Şimdi Ara

E-devlet hacklendi iddiası: Milyonlarca vatandaşın kişisel verileri çalındı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
4
Favori
12.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
131 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birisi zamanında burası muz cumhuriyeti mi diyordu ekranlarda bağıra çağıra, daha beter hale geldi

  • keşke şasırsaydım ama hiç şaşırmadım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Silivri soğuktur :)

  • Adamlar zaten kimlikleriyle beraber yayınlanmamış bütün bilgileri almış fotoşopla kimlik yapmış. Bunu anlamayacak kadar da beyniniz basmıyor mu😢

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haber sonrasında şunu anladım ki. Yeterki devlete sövmek olsun ve DH kullanıcıları. Böyle basit uydurulmuş bir haberde bile aslı astarına bakmadan, incelemeden ki muhalifin pek inceleme lüksü yok devlete giydirsin yeter.

    Bu görselleri bu devirde ilkokul çocuklar bile hazırlamaz. Tweet atan kardeşimizede sözüm yok. Sadece üzülerek gülüyorum...

  • Watch Dogs'un anlattığı gibi sanal alem güvenli değil

  • ircan kullanıcısına yanıt

    Israrla görseller üzerinden yürüyorsunuz. Arkadaşım görseller fake, fotoşop, sahte vs adına ne dersen de. Görseller için zaten kimsenin gerçek dediği yok. Mesele görsellerde yer alan bilgilerin geçerliliği doğruluğu.


    Neden bunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz?

  • Adına ne dersem diyeceğim görsellerdeki bilgi yada kelimeleri yazmak çokmu zor ?

    Neyse sorun yok. Siz süper akıllı, engin görüşlü ve gününü üretmek çalışmaktan başka bir şeye harcamayan kardeşlerim hep haklısınız.

  • Ak parti secmenine koyun diyen adamlar, doğruluğu ispatlanmamış, paint terk resimlerle algı kasmaya çalışıyor. Bunun doğru olmadığını öğrenince de kimse özür bile dileniyor. Acaba kim koyun çok merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fr.BJK kullanıcısına yanıt
    Doğru olan şey ne ana adı baba adı mı 😂😂😂 ne bi tc kimlik no görünüyor ne bi seri numarası konudaki fotolarda en azından

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blackprague kullanıcısına yanıt

    Fotolardan bağımsız bi sürü detaydan bahseden farklı farklı kişiler var. Bu konu böyle gündeme geldi ya zaten bazı forumlarda bunun detayları paylaşılır mutlaka. Daha da fazlasının paylaşırlar muhtemelen.

  • Fr.BJK kullanıcısına yanıt
    Halam da bıyık bırakıyor :) uzayınca inşallah amca demeye başlayacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Emin olunuz devlet babanızın verdiği

    Enflasyon rakamı

    İşsizlik rakamı

    Covid rakamı

    Bilumum istatistikleri

    Ne kadar doğru ise bu açıklaması da o kadar doğrudur
  • Hayır her haltimizi, adımıza kayıtlı arsaların satılması dahil işlemleri edevlet üzerinden yapılıyor artık ve her bir bilgimizde yine elinde, bu kadar kabile devleti gibi yönetilen tek devlet daha yoktur olamaz. Bir tane işte bile sorumlu olmaz mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu arada edevlete girip ticaret/ortak diye arattiğınızda çıkan sayfada adınıza şirket açılması veya yetkili kilinmaniz için yapılan işlemlere kısıtlama koyabilirsiniz. En azından edevlet sifrelerimiz birilerinin eline gecmediyse böyle önlem alınabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/ikametgah-degisikliginde-arayip-dogrulama-yapiliyor-mu--152521300 aga bu hack olayı güncelken bi de arayıp adres doğrulamları bana garip geldi :D ... doğru mu bilen varsa cevaplasın lütfen :)


    yani bilgileri ele geçirip adres telefon falan doğru mu diye hackerlar doğrulama yapıyo olmasın? :D

    ((arayan no cep telefonu ama whatsapp ı yok))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpugur -- 13 Nisan 2022; 15:1:27 >
  • Doğruysa fiyasko

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortada bi devlet varmış mış gibi yapan milyonlar var. O milyonlar efendileri için saksıdaki bitkiyle aynı değere sahip. O milyonların dışındaki üç beş kişide coğrafya kader deyip ömür tüketiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 13 Nisan 2022; 15:32:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E-devlet sistemi, ilgili kurumlar ve vatandaşlar arasında köprü işlevi görmektedir, kimlik bilgileri, hele kimlik fotoğrafı gibi bir arşivleme yapmaz. Hiçbir devlet kurumu, hali hazırda yazılı olarak kayıtlı olan ve işine yaramayacak bu görseller için de bu kadar zahmete girmez.


    Geçtiğimiz yıllarda (hatta geçen yıl) bazı bilindik alış veriş sitelerinden veri sızdırıldığını hatırlayanlarımız olacaktır. Yine bilindik bir yabancı kaynaklı alış veriş sitesi bile bugün geçerli bir T.C. kimlik numarası girmeden sipariş kaydetmeye izin vermiyor. Kurumsal olmayan, faal olarak çalışan herhangi bir işyerinin bilgisayarında kayıtlı yüzlerce vergi - T.C. kimlik numarası olabiliyor.


    Bugün, aşağıda gördüğünüz güncel kişisel veriler TÜRMOB tarafından yayınlanmakta ve TÜRMOB'a kayıtlı üyeler, bu bilgileri sedece vergi (T.C.) kimlik numarası yazarak sorgulayabilmektedir (TÜRMOB DUYURUSU):


    Alıntı

    metni:
    Baba Adı:
    Vergi Dairesi:
    Vergi Dairesi Kodu:
    Vergi Kimlik Numarası:
    Unvan:
    [İkametgah Adresi]
    Mahalle / Semt:
    Cadde / Sokak:
    Dış Kapı No:
    İç Kapı No:
    İlçe Adı:
    İl Adı:
    Sorgu (T.C.) Kimlik No:


    Diyeceğim şu ki; mevzu bahis verilere erişmek için herhangi bir kurumdan veri çalınmasına gerek yok. Sosyal medyada insanlar yüzlerce fotoğraf paylaşıyor, ünlü kişilerin ya da devlet adamlarının fotoğraflarına erişmek için de kişisel hesap oluşturmuş olmalarına bile gerek yok...


    Bu aşamada yapılması gereken, mali müşavirlerin hem kendi TÜRMOB şifre ve API Key'lerini hem de (eğer varsa) bu sorgulamayı yapabilmesi için tanıdıklarına, mükelleflerine verilmiş şifre veya API Key'leri değiştirmesi, hatta böyle bir sorunun tekerrür etme ihtimaline karşı şifre veya API Key'lerin dağıtılmaması, işyeri sahiplerinin küçük - büyük demeden verilerin korunması için gereken önlemleri alması ve personelleri uyarması. Bu senrayoya göre sadece tahmin ve akabinde naçizane öneride bulunmak istedim.


    "Abi bir isim verdim, ne varsa hemen söylediler" olayı bundan ibaret. Sosyal medyada dolaşan kimlik görsellerindeki fotoğrafların arama motorlarından temin edildiği deyim yerindeyse yüz metreden belli, montaj ise acemi işi. O nasıl biyometrik fotoğraf? Annem bile "kurbağa gibi çıkmışım" diyerek yeni kimlik kartını köşe bucak saklıyor. Bu asparagas da birkaç gün sonra unutulup gidecektir diye tahmin ediyorum.


    Saygılar...





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.