir kaç kişiye mikrofon uzattılar 80 km ile ceza yedim falan diye dert yananlar vardı....



    Balon haber hocam :)
    Adam 5 yıl önce yediği cezayı anlatıyordur muhtemelen.. Ben de hemen hemen her saat giriyorum o trafiğe, boş bulduğumda soldan basıyorum haliyle. Gelen giden yok bana..

    bugün bir tanıdığım 82 km ile yediği cezayı anlattı... e-5 te yemiş... radarlar gezici ... makbuz direk eve geliyor...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.