Şimdi Ara

e Fatura YALANI !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • e Fatura YALANI !!!

    e faturaya geç ağaç kesilmesin yalanına inanmayın. firmalar milyon dolarları bulan posta masrafından kurtulmak için insanların duygularını kullanarak yalan söylüyor. inanmıyorsanız savımı okuyun.

    1- geri dönüşümlü kağıt kullansınlar bir tane bile ağaç kesilmez ama kullandıkları kağıtlara bakın ...

    2- her kesilen ağaç yerine yeni fidan dikilen amacı kereste üretimi olan ağaç çiftliklerinin ürettikleri kağıtları alsınlar. ne de olsa amaç ağaç habitatımı korumak değilmi.

    3- ağaçlar dünya oksijeninin %10 unu sağlar . oksijen kaynağı su yosunlarıdır bunu bilmiyorla mı işlerine mi gelmiyor.

    4- bitirmek istedikleri kerestecilik, orman çitçiliği ve buna bağlı olan kamyoncular , kağıt fabrikalarında çalışan işciler, kırtasiyeciler , postacılar ve bunların hepsinin aileleri bu işten ekmek yemiyormu. devlet dünyanın vergisini kazan mıyormu. ne mi olacak bütün bu paralar banka , gsm, telecom gibi şirketlerin cebinde kalacak.
    unutmayın bu mesleklerin birinden dolaylı olarak siz bile ekmek yiyor olabilirsiniz.

    5-bütün taşımacılık işi özel kargolarla yapılmaya başlandı geçen gün iki koli göndereyim dedim y. kargo 450 tl fiyat çekti ptt 140 tl ye gönderdi. neden ptt ye sahip çıkmayalım bırakın posta taşısınlar.

    6-kereste tüketimi son 1000 yılın en düşük seviyesinde her şey plastik ve doğal gaz.

    7- illede ağaç diyorlarsa bu firmalardan kaç tanesi temaya 1 tl bağışlamış açıklasın da görelim. tema 5 tl karşılığında fidan dikiyor kullandığın 100 top kağıda karşılık 5 tl bağışla ama samimi değiller arkadaşlar....

    8- bizde ağaç kesilmesine karşıyız ama doğal yaşam olan ormanların ağaçları kesilmesin ve içindeki habitat korunsun. amacı kereste yetiştirmek olan çiftliklere el uzatmayın.

    Şimdi herkesi önce bu yazıyı sosyal medyada yaymaya ardından üyesi olduğumuz telefon, internet , tv, kredi kartı, cep tel gibi faturaları basılı olarak adresimize gelmesini talep etmeye davet ediyorum.







  • e-faturaya geçince ağaç niye kesilmiyor, ben onu anlamadım
  • Kağıtlar neden yapılıyor ağaçtan
  • Öncelikle kağıt tüketimini azaltmak için firmalar büyük çaba sarfediyor. Tabi sizin dediğiniz gibi birazda masraftan kaçmak için ancak , ülkemizdeki neredeyse her kurumsalın bir ormanı var bunuda unutmamak gerekir.
  • Kimsenin ormanı ağacı filan düşündüğünü sanmıyorum tek dertleri giderleri azaltıp kar oranlarını artırmak...
  • buradaki espri ağaç yetiştirme değilki.
    firmalar kağıttan kar edecek, ülkemiz gelir sağlayacak ve dolaylı olarak ormanlar azalmayacak,
    yani ttnet yılda 100 bin lira kağıt tasarruf ettim,
    onun yerine 100 bin ağaç dikeyim bari mi diyecek.
    bu anlamda e-faturayı desteklerim.
    devir sanal devri.
    kitapta yazılmasın, okullarda tablet var artık.
    ders kitapları defterleri kaldıralım.
    gazete basılmasın nasıl olsa internetten herşey anında cepte.....
    bu işn sonu yok.
    biraz abarttım galiba ama sonunda geleceğimiz nokta bu.
  • Getirdiklerini apartmanın içindeki posta kutusuna bırakmayıp 2 adım az yürümek için dış kapının demirine bırakıp yağmurun altında sırılsıklam ıslanmasına göz yuman postacı bir zahmet para kazanmasın.
  • Ağaç tabiat çevre falan bir yana da kağıt faturalar geldiği zaman açmıyordum bile ben. Zaten aynısı postaya geliyor. Ne gerek var?
  • Ev Adresime hiç fatura almadım şimdiye kadar. E-Fatura iyi oluyor bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamen kandırmaca fatura basmak belirli bir maliyet bu maliyetten kurtulma çabaları e faturaya geçince sanki indirim yapıyolar da
  • Onu geçtimde artık öyle hale soktularki eve fatura isteyenlerden + para alacaklar, ki bazı bankalar falan yapıyorda bunu.Hee ben e-fatura kullanıyorum işime geliyorda adam evine basılı gelmesini istiyorsa öyle alsın bunu zorlaştırmaya gerek yok.

    Kısacası herkes kendine hangisi uygunsa onu alsın firmaların dediklerine bakmayın.
  • Bankalar ekstre ücreti alıyorlar 2 lira falan. Ttnette yakında başlayacaktır eve fatura isteyenden para almaya.
  • İnsanları sevmeyen bir firma doğayı nasıl sevsin. Toprak bile kabul etmez bu kadar yalanla bunları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelecek nesillerin bu forumlara yıllar sonra ulaşıp sizi ayıplar , bu konuyu açan saf arkadaşa diyorum ki ;

    1 Ton kağıt için 17 adet ağaç kesiliyor. Ortalama bir kitabın ağırlığını 300gr olarak hesaplarsak bir kitap için 0,0051 ağaç 64.305.208 kitap için 343.256 tane ağacı kesmek zorunda kalıyoruz.(Tabi baskı maliyetleri,elektrik,su vb giderler de var.)

    Bir ton kağıt 17 ağaç, 17 ağaç ise 70 metrekare orman demektir. Bir ton kağıt için, 2 bin 33 metreküp kabuksuz odun, 4 bin 100 kilowatt elektrik enerjisi, 32 bin litre su ve bin 750 litre fuel-oil (yakıt yağ) kullanılıyor. Bu durumda 270 kilogram kirlilik atmosfere salınmakta ve 2 bin 5 metreküp depolama alanı gerekiyor.

    Atık kağıtların kullanılmasıyla yüzde 25 enerji tasarrufu, yüzde 60 hava kirliliği, yüzde 40 su kirliliği, yüzde 60 su tasarrufu ve yüzde 40 çöp hacminde azalma sağlanılabilir. Bir ton kullanılmış kağıt, geri kazanıldığında yaklaşık 16 adet çam ağacının kesilmesini, bir ton kullanılmış gazete kağıdı, 8 çam ağacının kesilmesini engelleniyor.

    Endüstriyel ağaç konusunda arkadaş haklıdır. Ama Türkiye'de böyle bir ağaç yetiştiriciliği yoktur. Bu işi en büyük International Paper adli firma yapar. Binlerce dönüm araziye eker ve baştan keserek sona gelir.Kestiğini tekrar diker başa dönünce hazırdır. Bizde olmadığı için ya orman keseriz yada ithal ederiz. Dışa bağımlıyız veya çevreyi yemekteyiz.

    Saf saf konular açmayın.. o işsiz kalacak bu işsiz kalacak.. O zaman bankamatikten değil git vezneden para çek bankacılar 2 katı personel almak zorunda kalsın.
    Getirisi götürüsü hesaplanmalıdır. Şimdi efatura kullan bakalım için her zarf açışta acıyormu acımıyormu

    sevgiler




  • Bu çağda kapıya gelecek postacının faturasın bekleyenler mi var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.