Şimdi Ara

e-kitaplar türkiye'de neden hala yaygınlaşmadı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de e-kitap neden yaygınlaşmıyor? Her türkçe kitap ingilizce kitaplar gibi zamanla e-kitap olarak yayımlanacak mı? Bunlarla ilgili bir makale buldum. Bence streaming servislerinin e-kitaplar için bir uyarlaması yapılmak zorunda ve her basılı kitabın e-kitap versiyonunun istisnasız olması gerekiyor. Aksi takdirde insanlar korsan içeriğe yönelmeye ve e-kitap fiyetları tavanda gezmeye devam edecek.
    https://journo.com.tr/turkiye-e-kitap-neden-yayginlasmiyor



  • Ben telefonumdan "İngilizce" ve korsan okuyabiliyorum istediğim kitapları. Bunun nedeni istesem de bu kitapların Türkçe'lerini bulamıyorum.

    Hatta şöyle bir şey yapıyorum;
    - Kitabı sesli kitap olarak indiriyorum
    - Epub olarak indiriyorum.
    İkisini de aynı anda açıp dinliyerek okuyorum.

    Şimdi bu kitapları Türkçe okumak isterdim ama e-kitap versiyonları yok.
    Olsa dahi telefonda okumak gözümü çok yoruyor. Bir ara e-kitap okumak için Aura diye bir cihaz aldım. Çok ufak bir darbede (cantamdayken) ekranı kırıldı.

    Türkiye'de yayılmamasının sebebi de DRM'lerin kırılıp hemen dağılması olabilir. Yurtdışında kitap çıkar çıkmaz e-kitap versiyonu internete düşüyor. Fakat orada kâr sağlayabilecek kadar satış yapılıyor. Burada öyle bir şey olacağını düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirreddot kullanıcısına yanıt
    Sesli nereden indiriyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miyovsdinie kullanıcısına yanıt
    Audiable sitesinden hocam.. Detay için PM.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meritokrasi e kitap arşivi var yaygın olmas böyle bir oluşum olmazdı . Tavsiye ederim hızlı ve heryere seninle geliyo ama gönlüm sayfalara dokunmaktan yana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabın sayfalarını çevirmek kazar haz vermiyor kendi açımdan o yüzden tercih etmiyorum. Hele benim gibi kitapları yığın yapmak kütüphane oluşturayım takıntısı olan insan uzak duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefondan okumak gözümü yoruyor ve ne bileyim fiziki olarak önünde olunca kokusunu falan içine çekince daha bi başka oluyor sanki.
  • aslında e kitaplar, benim gibi pahalı kitaplar alamayıp da tablet/telefonunda okuması için bulunmaz nimettir.kitap okumaktaki amacınız zevk almak değil de bilgi almak olursa e kitaplara kolayca alışırsınız vesselâm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ebook readerler yaygınlaşmadığı sürece Türkiye'de e-kitap kültürünün oturamadığını göreceğiz.

    Ben almadan önce kafamda acabalar vardı. Ancak iyi ki almışım. Bir kere ergonomi olarak klasik kitaba göre çok rahat. Normal kitabı tek elle tutmak zor ve kitaba zarar veriyor. Oysa ki ebook reader'ı tek elinizde rahatlıkla tutabilirsiniz.

    Gözü asla yormuyor. Arka plan ışığı açık olsa bile. Oysa tablette bir şey okuduğumda gözlerim kanlanıyor başım ağrıyor.

    Bu cihazlara önyargı var. "Kitap kokusu falan filan" edebiyatı yapanlar var. "Üstünü çiziyorum notlar alıyorum diyenler var." Bunları ebook reader ile de yapabilirsin.

    Kısacası ebook reader çok ciddi bir avantaja sahipmiş, bunu tecrübe edince anladım.

    Evet bir insanın evinde kütüphane olması çok hoş. Ben klasik kitaba komple karşı değilim. İnsanın kütüphanesinde her daim elini attığı rehber tadında kitabı olabilmeli ancak bir yerden sonra bu kitaplar tozlanıyor, temizlemek zor oluyor. Yer konusunda sıkıntıya düşüyorsunuz vs.



    En son vergiden sonra artık yaygınlaşacağına dair pek de umudum kalmadı.




  • Normap kitaptan 3-5 lira ucuz alınca alaşım gelmiyor ve güncel kitapları bulmakta zor.
    Otobüs, metro, kafe, servis, ofis iş yeri vs ortamlarda ideal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitrovic kullanıcısına yanıt
    hocam e book lar da kitap okumaktan başka neler yapılabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yayınevlerine soracak olursanız onlar kendi açılarından e kitap işinin karlı olmadığını söylüyor. okuyucuya soracak olursanız onlar da fiziksel olarak kitabı elinde tutmak istediklerini, kitap kokusunu içine çekmek istediklerini söylüyor. Benim gibi olan bazıları da e kitap okuyucuların pahalılığından yakınıp uzak duruyor.
  • Sevdiğim tüm kitapların içine sketch çizimler yaptığım için e-kitaplar basitçe benim için kullanışsız ayrıca kitap okurken yanımda teknolojinin olmamasını istiyorum. Evimde televizyon dahi yok bir de kitap okurken elektronik farklı bir alete katlanamam.
  • E kitap bence daha iyi ha böyle sevdiğim kitap olur onu gider alır rafa koyarım ama onun da yeri ayrı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yayınevleri elektronik ortamda korsanın önüne geçemeyeceği için e-pub formatına kesinlikle yanaşmazlar. Zaten özellikle küçük yayınevleri kağıdın %98’i ithal olduğu ve daha kötüsü doların her gün kıçının başının ayrı onadığı ülkede zar zor ayakta duruyor. Dolayısı ile hiçbiri “kitabın bilmem kaç bin dolara telifini aldım, çevirisini yaptım, kapağını hazırlattım birde üstüne e-pub yayınlayayım ki korsanlara kolaylık olsun, direkt olduğu gibi çalsınlar” demez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 31 Aralık 2019; 3:10:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E kitap keyif vermiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amazon kindle lazım. Ayrıca sanırım yerel fiyatlandırmaya geçmedik. Softcoverı 20 TL olan kitabın ekitap olanının 5-10 TL arası olması gerektiğini düşünüyorum.
  • Kitapların sayfasını çevirmek ve o yeni alınan kitap kokusunu başka hiçbir şeye değişmem hele bir de kütüphanemde artan kitapları görünce ki aldığım haz bambaşka..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.