Şimdi Ara

E-5 Hız Sınırı 70 e düştü Radar Para Bastı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
1
Favori
39.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 18:17:03 >
  • Ben çevremde arabayı sakin kullanmamla ün yapmış biriyim. Yaşı geçmiş olanlar tebrik eder, orta yaşlılar şaşırır, arkadaşlarım ise dalga geçerler. Tabi benim zerre kadar umrumda olmaz. Kural olsun olmasın sürdüğüm veya bindiğim araç modeline göre 95km'nin veya 110km'nin üstüne çıkınca tedirgin olurum. E-5 gibi yer yer kıvrımlı olan bir yolda -en kötü senaryoyla- başkalarının hatasından kaynaklanan kazayı önleme ihtimali, hızdan ötürü zayıflayan yol tutuşuyla birlikte iyice düşer çünkü. "Sen yeterince iyi süremiyorsundur" diyenler olabilir, ben yeterince iyi olduğumu düşünüyorum... Kaldı ki ustayım diyen sürücülerin de mutlaka kaza yapacağını bilirim, 100 tehlikeden 99'unu savruşturup o 1 tanesinde de arabaya ve Allah korusun belki de kendilerine zarar verirler. Nihayetinde; "kaza yaptı mı?" yaptı.

    Neyse sonuca geleyim, hız konusunda hassas olmama rağmen 70km(+7) hız sınırının bir 10 km daha artmasından yanayım. Çünkü göstergeye bakmadan 70'i takip etmek çoğu noktada gerçekten zor oluyor. Ayrıca 80+ km hızın çoğu araçta daha uygun bir devire karşılık geldiğini düşünüyorum. Yani ne motoru bağırtan, ne de güçsüz bırakan. Dediğim gibi hız yanlısı değilim, sadece birazCIK daha makul bir seviyeye çıkmasını istiyorum. Güvenlik konusunda pek* bir farkı olacağını düşünmüyorum, yaratılışları itibari ile sabırsız olan insanları da güvenlik sınırları içinde* mutlu etmesi de cabası, her şey insan için değil mi? * Eğer 10 km fark güvenliği olumsuz etkiliyorsa başka bir noktada problem var demektir, ya sürücü fazlasıyla vasıfsızdır, ya aracı patlamaya hazır bombadır, ya da yol çok elverişsizdir; ki o noktada da hız sınırını 70km ye çekersiniz. 10'larca kilometrelik yolun tamamında değil !..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkagan


    quote:

    Orijinalden alıntı: derememo

    2006 dan beri hep şunu yazdım durdum.
    .
    .
    .

    uzun vadede, eğitimle, bu problemler çok ama çok azalacak.
    kısa vadede, sıkı denetim ve tavizsiz ceza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Arkadaşım ya şoför değilsin ya da istanbulda hiç araba kullanmamışsın. E5 öyle 70le gidilecek bir yol değil. Zaten genelde yol sıkışık oluyor açık olduğunda da o kadar yavaş gidersen sıkıştıranlar olacaktır.



    yukardaki fikir ve düşüncemi, istanbuldaki o yol için yapmamıştım.
    genel manada türkiyedeki tüm yollar için yapmıştım.
    2006 dan beri araba kullanırım.
    çok iyi bir şöför olduğumu hiç iddia etmem,(ama kurallara uyarım, hızlı hiç gitmem..vs)
    istanbuldada 1 haftalığına tatil yapmış,
    araba kiralayıp kullanmıştm.
    ama şuna inanırımki,
    bu yola bu hız az diyenler yanılıyorlar.
    herkesin kurara uymadığı bir yerde kurala uyanları çıkıntı imiş yada yanlış yapıyorlarmış gibi göstermek doğru değildir.
    o bahsettiğiniz yolu şu an bilmesemde.
    hereks 70 le gitse eminim trafik şu anki halinden daha hızlı akar, daha düzenli olur daha az kaza olur diye düşünüyorum.
    (sabit hızda gitmek trafikte dalgalanma yapmayacağından trafikte tıkanıklığada yol açmayacaktır diye biliyorum.
    bilimsel olarak araştırılmıştı bu.
    konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olanlar varsa bizi aydınlatır.)




  • Yolu bilmiyorsun ve boşuna yorum yapıyorsun, bizde hız manyağı değiliz ama e-5'de max hız 70 olamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peugeot-406

    işi sağlama almışlar giriş - çıkış resim...ohhh geçmiş olsun.. 1 ayda EDS 4 milyon lira ceza kesmiş
     E-5 Hız Sınırı 70 e düştü Radar Para Bastı







  • arkadaşlar uzun uzun yazmayacağım diğer bir konu başlığında yazdım yine kısaca söyleyim ürünü denedim 3 hafta oldu ceza gelmedi şimdiye çoktan gelirdi demek ki çalışan sağlam birşey inceleyin derim plaka spreyi diye girin bakın reklam olmasın diye siteyi vermiyorum direk. buna ceza sistemine bile birşey yaptılar ya helal olsun valla.
  • bu uygulamayı destekleyen kafası çalışmayan arkadaşlar sizede arkadan bomba gibi çarparlarsa anlarsınız güvenlik kılıfına bürünmüş hırsızlık yapılıyor sizde şakşakçılık yapmayın benim ve iki arkadaşımın canı bu yüzden yandı hız limitlerimiz ise 60-70 iken
  • 70 sınırına uymak mümkün değil, bugün giderken deneyeyim dedim ama yok olmuyor arkadan gelen, sıkıştıranın haddi hesabı yok.

    70 mi daha çok kazaya sebebiyet verir yoksa E-5'te dolanan makascılar mı?

    Altunizade'de köprüye girmeden son çıkışı bilir çoğu kişi. Acıbademden eve dönüyorum saat bugün 4-4.30 arası ve köprüye ek şerit verilmediğinden yol açık. Orta şeritte 100 ile seyrediyorum. Sol şeritteki hayvan oğlu hayvan da 130 gibi bir hızla seyrediyordu büyük ihtimalle çünkü aramız aşırı derecede açılmıyordu. Neyse çıkışa yaklaştığımız anda sinyal vermeden, hızını kesmeden direksyonu tam sağ kırarak son çıkıştan çıktı. Gözlerimi kapattım var gücümle frene asıldım. Araçta abs olmasa muhtemelen onun arka tampondan çaprazlama vururdum. Benim ani frenimle beraber arkada da 8-10 aracın lastik sesini duydum. Ama nasıl bir ses çıktı aracımdan anlatamam size.

    Hadi bu hayvan oğlu hayvan beni görüyor, en azından frene asılabileceğimi düşünüyor (pek sanmıyorum ama) nasıl sağ şeridi kontrol edip de bodoslama girebiliyor aklım ermedi. Çünkü sağ şeritten bir araç gelse onun arabasına sağ 2 kapı tarafından girecek ve bayağı bir sürüklerdi büyük ihtimalle. Arkadan her gelen seste duramayan biri olsa herkes zincirleme önündekine bindirirdi.

    Ki ben acemi sürücü olduğum halde 100'den aşağı gidemiyorum, çünkü diğer türlü gitmem mümkün değil (sıkıştıranlar vs.) bugün benim yerimde 150 ile seyreden bir araç olsa o soldan sağ çıkışa dönen öküzün hali ne olurdu?

    Bu arada bir sıkıntı yoktur değil mi araçta? İndiğimde çok kötü bir plastik-yanık kokusu gibi bir koku vardı. Lastiktendir diye düşündüm ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 15 Haziran 2011; 1:57:50 >




  • madem dönücen önceden sinyal çak sağa geç yok tam son hız arkadaki aracın freni tutarmı tutmazmı umurlarında değil frenler ısınmıştır soğuyunca geçer tabi bakımda farkediyor aşırı abanmak frenlere fren diskleri 50 bin gidecekse 20 bin gider
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 2:24:51 >
  • Aynı Uygulama Ankaranın Bütün Çevre Yollarında var , Belirli noktalarda Hız ve Kırmızı Işık kameraları var , buralara yaklaşınca 1 dk önce 120-140 ile giden,Gözünü Hız

    Bürümüş şöför gidiyor , 65 ile giden Aile Babası , XXL -Relax biri geliyor , Radarı geçince yine hıza devam . . .


    Ankarada 4 Şeritli Yollarda Şöförlöre göre Hız sınırı :

    100+ ----- 80 ----- 70 ------- 120


    Şahsi Fikrim ,Gelişen Otomotiv Sektöründe en kötü araba bile artık anında durabiliyor bu sebeble

    70 Az 90 Olmalı

    Otobanlarda da 140 KM/s olmalı ...
  • ankarada radarlar kabak gibi ortada bide millet 4 şerit birden yavaşlıyo radara girmen imkansız... Ben istanbula geldim e5 de milket asılmış gidiyo ne radar gördüm nede yavaşlayan bir vatandaş...
  • valla asıl şu emniyet şeridi olayını bir an önce çözseler çok iyi olucak çünkü sonunda dayanamayıp birinin önünü kesip kavga etmeme ramak kaldı,herkes trafikte beklerken,yanımdan tın tın geçip ilerde önüme geçmiyolarmı deliriyorum.Abartmıyorum elimde yetki olsa sebepsiz yere emniyet şeridini kullananlara hayat boyu trafikten men veririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arthur_m

    arkadaşlar uzun uzun yazmayacağım diğer bir konu başlığında yazdım yine kısaca söyleyim ürünü denedim 3 hafta oldu ceza gelmedi şimdiye çoktan gelirdi demek ki çalışan sağlam birşey inceleyin derim plaka spreyi diye girin bakın reklam olmasın diye siteyi vermiyorum direk. buna ceza sistemine bile birşey yaptılar ya helal olsun valla.


    valla süper

    yurtdışı fiyatı 9$(dokuz) bizde 189 TL'ye kaktrıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekoya81

    valla asıl şu emniyet şeridi olayını bir an önce çözseler çok iyi olucak çünkü sonunda dayanamayıp birinin önünü kesip kavga etmeme ramak kaldı,herkes trafikte beklerken,yanımdan tın tın geçip ilerde önüme geçmiyolarmı deliriyorum.Abartmıyorum elimde yetki olsa sebepsiz yere emniyet şeridini kullananlara hayat boyu trafikten men veririm.


    Ben çok kavga ettim. Bir gün ya ben birini öldürücem ya biri beni... Yolu bilmeyen bir kaç kişi hariç çoğu uyanık geçinen sıfatını buraya yazamayacağım tipler.
  • Tamamen ceza kesmek için indirilmiş 70km ye..Bu kadar saçma bir mantık olamaz 70 km ile gittiğin yolda harcadığın yakıt ne olacak ,trafiği yetmiyomuş gibi birde 70km trafiği eklenir artık tuzlaya kadar trafik olur..Şu can güvenliğini sağlama işinde samimi olsalar eyvallah dicem ama önce şu minibüsçülere taksicilere bi çözüm bulsunlar onlara hiç ceza yazan yok şikayet ediyoruz onla bile ilgilenen yok..Hadi geçtim hepsini yol bomboş iken de aynı cezayı yazıyolarsa bilinki para için yapılmış bir uygulamadır.Çünkü otoyolda hız sınır yüksek orda can güvenliği tehlikede değilmi , istanbul e-5 i ile teminin arasında kazaya sebebiyet verecek nekadar fark var ..e-5 üstüne trafik işiği yok keskin viraj yok ...Devlet o kazandığı paraları kaybettiği yakıta ödeyecek haberi yok..
  • Daha bunlar başlangı, hedef 2023.Bakalım daha nekadar çağdaşlaşıcaz! yıl olmuş 2011 hız sınırları 70 e çekiliyor.benim arabam 1. viteste 70 yapıyor zaten (69 yapıyor aslında) Ford model t ile geziyoruz sanki .Yolları düzgün yapıcagına hız limitini düşüyor. nekadar zekice. hemde para basıyor bi kenardan ohh.
  • bence 70 çok az hiçbir faydası da yok , bugüne kadar 1 tane bile kaza önlenmemiştir bence hız sınırı düşürülerek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasinist

    Tamamen ceza kesmek için indirilmiş 70km ye..Bu kadar saçma bir mantık olamaz 70 km ile gittiğin yolda harcadığın yakıt ne olacak ,trafiği yetmiyomuş gibi birde 70km trafiği eklenir artık tuzlaya kadar trafik olur..Şu can güvenliğini sağlama işinde samimi olsalar eyvallah dicem ama önce şu minibüsçülere taksicilere bi çözüm bulsunlar onlara hiç ceza yazan yok şikayet ediyoruz onla bile ilgilenen yok..Hadi geçtim hepsini yol bomboş iken de aynı cezayı yazıyolarsa bilinki para için yapılmış bir uygulamadır.Çünkü otoyolda hız sınır yüksek orda can güvenliği tehlikede değilmi , istanbul e-5 i ile teminin arasında kazaya sebebiyet verecek nekadar fark var ..e-5 üstüne trafik işiği yok keskin viraj yok ...Devlet o kazandığı paraları kaybettiği yakıta ödeyecek haberi yok..

    Niye yakıta ödesinki arkadaşım.
    Hatta ekmeğine yağ sürmüş oluyor.
    Nasıl olsa yakıttanda %70 vergi alıyor.
    Cezalar ve vergilerle para toplayan bir ülke olduk. Üretime yatırım "0"




  • Sonuçla vatandaşı sen her nekadar vergisinin alsanda ithalata yönlendirmiş oluyosun.Bir kısmı belki kendi cebine giriyor ama sonuç olarak bir kısmınıda ülke dışına çıkarıyor..Enerjide dışa bağımlıyız bunları düşünerek iş yapmalı..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.